Sanogo scoort hattrick: ‘Wil niet over Ajax praten; Engelse voetbal is beste ter wereld’

0807sanogo

Yaya Sanogo baarde afgelopen weekend opzien door in het competitieduel van zijn nieuwe club Charlton Athletic tegen Reading (uitslag 3-4) drie keer te scoren. De Franse spits maakte daarmee een einde aan een periode van 1009 dagen zonder competitie doelpunt, hetgeen hem inmiddels de bijnaam ‘Sanogoal’ opleverde.

Sanogo is eigendom van Arsenal. Die club verhuurde hem de afgelopen periode. Hij mislukte zowel vorig seizoen de 2e seizoenshelft bij Crystal Palace als in de eerste seizoenhelft van dit seizoen bij Ajax. In de winterstop keerde hij al terug naar Engeland terwijl Ajax hem eigenlijk voor een heel seizoen gehuurd had.

Hij wil weinig kwijt over zijn moeizame halfjaar in Nederlandse dienst. Op vraag van de South London Press of hij plezier heeft gehad, antwoordt hij: “Nee. Maar ik wil ook niet over Ajax praten. Het Engelse voetbal is het beste ter wereld.”

De spits wijt zijn mislukking in Amsterdam grotendeels aan blessureleed. “Ik heb niet veel kunnen spelen omdat ik vaak last had van blessures. Oké, ik heb niet gescoord, maar ik heb ook niet veel gespeeld”, zegt de 23-jarige Sanogo, die nog tot medio 2017 onder contract staat bij Arsenal.

Related posts

33 Comments

   1. Remco425

    Juliie vonden het niet interessant en toch lezen jullie het en hebben jullie commentaar. Skip dit nieuws dan gewoon.

  1. BobbyHaarms

   In Engeland scoor je een stuk makkelijker dan in Nederland. Dus ipv te zeggen dat de Engelse competitie de beste ter wereld is kan ie ook zeggen: ” Ik ben niet goed genoeg voor Ajax”

 1. woody79

  als hij voor ons een hattrick had gescoord, hadden de meeste hem voor milik willen zien. nu is hij weg en scoort milik 4x in 2 potjes

 2. Iamsterdam2015

  Leuk voor hem. Gun hem het beste. Ben niet een persoon die iemand iets niet gunt. Maar nu is hij weg en komt hij nooooooit meer terug dus vanaf nu geen Sanogo nieuws meer aub. Milik is the man!!!!

   1. Widi

    Lekker hoor! Ik vond het echt te koud om naar het stadion te gaan. En bij iedereen vond dat ook geloof ik. Maar ze spelen leuk.

 3. jojo123

  Als Ajax een nieuwe spits had gehaald dan zei milik : ik heb niet gescoord maar ik hem ook niet veel gespeeld. In Nederland scoor je niet veel zoals sommige hier zeggen, maar dat komt vnl door je medespelers.

 4. Jari1995

  Veel geblesseerd geweest? Zonder echt een wedstrijd te hebben gespeeld! Pff.. Ziet er dus uit als een sterke kerel maar is eigenlijk van glas..

  1. Widi

   Maak je niet druk om die clown! Zelfs zijn schoenen zijn even groot als die van een clown. Geweldig voor hem dat hij met zijn kwaliteiten miljonair is geworden. Maar ik ben blij dat hij weg is.

 5. jood84

  als je meer dan 1000 dagen nodig heb om een doelpunt te maken, dan ben je niet zo’n beste voetballer.

Comments are closed.