De Boer: ‘Fischers’s valkuil is dat hij té graag wil’

10255vitesse-ajax_fischer1

Viktor Fischer moet de laatste tijd genoegen nemen met een plaats op de bank. De aanvaller is al maandenlang uit vorm en op de linksbuitenpositie voorbij gestreefd door zomeraankoop Amin Younes. Fischer mocht in de laatste vier competitiewedstrijden wel meedoen, maar zijn invalbeurten waren veel te druistig.’Viktors valkuil is dat hij te graag wil,’ zo stelt Frank de Boer tegenover het Algemeen Dagblad.

Ook analist en Fischers landgenoot Kenneth Perez ziet hem te geforceerd spelen. Hij vindt dat Fischer bij zijn invalbeurten veel te veel rent: “Zeg maar als een kip zonder kop”, zegt Perez in het Algemeen Dagblad. “Het lijkt wel of hij anders loopt dan dat hij deed. Misschien komt dat wel door zijn langdurige blessure. Feit is in elk geval dat hij op dit moment de slag van Younes heeft verloren.”

Fischer stond tussen februari 2014 en april 2015 buitenspel met een slepende hamstringblessure en dat heeft er volgens Glen Riddersholm, voormalig trainer van Fischer bij FC Midtjylland, ingehakt bij de Ajacied. “Veel Denen die op jonge leeftijd naar het buitenland zijn gegaan, mislukken”, weet hij. “Viktor hoort daar zeker nog niet bij. Ik hoop dat hij bij Ajax iemand heeft om mee te praten. Als je zo jong bent, heb je meestal niet de kennis om uit een vormcrisis te komen. Een arm om zijn schouder kan goed doen.”

Toch hoeft het niet lang te duren voor we de oude Fischer weer zien, zo denkt Frank de Boer. ‘Hij heeft betere dagen gekend, maar ik zag vandaag iets van de oude Viktor terug op de training. Laten we hopen dat hij die lijn doorzet.’

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

45 Comments

  1. pietprecies

   Onzin, voor z’n blessure had ie een dip maar daarvoor was hij weergaloos en je ziet dat hij het kan maar is gewoon te wild nu. Als hij dat kan verbeteren is hij echt beter dan Younes, is ook pas 21 he..

   1. Joep

    Weergaloos vond ik hem niet voor zijn blessure. Hij heeft wel de potentie om een aardige voetballer te worden. Hij heeft helaas nog niet in speel inzicht. Loop vaak te veel met de bal en ziet niet waar de ruimtes liggen.

   2. FrankiC

    Younes is beter dan Fischer en ik heb eerlijk gezegd de hoop aardig opgegeven. Blinde momentenvoetballer waarvan ik in de A1 erg hoge verwachtingen had.

    1. rickert

     Ik geloof ook niet in Fisher, toen niemand hem kende was het nieuw, zijn acties leken super, maar feit is, dat deze acties iedere wedstrijd dezelfde zijn, dat zien ook verdedigers. Verder is hij ook altijd alleen maar bezig met de bal en bewaart hij dus geen overzicht.. de verwachtingen waren te hoog, die hij voor mijn mening, nooit heeft waargemaakt.

    2. AjaxKat

     Ik vind ze beide bijna even goed (of slecht) momenteel. Younes heeft het geluk dat ie de laatste wedstrijden beslissend is geweest in z’n acties. Maar beide kunnen een geweldige actie afwisselen of vervolgen met dom balverlies.
     Fischer had het voor z’n blessureleed m.i. in zich om een soort Suarez te worden en volgens mij kan dat niet ineens weg zijn.

   3. De seijs

    21of niet het wordt nooit meer wat met deze jongen.Of hij zal eens aan yoga moeten gaan denken.want het zit niet goed tussen zijn oren.

    1. -buitenkantje rechts-

     Dat denk ik dus ook.. Heeft niet met zijn talent te maken. Dat heeft hij wel. Een mental coach of iets dergelijks zou hem goed doen denk ik.

  2. Ajax nr 1

   Je krijg van mij gelijk Dennis. Alleen vind ik dat het komt omdat ze TEVEEL opdrachten meekrijgen. Fischer moet vrij kunnen voetballen zonder al die regeltjes en opdrachten. Elke speler van Ajax lig aan de lijn de lijn van FdB en co. Ze zijn te bang om zelf de leiding in het veld te nemen. Frank onder jou wordt niemand echt beter. Als jij ook al niemand kan begeleiden die te graag wil is het zeker tijd voor iets anders.

 1. Charka53

  Frank zie goed hoor Fischer is jong en onbezonnen als hij dit kan afremmen zal hij zijn kwaliteiten weer kunnen laten zien.

 2. nick-afca95

  Ik zou maar goed je best doen die jongen goed aan het spelen te krijgen Frank! Straks krijg je op je flikker van de RvC want ja, er moet natuurlijk wel wat verkocht worden he, en hoe beter hij speelt hoe meer centjes op de bank!

 3. stylo1984

  Hij presteert echt heel matig laatste tijd… Miss dat et er wel ergens inzit maar het komt er zeker nu niet uit

 4. Slingertje.

  Zodra hij de bal krijgt begint hij nerveus te trappelen alsof hij elk moment in zijn broek kan gaan schijten.
  Ik denk ook dat hij niet goed genoeg is voor het niveau dat Ajax nastreeft.

  1. BobbyHaarms

   In potentie een absolute topspeler, in werkelijkheid een auto waar de wielen eerder op de eindbestemming zijn dan de auto zelf..veel te gretig dus en dat breekt hem al maanden op die onrust in zijn spel..doodzonde!

 5. -buitenkantje rechts-

  Ik wil Fischer nog niet afschrijven, maar hij is nu wel heel erg lang uit vorm.. Iedereen heeft het nu over Younes, maar ik vond hem tegen Groningen onzichtbaar. Een handige dribbelaar die te traag is en niet gezegend met een groot inzicht. Ook fysiek gezien is hij te klein.
  Wat dat betreft heeft Fischer meer talent dan Younes..

  1. Respect

   Je kan er niet elke wedstrijd boven uitsteken. Zeker niet op die leeftijd. Wat Younes nu al laat zien geeft aardig wat hoop voor later. Dat inzicht heeft hij best wel, dat heeft hij al paar keer laten zien met slimme voorzetjes.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik ben wat dat betreft heel benieuwd wat Muric kan brengen.. Zet hem maar eens op links en Cerny op rechts..

 6. Oosterse Ajacied

  Voor zijn blessure had ik hoge verwachtingen van Fischer, net als de meesten van ons. Het is ook niet eerlijk hem al helemaal af te schrijven. Goede begeleiding moet hem er boven op krijgen. Laten we hopen dat dat gebeurt ?

 7. Velibor

  Ik vind hem een slap aftreksel van een Bergkamp lookalike,geen echte linksbuiten en geen echte spits of een 10 en weet eigenlijk niet waar hij wel echt zou uitblinken en dat zeg ik niet omdat ik het geen goeie voetballer vind maar ik had er veel meer van verwacht en dat komt er nu al een hele poos niet meer uit helaas.

 8. Bert62

  Dan moet je de tv gids goed in de gaten houden dan wist je dat er om 1 uur een uitzending was

 9. Johan065

  Dat zou er nu toch wel af moeten zijn met zijn ervaring. Als hij nu pas kwam kijken dan zou ik het kunnen begrijpen

   1. Johan065

    Als je 27 bent ben je allang en breed weg. Je bent nooit te oud om te leren, dus er is nog hoop voor hem

 10. afcadeluxe

  vind younes beter die is pas bij ons en is veel dreigender voor het doel fischer moet maar eens naar de psycholoog maar ik geef gem nog niet op

 11. Michel6172

  Younes is idd veel dreigender dan Fischer, daar zit tenminste rust in in Younes. Als Fischer wat meer rust zal vinden komen zijn kwaliteiten misschien ook weet naar boven. Tis nu soms net een kip zonder kop.

 12. KBouter

  Fisher was óóit het grootste talent wat er bij Ajax rondliep en het eerste jaar was ook heel goed. Na de blessure nooit meer terug op niveau gekomen, maar ik schrijft hem nog niet af.

Comments are closed.