Menno Pot: ‘Dat Ajax minder seizoenkaarten verkoopt is goed verklaarbaar’

0728seizoenkaarthouder

Menno Pot, columnist van dagblad Het Parool en Ajaxsupporter, maakt zich zorgen over de daling van de verkoop van seizoenkaarten bij Ajax. De club heeft inmiddels 3555 kaarten minder verkocht en Pot verwacht dat de daling komende zomer verder zal toenemen.

Een deel van de seizoenkaarten is fors duurder gemaakt. Ik ken veel supporters die afgelopen zomer besloten dat de omhooggeschoten kaartprijs niet langer te rijmen viel met kwaliteit en amusementswaarde van het voetbal in de Arena. Die hebben dus besloten om hun kaart niet te verlengen en voor de mensen die dat wel deden is het echt geen pretje om een thuiswedstrijd te bezoeken. Dikke kans dat de daling doorzet, want de ‘prijscorrectie’ voor bepaalde vakken verloopt in tweeën. Sprong twee is komende zomer’.

‘Seizoenkaartverkoop is niet de grootste inkomstenbron voor Ajax, maar de vraag naar jaarkaarten is wel een indicator van publieksbinding en dus het fundament onder álle andere jaarcijfertjes, van merchandise tot sponsorinkomsten’, benadrukt Pot. ‘Ik hoop dat de club dat onderkent. Dat zeg ik geloof ik niet als columnist, maar als bezorgde oude vriend’.

Bron: Het Parool

Related posts

40 Comments

 1. BobbyHaarms

  Hij heeft groot gelijk, je gaat alleen nog maar naar Ajax omdat je van de club houdt maar allang niet meer voor het oogstrelende voetbal!

   1. dickst14

    Niet alleen dat. Het eigenbelang vd RVC is duidelijk belangrijker dan het clubbelang. Beetje bij beetje maken ze alles kapot.

  1. De seijs

   alle waarden naar zijn geld.Dus wordt het steeds minder wat er op de tribune plaats neemt. met dank aan de RVC. ophoepelen die zooi en van de Beurs af .pas dan gaat het weer komen .

   1. nick-afca95

    Dit is inderdaad de enige manier. Zelf opgeleide spelers worden te snel verkocht omdat de salarisen te laag zijn en het bestuur wil cashen, vervolgens worden er geen waardige opvolgers gehaald.

  2. Reno

   Ze moeten gewoon eens iets kopen en goed mengen met de jeugd, dan zouden WIJ nu op de plek van PSV staan!!!!

 2. hansjmn

  Eens als commercieel bedrijf zou Ajax moeten begrijpen dat kwaliteit en amusement waarde gekoppeld is aan de prijs die je moet betalen! Het lijkt erop dat het spel gericht is op resultaat zonder enige vreugde voor de speler en het betalende publiek

   1. Ajax nr 1

    Haha dat zouden we willen :-)) Als Ajax totaal geen respect meer heeft voor zijn trouwe aanhang dan houd alles eens een keertje op. Wijs trouwens om niet meer Ajax te spekken. Laat Ajax nu maar eens respect tonen naar de supporters. Boeven zijn het niet meer en niet minder.

 3. Hika77

  Geld hoort op het veld te staan en niet op de bank. Zolang ze dat nog niet helemaal snappen begrijp ik de daling wel van de kaarten wel

 4. De seijs

  Hoe meer geld op de bank Hoe meer de RVC betaald krijgen.als er geen geld meer is krijgen zij ook geen vette premie meer.Dus het i s enkel en alleen eigenbelang van die gasten.ze lijken allemaal op Blatter.de hufters eruit net die lui.liever gisteren dan vandaag!!!!

  1. Remco425

   Net als in Engeland. Daar heeft geen enkele PL club het geld uit kaartverkoop meer nodig, het is nog maar een fractie van de totale begrotingen en toch gaan ook daar de prijzen nog steeds omhoog. En die liggen daar 3x hoger dan hier. Een flink protest begint een einde aan de prijsstijgingen te maken.

 5. BobbyHaarms

  Karma is a bitch, vroeg of laat krijgt dit kutbestuur onherroepelijk de deksel op z’n neus. Dat het publiek wegblijft zijn de eerste tekenen van deze spiraal naar beneden. Verkoop lekker elk jaar je beste spelers en binnen 3 jaar kunnen ze zichzelf in het stadion horen klappen.

 6. KBouter

  Ze hebben twee maanden geleden de kans gehad om het bestuur pijn te doen, maar iedereen stemde vóór het bestuur. Hoop echt dat vandaag of morgen de pleuris uitbreekt daar.

  1. Respect

   Twee maanden geleden heeft het bestuur een valse voorstelling van zaken gegeven over emails met Jonk. Daarmee hebben ze de stemming weten te beinvloeden. Dit is zo’n week geleden duidelijk geworden.

   1. Ajax nr 1

    Sorry hoor maar een mens met een beetje verstand wist allang dat dit bestuur enz zo onbetrouwbaar is als de pest. Dat wisten de leden die stemde ook. Maar iedereen is maar bang voor zijn eigen hachie. Gewoon alles naar huis sturen en opnieuw beginnen. Slechter als nu kan het niet qua bestuur en RVC.

 7. Tinus

  Ik weet niet hoor???Maar naar mijn maatstaf is de club al jaren kapot. De 4 titels zijn ook niet behaald met het voetbal wat vroeger “Ajaxvoetbal” heette….ik kijk al bijna niet meer, ga nu maar mij uitmaken voor successupporter maakt me niet uit, volg Ajax al 25 jaar, en weet zelf dus wel beter….ik ben verlieft op het spelletje, de bluf, de arrogantie en het oogstrelende aanvallende spel wat des AFC AJAX was! Was….nu kijk je naar een graf wedstrijd zonder enige creativiteit en winnen we met veel moeite onze potjes….zolang er niks aan de structuur veranderd, blijft het kut….dus weg beurs en geld op t veld! Die Sisto was een koopje, nu niet meer haalbaar voor Ajax….

  1. motorron

   rot op met die zakkenvullers en egolikkers, wij willen ons ajax zien voetballen en de beurs? rot op!

 8. Tinus

  En onder het motto “if you can’t beat them, join them”, en nu ga ik iets zeggen wat vele niet met mij eens zijn: doe mij maar een rijke sjeik, dan doen we weer mee! Buiten Bayern heeft de top van Europa of een sjeik of andere rijke gast of een mega schuld! Kan me niet voorstellen dat er geen interesse voor is, met een pot olie potentiële top 6 club

  1. Indojood

   Nee, ik zie dat liever niet. Dan zie ik nog liever het huidige Ajax verdwijnen, de rechten en geschiedenis overnemen en de club opnieuw onbouwen. Maar NL is niet interessant voor zo’n Arabier. Zou wel lachen zijn, hij op de tribune en wij met z’n allen met Israëlische vlaggen en Joden roepen en zingen.

 9. Ptr

  Prijzen moeten verder omhoog dubbel of triple voor de bus seats. Die betalen een schijntje tov andere clubs in Europa. Daar voelen ze het echt niet in hun portemonnee.
  Kan rest stadion gelijk blijven en zelfs salaris plafond omhoog

 10. tijger238

  De politiek die tegenwoordig bedreven wordt door de RvC en TH is hier de oorzaak van. Jonk en daarmee Cruijff eruitgooien wil zeggen dat het niet meer om het voetbal gaat. Er staat een hele rits talenten klaar, maar wat daarna komt is afwachten. Het voetbal is simpelweg niet des Ajax. En het wordt alleen maar minder.

 11. Pazuzzu

  Als men vroeger (zo lang geleden al) aan mij vroeg voor welke Nederlandse club ik was dan zei ik vol trots en vertrouwen plus waarheid dat als je van voetbal houd, je maar voor 1 club kon zijn: AFCA Ajax. Het doet echt pijn om de afgelopen 2 seizoenen als liefhebber te kijken want we horen beter te presteren JUIST in Europa. Pff ondanks 6 reclame pop ups tijdens dit bericht lukt het toch om online te blijven. 🙁

 12. PvL020

  Allemaal succes supporters. Ik mocht afgelopen week Porto-Dortmund beleven in dat geweldige stadion in Porto. Porto met een 0-2 verlies in Dortmund en als je dan ziet hoe ze daar voetbal beleven en er zijn geweldig gewoon. Wij kunnen echt alleen maar zeiken hier.

Comments are closed.