‘Van den Brom heeft de kwaliteiten voor Ajax’

0523vandenbrom

John van den Brom neemt het aanstaande zondag met zijn ploeg AZ op tegen Ajax in de Amsterdam Arena. Van den Brom is geen onbekende in Amsterdam em kwam twee jaar als speler uit voor Ajax en beklede hij de functie van hoofd jeugdopleidingen op de Toekomst. Volgens insiders zou een terugkeer van Van den Brom zeker tot de mogelijkheden behoren mocht Frank de Boer deze zomer beslissen om te vertrekken.

Van den Brom was in het verleden ook werkzaam als trainer bij Anderlecht en bij die club zijn de mensen nog steeds te spreken over de trainer. ‘John liet Anderlecht in het begin een soort chanpagnevoetbal spelen en ik denk dat men dat bij Ajax ook graag ziet. Bij Anderlecht heerst ook een grote druk net zoals bij Ajax en daar kan hij goed mee omgaan’, aldus Marc Degryse. Ook sportief manager Herman van Holsbeeck ziet Van den Brom passen bij Ajax. ‘John zal nog completer zijn geworden en heeft meer ervaringen opgedaan. Tevens kent hij de club Ajax’, aldus Van Holsbeeck, die de Nederlander in 2012 aanstelde en in 2014 ontsloeg. ‘Ik denk zeker dat hij de kwaliteiten heeft voor Ajax en gun hem het ook van harte’.

Bron: AD

Related posts

111 Comments

  1. Ajacied407

    Daar heb ik mijn twijfels over. Nu zit alles mee, maar zoals bij Anderlecht was het echt waardeloos. Denk dat hij beter bij een subtopper past.

    1. Widi

      Ik ben het met je eens. Hij zou heel blij zijn met Ajax. Ik wil een trainer waar Ajax heel blij mee zou zijn.

        1. De Ajacied

          Nee ik denk dat John dat nog niet is,
          Hij is nog niet constant en dat heb je bij Ajax zeker wel nodig,
          John zou in de toekomst best wel een goeie trainer voor Ajax kunnen worden hoor, denk nog 3 á 4 jaar rijpen ⚽️⚽️⚽️

          1. antonajax

            Zou kunnen Ajacied maar vergeet niet dat hij meer ervaring heeft dan toen frank de boer begon bij Ajax. Die werd ff weggeplukt bij jong Ajax en ga er dan maar aan staan. Stel dat Vd Brom volgend seizoen hoofdtrainer is dan mag je ook best wel wat verwachten van zon ervaren iemand..

        2. De seijs

          Hij moet zijn eigen nog bewijzen.bij anderlecht moest hij weg.Az is af en toe sup top. Laat hij zijn eigen daar maar eerst bewijzen. (alleen zondag nog effe niet).

          1. FdB=Ajax

            Precies. Az zet nu een mooie reeks neer, maar dat komt ook door onderschatting van tegenstanders omdat ze zo laag stonden. Zondag gaat AZ er gewoon aan want zo goed zijn ze niet

    2. AjaxKat

      Ja ik twijfel ook. AZ is een gemoedelijke club. En bij Anderlecht, ook een topclub, werd hij op een gegeven moment ook een idioot in de pers omdat de resultaten tegenvielen en daar vragen over kreeg.

  2. DanielenRico

    Hij doet het goed met AZ dus hij mag van mij best de opvolger worden van FdB en dan neemt hij gelijk Vincent Janssen mee

  3. hansjmn

    1. FdB gaat pas weg als hij Ajax met mooi spel ver in Europa komt.
    2. Ron Jans past beter bij Ajax
    3. Voorwaarden Ajax verkoopt jeugdspelers pas na 23/25 St jaar

        1. Widi

          Daar heb je gelijk in. Maar we moeten vooraf de inschatting maken. Want we kunnen ons geen zeperd veroorloven.

        1. Widi

          Ja. Ik heb vooraf al een oordeel. Een mening. Ik kan me niet veroorloven om altijd af te wachten hoe iets uitpakt. Waarschijnlijk heb ik daarom ook vooraf een mening over zaken waarover ik niet zelf ga beslissen, zoals over de vraag of deze trainer geschikt lijkt voor Ajax 1.

          1. Widi

            Dat is jouw goed recht. Als hij ons ooit met geweldig voetbal landskampioen maakt, had ik ongelijk.

          2. Ajax1958

            Yep, maar jij wilt hem (vooralsnog) geen kans geven. Waarom niet, ik ben dit spel onder de Boer spuugzat. Ik bedank hem voor de kampioenschappen, maar er zit gewoonweg geen verbetering in, zowel nationaal als internationaal.

          3. Widi

            Ik ben het spel ook zat. Maar mijn inschatting is dat John het niet aan kan. Dat Ajax voor hem te groot is. Hetzelfde gevoel heb ik bij Ron Jans. Daarom wil ik beter. Iemand die het niet meer dan normaal vindt dat Ajax bij hem uitkomt. Een onafhankelijk persoon. Weinig beïnvloedbaar. Ik weet dat die zeldzaam zijn. Bijna net zo zeldzaam als spitsen die goed meevoetballen, de bal kunnen vasthouden en ook veel scoren. Het zal moeilijk worden dus…….en toch hoop ik dat we niet genoegen nemen met minder.

    1. nick-afca95

      Mooi streven, alle 3 je punten lukken niet. Ajax gaat niet meer ver komen in Europa, want ja we kennen het kut beleid. Jans heeft net bijgetekend bij PEC. En voor punt 3 gaan we even terug naar 1; kut beleid. Spelers gaan al als ze 18 zijn bij een mooi bod. Ja de bonusen moeten toch ergens van betaald worden he.

    2. HURBIE

      Ron hans is een leuke man op een verjaardag en aan de Bar
      Niet geschikt als trainer van Ajax

    3. FrankiC

      We hebben genoeg onderwijzers gehad! Inderdaad te licht en onvoldoende uitstraling voor een topclub.

      1. Velibor

        Nou die onderwijzers die we gehad hebben hebben het aardig gedaan anders tenminste als je van Gaal en Adriaanse bedoelt,niet mijn favorieten maar wel zeer kundig in hun tijd,mocht FdB al weggaan dan zou ik eens wat ab

        1. FrankiC

          Klopt Velibor en ik vond dat ook goeie trainers, maar de tijden zijn veranderd en vooral de jeugd. Het terug laten lopen van de selectie van een trainingskamp en het ontslaan van een koffiejuffrouw past niet meer in 2016. Ron Jans in zwaar weer is niet te harden.

      1. ajaxhoger

        Ik ook niet , hij mag van mij op flikkeren , hij maakt niemand beter ook , en afbraakvoetbal laat hij ze spelen .
        Daarbij nog kut spelers gekocht met hem goedkeuring

          1. ajaxhoger

            WIDi niet voor de boer in iedergeval , dat is een man die niemand beter maakt , wel een ras ajacied , van den brom laat al zijn elftallen die hij onder zijn hoede heeft gehad aanvallend voetballen , en niet dat tikkie terug gedoe van de boer .
            Ook heeft frank geen goede spelers onder zijn hoede , hier en daar een , we weten wel wie

          2. Widi

            Maar je bent nooit ergens voor. Nu ben je tegen FdB. Volgende keer weer tegen Overmars. Etc. Heb je echt zo’n rotleven? Probeer eens iets positiefs te plaatsen.

    1. -buitenkantje rechts-

      Liever iemand met een Ajaxverleden.. Behalve een goede trainer moet je ook een netwerk meenemen. Dus liever een internationaal gelouterde ex-speler

    2. Remco425

      Wat hebben velen toch met Ron Jans. Die is qua mentaliteit het tegenovergestelde van wat bij Ajax past…

        1. Remco425

          En vooral dat ‘de top 3 altijd bevoordeeld’ worden. Ron Jans is van het soort calimero waaraan we als Ajacieden altijd een pesthekel hebben.

  4. slm020

    Alle clubs die Vd Brom heeft getraind spelen mooi en aanvallend voetbal !! Ook geeft hij de jeugd de kans !! Ajax moet echt routine met jeugd mixen en dan gaat Ajax pas mee doen in Europa !! Voorbeeld kijk maar naar Pisvee !!

  5. Charka53

    Of v/d Brom geschikt is voor Ajax weet je pas als hij daar trainer is ,Frank is het wel maar als je spelers maar doen waar ze zelf zin in hebben en voor eigen roem gaan is geen één trainer goed voor voor Ajax dat onder vindt FdB op dit moment .

    1. BobbyHaarms

      Alleen als vd Brom Ajax kan laten voetballen zoals Az momenteel voetbalt heb je er wat aan. Maar ik acht vd Brom zeker nog niet rijp genoeg voor Ajax.

      1. Indojood

        Onze Litmanen heeft ervaring als leidinggevende en weet met honing veel vliegen te vangen, heeft ie ons verteld. Maar dan krijgt Van Rhijn meteen een contractverlenging, basisplaats en de aanvoerdersband… 🙂

        1. Widi

          Hahaha. Het was niet mijn bedoeling om onze Litmanen onder vuur te leggen hoor. Had het kunnen weten. Sorry Litmanen. Toch wel grappig.

        1. Widi

          Met een verdediger als Tete hoef je niet heel bang te zijn voor counters. Gewoon aanvallen dus.

  6. Oosterse Ajacied

    Van mij mag Frank blijven, maar als ie toch gaat zie ik vd Brom als een goed alternatief!

  7. wilgraag

    Als hij dan zondag de punten in de Arena laat, is hij gelijk dichter bij de Championsleage. ??

  8. Respect

    Van den Brom is meer een sociaal mens voor de spelers dan Frank. Dat heft Ajax ook nodig. Frank is meer een familie man maar dan gericht op eigen privé familie. Niks mis mee maar bij de jonkies van Ajax mis je een vd Brom type. Daarnaast is het type spel wat AZ nu speelt precies wat voor Ajax. Dus ………

      1. ajaxhoger

        widi lul toch niet zo slap man , wat heeft dat te maken met een provincie , hij doet het beter als de boer in iedergeval , daar spelen ook geen toppers , maar presteren wel , dat is wat je moet kunnen als trainer , dat kan ons frankje niet , hij kan nog geen 11 dezelfde spleres opstellen elke week , dezelfde dan he , elke week andere erin

        1. Widi

          Hij doet het niet beter DAN FdB. Let op je taalgebruik. Hou het netjes. En weer ben je negatief.

  9. HURBIE

    FDB WAS NOG HELEMAAL NIET GERIJPT DAT HIJ TRAINER WERD VAN HET EERSTE
    OF WAS HIJ RIJP OMDAT HIJ UIT EEN BOOM VIEL

  10. Ramon1

    Hij speelt wel aanvallend voetbal ik denk dat de kans groot is dat hij de opvolger van Frank word hoop dan wel dat die de talenten zoals nouri en cerny de kans gaat geven

  11. Hika77

    Toch raar dat een forum geleden iedereen er over uit was dat jonk het wel kon maar dat Vd brom te licht bevonden wordt..

    1. Widi

      Heeft niets met ervaring te maken. Met persoonlijkheid. En voetbalinzicht. Jonk was als speler beslissend voor ons. We baalden dat hij weg werd gekocht. Van den Brom was blij dat hij bij ons kon spelen. Toen hij weg ging, lag niemand daar wakker van. Als trainer is het net zo. Jonk heeft laten zien dat hij eigenzinnig is en dat hij niet zo graag trainer wil zijn dat hij zich laat treiteren. Brom zou heel blij zijn om onze trainer te worden. Dat is het verschil.

  12. Basl

    Wordt er een beetje moe van. Spelen ze tegen Heracles dan loopt daar wel een speler voor Ajax, spelen ze tegen Utrecht dan is die spits wel wat voor Ajax….bij az al genoeg spelers gehaald dus is de trainer wel wat voor Ajax…zucht..

  13. Respect

    Voor mij geen seizoenskaart volgend seizoen en dat na 45 jaar. Eerst verbetering in zijn totaal binnen Ajax, op en buiten het veld.

    1. Widi

      Waarom dan Roberto? Omdat hij het zo goed doet bij Man U? Of omdat hij de club netjes zou vertegenwoordigen. Of omdat hij JC een mes in de rug stak door met die vreselijke Ten Have in zee te gaan? Of omdat zijn ploegen al jaren spectaculair aanvallend voetbal spelen? Weet je wat ik denk? Je wil besparen op je slaappillen.

      1. Respect

        Geef van Gaal 3 jaar de tijd en het scheelt mij een hoop geld. Geen seizoenskaart, geen fox, gewoon langs de lijn of teletekst. Slapende rijk worden is dat.

  14. Ajax1958

    Tjeesssssss, de app werkt net zo als Ajax speelt. Zit ik 15 minuten een verhaal te tikken, wordt het niet geplaatst:(

  15. Ajax1958

    Nog een laatste poging om mijn verhaal te plaatsten, want ik heb nog meer te doen vandaag. Tja, het is dus een gevoelskwestie, maar nogmaals het spel ben ik zat, dus alleen daarom zou ik hem het voordeel van de twijfel geven. Ik heb in al die jaren ook “zwaardere” passanten langs zien komen, die het ook niet gered hebben en laten we eerlijk zijn, Gardiola, Mourinho, oid kan je wel vergeten. Dit seizoen ben ik 4x met mijn maat naar AZ geweest. Het bedrijf waar hij werkt heeft een vipbox daar en ik merk, dat ik stiekum zit te genieten van hun spel. Aanvallend en met ideeën. Er staat daar weliswaar geen druk op vwb kampioen worden maar toch…… En als je ziet met welke namen hun ieder jaar op de proppen komen, mag je ook vraagtekens achter onze scouting zetten. Wij worden toch geacht de betere spelers te hebben. Vroeger ging het maandagochtend over voetbal, iets wat ik de laatste jaren ontwijk, omdat ik niet trots ben op wat Ajax laat zien.

  16. hubert

    hier word weer iedereen afgekraakt. ik zou zeggen dat die altijd kut negatieve supporters dan ook maar gelijk oprotten met de trainer die zij zo slecht vinden. dan zijn we daar ook gelukkig van af

Comments are closed.