De Boer ziet Gudelj als optie voor centrum van de verdediging

0926ajax-groningen_gudelj

Door het wegvallen van Riedewald en Tete en de schorsing van Van der Hoorn heeft Frank de Boer slechts de beschikking over vier verdedigers voor het duel tegen Excelsior. De Boer liet tijdens zijn persconferentie vandaag weten zeker niet uit te sluiten dat hij Nemanja Gudelj in het centrum van de verdediging zal posteren. ‘Gudelj is zeker een optie,’ aldus De Boer. ‘Hij heeft tegen Groningen ook een tijdje achterin gestaan, al zal dat sneller gebeuren als we met drie verdedigers aantreden.’

Een logischere oplossing lijkt dat Joël Veltman en Nick Viergever het centrale duo vormen met Ricardo van Rhijn als rechtsback en Mitchell Dijks op linksachter.

Bron: Ajax.nl

Related posts

40 Comments

  1. Joeguh9

    Vindt Gudelj erg slordig in zijn passing, vaak te laat bij duels, niet bepaald kopsterk. Denk eerder aan Bazoer.

    1. BobbyHaarms

      Die acht ik hier ook veel beter voor geschikt. Sterker, Bazoer lijkt me op zowat elke plaats in het elftal wel een voldoende halen op dit moment.

      1. FrankiC

        Bazoer laat op het middenveld anders altijd zijn man lopen en brengt daardoor Gudelj in de problemen.

    2. Remco425

      Het gaat om de positie van centrale verdediger, dan is de passing minder van belang dan op het middenveld. Verdedigend is Gudelj beter dan Bazoer. Laat die zich lekker met de aanvallen bemoeien.

      1. FrankiC

        Waarom is de passing daar minder belangrijk. Een onderschepping in de laatste linie levert toch eerder gevaar op dan op het middenveld?

      2. Indojood

        Toch wel. Als je naar ons verleden kijkt zaten er in centrale duo’s altijd prima passers die eigenlijk op 6 speelden. Rijkaard, Danny Blind, Wim Jonk, Ruud Krol, Ronald Koeman, ze waren essentieel voor het begin van een snelle opbouw.

      3. Litmanen

        Hoe dan ook, van Rhijn, Veltman, Viergever en Dijks is toch echt de meest logische opstelling? Als hij Van Rhijn nu niet laat spelen dan snap ik helemaal niet meer waarom hij een paar weken geleden ineens niet meer weg mocht.

      1. AjaxKat

        De voetballer van AZ zit er volgens mij nog steeds in. Moet er alleen nog echt uitkomen. Bij Ajax zijn er meer directe concurrenten. Bij AZ was hij dé man waar het om draaide. Maar ik heb nog steeds vertrouwen in m.

  2. Widi

    Alleen tegen ploegen waartegen hij voortdurend kan opschuiven naar het middenveld. Dan hebben we een extra goed bezet middenveld. Ik vind wel dat hij vrij veel overtredingen maakt. Dicht bij onze eigen goal is dat gevaarlijk.

  3. FrankiC

    DOEN. Nou Widi, dit gaf ik vorige week als beste optie. Flink inschuiven zodat er een ruit op het middenveld ontstaat en we daar met een overtal komen. Kom op FdB, het is Exelsior thuis en niet Barca uit. Dijks, Veltman, Owusu (was maandag niet bij Jong Ajax?) Schone op 10.

      1. FrankiC

        Vrees ik ook Bobby. Maar meer man op het middenveld is al maanden de vereiste om beter te spelen. Meer opportunisme erin.

        1. BobbyHaarms

          Precies FrankiC, we snakken hier eigenlijk al maanden naar! Maar ja, Frank is en blijft een verdediger he 😉

          1. Widi

            Hij heeft tegen Groningen met maar 1 verdediger op de bank gespeeld. Toen had hij het dus al in zijn hoofd. Ik denk dat het gaat gebeuren zondag.

          2. FdB=Ajax

            Volgens mij zal hij alleen met 3 verdedigers spelen als de tegenstander met 2 spitsen speelt. Excelsior speelt met 3 spitsen waardoor je 1 op 1 komt te staan (waarvan ik zeg: doen, maar vrees dat FdB daar anders over denkt)

    1. Widi

      Owusu heeft niet gespeeld maandag. Was toen al bij het eerste. Tegen Excelsior moet het kunnen. We gaan het zien.

    1. BobbyHaarms

      Maak je maar geen zorgen, Frank stapt nog eerder zelf tussen de lijnen dan dat hij die flapdrol laat invallen.

  4. koensiemerink

    ik vind Gudelj opzich slordig doet met de pasing van hem met de bal maar als Gudelj je nou meer erop gaat oefenen dan komt het naar voren

  5. -buitenkantje rechts-

    Wat een dom gezwam weer zeg! Gudelj als CV.. Is niet kopsterk.. geen mandekker.. Slordig in passing.. Heeft veel overtredingen nodig.. Bovendien heeft hij daar nooit gespeeld..
    Dus zal FdB kennende Gudelj zondag CV staan.

  6. KBouter

    Gudelj word totaal verneukt in dit Ajax systeem, die gast moet lekker in de 16 van de tegenstander komen.

Comments are closed.