De Boer: ‘Dat men om een frisse wind roept doet pijn’

0322ajax-ado_deboer

Frank de Boer heeft tegenover Ajaxlife aangegeven dat hij niet blij is met de roep van een frisse wind vanuit het kritische publiek. De Boer werd vier keer op rij landskampioen met Ajax maar het spel van Ajax is niet om over naar huis te schrijven en dat zorgt voor gemor rondom de Amsterdam Arena.

‘Natuurlijk doet mij dat wat en ik trek het mij zeker aan. We willen allemaal mooi voetbal spelen en het liefst met veel doelpunten. Als je in drie thuisduels op rij zestien goals maakt, maar daarna een keer 0-0 speelt, is er meteen gemor. Dan vergeten de supporters die zestien doelpunten in drie duels. Ik kan zelf voor die frisse wind zorgen daar ben ik mij terdege van bewust. Met Orlando Trustfull hebben we een waardige versterking in de technische staf. We proberen momenteel op een andere manier druk te zetten waarbij we natuurlijk het liefst zoveel mogelijk doelpunten maken. Helaas lukt dat niet elke week’.

Bron: Ajaxlife

Related posts

119 Comments

    1. -buitenkantje rechts-

      Vanaf het begin heeft hij bij Ajax balbezit en positiespel in het spel willen brengen.. Bij risico tikkie terug.. Daar heeft hij 5 jaar op getraind.. Proberen risico te mijden.. Instellen op de tegenstander.. zo weinig mogelijk opportunisme. Destijds misschien een goede remedie voor het Ajax van toen..
      Nu zie je dat FdB probeert het opportunisme weer terug te krijgen.. Maar 5 jr training is niet zomaar verdwenen. Verder zou hij eens moeten overleggen met Johan. Over druk zetten.. Wedstrijd domineren.. Kansen creëeren bv. Het “anders druk zetten” zoals hij dat noemt betekent leunen op de verdediging en gaan storen als de tegenstander al over de middellijn is. Daaraan kan je zien dat FdB verdediger is. Bij hem zal de nadruk altijd liggen op risico’s mijden en de verdedigende taken goed uitvoeren. Je zou hopen dat Dennis Bergkamp nog enige invloed kan uitoefenen. Tot nu toe niks van gemerkt..

        1. De Ajacied

          Nee toppertje
          Ik zie helaas geen van Gaal terug, was dat maar zo,
          Dan stonden we nu met
          9 punten verschil bovenaan
          En jammer voor FdB maar het spelniveau is ook veel te laag en niet attractief voor de supporters

          1. Indojood

            Van Gaal, alsjeblieft, niet nog meer anti-Cruijff backstabbers bij onze club, daar lopen er al genoeg van. Daarbij, kijk naar ManU. Wat valt je op, net zo slaapverwekkend als Ajax. Ook daar mort het publiek.

          2. Widi

            En die 9 punten los geloof ik ook niet. We hebben nu weinig verliespunten. Dan zouden we met Van Gaal bijna alles gewonnen hebben. 1 keer gelijk , 1 keer verloren en de rest gewonnen. Daar geloof ik niet in. Lukt hem met Man U ook niet. Ik zit nu ook weer te vechten tegen de slaap bij een wedstrijd van Man U in Denemarken.

      1. FrankiC

        Kijk in de spiegel FdB!
        Het grote probleem zit ‘m doorgaans in de beperkte verdedigende of tactische kwaliteiten van veel spelers (Sinkgraven, Bazoer, Fischer etc). Die ‘verdedigen’ tussen de linies en dan komt iedereen een paar stappen te laat of moet een keuze maken en bij de eigen man weglopen.
        Een ander groot probleem is dat te vaak verkeerde keuzes worden gemaakt en te laat of niet naar voren spelen als het kan. Geen enkele verrassing in het spel. Dit moet beide te trainen zijn en kun je FdB persoonlijk kwalijk nemen. We zullen hem vooralsnog maar niet op het falende (aankoop)beleid afrekenen…

          1. Indojood

            Toen was ie nog avontuurlijk is zijn denken. Daarna is ie gaan geloven dat ie het zelf heeft uitgevonden en werd het steeds minder. Als ie slim was geweest had ie gewoon de ideeën van Cruijff moeten blijven uitvoeren. Mooiste voetbal van Ajax was natuurlijk in de jaren 70 en toen Jopie trainer was. Ajax heeft nu een trainer nodig die 100% Cruijff’s ideeën uitvoert, dus kom je bij Jonk uit.

          2. De Ajacied

            Nee hoor absoluut niet met je eens indojood,
            van Gaal speelde super voetbal met Ajax, en niets ten nadelen van de 70tiger jaren hoor ?

          3. Widi

            Dat is erg lang geleden. Totaal andere tijd. Andere instelling. Andere spelers. We leven nu. En nu speelt van Gaal schaakvoetbal

    1. BobbyHaarms

      Ergens heeft hij een punt. Een trainer die Ajax 4x op rij landskampioen maakt verdient alle lof van ons, absoluut….MAAR….al maanden roepen wij (en zien we) dat zodra Schöne in het elftal wordt gebracht er gelijk meer rust is, dreiging, bezieling, ervaring,en ga zo maar door. Daar heeft Frank de plank volledig misgeslagen en heeft ons al een hoop punten gekost..

      1. Toppertje

        Ik vind niet dat ie een punt heeft. Een paar titels zijn met veel geluk tot stand gekomen en op het 1e jaar na is het voetbal al jaren niet om aan te zien. Zelfs tegen kleine ploegen in de eredivisie doet het vaak pijn aan de ogen. Tel daar zoals je zelf zegt de op zijn minst vreemde besluiten bij op en de roep om een frisse wind is heel begrijpelijk.

        1. rickert

          Uiteindelijk is resultaatvoetbal wel iets van de laatste jaren.. Ploegen hebben met lelijk spel de champions league gewonnen.. Dat werkt alleen als er ook daadwerkelijk resultaat is, deze formule lijkt op te zijn. Ook naar mijn mening verdiend Frank alle lof, wat hij gepresteerd heeft met een hele jonge groep, zonder de echte grote aankopen, is te prijzen, ondanks dat het niet oogstrelend is. Ik denk dat het voor club en trainer het beste is, om straks uit elkaar te gaan en te kijken of een andere visie dit Ajax weer laat spelen, zoals de supporters het graag willen zien.

        2. BobbyHaarms

          Tuurlijk is dat begrijpelijk na zo’n lange periode van slecht voetbal, en de laatste titels zijn voornamelijk gewonnen omdat de concurrentie NOG slechter was. Het lijkt tegenwoordig meer op een voorstelling van slaap kindje slaap en bij een club als Ajax is dat vloeken in de kerk.

        3. Velibor

          Komop man heb toch geen medelijden met hem, het is toch je reinste reactievoetbal wat er nu gespeeld wordt als er al gereageerd word, ook nog een beetje zielig gaan zitten doen op commentaar van supporters die gewoon gelijk hebben, zit op moment niet in nederland en zag die El Ghazi met die flierefluiter van Vd Meyden op BvN , nou das weer slim van hem om in zijn vorm op tv te komen met die nutteloze praatjesmaker!

      2. f-side64

        ja die gulden is nx en word het ook niet bij Ajax en over kuifje ja die ex boer wil ik het helemaal niet hebben me koi karper is nog beter op het mv.

      3. Remco425

        Tuurlijk, het voetbal is meestal niet om aan te zien, daar ben ik het mee eens. Maar ik snap Frank ook wel. Hij is een ras Ajacied en dan doet het pijn om door de eigen fans uitgefloten/uitgejouwd of voor rotte vis uitgemaakt te worden. Want Frank verwoord het nog netjes. Velen vinden dat hij moet oprotten. Dan snap ik dat dat pijn doet. Of hij het er nou zelf naar heeft gemaakt of niet.

  1. jood84

    resultaten zijn belangrijker dan mooi voetbal. maar het liefst zie ik mooi voetbal met resultaten.

    1. HURBIE

      Ja wie niet ,maar dat gaat helaas niet altijd samen
      Behalve bij Barcelona maar die hebben naar CRUIJFF geluisterd

      1. Remco425

        Doen ze ook al jaren niet meer, want anders hadden ze nooit al die honderden miljoenen uitgegeven aan een paar spelers. Er is daar al jaren geen jeugdspeler meer doorgebroken en om die reden komt Cruijff ook al jaren niet meer bij Barcelona.

  2. woody79

    wanneer hebben ze trouwens 3x met 5 doelpunten achter elkaar gewonnen? zondag weer een zuinige 2-1 ben ik bang

      1. HURBIE

        V D BROM van AZ heeft ook een AJAX verleden
        Lijkt mij een goeie voor het creëren van saamhorigheid in een team

        1. BobbyHaarms

          Vd Brom doet het uitstekend bij AZ momenteel maar acht ik op dit moment nog niet rijp genoeg voor het wespennest Ajax. Ik denk dat Ajax meer heeft aan een iets hardere hand, zeker met zoveel jeugd. Het meest ideaal lijkt mij een gelouterde trainer als Ronald Koeman aan het hoofd met Wim Jonk als zijn rechterhand. Jonk zou dan op termijn Koeman kunnen opvolgen 🙂

          1. BobbyHaarms

            Zal best maar dat was ie ook van ons toen hij trainer was in Amsterdam en we wonnen van die kakkies. Waar het om gaat is dat vd Brom hier gewoon te licht voor is, misschien op termijn maar nu zeker nog niet. Je kan lullen wat je wil maar Koeman heeft wel dat vlammetje bij o.a. Sneijder aangestoken en maakt spelers/talenten aantoonbaar beter. Maar dit was louter een voorbeeld, waar het mij om gaat is dat Jonk onder de vleugels van een gelouterde trainer zichzelf klaarstoomt om trainer van Ajax 1 te worden. Misschien een utopie maar zeg nooit nooit en ik zie liever Jonk op die plek dan een Jaap Stam.

          2. Widi

            Hij doet het gewoon goed, BH. Maar viel mij laatst zo tegen dat hij openlijk voor 010 was, terwijl hij hier ook gespeeld en getraind heeft. Jaap Stam is geen trainer voor Ajax. Jonk wel denk ik.

          3. BobbyHaarms

            Daar heb je een punt. Het is nog te vers dat hij bij die kakkies zat, maar kakkie of niet het is zeker een goede trainer. Nou dan Jonk maar gelijk voor de leeuwen, ik ben voor 🙂

          4. Widi

            Ik denk ook niet dat Koeman nu weg wil uit Engeland. Als Frank weg gaat of weg moet, zal het nog lastig worden om een goede trainer te strikken.

          1. FrankiC

            Precies Widi. Nu lijkt het de gezellige oom, maar het hoeft maar een klein beetje tegen te zitten en Van de Brom is volledig de weg kwijt.

          1. FrankiC

            Koeman is wat mij betreft verantwoordelijk voor de slechtste persoonlijke aankoop aller tijden: Viktor Sikora. Kan aan mij liggen, maar ik krijg het niet uit mijn hoofd.

          2. Widi

            Maar door jou weet ik het nu weer…….hoop maar dat ik vannacht niet badend in het zweet wakker word….

  3. hubert

    stelletje azijnzeikers hier word er sttonziek van altijd dat negatieve gedoe hier bah bah en nog eens bah

  4. ToonHJ

    De waarheid doet pijn! Mij bevreemd dat hij de kritiek over het spel (wat al jaren is) niet begrijpt.

  5. f-side64

    dat het spel niet om aan te zien is komt ook door die vrekken genaamd rvc die liever € 150 miljoen op de bank hebben i.p.v elk jaar onbedreigd de titel.

        1. Indojood

          Natuurlijk wel. Met het beschikbare geld heeft het TH verkeerde spelers gekocht. Daar heeft de RvC niets mee van doen. Die moeten alleen zeggen of een investering mag plaatsvinden. En juist met al die miskopen snap ik hun reserve wel tegenover het TH.

  6. EugAjax

    De Boer is een kanjer. En noem mij eens een elftal dat wekelijks pannen van het dak speelt. Bezijden Barca, Real en Bayern. Kan nl niet meer in hedendaag voetbal

      1. Toppertje

        Het aantal goede wedstrijden in vier jaar tijd is op 1 hand te tellen. Er zijn veel clubs, zelfs in de eredivisie, die een hoger aantal goede wedstrijden hebben gespeeld.

        1. f-side64

          djw eug zlatan is niet voor nx topscorer in Frankrijk en mister bijtgraag (suarez) in Spanje beide ex godenzonen.

  7. ajaxpers

    Het is ondankbaar, ongegrond en ranzig om deze Ajax-held af te vallen. In ieder ander land had hij een standbeeld gekregen maar in het land van zuurpruimen en betweters krijgt hij dit op zijn bord. Als hij straks een topclub in England of Spanje gaat trainen dan gaan dezelfde zeikerds zeggen dat hij onder hem 4 keer kampioen waren geworden.

    1. f-side64

      ik val frank niet af als de rvc de hand op de knip houd kan frank er verder ook geen moer aan doen

  8. Kingerwin

    Feit is dat we gewoon niet goed genoeg zijn om een verdedigend ingestelde tegenstander van de mat te spelen, maakt niet uit welke trainer je ervoor zet. Volgens mij haalt Frank er het maximale uit. Kan pas beter als je meer kwaliteit haalt, zoals die spits waar Frank duidelijk om heeft gevraagd

  9. Indojood

    FdB heeft prima gepresteerd maar de formule werkt niet meer als hij blijft volharden in de huidige tactiek van 4-3-3 met een 10 en een vaste spits waarvan we het “Ajax-type” niet hebben. Verder moet hij niet zo zeuren over pijn. Een beetje zelfreflectie en zelfkritiek kan ook geen kwaad. Lees de maandagochtendcolumns van Johan eens. Erg leerzaam. Sleutel tot succes en aantrekkelijk voetbal ligt op middenveld.

    1. EugAjax

      Ik zou zeggen lees het artikel goed. En vooral de uitleg bij spelen met een 10 of niet. Ik denk dat weinigen door hebben dat Ajax zo switched in systeem als FDB nu aangeeft. Waarom zonder 10 spelen als tegenstander met 10 man in doel liggen? Verder blijkt uit heel artikel dat FDB en zijn staf alles tot in de puntjes voorbereiden en uitwerken maar soms komt het er niet uit. Lijkt wel op mensenwerk niet waar? ?. Ajax is op goede weg, en ik geloof nog steeds heilig in doorgroei naar Europese top!

      1. Indojood

        Bijna niemand ligt meer met 10 man in het doel omdat er wat te halen valt tegen Ajax, zeker als je ze onder druk zet. De 10 is dan het zwakke punt meteen. Een 10 werkt als je ook een 6 hebt (4 mans middenveld). Kijk eens naar Barcelona, daar is de 6 (Busquets) vitaal, voor de rest is het vrij dynamisch maar het beste is als Iniesta als 10 opduikt. Ajax is natuurlijk niet dat niveau maar ik zou gewoon luisteren naar Johan. Domineer het middenveld. FdB doet dat niet met zijn eigenwijze kop, met alle gevolgen vandien.

  10. RobbyZ

    Misschien moet hij met Jonk gaan praten hoe hij de A1 zo mooi liet voetballen! Goeie opvolger ook met een Ajax visie en hij zit werkloos thuis!

  11. ajaxpers

    Dus een jeugdtrainer aanstellen als iemand die assistent bondscoach was en nu 5 jaar Ajax trainer is!!!!!!!

  12. Germain

    Elke trainer is zo goed als het materiaal of gereedschap waarmee hij zijn werk moet doen. Ben er zeker van dat FdB een goeie trainer is, maar de selecties van de Nederlandse top kunnen jammer genoeg niet hetzelfde als de top uit de 5 super Leagues om ons heen. Respect en complimenten voor Frank en zijn staf!!

    1. Toppertje

      Ik heb het niet eens over Europa. Daar kan ik nog wel begrip voor opbrengen dat we niet meer meedoen. Maar zelfs in de eredivisie laten we in de regel slecht voetbal zien.

      Ajax heeft verreweg de hoogste begroting van NL. Als je dan ziet dat meerdere clubs in staat zijn om zelfs tegen Ajax beter te voetballen, dan betekent dat m.i. dat onze spelers niet goed genoeg zijn en vreselijk overbetaald worden of dat een coach niet in staat is dit team beter te laten voetballen.

  13. Rickie

    Frank de boer blijft mijn held heb een prachtige 4 jaar op rij gehad.Aardig wat geld gewonnen. het eerste seisoen van de 4x wie had gedacht toen in de winterstop zoveel punten achterstand dat frank de boer samen met eriksen er bij kwamen dat we nog kampioen zouden worden. waarom zoveel kritiek wij zijn ajax Frank de boer is Mister Ajax.

  14. paulvos

    We hebben nu bijna allemaal commentaar op de gang van zaken voor dit seizoen, maar wanneer we aan het eind weer het kampioenschap mogen vieren, staan we weer met z’n allen te dansen met FRANK, de held.

    1. Respect

      Tuurlijk vier je feest als je kampioen bent want je bent dan beter dan PSV en Feijenoord. Dat alleen is al reden voor een feestje. Maar daarom mag je nog wel de schurft in hebben op de manier waarop het kampioenschap is behaald. Ik wil het kampioenschap graag winnen met een lach op mijn gezicht bij alle wedstrijden.

  15. koensiemerink

    ik wil graag mooi voetbal zien maar die Rvc gedoel word je alleen maar zat van want ik wil aanvallend voetbal zien en daar gaat het meer om maar de spel die ik nu zo ziet vind ik slecht dus frank de frisse wind doet ook pijn voor jou maar ook voor de supporters

  16. Ramon1

    Maar Europees was het gewoon heel erg matig maar 4 keer kampioen is knal en er zaten ook wel goede wedstrijden tussen met eriksen Vertonghen enzo en nu ook weer een paar goede spelers

  17. ajacied078

    een goed team begint bij goede jeugd aangevult met de juiste scouting. volgens mij ligt die scouting al jaren op zn luie gat bij ajax. door al die miskleunen houd de rvc de hand op de knip. als ik frank was zou ik vragen om een nieuwe scouting groep. liefst onder aanvoering van jonk. en dan zal het toch goed moeten komen. hoger niveau nastreven dan wat er binnen gehaald wordt.werd. kan geen kwaad. concurentie wordt elke voetballer beter van. nu is het verschil tussen basis en bank veel te groot op 10 heb je schone en verder niks. op zes klaassen en gelukkig van de beek dichtbij dat is zoals het hoort! concurentie. in eindhoven kunnen ze het ook dus waarom ajax niet?

  18. Respect

    Scouting is niks mis mee. Er wordt niets gedaan met de rapporten. Men neemt liever een speler die niet te duur is en komt van een bevriende club uit het eigen verleden.

  19. Ajax1958

    Met Koeman kwamen we nog wel in de kwart finale CL, ook met een jonge ploeg. Verloren in blessuretijd met 3-2 van Milan. ( 2-2 was genoeg om door te gaan.) Wel een elftalletje toen hoor, kijk maar eens naar de namen: Lobont, Trabelsie, Chivu, Bergdolmo, Maxwell, vdVaart, Sneider, de Jong, Pienaar, Zlatan, vd Meijde. Pffff, Arsenal uit en Pienaar speelde Vieira helemaal gek.

    1. Respect

      Hope so. Moet PSV wel punten laten liggen rond de CL wedstrijden en thuis verliezen van ons aller Ajax.

  20. Mijn Club

    Als je 4 jaar kampioen wordt (waarvan 3 met heel veel mazzel overigens), had je moeten investeren in je elftal om PSV de genadeslag te geven. Wat doet Ajax?: de beste spelers verkopen voor relatief weinig geld, en talenten aantrekken voor relatief veel geld. (Vd Hoorn, Sinkgraven ed).
    PSV investeert altijd mbt het eerste elftal (Guardado, Luuk de Jong oa), en dat betaald zich dubben en dwars uit. PSV wil kampioen worden. Ajax wil spelers opleiden, waarbij de verkoop van spelers centraal staat om de kas verder te spekken. Ik vind dit een ongelooflijk dom beleid. Opleiden is oke, prima. Investeren in de juiste spelers moet echter ook gebeuren en hierin schiet Ajax al jaren zwaar te kort :((

  21. Mijn Club

    Over de Boer: ik heb hem toch wel veel merkwaardige beslissingen zien nemen in de afgelopen seizoenen. Het voetbal is ‘zielig’. Het elftal matig. Punt voor de Boer: 5,5 … net geen voldoende dus. Wat wel voor hem spreekt, is dat hij in de vele roerige tijden altijd de rust heeft bewaard. Qua spel en opstellingen vind ik het echt onvoldoende.

  22. Kuijff

    Iedereen die hierboven aangeeft dat 4 keer kampioen worden mazzel was, doet De Boer en de spelers verschrikkelijk tekort. Praten vanuit het gevoel, de emotie. Over een heel seizoen kan mazzel misschien één keer het verschil maken, maar niet vier keer. Gebrek aan respect is dat en ik kan me voorstellen dat De Boer zich dat aantrekt. Ondankbare rol heb je dan.

    Mag ik ervan uitgaan dat al diegenen die de rol van De Boer en zijn spelers bagatelliseren de feesten rondom die “domme mazzel-kampioenschappen” aan zich voorbij hebben laten gaan? Of stonden ze toen toch stiekum vooraan te roepen dat zij Ajax waren en dat zij de beste waren?

    Met zoveel boter op je hoofd heb je geen shampoo nodig.

      1. Kuijff

        Tegen zoveel boter kan geen shampoo op, dat was het beeld dat ik had. Gel was wellicht een beter voorbeeld uit de cosmetica geweest…

        1. Respect

          Oke 🙂 Ik zal het woord mazzel niet in de mond nemen maar wel lelijk en saai. Natuurlijk ben ik blij met 4 kampioenschappen maar ik vind het inmiddels wel doodzonde van mijn tijd en geld om het te moeten aangluren. Ik ben ook enorm fan van mijn vrouw en juich haar toe maar ik wil ook wat spe(e)l plezier. Toch?

          1. Kuijff

            Het kan mooier, daar ben ik het mee eens. Maar het kampioenschap dit seizoen weer pakken is me ook wat waard.

  23. Ajax nr 1

    Sluit me helemaal bij Toppertje en BR aan. Ik ben voor de frisse wind. En De Boer kijk aub nu eens na het voetbal wat jij en je zogenaamde technische staf neer zet. Vergeet ook je aankoop beleid niet want ook daar heb je je vinger in de pap.

Comments are closed.