Mededeling Bestuur AFCA Supportersclub

0126ajax-heracles_sfeer_tifo

De afgelopen periode heeft de AFCA Supportersclub niet kunnen brengen wat van de AFCA Supportersclub verwacht mag worden. Daarom zullen de komende periode er intern de nodige organisatorische veranderingen worden aangebracht waardoor de structuur weer zo wordt, dat de AFCA Supportersclub kan functioneren waarvoor ze ooit in het leven is geroepen: als een van de officiële gesprekspartners met Ajax en spreekbuis van de (fanatieke) supporters.

Onze supportersclub wordt gerund door vrijwilligers die dit allemaal doen naast hun werk. Dat neemt veel tijd en energie in beslag. Echter mag dit nooit de reden zijn dat de AFCA Supportersclub niet optimaal functioneert. De komende periode nemen we daarom de tijd om de organisatie goed neer te zetten en duidelijkheid te creëren waarvoor wij wel, en waarvoor wij niet zijnals supportersclub.

Met het momenteel ontbreken van een supportershome, is onze website ons belangrijkste communicatiemiddel. Daarom hebben wij per direct het beheer ondergebracht bij een medewerker die de tijd en gelegenheid heeft onze website te optimaliseren. Wij zullen daarom nauwkeurig sturen op het up- to- date blijven houden van onze website. Wij zijn bij veel zaken betrokken. Daarover communiceren wij te weinig met onze achterban de laatste tijd. Wij zijn ons bewust hiervan en willen op dit punt verbeteren.

De komende periode zullen we de organisatielijnen helder neerzetten als basis voor het optimaal functioneren van de AFCA Supportersclub. Hulp kunnen we altijd gebruiken, via ons contactformulier op onze website kun je aangeven welke bijdrage je kan en wil leveren voor de AFCA Supportersclub. De aangekondigde Ledenvergadering van a.s. donderdag 25 februari gaat vanwege bovenstaande niet door. Deze zal op korte termijn wel belegd worden op een nieuwe datum. Tijdens deze vergadering willen we concreet ingaan op de komende veranderingen. Op onze website zal zsm een nieuwe datum worden aangekondigd.

Onze visie en doelstellingen zullen ongewijzigd blijven. Wij blijven staan waarvoor wij ooit in het leven zijn geroepen.

Bestuur AFCA Supportersclub

Related posts

38 Comments

   1. Respect

    En geen echte zelfreflectie mbt situatie Jonk en ook niet richting bizarre situatie op dit moment binnen Ajax. Helaas veel loze en holle woorden. Ook vrijwilligers moeten een standpunt kunnen maken. Hieruit blijkt aan welke leiband ze liggen. Maar dat is mijn mening.

 1. Respect

  Sorry, ik wil geen zeikerd zijn maar wat staat er nu? Eigenlijk niets. Een hoop tekst maar geen inhoud. Het lijkt de huidige politiek wel :-). Als dit de fanatieke supporters moet vertegenwoordigen …… veel succes. Sorry, maar ik kan er niets meer van maken.

  1. Remco425

   Ze geven ook aan dat ze zich gaan verbeteren. En die slag moeten ze nog maken. Dat is wat je ervan kunt maken.

 2. hubert

  het is ook nooit goed wat de AFCA supportersclub doet degene die er over liggen te zeiken zou ik zeggen doe zelf eens wat als alleen maar kritiek hebben en als je werk hebt steek er dan ook eens zoveel tijd in naast je werk ad leren masr zeiken help tv niet kritiek mag gerust maar doe dat eens opbouwend . gewoon zeggen het is niks!!! ik kan er niks mee is wel erg kort door de bocht. draag dan eens zelf iets positiefs aan waar de supportersclub wat aan heeft maar niet steeds aan dat eindeloos gezeik van sommigen hier

  1. Remco425

   Mee eens hubert! Met of zonder hoofdletters en leestekens. Inhoudelijk heb je gelijk. Maar zeiken is gewoon lekker makkelijk en hebben sommige mensen blijkbaar dagelijks nodig. Daarom zullen ze zelf ook niet helpen om dingen te verbeteren, want het moet niet te goed worden natuurlijk, want dan kunnen ze niet meer zeiken.

  2. Respect

   Op zich gelijk hubert maar niet elke zeikerd, zeikt alleen vanaf de zijkant. Dat moet je ook ff beseffen.

   1. rickert

    Ik ben het niet met Hubert eens, als je iets wilt zeggen, zeg dan iets. heb je niks te zeggen zwijg dan, op geen enkele manier staat hier iets in wat wat toevoegt, dan mag daar wat over gezegd worden.

    1. Litmanen

     Misschien niet, maar ik weet dat je het als vrijwilliger nooit goed doet, altijd gezeik. Dus respect voor die mensen, zelfs als ze ff geen topprestatie leveren.

  1. BobbyHaarms

   Je hebt zeker een punt Hubert, maar je weet wij worden nooit wereldkampioen alleen wel met zeiken 😉

 3. Widi

  Ik vind het erg lastig om me aan wie dan ook te verbinden. Ik zou nooit aan de leiband van een bestuur willen liggen en ik wil me zeker niet verbinden aan een groep waar bijvoorbeeld de “sfeersupporters” van vak 410 ook in zitten. Daarom blijf ik lekker alleen supporter en geniet ik hier van de bijdragen van een aantal mensen die ik ook als echte supporter herken.

 4. Respect

  Je stelt je ook bewust kwetsbaar op. Je wekt verwachtingen. Als je die niet kan nakomen of waarmaken moet je het niet doen, ook niet vrijwillig. Ze wekken nu weer verwachtingen met holle frasen, dat is gewoon niet slim.

 5. Respect

  Thanks. Ik word van dat soort commentaar erg moe. Oh wee als je iets een beetje aan de kaak stelt, dan heb je de poppen aan het dansen. Ik kan AB goed begrijpen dat hij het zat werd. Ik ben wat actiever geworden hier maar krijg er al spijt van.

  1. Widi

   Gewoon jezelf blijven Respect. Ik heb ook een tijdje wat verwijten gekregen omdat ik het niet altijd voor JC en Jonk opnam. En omdat ik niet altijd FdB en Overmars afzeik. Ik heb nu eenmaal een wat genuanceerde mening. En ik besef dat wij niet alle belangrijke informatie meekrijgen. Jij mag kritisch zijn ten opzichte van supportersclubs. Dat ben ik ook. Ik daar al iets over geschreven. Tot slot: we moeten ons realiseren dat er mensen van alle leeftijd op dit forum zitten. En verstand komt vaak met de jaren :-))

 6. lezerG

  Ik zou het een mooie daad vinden als de supportersclub openlijk afstand zou nemen van bepaalde uitingen. Zoals laatst die walgelijke vertoning met die pop in ons eigen stadion.

 7. Indojood

  Ik heb er geen mening over, dat wilde ik even gezegd hebben. Het kan me niet schelen als je dat zeiken vindt. Was gezegd, Indojood.

Comments are closed.