Muric wordt ongeduldig: “Waarom krijg ik geen kans?”

0710ajax-nordsjaelland_muric

Robert Muric loopt inmiddels al een tijdje mee bij Jong Ajax. Het knaagt aan hem dat hij van Frank de Boer nog geen kans heeft gekregen bij het eerste van Ajax. De 21-jarige Kroaat is één van de belangrijkste spelers bij Jong Ajax in de Jupiler League, maar tot speelminuten in Ajax 1 is het, tot zijn teleurstelling, nog niet gekomen.

“Ik heb zes keer gescoord en elf assists geleverd. Dat zijn goede statistieken. Ik ben dit seizoen gegroeid, dat merk ik aan alles. Waarom ik dan geen kans krijg bij het eerste? Dat vraag ik mezelf ook af”, aldus Muric in gesprek met het Kroatische Vecernji List. “Ik wil me graag meten op het hoogste niveau”, aldus de buitenspeler, die zegt dat De Boer hem goed kent. “Hij komt vaak kijken bij Jong Ajax. Hij weet alles van me.”

Muric heeft nog een contract in Amsterdam tot de zomer van 2018.

Bron: Vecernji List

Related posts

39 Comments

   1. De Ajacied

    Ja idd beetje vreemd hoor, Muric brengt wel wat extra’s dus laat hem eens paar keer spelen,
    Komt goed hoop ik ⚽️⚽️

  1. -buitenkantje rechts-

   Met Muric in de basis komt het weer pijnlijk naar voren hoe slecht het aankoopbeleid van Ajax is! Younes blijkt dan opeens volledig overbodig…

  1. FrankiC

   Ik snap niet dat ze hem niet verhuurd hebben om eredivisie ervaring op te laten opdoen, zoals andere buitenspelers als Menig, Becker, De Sa, Andersen etc etc. Dan zie je sneller wie het wel gaan redden.

  1. BobbyHaarms

   Hij is 21 jaar dus kan me zijn gevoel goed voorstellen. Dit is de leeftijd dat je elke week hoort te schitteren! Hopelijk laat Frank hem snel aan het eerste ruiken anders kon dit nog wel eens het volgende “supertalent” zijn die teleurgesteld uit Amsterdam vertrekt.

    1. Pantelic

     Hij kan toch invallen voor Larse. laat Larse 75 zich helemaal geven en dan wisselen voor muric.

   1. Johan065

    Maar voor wie moet hij spelen? Toch niet voor Larse want die is de laatste tijd belangrijk voor ons.

     1. creutz1977

      aub zeg schone speelt twee wedstrijden en nu is hij weer de redder..?? beetje makkelijk gedachtegang… En tegen Groningen was hij ook matig…

     2. BobbyHaarms

      Met Lasse loopt het iig een stuk beter. Ik word pas wakker zodra Schöne tussen de lijnen verschijnt, eerder niet.

     3. creutz1977

      haha geniaal bobby… sorry ik ben niet meteen enthousiast eerst een aantal fatsoenlijke wedstrijden zien maar hij brengt idd meer ervaring en rust… hoop voor je dat hij wat vaker erin staat anders kan je aan een winterslaap beginnen

    1. dickst14

     hij kan altijd invallen hoor. alleen een beetje schuiven dan zodat ie op zijn favoriete positie komt. maar Cerny hebben we ook nog en die zit er ook steeds niet bij en die zie ik liever.

 1. Remco425

  Tot zover dus ook het onzin verhaal van Jonk dat De Boer nooit bij de jeugd kwam kijken…

  1. Indojood

   Dat heeft Jonk nooit beweerd. Integendeel. Jonk over De Boer na zijn ontslag:

   “Met onze relatie was niks mis. Natuurlijk kun je van mening verschillen over de manier van spelen en de aankopen. Maar Frank heeft ook oog voor jeugdspelers. Dat laat hij zien door ontzettend veel jonkies de kans te geven. En die spelen. Tussen Frank en mij is er wederzijds respect.”

   Helaas Remco, jij vertelt nu een onzinverhaal.

   1. Remco425

    Volgens mij heb ik een quote ergens gelezen van Jonk dat er van het TH nooit iemand bij jeugdwedstrijden kwam kijken. Daar hoort De Boer ook bij. Dat werd door een insider meteen al van tafel geveegd. Maar ik kan me vergissen.

  2. Widi

   Wie geloofde dat dan? Als je zelf vaak gaat, kun je zien dat Frank er ook is. Want dat is namelijk zo.

 2. Widi

  Ik heb Muric al vaak zien spelen. Hij doet het best goed bij jong Ajax. Maar ik denk niet dat hij het verschil zal maken in het eerste. Zo goed is hij ook weer niet. Ik denk dat FdB er ook zo over denkt.

 3. Kuijff

  Elke speler wil spelen, dat hoort zo. Elke speler wil zo hoog mogelijk spelen, dat werkt zo.

  Maar niet elke speler is de beste op zijn plek en niet elke speler kan spelen. Om een niet uitzonderlijk talent nu in te laten stromen om een lijn te doorbreken (die met Schöne bovendien al aardig doorbroken lijkt), lijkt mij niet aan de orde.

  Pak je kans volgend seizoen in de voorbereiding, zou ik zeggen.

 4. nick-afca95

  Ja Robert dat heet concurrentie. Er zijn met jou er bij 6 spelers voor de flanken. Als jij nummer 5 of 6 bent zul e weinig kans krijgen. Maar ik hoop dat je een keer een kans krijgt. Die statistieken vragen inderdaad om een beloning. Blijf zo door gaan en die beloning komt vanzelf!

 5. afcadeluxe

  gewoon nog een beetje beter worden dan kan ook fdb niet om je heen maar op dit moment heb je nog een paar wachtende voor je…

 6. Ajacied1996

  Geef Muric de kans! Is binnen gekomen als groot talent en is nogal met wat moeite gehaald!

 7. EugAjax

  Zivkovic was ook goed bij jong Ajax nog geen garantie op succes. Hij gaat heus wel spelen als hij er aan toe is

Comments are closed.