De Boer: ‘Ajax bekeek in winterstop Argentijnse spits Driussi (20)’

0117ado-ajax_deboer

Ajax heeft wel degelijk in de winterstop gezocht naar een spits. Zo werd een twintigjarige spits Sebastian Driussi van het Argentijnse River Plate bekeken, zo verteld Frank de Boer in gesprek met Ajax Life. Uiteindelijk vond men het risico om hem te halen te groot.

‘We hebben veel spitsen bekeken, zoals een twintigjarige spits van River Plate, spelend in een tweespitsensysteem. Gaat zo’n jongen het meteen brengen? Hij zal eerst moeten acclimatiseren’, zo legt De Boer uit. ‘De supporters moeten begrijpen dat we in een vijver vissen met spelers die geen garantie geven, maar wel een godsvermogen kosten. De vraag is: wil je dat risico lopen? Met name halverwege het seizoen wil je zekerheid hebben.

De Boer haalt ook het verhaal Klaas Jan Huntelaar nog maar eens aan. ‘Ja, je lost het niet op door simpelweg met meer geld te komen. Dat denken mensen echter wel. Klaas Jan Huntelaar was er nog niet klaar voor. Laten we hopen in de toekomst wel. In de Bundesliga betalen ze je heel veel hoor’, besluit de hoofdcoach hoopvol op een rentree van The Hunter bij Ajax.

Het hele interview met De Boer is te lezen in de nieuwe krant van Ajax Life

Bron: AjaxLife

Related posts

41 Comments

 1. woody79

  we hebben ook gekeken naar een bankzittende spits bij streppel en een spits bij jong die ze er ook wel inlegt. klein risico maar dat doen we ook niet

    1. Widi

     Allemaal zo makkelijk om te roepen vanaf de zijlijn. Jij bent volgend jaar misschien de eerste die roept dat hij toch niet geschikt is voor Ajax en dat we hem nooit hadden moeten kopen. Denk je niet dat als het zo makkelijk was, mensen die jaren in de top hebben gespeeld het ook weten? Je mag blij zijn dat ze het geld van de club niet over de balk gooien.

  1. Widi

   De hoop is nu gevestigd op eerst Kasper Dolberg en later Justin Kluivert. De laatste heeft zowat de hele jeugdopleiding doorlopen.

  2. -buitenkantje rechts-

   Eigen spits hebben we wel.. Denk dan aan El Azzouzi ..Hendriks.. Dolberg.. Maar vind dit wel zo’n slap gelul weer.. Repeterend verhaaltje.. Die en die hebben we bekeken.. En Huntelaar wilde niet.. Ga huilen joh! Driussi speelt in een 2 spitsen systeem.. We durfden het niet aan.. Pffff!
   Milik speelt ook in een 2 spitsen systeem.. Dat was geen probleem? En oh ja! Spelers moeten minimaal 2 seizoenen wennen aan het befaamde Ajaxsysteem.. Niks bijzonders hoor Frank! Dat Ajaxsysteem van je.. Gewoon 4-3-3 countervoetbal ..

  1. Remco425

   Omdat anders iedereen loopt te zeiken dat ze geen flikker doen, maar dat doen ze achter de schermen dus zeker wel. Blijkt maar weer eens.

  2. Widi

   Frank voelt zich door ons geklaag kennelijk geroepen om uitleg te geven. Maar dat wordt dus ook niet door iedereen gewaardeerd.

 2. Remco072

  Tijdens de transferperiode hoor je geen ene moer wanneer versterking echt nodig is en nu is de transferperiode afgelopen en nu hebben ze van alles bekeken maar daar bleef het dan ook bij…. Wat een stelletje eikels daar bij Ajax.

  1. Remco425

   Omdat vaak het nieuws naar buiten brengen op het moment dat je een speler bekijkt niet heel slim is. Dat is in het verleden wel vaker gebleken.

 3. rickert

  en weer het herkenbare plaatje… de speler moet acclimatiseren… en dan uiteindelijk komt het er niet uit… Verstandig dat ze geen paniekaankoop hebben gedaan.

  1. BobbyHaarms

   Precies Rickert, de onvrede van ons allen is zeer begrijpelijk omdat wij nou eenmaal een Ajax eisen met louter topspelers die Ajax sprankelend laten voetballen en clubs met 4 of 5-0 wegspelen. Maar om zo’n speler te halen brengt idd een enorm financieel risico met zich mee, voorbeelden te over de afgelopen jaren. In zo’n situatie loop je veel minder risico als je een speler als Klaas Jan weet terug te halen want die staat er meteen en kent de club. Volgens het plan Cruijff zouden we zelf onze talenten gaan klaarstomen met af en toe een gerichte aankoop met meerwaarde, maar schijnbaar geldt dit momenteel nog niet voor de spitspositie..

   1. Indojood

    Ze zochten dus naar een balvaste spits de zowel kan scoren en als aanspeelpunt kan fungeren. De topper die nooit naar NL zal komen, de kampioenenmaker die het verschil kan maken. Hoe kom je dan bij dit soort spelers uit? Snap niet dat ze dit nieuws vertellen. Komt bijzonder amateuristisch en warrig over maar dat is het beleid ook.

    1. Kuijff

     Hoe oud is Bazoer?

     Het is goed dat ze spelers met potentie bekijken, als dat er eenmaal volledig uit is gekomen, is de Eredivisie geen optie meer. Bij grote talenten moet je een afweging maken en in dit geval is de keuze naar “niet aandurven” gevallen.

     1. Indojood

      Gaat niet om leeftijd. Ze zeiden dat ze een directe versterking zochten. Persoonlijk vind ik het prima dat ze niemand gehaald hebben.

   2. Charka53

    Het klopt allemaal wel BobbyHaarms het zou een hoop oplossen als onze huidige sterren nu eens samen spelen en niet steeds voor eigen roem lopen te voetballen dan komen er van zelf meer doelpunten en een leuke wedstrijd en als de vleugelspeler nu eens vaker op hun vleugel blijven en de bal lekker voor de goal gooien komen er van zelf meer kansen en goals simpeler kan het niet hoor ,het is gewoon voetbal.

 4. Widi

  Welke trainer denkt zo mee met een club? Bijna elke trainer is een passant die alleen aan zichzelf denkt en maar al te graag al het geld van een club spendeert. Of dat geld dan rendement oplevert kan hem geen zak schelen. Tussen Frank en Ajax is het duidelijk anders. Er zijn er hier die Frank tekort gedaan hebben in dat opzicht.

 5. ajaxhoger

  Gaat zo,n jongen het meteen brengen , wat een klets weer zeg , dan hadden ze sinkgraven en gudelj ook niet moeten kopen , die voldoen ook ver onder de maat , die zijn trouwens gewoon gekocht ondanks de scouting een negatief rapport uitbracht .
  Dit koste ook vele miljoenen , koop gvd die jongen en een goede spits , en lig niet zo te zeiken .
  Geen geld uitgeven kost geld in dit geval

 6. Kmeertens

  Sneijder, huntelaar, suarez, nigel de jong, zlatan, eriksen, vertonghen, aldeweireld, vermaelen, maxwell en stekelenburg. Doe je gewoon mee om de champions league. Dus haal ze maar terug…. Oh kut, de wekker gaat!

 7. Opnaar40k

  Het is allemaal hinken op 2 gedachten. Volgens de Cruijff filosofie moet je gewoon de spits uit eigen jeugdopleiding minuten laten maken in het eerste. Daar heb je hem toch voor opgeleid? Anders had je hem al eerder kunnen wegsturen! Dus niks meer kopen, gewoon altijd eigen spelers inpassen. Misschien worden we dan niet meer ieder jaar kampioen, maar we zijn dan wel een een echte club en niet een die zijn kampioenschappen “koopt”!

 8. Widi

  Dat werkt als dan niemand klaagt dat we niet vaak genoeg kampioen worden. Als we 5 jaar achter elkaar Pisvee kampioen laten worden, halen we ze nooit meer in. In feite wordt er al bijna gedaan wat jij zegt. Er is niet heel veel ingekocht. En ik verwacht ook niet dat er komende zomer wordt ingekocht. Spelers zat. En genoeg die er aankomen. Misschien als Huntelaar of Zlatan aangeven te willen spelen voor Ajax, dan worden die natuurlijk gehaald. Zo niet zal Dolberg denk ik een echte kans krijgen.

  1. Widi

   Luuk de Jong was ook een gok. En die is goed uitgepakt. Heel goed. Laten we hopen dat ons dat ook snel weer eens gebeurt. Maar gelet op wie er te halen was en voor welke bedragen, ben ik blij dat er niemand gehaald is deze winter.

 9. Slingertje.

  Op spelers die hier willen komen afbouwen zit niemand te wachten.
  Het is weer kijken kijken en niet kopen bij Ajax.

 10. afcadeluxe

  hier in luxemburg zijn de spelers nog te betalen,b.v.fc differdange die spits van hun schoot kutrecht er mooi uit 2jaar terug?

 11. afcadeluxe

  p.s frank kan een goed woordje voor je doen,was destijds de chauffeur van de spelersbus…

Comments are closed.