Ling had plannen voor overname Almere City

Tscheu_La_Ling

Tscheu la Ling heeft vorige maand geprobeerd om Almere City over te nemen, zo weet De Telegraaf te melden. Ling zou het plan hebben gehad om het voetbaltechnische gedeelte over te nemen en had daarbij voor het opgestapte hoofd opleidingen bij Ajax, Wim Jonk, en zijn rechterhand Ruben Jongkind een functie in gedachten. De onderhandelingen ketsten uiteindelijk af omdat Ling een verschil van mening met clubeigenaar Lesley Bamberger had. Bamberger wil af van de Jupiler League-club die hij vijf jaar onder zijn hoede heeft gehad.

Bron: De Telegraaf

Related posts

73 Comments

 1. Iceman

  Niet belangrijk. Wel heel Jammer dat Wim Jonk op zo een vervelend manier moest vertrekken om het zacht uit te drukken. Want ik denk dat Wim een goede opvolger was geweest voor Frank de Boer.

  1. De Ajacied

   Doorpakken moeten ze bij Ajax doen,
   Maar dat wordt helaas niet begrepen.
   Best jammer hoor, Jonk komt nog terug als vervanger voor FdB ????

    1. De Ajacied

     Zouden wij er maar doorheen komen,
     Dan liep het allemaal wat beter zowel op het veld als in het bestuurlijke ??

 2. Widi

  Ling heeft vroeg of laat met iedereen een verschil van mening. En Jonk is veel te groot voor Almere.

  1. Kuijff

   Precies wat ik dacht. Het lijkt erop alsof hij situaties behoorlijk benadert als business cases. Een echte zakenman.

   Jonk vindt vast een plek bij een mooie club in het buitenland.

   1. Litmanen

    Dat vraag ik me af. Een mooie club in het buitenland is meestal op zoek naar een trainer met minimaal 1 seizoen ervaring op het hoogste niveau.
    Misschien hoofd jeugd bij een mooie club, maar die moet dan wel groot genoeg zijn om zijn hele hofhouding ook mee te kunnen nemen.

    1. Kuijff

     Ik ging uit van opleidingsfunctie inderdaad. Niet veel clubs zullen à la Milan met Seedorf de keuze laten vallen op een onervaren kandidaat.

     1. Remco425

      En dan is Seedorf een legende bij Milan, maar bij welke buitenlandse club is Jonk een legende? Of heeft hij uberhaupt een goede indruk achtergelaten?

    2. Charka53

     Wie weet gaat hij volgend seizoen Feyenooit kampioen maken hij is klasse beter dan wat ze daar hebben en ook leuk voor Vermeer dan is hij niet zo alleen.

     1. Kuijff

      Bij Feijenoord doen ze nu al ervaring genoeg op met een trainer die zijn debuut maakt…

      Het Oranje-plan met een ervaren trainer die begint en een assistent die op termijn de zaak overneemt, spreekt mij veel meer aan.

    3. EugAjax

     Als De Boer vertrekt en persoonlijk hoop ik van niet dan zal John vd Brom een hele goede zijn. Altijd mooi voetbal met zijn elftallen en ook altijd succes. Combinatie die we graag zien bij Ajax in de Arena!!

     1. Ajax1958

      Ooooowwwww, jij vindt het geweldig gaan met de Boer? Zeker geen seizoenskaart? Ik ben dit spel nl kots, maar dan ook kotsmisselijk!!!!!!

 3. Litmanen

  Elke keer als je denkt, we komen in een rustiger vaarwater, dan komt de Telegraaf weer met een verhaal over Jonk, Ling, Cruijff etc.
  Wordt een beetje vermoeiend. En je vraagt je af of ze bij de Telegraaf niets anders te doen hebben.

  1. Indojood

   Ajax is niet in rustiger vaarwater. De transferperiode is nu voorbij maar deze heeft dus aangetoond dat het een bende is. M.a.w. Ajax heeft de Telegraaf niet nodig om zenuwachtig te worden, daar zijn ze zelf heel goed in. Koppositie kwijt, TH tegenover RvC, slecht voetbal, niet volgen van plan Cruijff, etc. allemaal zelf veroorzaakt zonder de “hulp” van de Telegraaf.

  2. Ajax1958

   Dat ” rustiger vaarwater” heeft er voor gezorgd, dat we de 4 punten voorsprong verkloot hebben met pisvee uit nog voor de boeg. Weg kampioenschap ( dus 2 x zonder CL= weg minimaal 50 miljoen + pisvee sterker maken )

 4. BobbyHaarms

  Dat is hij zeer zeker. Wat mij betreft wordt Wim onmiddellijk teruggehaald en volgt hij Frank op.

  1. Widi

   Als Frank vertrekt, en iedereen zet zijn ego opzij, zou Jonk een goede trainer zijn voor Ajax 1, denk ik. Want hij heeft nog geen ervaring natuurlijk.

   1. Litmanen

    Nou, ik denk niet dat iedereen daar zo over denkt. Jonk heeft geen vrienden gemaakt binnen Ajax, zodra zijn prestaties niet goed zouden zijn is er geen enkel krediet.

    1. De seijs

     vogels mij is Jonk Door de voordeur vertrokken. met andere woorden die zien we zeker nog terug. En ik hoop als trainer van het eerst.

     1. De seijs

      Volgens mij was op het laatst besproken dat jonk zelf weg zou gaan.anders werd hij ontslagen. Dus is hij toen Door voordeur vertrokken.

     2. Litmanen

      Jonk is gewoon ontslagen. Dan maar door de zijdeur, maakt niet uit. Als je uit jezelf vertrekt krijg je volgens mij geen afkoopsom. Jongkind was niet in dienst, dus die hoefden ze niet te ontslaan.
      Gaat niet om wat voor ontslag, binnen Ajax heeft Jonk geen krediet, of ze moeten de directie, alle technische mensen en de RVC naar huis sturen. Lijkt me niet….

     3. Respect

      Jij bent echt een rare hoor haha. Het krediet start en eindigt bij het merendeel van de supporters en bij de pers. Volgens mij staat wim dan voor.

     4. Widi

      Nou, wat Litmanen waarschijnlijk bedoelt is dat de huidige beleidsbepalers Jonk zullen weren omdat ze anders gezichtsverlies lijden.

     5. Respect

      Snap ik, ik bedoel dat de supporters dat uitmaken en niet de beleidsbepalers. Misschien wishful thinking, maar toch.

     6. Litmanen

      De supporters bepalen helemaal niets. Als je die illusie hebt dan ben je erg naïef.
      Je ziet het nu met 410. Je kunt wel een hoop herrie maken maar als de directie zegt dat ze dat vak een paar weken dichtgooien, waar zijn dan die supporters? De grote meerderheid houdt zich stil en wil gewoon weer leuk voetbal en prijzen, maar die gaan geen strijd aan met bestuurders.
      Probeer nou een reëel te denken.

   1. Litmanen

    Hij was een mooi weer momentenvoetballer. Voor de eretribune scheen de zon niet, dus hij speelde op zijn best voor de Reynolds. Als hij zin had.

    1. Widi

     En in die tijd was het altijd goed. Genieten als hij goed was. En lekker ergeren en schelden als hij niks deed.

    2. Respect

     Kanonnen, er klinkt een aardige hekel aan Cruijff en Ling uit jou woorden. Kont dat omdat ze beide voor Feijenoord hebben gespeeld?

     1. Indojood

      Hij is een van de grootste anti-Cruijffianen, tenminste op deze site. Nu Cruijff weg is denkt hij dat alles pais en vree is maat we zien allemaal dat de chaos alleen maar groter is geworden. Bovendien geeft hij altijd een krant of de tegenstander de schuld (bus parkeren) voor Ajax’ eigen falen. Zelfreflectie is hem vreemd.

     2. Litmanen

      Cruijff is een God voor elke Ajacied, ook voor mij. Ik ben alleen iemand die vindt dat Cruijff niet in alles gelijk had/heeft. En zijn keuze voor Jonk/Jongkind vond ik een hele slechte. Volgens mij ben ik vrij om die mening te hebben.
      Dat heeft niks met mijn bewondering voor Cruijff te maken als voetballer en trainer.

  1. Kuijff

   Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. Qua netto resultaten doet hij het financieel helemaal niet gek. De manier waarop geeft ruimte voor bedenkingen, maar dat geldt voor meer zakenmensen…

    1. Widi

     De geschiedenis leert dat als het bij Ajax bestuurlijk ook maar even goed geregeld is, er heel snel grote resultaten volgen……

  1. Respect

   Was dat niet tegen Man. united dat hij een verdediger op zijn verzoek twee keer voorbij ging? 🙂

   1. Indojood

    Zou best kunnen. Vroeger hadden we echt artiesten en smaakmakers. Nu zie je die alleen nog in Camp Nou.

    1. Remco425

     Of bij 1 van de 7 topclubs op de bank of tribune. Te grote selecties bij de topclubs is 1 van de redenen dat de totale kwaliteit van het voetbal achteruit is gegaan.

     1. Widi

      Spijker op de kop Remco! En nu willen ze weer een gedrocht van een Europese competitie optuigen.

 5. Indojood

  De man was/is voor mij toch wel een cultheld, samen met Simon Tahamata. Midden jaren 80 werd er nog geregeld gezongen “Tscheu La Ling” op F als het niet liep….

  1. Widi

   Ik zou bijna zeggen: vroeger was het beter. Dat mag niet. Maar ik zeg wel: vroeger was het leuker.

 6. De seijs

  vroeger kon alles toen hadden we zelfs een trainer die zijn eigen verrijkten met een paard geloof ik.was geloof ik een oefenwedstrijd Corp Brom heette hij.ja vroeger kon veel .

 7. Respect

  Als ik de bijdragen van lees die jij schrijft gaat dat toch richting mening opdringen aan anderen en niet alleen mening geven. Met dat laatste is niks mis, met dat eerste alles. Het spreekwoord is niet voor niets: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Zelfs in dit topic is het terug te zien. Niet kwaad of boos bedoeld maar gewoon als tip. Respect voor alle partijen, voor hier op het forum, voor Cruijff en ook voor Jonk. Persoonlijk vind ik plan van Cruijff uitstekend en zijn commentaar 9 van de 10 keer precies to the point. Jonk was voor mij de vertaler van het plan en ik vind het doodzonde dat hij weg is. Dat jij dit anders ziet mag natuurlijk maar mij hoor je niet zeggen dat je dan naïef of niet realistisch bent.

Comments are closed.