Nick Viergever: ‘Het is fijn weer eens een serie wedstrijden te spelen’

0228ajax-az_viergever

Nick Viergever speelde afgelopen zondag zijn derde volledige wedstrijd op een rij en dat deed hij niet onverdienstelijk. Zelf zegt hij tegen NU.nl: ‘Het is fijn weer eens een serie wedstrijden te spelen. Ik kom in mijn ritme en voel dat ik fitter en fitter word’

Nick heeft nooit problemen met een bankpositie gehad: ‘Toen ik weinig speelde reed ik ook altijd met een glimlach naar de club. Ik voelde als wissel ook de vreugde van het team, maar nu ik binnen de lijnen sta draag ik pas echt mijn steentje bij. Het goede gevoel is terug, hopelijk kan ik het seizoen zo afmaken.’

Ajax speelde afgelopen wedstrijd uitermate goed en dat was echt een teamprestatie. Dat Anwar El Ghazi een rode kaart kreeg, was even schakelen voor de ploeg. ‘Die rode kaart maakte het lastiger, maar we zijn amper in de problemen gekomen. Met Ricardo van Rhijn als extra invaller gingen we met vijf man achterin spelen. Het blijkt een foefje dat tegenstanders van Ajax ook weleens gebruiken. Nu pakte die tactiek goed uit voor ons.’

Related posts

28 Comments

 1. FrankiC

  Zitten op de Viergever Fanzone of wat is dit. Geen verhaal en als er één terugkomt dan zithoek weer op de bank. Doet het niet slecht maar geen gogme. Is gewoon geen Ajax speler.

    1. marvinww

     ja daar heb je gelijk in hij is een prima bankspeler (het klinkt raar maar je weet wat ik bedoel)

 2. paulvos

  Hij komt er steeds beter in het ritme, alleen jammer dat hij wat aan de trage kant is, dus hopelijk dat compenseren met meer inzicht.

 3. Charka53

  Als je weinig speelt krijg je niet gauw vertrouwen en als we deze jongen elke keer weer afzeiken blijf hij onzeker dus een beetje steun verdiend hij wel .

 4. -buitenkantje rechts-

  Hij vult het boven verwachting goed in vind ik.. Mooi dat hij nu een serie echte wedstrijden kan spelen.. Maar als Riedewald en Tete weer fit zijn dan is hij snel weer terug op de bank hoor..

    1. FrankiC

     Veltman blinkt al het hele seizoen uit. Met Tete erbij zou ik Veltman centraal zetten. Van der Hoorn mag wat mij betreft blijven staan ten koste van Riedewald…

     1. jood84

      FrankiC jij vind veltman een uitblinker dit seizoen? wat voor dingen gebruik jij dan?

     2. FrankiC

      Riedewald is een van de grotere talenten, maar nog te vaak naïef. Het heeft meer van doen met het maken van keuzes. Ik ben, net zo als jij BR, fan van 3-4-3 (in wedstrijden dat het kan en die zijn er veel in de eredivisie) en zou Riedewald dan bij jou spelen?

 5. daniellieuwe

  Goeie inzet altijd, vecht altijd in het veld. Goeie verdediger hoor. Misschien niet Ajax waardig maar goed genoeg om in te vallen voor een tijdje!

   1. ashwin676

    zoals ajax op dit moment ook nog niet goed genoeg is bedoel je? krijgen we ook verwarming voor de winter in het nieuwe stadion? kost geen geld, toch?

Comments are closed.