De Mos: ‘De Boer verplicht om bij Ajax nog eens Europees succes te hebben’

1110ajax-molde_deboer

Frank de Boer pakte in de ruim vijf jaar als hoofdtrainer van Ajax vier keer de landstitel. De kans is groot dat de succesvolle coach volgend seizoen naar het buitenland vertrekt, maar Aad de Mos denkt dat De Boer nog niet klaar is in Amsterdam. “Ik vind dat hij min of meer verplicht is om nog een keer Europees succes te hebben”, stelt de oud-trainer van Ajax in het 1900 Magazine.

Daarnaast denkt De Mos dat De Boer de komende jaren genoeg leuke spelers in zijn ploeg krijgt om mee te werken. “Abdelhak Nouri komt eraan en Václav Cerny en Donny van de Beek. Dat zijn grote talenten. Volgens mij vindt hij het heel leuk om die jongens te kneden en ermee te presteren.”

Jan van Halst onderstreept de mening van De Mos. Volgens hem haalt De Boer nog heel veel plezier uit het begeleiden van de jonge jongens. “Als ik hem bezig zie met Klaassen dan denk ik: dat vindt Frank echt leuk, de ontwikkeling van zo’n jongen helemaal meemaken.” De vraag is of die mogelijkheid er ook is bij clubs in het buitenland.

Bron: 1900Magazine

Related posts

76 Comments

 1. Widi

  Verplicht? Hij zal het graag willen. Wij allemaal. Maar verplicht? Die de Mos woont al veel te lang in België. Helemaal in de war.

  1. jood84

   het zou geweldig zijn als die europees succes zou halen met ajax, maar hij is ons zeker niets verplicht!!

   1. AjaxKat

    Ja idd dat heeft die Brabantse koopvereniging wel bewezen. Eerst durven om geld uit te geven aan 2 of 3 spelers die er meteen staan, dan is het echt anders volgens mij in Europa.
    En wat is volgens De Mos succes in Europa? Voor NL’se begrippen is overwinteren in CL of EL al succes.

  2. AFCA ULTRA

   zeik op de mos er moeten eerst mensen weg we hebben 130 miljoen wat dien ze ze kopen niks kut Overmars

   1. De Ajacied

    Jazeker Aadje
    De grote zakkenvuller samen met Advocaat, en Hiddink ja toevallig alle 3 boeren,
    Aad heeft nog nooit ergens zijn contract uitgediend dus laat hem z’n bek houden aub ⭐️⭐️⭐️

   1. HURBIE

    In mijn tuin gebruik ik altijd MOS verdelleger
    Moeten hij ook een slok van nemen
    Houd hij zijn kop eens Beterweter

 2. Indojood

  Haha, Haagse Aadje. Hij claimde nog net die penalty van Messi en Suarez niet laatst. Hij moest wel ff zeggen: “Toen Olsah en Cruijff dat dedah was ik trainah bij Ajax.”

  1. Iceman

   Gezien de status van Ajax van toen is Frank verplicht Europesche te presteren. Maar zoals het nu gaat met dit spel en met dit beleid komen we nergens, ik hoor al jaren talen komen eraan talenten breken door, maar in Europa zijn we nu niks. Wij Zijn als Ajax zijnde in Europa nul,nul hoe erg ik dit vindt om te typen.

   1. BobbyHaarms

    Dat klopt. En verplicht is ie het zeker niet, maar als we op deze manier en met dit bestuur Europees moeten presteren kunnen we wachten tot we een ons wegen

   2. BobbyHaarms

    Dat weet niemand, en misschien is dat maar goed ook. Trainers die ik qua capaciteit goed genoeg acht voor Ajax zijn o.a. Koeman en Rijkaard en mogelijk op termijn vd Brom nog. Maar verder durf ik zo niet 1,2,3 te zeggen wie Frank zo op kan volgen. De spoeling is momenteel te dun OF te duur voor ons vrees ik..

     1. Litmanen

      Geeft niet. Rijkaard zou fantastisch zijn. Maar ja, hij is rijk en tevreden. Geef hem eens ongelijk.

     2. BobbyHaarms

      Geef hem zeker groot gelijk, absoluut. Maar wat zou het fantastisch zijn als Rijkaard deze uitdaging zou aangaan, toch! Denk alleen al aan de uitstraling van Ajax met zo’n boegbeeld voor de groep..

  1. Iceman

   Gezien de status van Ajax van toen is Frank verplicht Europesche te presteren. Maar zoals het nu gaat met dit spel en met dit beleid komen we nergens, ik hoor al jaren talen komen eraan talenten breken door, maar in Europa zijn we nu niks. Wij Zijn als Ajax zijnde in Europa nul,nul hoe erg ik dit vindt om te typen.

 3. nick-afca95

  Ik vind Frank een goeie trainer. Hij heeft gewoon pech met het bestuur dat al zijn beste spelers verkoopt en er niks fatsoenlijks voor terug koopt. Frank kan met dit bestuur Europees niks presteren en dat weet hij zelf ook. Ik heb het al vaker gezegd maar Ajax man pas weer wat presteren wanneer ze van de beurs af gaan en de RvC er uit flikkeren. Ben benieuwd of hij aan het eind van het seizoen blijft, ik zou niet weten wie hem zou moeten opvolgen.

  1. tijger238

   Frank is geen Ajax trainer. Weet niet welke speler er in z’n systeem past. Speelt niet des Ajax.

 4. FrankiC

  Het gaat erom of Ajax nog wil met FdB en niet andersom. Zijn houdbaarheidsdatum ligt achter ons. Vernieuwen dus, zowel trainer, systeem, bestuur als spelers. Als we volgend jaar Europees willen overwinteren moet e bezem erdoor en het betaalt zichzelf terug.

    1. Widi

     Ik lees overal dat die helemaal geen zin meer heeft. Maar als hij gemotiveerd is, zou het kunnen denk ik.

   1. afcadeluxe

    bergkamp die zegt niks en stopt die jongens niet vol met opdrachten zo kunnen ze frank en vrij voetballen?

     1. Widi

      Ruud Krol? Ben je serieus? Geweldige speler. Maar als trainer te licht voor Ajax. Dacht ik……..:-))

     2. Remco425

      Olsen? Nee. Die is toen met ruime afstand kampioen geworden en met meer dan 100 doelpunten en kreeg toen ook volop kritiek dat het spel niet goed was.

   2. Indojood

    Taal en geld zijn een te groot probleem maar wat zou ik graag een Marcelo Bielsa of Jorge Sampaoli bij Ajax zien. Je moet er wel tegen kunnen als ze langs de lijn tekeer gaan. Maar hun visie op voetbal is gewoon Cruijff. Ik zie het niet gebeuren maar zo’n type zou mooi zijn.

    1. Indojood

     Het is niet echt serieus bedoeld maar de boodschap is duidelijk. Ik wil gewoon weer vermaakt worden en genieten van hoogstandjes, vloeiende aanvallen, hoog tempo, pressing, en dan zo’n karakter als Pantelic er tussen voor als er oorlog gemaakt moet worden.

 5. EugAjax

  Ik hoor en lees altijd dat Ajax veel meer moet kopen? Maar hoor nooit eens wie, en liefst zo reëel mogelijk…..

 6. Charka53

  Als Frank pas weg gaat als hij met Ajax succes in Europa heeft dan blijf hij wel tot zijn pensioen want zonder geld uit te geven zal het niet meer lukken.

  1. BobbyHaarms

   Ik vrees niemand Mauheb. Ja vriendjes of anuslikkers van het bestuur die willen wel. Zal me niks verbazen als ze die kwal van Gaal nog eens terughalen voor 1 of andere functie.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat denk ik ook.. V Gaal is aan het eind vh seizoen vertrokken bij MU.. Wil ie stoppen waar hij begonnen is.. Ben benieuwd of hij dan ook weer een Sinterklaasgedichtje maakt. 🙂

 7. afcadeluxe

  vriend van johan ,speelt aantrekkelijk voetbal ,maar ben bang dat dit een te grote uitdaging is voor pep

 8. Kuijff

  Aahahahaad de Mos, nee op wat hij ervan vindt zit de wereld te wachten…

  Deze week nog stuurde hij een tweet aan de KNVB dat ze bij Bayern veel konden leren voor het Nederlandse voetbal. Toen stonden ze nog 2-0 voor. Jammer dat niemand bij de KNVB dan reageert dat er genoeg clubs in Nederland zijn die al een 2-0 voorsprong kunnen verspelen.

  Wat een dwaas, die man.

  Over namen die ook naar Ajax hadden willen komen gesproken, guardado, Moreno en De Jong, die hadden ook voor Ajax kunnen kiezen. Denk ik echt. Hadden allemaal wat kunnen brengen, helaas.

  Hopelijk krijgt onze scouting een boost en pakken Overmars en co bij volgende mogelijkheden gewoon door. Daarnaast sturen op doorstroom vanuit al die grote talenten die we hebben en een ervaren ruggengraat houden en we stomen op naar de volgende 4 à 5 kampioenschappen op rij.

 9. woody79

  fdb gaat weg waarschijnlijk. rijkaard wil niet. blind is blondcoach. dus lijkt litmanen me een goei om coach te worden. dan pas weer europees succes. want kluivert gaat t ook niet worden.

 10. De seijs

  samen met Gérard van der Lem 2 ouwe rotten die de klappen van de zweep kunnen.Effe weer wat anders. Is wel eens nodig.

 11. Ramon1

  Ja het is lang geleden dat er echt zo goede talenten aankomen en muric vind ik ook echt een groot talent en in de b1 spelen er ook nog een paar denk dat we komende jaren ook Europees eindelijk weer wat gaan laten zien

  1. Widi

   Die jongens hebben in het veld twee gasten van 28 of 29 jaar nodig. Die zal de scouting moeten vinden. Als ze twee van zulke kwalitatief goede spelers vinden, kan de rest sneller groeien.

 12. Ramon1

  En ben benieuwd na kluivert als ik die goal laatst zag maar dat zal nog wel een paar jaartjes duren

Comments are closed.