Kwakman: ‘Ajax had Uth moeten halen’ (Incl video)

0603uth

Ajax heeft afgelopen zomer de kans laten liggen om in de persoon van Mark Uth de ideale spits vast te leggen, althans dat beweert Kees Kwakman, verdediger van FC Volendam tegenover FC Afkicken. De naam van Uth viel toentertijd bij Ajax maar uiteindelijk werd de speler te licht bevonden door Frank de Boer.

‘Ik heb tegenover Uth gestaan toen hij nog bij Heracles en Heerenveen speelde en ik vond het echt een goede spits. Het laatste jaar bij Heerenveen was hij ontzettend goed en ik heb mij toen afgevraagd waarom Ajax hem niet heeft gecontracteerd. Natuurlijk stelt Ajax hoge eisen aan een spits maar hij was toen ook nog eens transfervrij en voor de Eredivisie had hij een aanwinst kunnen zijn’. Uiteindelijk maakte Uth de overstap naar het Duitse Hoffenheim maar maakt daar een moeizame tijd door en was hij slechts drie keer trefzeker.

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.Ajaxfanzone.nl via deze link

Related posts

52 Comments

  1. De Ajacied

   Waarom?
   Speelt bij Hoffenheim ook bijna niet,
   Dus was hij niet geschikt voorbij Ajax ⭐️⭐️⭐️

   1. AjaxKat

    Sjezus… nee Ajax had Messi, Ronaldo en Neymar moeten halen. Bedankt Kwak. Idd blij dat Uth niet is gekomen.
    Off topic@redactie: Lees dat Stam en assistent van plan zijn om Ajax te verlaten. Lijkt me veel belangrijker Ajax-nieuws.

    1. BobbyHaarms

     Dat die van plan zijn Ajax te verlaten sta ik niet van te kijken, Stam is al tijden hardop aan het dromen over Engeland zonder ook maar enigzins aansprekende Nederlandse resultaten te kunnen weerleggen. Ontopic: We kunnen niet elke spits die een leuk seizoen draait gelijk vastleggen anders wordt het 1 grote duiventil aan spelers die net aan de grijze middenmoot ontstijgen, en daarvan hebben we er al meer dan genoeg dacht ik.

  2. creutz1977

   weet niet maar statistieken van Arek liggen zelf boven die van de Jong… Hij moet gewoon lekker zijn wedstrijden spelen en niet bij het minste weer eruit gehaald worden… En wat is een Uth… Maar bedankt kwakkie… aan jou hebben we wat

 1. paulvos

  Bij Frank is gauw iedereen te licht, dat was Uth dan ook wel de eerste tijd, maar hij werd steeds beter en had best wel ’n versterking in de spits kunnen zijn.

 2. Ajaxslied

  lol kwakman elke spits die tegen jou speelt lijkt goed.
  miss zegt het al genoeg dat hij het bij hoffenheim al niet waar kan maken

  1. Remco425

   Dat dacht ik dus ook. En zo zullen 100 andere verdedigers 100 andere spitsen noemen. Moet Ajax ze dan maar allemaal halen? Omdat 1 individu dat vindt?

 3. Indojood

  Dat is niet gebeurd en dus gaan we over tot de orde van de dag. Milik is onze spits dus die steunen we.

 4. LeroyT

  Ja dat dachten ze toen der tijd van Luuk de Jong ook. Die schiet de een na de ander binnen en is belangrijk voor zijn team. En bij Gladbach en Newcastle kon niet mee komen.

 5. Kingerwin

  Lijkt mij ook wel een spits die past bij Ajax. Beetje sterker worden bij Hoffenheim en dan naar Amsterdam komen

   1. afcadeluxe

    nee dat niet maar het is wel jammer deden het goed en vooral van stam kunnen ze veel leren

    1. Widi

     Stam en Ulderink zijn geen echte Ajacieden. Stam heeft even voor ons gespeeld, maar niet lang. Ulderink had helemaal niets met ons. Er zal wel een goede trainer met een Ajax hart gevonden worden

     1. afcadeluxe

      dat klopt maar stam heeft toch een hoop ervaring in grote competities opgedaan en verdedigen kon ie goed afijn ben nu benieuwd wie nettomarc tevoorschijn tovert

     2. Widi

      Maar die willen wij niet!!!! Hij was geweldig in de jaren-90. Maar nu schaam ik mij vaak voor hem als ik hem in het “Engels” hoor blaten. En Man U speelt zo mogelijk nog saaier dan Ajax 1.

     3. afcadeluxe

      nee alsjeblieft niet zeg !wat hangt er een raar spandoek bij pisvee,1xkampioen en dan direkt grote muil die vlamingen

   1. BobbyHaarms

    Jonk zeker halen! Nu is hij nog vrij en straks niet meer. Heb meer geloof in Jonk alleen al dan in dat hele corrupte zooitje in het bestuur bij elkaar.

 6. Respect

  Een verdediger van Volendam gaat over tot het geven van een advies over een spits voor Ajax omdat die spits tegen hem, als speler van Volendam, wel sterk gespeeld heeft …………… en dat is nieuws ………… Oke dan.

   1. Respect

    Oh ja en hij was goed dat hij naar Volendam ging 🙂 kortom kwaks, quatsh, kwatsj oftewel onzin 🙂

    1. -buitenkantje rechts-

     Helemaal gelijk respect.. Als we iedereen moeten gaan halen die iemand anders goed vindt is het einde zoek.. Ook geheel tegen lijn Cruijff..

 7. Hika77

  Zegt misschien wel wat over de kwaliteit van Kees kwakman. Of althans, het ontbreken daarvan..

 8. Widi

  Los van het feit dat het voor beide partijen gevoelig ligt…..zou Jonk dat wel willen? Misschien wel als voorafje op trainerschap Ajax 1.

  1. Respect

   Met dit bestuur rvc etc moet Jonk elke benadering, hoe klein ook, gewoon weg lachen. Met het huidige zooitje aan de macht moet hij ver van Ajax blijven. Er is eigenlijk alweer een nieuwe revolutie nodig en zeker geen fluwelen. Geen geweld natuurlijk maar wel keihard een heleboel incompetente mensen er keihard uitschoppen. Daarna Jonk met alle eerherstel terughalen. Maar goed het is een topic over kwaakman, ook een Volendammer.

 9. Iamsterdam2015

  Ja tussen hadden en hebben zit een heel verschil. Graag weer FF bij de feiten blijven. Hij is er niet dus……. En weer doorrrrrrr

Comments are closed.