Viergever: ‘We zijn als reserve altijd blijven knokken’

0728heitinga_Viergever

Nick Viergever staat momenteel in de basis bij Ajax doordat Jairo Riedewald langdurig is uitgeschakeld. Voor Viergever de kans om zich opnieuw te bewijzen zo liet de speler na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen weten.

‘Ik zat in een vervelende situatie, want je wilt in de weekenden toch lekker voetballen. Als die kans niet komt, is dat teleurstellend. Maar je moet wel verder. Dat heb ik gedaan door keihard te trainen. Samen met Mike van der Hoorn, Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, John Heitinga en Diederik Boer hebben wij elkaar er doorheen gesleept op de maandagen. De ene dag had speler A een slechte dag en de andere dag speler B. Toch zijn we er vol voor blijven vechten want er kon een dag komen dat je er moet staan. Het was frustrerend om de bank warm te houden maar nu moet ik mijn kans opnieuw grijpen en volgens mij ben ik redelijk goed begonnen’

Bron: De Telegraaf

Related posts

46 Comments

    1. De Ajacied

     Ik en vele met mij moeten bij onze baas ook presteren en voor VEEL minder hoor, dus inzet en knokken GVD

     1. Indojood

      Nou meneer Van Rhijn heb ik openlijk met de pet ernaar zien gooien dus dat knokken valt wel mee.

     2. dickst14

      ik ben dus niet de enige die dat ziet. Ene naammisbruiker van Litmanen ziet dat heel anders.

     3. Widi

      Dick, wij zijn niet blind en ook niet achterlijk. Ook wij zien wel dat Ajax eigenlijk te hoog gegrepen is voor Viergever. En dat van Rhijn het helemaal kwijt is. Maar als je spelers in die situatie gaat afmaken, gaan ze zeker niet beter spelen. En we hebben ze nu nodig. Nog een paar maanden. Je komt erg gefrustreerd over. Vooral ten opzichte van Litmanen. Dus Dick: er zijn vast veel mensen die heel erg vinden dat jij heel veel verstand van voetbal hebt. Wees gerust.

     4. HURBIE

      Als Riedewald en Tete weer spelen gaat Viergever gewoon weer op de bank ,en dat is de beste positie voor hem
      Een echte topper zal hij nooit worden

     5. Widi

      Ben ik met je eens hoor. Er is ook een goede kans dat hij komende zomer vertrekt. Maar nu zijn Tete en Riedewald geblesseerd. En van der Hoorn geschorst. En dan ben ik (nooit verwacht) toch een beetje blij dat we hem nog hebben. Hij coachte zondag wel en bespeelde de scheidsrechter. De verdedigers van Jong Ajax zouden dat nog niet gekund hebben.

 1. Iceman

  Lijkt mij alleen maar goed Viergever je moet blijven knokken en bikkelen anders kom je er niet. Het moet niet te makkelijk gemaakt worden voor onze boys ze krijgen tenslotte een dikke salaris dus niet zeuren maar voetballen.

  1. BobbyHaarms

   Kan me hun situatie heel goed voorstellen. En zeg nou zelf, voor Viergever was de situatie echt uitzichtloos en persoonlijk schat ik hem in als niet goed genoeg voor Ajax. Maar wie weet, laat het nu maar zien dan of je het alsnog redt Nick…je laatste kans lijkt me..

   1. Widi

    Ik denk ook dat hij niet goed genoeg is. Maar hij is nu wat we hebben. Hoop dat hij het goed doet.

 2. rickert

  dit lijkt me de juiste fighting spirit.. hoewel hij dan misschien niet de beste voetballer is, hij heeft wel de juiste mentaliteit, dat telt ook!

 3. Kuijff

  Dit is wel de spirit die je nodig hebt binnen een selectie. De spelers met een reserverol moeten die frustratie voelen, omdat ze anders niet gedreven genoeg zijn.

  Tegelijkertijd moeten ze wel een manier hebben om de frustratie niet in het negatieve te laten komen. Mooi dat de mannen elkaar daarin hebben gevonden, want anders hadden we nu mooi een probleem met 3 à 4 spelers met het verkeerde gevoel in de startopstelling.

 4. Oosterse Ajacied

  Ik snap het ook wel, dat dubbele gevoel. Het moet toch goed komen met die jongen, hij was bij AZ een groot talent. Zet hem op Nick!

 5. Geckoo

  Hoezo we hebben er voor moeten knokken?? Hij heeft niemand hiermee uit de basis gespeeld, maar mag invallen door geblesseerden. Vindt het dan ook een rare opmerking. Wegens gebrek aan beter moeten we het ermee doen..

  1. Remco425

   Dan heb je waarschijnlijk het artikel niet gelezen, maar alleen de kop. Anders had je het wel begrepen.

   1. Widi

    Jammer dat niemand het gelezen heeft. Nog een andere off topic: Menig kreeg net (terecht) complimenten bij Voetbal Insite.

    1. Indojood

     Cruijff geniet, maar ziet ook verbeterpunten bij de A1

     Johan Cruijff heeft in zijn column in De Telegraaf vaak iets te zeggen over het eerste elftal van Ajax, maar deze week is het de beurt aan de A1 van Ajax. De oud-aanvaller stelt dat hij heeft genoten, maar dat er zeker verbeterpunten zijn. “Ik was vooral benieuwd naar hoe de spelers op dit niveau technisch en tactisch uit de verf zouden komen. Dat viel gelukkig niet tegen. Ook het hoge aantal doelpunten valt op. Tegen Sevilla had de score zelfs veel hoger uit kunnen vallen, als er meer kansen waren benut. Maar het simpele feit dat er kansen waren, vind ik altijd positief.”

     Volgens Cruijff kan de A1 tactisch beter staan. “Daarin ligt nog een taak voor de coach. Hij bepaalt tenslotte de opstelling, op basis van de uitvoering die hij in zijn hoofd heeft zitten. Een coach werkt ook anders dan een trainer. Hij is veel meer de strateeg die moet zorgen dat negentig minuten lang niet één, maar iedere speler het beste tot zijn recht komt.

     Cruijff zag dat dat tegen Sevilla af en toe niet goed ging. “Vooral in de verhouding tussen wat een speler individueel brengt en hoe het elftal daarop schakelt. Zo leverde de linksbuiten een paar uitstekende voorzetten af, maar liep de spits niet naar de eerste paal, waardoor de verdediging niet uit de comfortzone werd gehaald en de keeper niet hoefde te schakelen. Met als gevolg dat de opkomende rechtermiddenvelder niet in de door de spits gecreëerde ruimte voor het doel kon duiken. Die ruimte was er namelijk niet. Daardoor was het rendement van een uitstekende voorzet uiteindelijk heel laag. Voor alle duidelijkheid, dat lag niet aan de linksbuiten.”

     Je ziet het, Cruijff is nu aan het onrust stoken bij de A1, ze ware net in rustig vaarwater…. 🙂

     1. Widi

      Dank je Indojood! Ik zie het ook als een verkapte verwijzing naar de spits van het eerste die ook nooit naar de eerste paal loopt.

 6. Indojood

  Die loopt nergens naar toe. Ik bedoel hier Milik, El Ghazi hoort niet in de spits, zoveelste rare beslissing van FdB.

  1. Widi

   Milik is geschikt voor 4-4-2. Niet voor ons. Voor een goede prijs afscheid nemen is misschien het beste. Moeten we wel een andere hebben.

Comments are closed.