Matig Ajax verslaat Groningen met 1-2

groningen-ajax_logo

Ons aller Ajax had het zoals altijd lastig in de Euroborg. Op een veld dat leek op een omgeploegde akker versloeg Ajax de Noorderlingen maar dan wel pas in de tweede helft. Na de rust maakte Anwar El Ghazi de 0-1 na slecht verdedigen van Groningen. Lasse Schøne schoot de strafschop binnen nadat Amin Younes in het strafschopgebied neergehaald werd.

Frank de Boer was te grieperig om goed te coachen maar hij werd prima vervangen door Hennie Spijkerman. In de eerste helft bleef Groningen druk zetten waardoor de Amsterdammers niet lekker in hun ritme kwamen. Toch waren voor de rust wel wat kansen voor Ajax. Davy Klaassen gaf een balletje breed op Anwar El Ghazi maar had beter zelf kunnen proberen te scoren. De Groningers werden de wedstrijd steeds meer de baas over de wedstrijd maar konden net zoals Ajax nog niet scoren.

Na de rust bleef het voor Ajax ploeteren daar in de Groningse klei totdat Anwar El Ghazi na een assist van Nemanja Gudelj tussen twee verdedigers de bal binnen tikte. Hierdoor moesten de Groningers aanvallen maar dat deed Ajax ook. Amin Younes slalomde door de verdediging en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Lasse Schøne schoot de pingel laag in de rechterhoek en zette de 0-2 op het scorebord. In de zeventigste minuut kreeg Mike van der Hoorn zijn tweede gele kaart en moest Ajax met tien man tegen een steeds sterker wordend Groningen opboksen. Dit hielden de Amsterdammers tot in de blessure tijd goed vol maar uitgerekend Danny Hoesen wist uit een vrije trap de 1-2 eindstand op de bord te zetten.

Groningen– Ajax 1-2 (0-0)
59. Anwar El Ghazi 0-1
69. Lasse Schøne 0-2
93. Danny Hoesen 1-2

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne (’77 Hoesen); Maduro (’51 Rusnak), De Leeuw, Tibbling; Linssen (’14 Idrissi), Sørloth, Drost

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj. Lasse Schøne (’83 Viktor Fischer), Anwar El Ghazi (’77 Ricardo van Rhijn), Amin Younes (’70 Arkadiusz Milik)

Toeschouwers: 22.107

Gele kaarten: Van der Hoorn, Klaassen (Ajax), Payne, Rusnak, Hateboer (Groningen)

Rode kaarten: Van der Hoorn (2 maal geel)

Related posts

103 Comments

   1. Remco425

    Precies, de druk op blijven voeren. Eerst speelde psv steeds als eerste, nu al een paar keer Ajax. Scheelt toch een stuk.

    1. Litmanen

     Bovendien, ik vond Ajax de tweede helft echt niet zo slecht hoor!
     Goede overwinning met 10 man.

     1. dickst14

      ja en van Rhijn liet nog even 10 minuten zien wat het verschil is tussen een verdediger met mentaliteit en een watje.

     2. Litmanen

      Jezus man, van Rhijn maakte 1 foutje op een ongevaarlijke plek. Zo kun je altijd iets vinden om iemand af te zeiken. Wees blij dat hij er nog is, er is hem een mooie transfer door zijn neus geboord.

     3. dickst14

      in een actie zie je alles van van Rhijn. 1. hij moet de bal over de hele geven aan Fisher. 2. deed ie niet, dacht dus dat hij tijd ging rekken, maar nee hij geeft de bal kado. 3. dan denk je hij gaat erachter aan. en dit was het meest stuitend hij WANDELD weg. ongelofelijk. maar litmanen ik heb al meer aan je gevraagd deze naam niet te misbruiken. Denk dat je van Rhijn zelfs beter vindt dan Cruyff. Zou haast denken dat litmanen van Rhijn zelf is.

     4. Litmanen

      En jij bent een nobody die vindt dat hij sowieso altijd gelijk heeft. Ik heb, zeker de eerste helft, een aantal Ajacieden flink door het ijs zien zakken.
      VdHoorn pakt rood, daar hoor ik je niet over. Cillisen dekt de verkeerde hoek bij de goal etc etc. Gaan we je daar ook over horen?
      En hou eens op over mijn nickname, het voegt niets toe. Je valt bij elke topic in herhalingen.

     5. Widi

      Over die Nickname heb je in elk geval gelijk. Je bent niet de enige hier met als nickname een illustere Ajacied die wellicht soms uit de bocht vliegt. Het gaat om de inhoud. En jullie hoeven het natuurlijk niet eens te zijn.

     6. dickst14

      klopt. alleen van Rhijn zakt elke wedstrijd door het ijs. ook al speelt hij maar 10 minuten. Ik erger mij al 2 jaar aan hem. Zelfde als Martins Indi in het nederlands elftal. zijn gewoon drama verdedigers.

     7. Widi

      Dan moet je volgend weekend misschien maar iets anders gaan doen. Want hij zal in de basis staan. Kun je niet naar een verjaardag of zo? Misschien kun je met Oosterse Ajacied mee…….

     8. dickst14

      ja en dan mag jij litmanen mee nemen naar ballet of korfbal. voetbal is niet voor jullie weggelegd.

     9. Widi

      Hahaha. Ik dacht dat ik afgelopen week las dat je ook al wat ouder bent. Dat kinderachtige staat je niet zo. Ik begrijp ook niet waarom je zo agressief reageert. Ik neem het niet eens voor Ricardo op. Hou het gewoon een beetje netjes. En laat anderen in hun waarde. En veel sterkte de komende week……

     10. -buitenkantje rechts-

      Volgens mij wordt v Rhijn goed betaald om zijn hobby uit te oefenen door Ajax.. Dus wij moeten blij zijn dat hij er nog is???

     11. Litmanen

      Mannen komop nou, het is geen Boilesen waar we het over hebben maar over een speler die twee jaar geleden nog gewoon de vaste rechtsback van oranje was! Hij kan dus voetballen……

     12. Remco425

      Dat worden Bazoer en al die anderen ook. Toch zijn we allemaal blij dat die er ook nog zijn.

     13. EvdB

      Was echt een oliedomme actie van van Rhijn.
      Daar kwam wel de aanval + vrije trap van Hoessen uit

     14. Remco425

      Omdat hij zn zelfvertrouwen volledig is kwijtgeraakt. Op het ene moment 3e worden op het WK en het volgende moment er niets mee van kunnen? Dst kan gewoon niet.

     15. Remco425

      Je hebt gelijk. Ik was in de war met Veltman. Excuses. Het lijkt ook weer zo lang geleden.

  1. Ajacied407

   Kan iemand mij een kleine samenvatting geven wat ze met matig bedoelen? Ben werken dus heb nog niets gezien.

   1. emilio74

    1ste helft was ajax matig en totaal nietin de wedstrijd, 2de helft meer passie in het spel en wedstrijd beslist in 10 min. met 2 goals,, vond dat schöne nog een strafschop was onthouden door de scheids. maar gelukkig gewonnen. schöne toch weer belangrijk!! O ja vd hoorn 2 x geel dus rood 20 min. voor tijd .

   1. HURBIE

    Ze hebben dan wel gewonnen maar echt goed was het niet 3pnt
    Maar dan kan ook niet
    Nu hopen dat die lampen punten verliezen

  1. creutz1977

   op basis van 2e helft ja… Maar snap niet dat ze eerste helft hadden afgesproken compact te spelen… Je bent verdomme ajax… Bij de strot grijpen je tegenstander en afjagen!!!! Gudelj, Gazi en Bazoer zeer flets spelen

    1. Charka53

     Dat moet elke wedstrijd zo zijn Remco425 maar dat kunnen de jongens blijkbaar niet opbrengen.

     1. Remco425

      Ik snap dat het niet iedere week kan, maar als je net op zo’n manier een overwinning hebt behaald ga je er de eerstvolgende wedstrijd toch weer op dezelfde manier in.

 1. San Marco

  Een knappe overwinning en dat met 10 man!
  Gelukkig volgende week tegen die andere uit 010 en geen topper!!

 2. Indojood

  De zoveelste kutwedstrijd. Merk dat steeds meer mensen gelaten reageren en tevreden zijn met de punten. Mijn verstand zegt dat ik dit ook moet gaan doen met de hoop dat FdB opstapt maar mijn hart huilt om dit troosteloze spel. Johan, kom er morgen maar weer in met je column en fileer de boel maar.

  1. Remco425

   We moeten wat. Ik laat niet meer elke week mn zondag hierdoor verpesten. Dus ben ik iig blij met de punten.

   1. Indojood

    Plus ik ben van mening, en dat roep ik al tijden, dat FdB tactisch verkeerd bezig is. Dit heeft onnodig puntverlies opgeleverd tegen Heracles en Roda maar veel mensen vergeten dat snel. Ik zou nu zelfs met een valse spits gaan spelen, om maar dat middenveld in handen te krijgen.

     1. Remco425

      Een spits kan niet scoren als hij de bal vast houdt. Zou zo maar uit de logica van Cruijff kunnen komen 😉

  2. Ajax nr 1

   Het wordt nu echt tijd voor veranderingen. Nu doen anders zijn we te laat voor het nieuwe seizoen. Wedstrijd weer een draak van een wedstrijd. Ben benieuwd naar het zoveelste lulverhaal van F d Boer. Zelfde lulverhaal ben ik ook bang voor.

 3. vak411

  Begrijp die Vd hoorn ook niet hoor. Krijg je eindelijk een kans.. Ga je op een totaal onnodige en ongevaarlijke met geel op zak een domme overtreding maken..

 4. Arnold711

  Leuke vechtwedstrijd, slechte invalbeurt weer van Milik, van Rhijn en die andere Deense speler wie zijn ik niet meer schrijf. Wat is dit toch slecht. Zie liever spelers doorstromen dan dit.

  1. dickst14

   die 3 hoef je inderdaad niet in te laten vallen, wordt je alleen maar slechter van. CERNY ?????????? weer niet eens op de bank

 5. Oosterse Ajacied

  Niet kunnen zien, maar de reacties waren niet best. Gelukkig 3 punten en geen gezichtsverlies voor mij in Brabant! ??

 6. Iceman

  Wees blij eerste helft was weer niet om aan te gluren. Maar op basis van de twee de helft terecht gewonnen. Maar het spel moet beter veel beter.

 7. Johan065

  Was moeilijk maar wel 3 punten. Nu zo naar NEC – PSV toe om NEC aan te moedigen. Hoop dat ik jan juichen voor NEC

  1. BobbyHaarms

   Lekker achterover leunen, de druk ligt nu weer bij lampegat. Mochten die nou punten verspelen kan je rustig zeggen dat Ajax een prutswedstrijd van hier tot Tokyo heeft gespeeld maar is dan wel de absolute winnaar van het weekend 🙂

 8. LeroyT

  Het maak niet uit nu meer. Als we maar winnen laat dat voetbal maar zitten komt volgend jaar wel weer onder een andere trainer. 3 punten is 3 punten niet meer of minder.

 9. Kuijff

  Aanzien en afzien, daar komt het voor de supporters van Ajax veel te vaak op neer.

  Ik ben blij met de drie punten en met de herontdekking van Schöne, maar wat zou ik veel geven voor een wedstrijd die me dagenlang een brede grijns geeft…

 10. BobbyHaarms

  Het doet zeer om te zeggen maar die lampjes hebben het wel beter voor elkaar dan ons cluppie. Halen in de winterstop van Ginkel en het staat gewoon. En de kans is groot dat je door dit detail wederom kampioen wordt de Champions League miljoenen weer binnen ziet stromen…gemiste kans Ajax!

  1. Widi

   Ik hoop een beetje dat onze nieuwe scout Veldmate zijn wondertransfer gaat waarmaken. Er is wat geld, dus haal ze maar, die onbekende toppers (in spe). Een nieuwe Finidi of zo zou welkom zijn.

  2. dickst14

   het is geen toeval hoor. psv koopt gewoon wel toppers en worden er sterker door en ze verkopen ze met winst. bij ons worden we er niet sterker op. alle aankopen gaan weg door de achterdeur met verlies. scouting ajax??????

   1. Respect

    Begin van het seizoen werd hier ook gezegd dat Feijenoord beter had ingekocht ………. zit ook stukje geluk bij en ……….. inzet bij de spelers.

    1. dickst14

     jawel maar duarte viergever enz. daar wordt ajax niet beter van. een spits die een bal vast kan houden wel. en die hebben ze nog steeds niet gevonden. de rest vd top 8 wel.

  3. Remco425

   Maar door Utrecht werden ze 2 weken geleden nog van de mat getikt. Met Van Ginkel erbij. Geloof me, die gaan ook nog punten verliezen, zo geweldig spelen ze ook niet. Nipt met 3-2 van De Graafschap winnen enzo, dat werk.

 11. Widi

  Ben ik wel met je eens. Achteraf is het makkelijk praten. Niemand zeurde toen Sinkgraven net gekocht was. En op dit forum schreeuwden velen moord en brand toen in augustus Gudelj niet werd opgesteld. Nu zijn er veel die hem niets vinden. Je moet inderdaad ook wat geluk hebben met aankopen. Vrees wel dat 040 het beste management heeft.

 12. Respect

  Ben het eigenlijk simpelweg met Indojood eens: Johan kom er maar in. Als mensen hiermee tevreden zijn ………. diepe hele diepe zucht.

 13. -buitenkantje rechts-

  In de eerste helft speelden we met 9 man bedoel je.. Wij hadden geen links buiten (younes) en geen spits (El Ghazi).. Tweede helft begonnen we met 11 man.. Behalve de laatste 20 min..
  Over de hele wedstrijd gesproken ging eigenlijk alles mis wat er mis kon gaan. Verkeerde tactiek.. De tactiek was niet duidelijk bij alle spelers.. Teveel ruimte tussen linies.. Veel persoonlijke fouten.. Voorhoede behalve bij vlagen Schöne was onzichtbaar.. 1 moment voor de goal van Groningen en een penalty beslissen de wedstrijd.. Daar voor moesten we nog wel 20 min met de billen knijpen!
  Samenvatting: dramatisch voetbal met een gelukkige afloop…

 14. Respect

  Mensen vinden van Ginkel weer een perfecte actie van PSV. Zijn optreden tot nu toe is zeer matig vind ik. Twee intikkers zijn makkelijk scoren. Voorlopig nog echt geen dragende speler. PSV is en blijft ook een counter ploegje.

  1. Widi

   Van Ginkel is geen Ajax speler. Hoort in de provincie. Gaat het ook echt niet redden bij Chelsea.

Comments are closed.