De Boer: ‘Dit is wat we willen zien; Ik neem El Ghazi niets kwalijk’

0228ajax-az_elghazi

Frank de Boer stond na het duel tegen AZ als een tevreden man Fox Sports te woord. ‘De uitvoering was zowel in balbezit en bij balverlies uitstekend. Tot en met de rode kaart hebben we gedomineerd, kansen gecreëerd en de tegenstander de wil opgelegd. Dit is wat we willen zien. Dat heeft ook te maken met hoe compact je staat. Daar zijn we continu mee bezig.’

Met de wetenschap dat AZ een zelfde soort spel speelt had De Boer vooraf zitten broeden op een tactische zet. ‘Ik denk dat we het heel goed hebben gedaan. Zij kwamen niet in hun spel. Zij dachten dat Nemanja altijd de controlerende man was. We hadden een ‘foefje’ dat Bazoer dat vaker was. Daardoor kwamen we eigenlijk continu onder de druk uit.’

Ajax kwam tien minuten na rust al met tien man te staan door de tweede gele kaart en dus rood voor Anwar El Ghazi. Tegenover het Algemeen Dagblad laat Frank de Boer weten de aanvaller niets kwalijk te nemen. “Hij deed er alles aan om Haps te ontwijken. Hij raakt hem lichtjes met zijn knie of scheen en Haps valt over zijn eigen benen. Als je zelf hebt gevoetbald, dan herken je zoiets. Ik vind dat geen gele kaart.”

Bekijk het complete video-interview met De Boer op FoxSports

Related posts

39 Comments

  1. nick-afca95

    Vond beide gele kaarten onzin. En helemaal die 2e met in je achterhoofd dat dat rood word. Echt belachelijk.

      1. Ajax_fan10

        Nee als we geen El Ghazi of Klaassen hebben stort heel ajax in op 1 na dan jasper cillessen maar het hele speelveld zakt helemaal in dan

        1. Charka53

          Klassen is de de motor die gaat gewoon door in de strijd El Ghazi heeft zand in de motor het wordt tijd voor een APK misschien komt het er dan een keer uit wat er in zit.

    1. -buitenkantje rechts-

      @nick.. El Ghazi heeft dit natuurlijk aan zichzelf te wijten.. Met al geel op zak maak je niet zo’n actie. Ajax heeft door hem 60 min met 10 man moeten spelen en dat in deze fase van de competitie waarbij ieder punt extreem belangrijk is! Snap deze uitspraak van FdB dan ook totaal niet!

      1. nick-afca95

        Die eerste gele kaart was ook onzin en je weet als scheids dat je de wedstrijd dood maakt wanneer je een 2e gele kaart trekt en dus rood geeft. En El Ghazi probeert hem echt te ontwijken dus wat is er fout aan zo’n actie? In mijn ogen waren beide gele kaarten onzin en was rood echt absurd. Arbitrage scoorde een dikke onvoldoende

    2. Remco425

      Dat hij al geel had doet niet ter zake. Een overtreding is geel waard of niet. En in dit geval dus niet.

  2. BobbyHaarms

    Daar heeft Frank absoluut gelijk in. Maar hebben we El Ghazi gemist? Niet echt vind ik, we speelden toch al met z’n tienen..

    1. Litmanen

      We hoeven Ghazi niets kwalijk te nemen. Hij heeft nog nooit terugverdedigd, dus die twee stomme gele kaarten ( en een beetje doorgewinterde prof overkomt zoiets niet) waren een gevolg van gebrek aan kwaliteit.

      De Boer is wel iets kwalijk te nemen. El Ghazi had nooit aan de tweede helft mogen beginnen. Hij kwam zijn back niet voorbij en leverde geen voorzet af. Schone had dat positioneel beter ingevuld en geen stomme kaarten gepakt.
      Niet de scheids de schuld geven Frank!

      1. FdB=Ajax

        Ajax speelde met 11 man (en dus ook met El Ghazi) uitstekend voetbal, dus waarom zou De Boer dan iets veranderen?
        Nee dit was gewoon weer een voorbeeldje van hoe kinderachtig die mietjes van scheidsrechters hier in Nederland zijn. Op alle velden werden gele kaarten gegeven voor acties die hooguit een overtreding zijn. Behalve door Blom, die liet lekker doorspelen.

        1. FdB=Ajax

          Maar ook Blom heeft daar soms een handje van. Dit moet echt veranderen, anders komen Europees ook nooit ver!

          1. Litmanen

            Als je de gele kaarten van Ghazi terugkijkt, dan zie je dat hij ze allebei maakt op een manier die je bij de F-jes ook ziet. Bij de tweede komt hij als een idioot aanrennen om ineens zijn tegenstander proberen te ontwijken. Waarom komt hij dan als een idioot aanrennen??
            Ik geloof niet dat spelers van Ajax aan match fixing doen, maar twee keer geel voor El Ghazi had een hoop opgeleverd. Ik heb hem nog nooit een geslaagde verdedigende actie zien maken.

          2. FdB=Ajax

            Ook al tikte El Ghazi hem expres aan, dan was het nog steeds geen geel geweest. In de Eredivisie trekken ze al geel als iemand met veel snelheid op het gras valt.

        1. Litmanen

          Remco, ik denk dat deze jongen regelmatig op zijn kop krijgt (terecht) dat hij te weinig arbeid verricht en daardoor misschien dit soort domme dingen doet. Als je al geel op zak hebt, dan weet je dat je bij dit soort mierenneukers op moet passen. De scheids van gister heeft een ego, zo groot als de Arena zelf.

          Daarbuiten blijf ik De Boer verantwoordelijk houden voor het rood. El Ghazi zat als enige niet in de wedstrijd. Schone speelt de laatste weken perfecte wedstrijden. Hij had in de rust gewoon Schone moeten brengen. Dan heb je een zekerheidje. Nu geeft hij de scheids de schuld, dat vind ik een beetje laf.

          1. Remco425

            Dat laatste ben ik zeker met je eens. Ik vond in de rust ook dat hij gewisseld moest worden. Maar De Boer wisselt eigenlijk nooit in de rust al. En alles bijelkaar speelden ze voor de rust natuurlijk heerlijk en was er wat dat betreft ook geen reden om te wisselen. Ook al deed 1 speler nauwelijks mee. Iedere verandering had negatief kunnen uitpakken. Beter dan het al ging kon bijna niet. Zeker niet in de vorm dat Ajax zit.

          2. Respect

            Slechts heel weinig trainers wisselen in de rust. De echte durfals doen het voor de rust maar dan heeft de speler weer een psychisch probleem 🙂

  3. ajax2theBone

    hoop dat we nog meer van dit voetbal gaan zien. heb sinds een lange tijd weer echt genoten

  4. ajax2theBone

    hoop dat we nog meer van dit voetbal gaan zien. heb sinds een lange tijd weer echt genoten

  5. ajax2theBone

    hoop dat we nog meer van dit voetbal gaan zien. heb sinds een lange tijd weer echt genoten

  6. ajax2theBone

    hoop dat we nog meer van dit voetbal gaan zien. heb sinds een lange tijd weer echt genoten

  7. woody79

    was een ajaxwaardige pot voetbal. een mooie uitslag. en hopen dat anwar niet geschorst wordt

  8. Velibor

    Kan wel zijn Frank maar het is niet slim of proffesioneel maar goed het is goed gegaanen nu komt Muric hopelijk aan de beurt?!

  9. Oosterse Ajacied

    Dat vind ik wel knap van Frank. Van spelers waarop ik af en toe flink loop te schelden (zoals El Ghazi en bijv. Fischer) blijft hij positief. Maar daarom is hij trainer en ik niet haha

  10. dickst14

    Het was geen geel die tweede kaart. Jammer want we speelden tot dan goed en het had volgens mij niet lang geduurd of Schone of Muric had hem vervangen.

  11. ajaxpers

    Na zo’n goeie wedstrijd kunnen de zeikers het niet laten om een pispaal te zoeken en deze keer is het El Ghazi!!! Zoek een andere hobby of therapie.

    1. afcadeluxe

      wat nou zeikers,iedereen heeft een mening en ik zei gisteren in de pauze al dattie elghazi beter kon wisselen je zag toch ook dat hij niet echt goed speelde??hij is jong en wisselvallig

  12. paulvos

    Laten we dan de scheids nemen als pispaal, hij probeerde de wedstrijd te verzieken en liet het ’n beetje uit de hand lopen, maar dat is hem uiteindelijk niet gelukt, chapeau mannen?⚽️?⚽️?⚽️

    1. jood84

      maar het was een mooie wedstrijd laten we ons niet druk maken om een domme rode kaart. volgende wedstrijd staat er iemand anders in voor el ghazi.

Comments are closed.