Ajax trekt faciliteiten Vak 410 de rest van het seizoen in

0207ajax-feyenoord-410

Naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de Klassieker van afgelopen zondag heeft de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek ingesteld maar daar blijft het wat betreft Ajax niet bij. De club heeft Vak 410 een zware sanctie opgelegd waarbij er de rest van het seizoen geen gebruik meer mag worden gemaakt van de faciliteiten in het sfeervak.

Ajax stelt een dadergerichte aanpak te prefereren boven het opleggen van collectieve maatregelen. Maar als er nog een ernstig en grootschalig incident plaatsvindt, blijft het sfeervak leeg tijdens de twee thuisduels die hierop volgen. Tevens heeft Ajax per direct bepaald dat VAK 410 dus geen gebruik meer mag maken van het podium, geluidsinstallatie etc. Inmiddels heeft Ajax twintig personen op het oog die een stadionverbod tegemoet kunnen zien.  ‘Per direct zijn voor de rest van dit lopende seizoen alle faciliteiten van Vak 410 ingetrokken’, aldus het statement van het Ajax-bestuur.

Bron: Ajax.nl

Related posts

96 Comments

 1. fatbob

  Goed hoor! om een heel vak te straffen voor een paar personen die zorgen voor de verkeerde sfeer. NOT

  1. Ajaxslied

   een paar personen???
   volgens mij zong heel het vak mee en word er door een paar mensen bepaald wat er gezongen word. Wel apart dat ze het over Johan niet zingen of zo’n pop ophangen terwijl die Feyenoord kampioen gemaakt heeft na zijn overstap

  2. PvL020

   Dan moeten die gasten de klootzakken aanpakken maar ze laten het toe dus dan is dit de maatregel. Misschien dat men dan eens gaat nadenken

  3. De seijs

   de enige die gestraft is is die mongool die die pop aan een touwtje hing .en van mij mogen zedat touwtje bij die mongool om zijn nekkie binden wat een kneus is dat zeg .

  1. Charka53

   Waarom niet als in Utrecht geef ze allemaal een andere plaats dan is het ook weer opgelost .

  2. HURBIE

   Gewoon die gasten die dit hebben gedaan flink aanpakken elke thuis wedstrijd melden op politie bureau

    1. Starke

     Die goede moesten ook niet mee zingen en die goede moeten iemand die kwaad wil doen erop wijzen dat iets niet kan ipv lachend toekijken

  1. BobbyHaarms

   Tsja….een paar idioten verkloten het dus voor de rest. Straffen tot daar aan toe maar om heel Vak 410 hiervan te beschuldigen gaat veel en veel te ver.

   1. Ajax nr 1

    Ik ben het met je eens Bobby. Straf verdienen sommige die hier schuldig aan zijn. Maar laat Ajax nu ook eens naar zichzelf kijken want binnen Ajax gaat het ook niet zo lekker. Dus laat de supporter nu ook hun maar eens gaan straffen met een verbod enz.

    1. BobbyHaarms

     Precies Ajax nr 1, het lijken wel moraalridders bij Ajax (kijk eens hoe goed we zijn) maar zelf maken ze er een tyfusbende van en er is niemand die ze tegenhoudt. Probeer je dat wel wordt er gelijk gedreigd. Soms zeer terecht, maar er heerst enorm veel onvrede onder de supporters. Misdragingen streng straffen maar geen hele vakken ontruimen, die gasten staan er bij weer en wind zowel uit als thuis en dat vergeten sommige mensen nog wel eens..

  1. Billie

   Liever geen sfeer dan crimineel gedrag waar niemand wat aan doet. Bijvoorbeeld met dat vuurwerk, gelukkig zijn er geen doden gevallen. Ja achteraf wordt ie er uit gezet. Als het kalf verdronken is. Gewoon zorgen dat het helemaal hiet KAN gebeuren!

    1. Widi

     Ook dan erger ik me soms aan dat monotone gebrul. Doet me erg aan Twente denken. Erg provinciaals.

     1. BobbyHaarms

      Wat wil je dan? Een stadion vol theaterpubliek? Ik zie veel liever een stadion Engelse stijl met een hoop sfeer dan een Arena waar het theaterpubliek maar een beetje apathisch voor zich uit zit te staren en alleen klapt of juicht bij een goaltje. Wat deze gasten hebben geflikt staat hier los van, maar een stadion hoort sfeervol te zijn, fanatieke aanhang, gezang, gespring, tegenstanders intimideren op een nette manier!…als je hiervan niet houdt kan je beter met een kommetje chips en een colaatje op de bank gaan kijken.

     2. Respect

      Sfeer ontstaat vanzelf als de wedstrijd goed is. Saai spel geeft saaie sfeer. Vak 410 heeft niets te maken met voetbalsfeer op basis van de wedstrijd. Spelers straffen zichzelf dus als er weinig sfeer is, moeten ze maar leuker spel laten zien.

     3. BobbyHaarms

      Toch vreemd dat ze dan in 010 Zuid na tig nederlagen nog steeds vol achter hun club blijven staan. 1 foute pass in de Arena en je wordt als speler al bijna uitgefloten. Goed spel beïnvloed absoluut de sfeer, maar je kan ook bij slecht spel achter je club gaan staan. Los van Vak 410, de F-Side en Noord vind ik dat in de Arena nou niet bepaald van toepassing..

     4. Widi

      Ik ben vaak in Engelse stadions geweest. En daar zijn de supporters in tegenstelling tot 410 met de wedstrijd bezig. En zo maken ze sfeer. 410 is met 410 bezig. En met rottigheid uithalen.

    1. War

     Wat een gelul over sfeer, alleen maar pokke lawaai, die lui zijn gestoord, ze hebben niet eens door dat de wedstrijd is afgelopen, een val vol met randdebielen met een hersencel

 2. Ajaxslied

  meteen het hele vak schorsen voor 2 wedstrijden dit gaat helemaal nergens meer over en dan gister bij het darten weer een paar van die gekken ertussen.

 3. pietprecies

  Tja, het is zeker jammer maar ik weet zeker dat die ene idioot niet alleen was, dit kan gewoon niet in de huidige maatschappij. Snap alleen niet dat het podium en geluidsinstallatie dan maar weg moeten dat slaat nergens op!!! Geef die 20 idioten dan gewoon een verbod en klaar ermee

 4. De seijs

  die gekken die zo aso doen in het ajax huis moeten Door de omstanders aangepakt worden dan pas is het weer gezellig op de tribune. maar ja daar moet je wel ballen voor hebben!

    1. Widi

     Paar? Wat is jouw definitie van een paar dan? Volgens mij ligt die dicht bij mijn definitie van”honderden”.

 5. Oosterse Ajacied

  Onder druk van de publieke opinie een domme maatregel. Pak de schuldigen aan en niet de sfeermakers in het stadion!

 6. Widi

  Nu zie ik hier verdomme duimpjes omlaag! Zijn dat die lafbekken van 410 hier die verder weinig tot niets zeggen?!!

 7. De Spet

  Sociale controle is maatschappelijk gezien niet goed voor je gezondheid.
  Gewoon nul aandacht geven en doodzwijgen met een dikke punt erachter.
  Gebruik je verstand, als je dat al hebt!!!

 8. Widi

  Prima straf. Heel blij mee. Aan de ene kant wordt iets afgepakt. Aan de andere kant mogen ze er nog wel in. En als ze het weer mis laten gaan, moeten ze alsnog een paar wedstrijden missen. Als ze dat niet willen, houden ze gekken in hun midden dus maar onder controle. Dank u, bestuur!

  1. EugAjax

   Eens Widi. Als je op bezoek gaat bij Ajax hoor je je te gedragen. Als je bang bent dat je door collectieve straf onterecht straks twee keer niet kan komen kan je nu meteen proberen je seizoen kaart te ruilen voor een ander vak. Dan kan je gewoon blijven zitten en heb je geen last van evt onterechte straffen.

  1. BobbyHaarms

   We kunnen ook gelijk Vak 410, de F-Side en Noord sluiten dan wordt het in de Arena net zo gezellig als op een begravenis.

    1. Widi

     In de Meer werd vaak prachtig gevoetbald. En desondanks heel wat afgescholden. We hadden die monotone herrie toen echt niet nodig. Ajax publiek is kritisch. Dat mag.

 9. 4everAjax

  Dit is gewoon het gevolg van collectief aso gedrag. Klasse dat Ajax nu ballen toont. Gelul in dit geval dat de goede onder de kwade lijden. In dit vak zit percentagegewijs weinig goeden. Als de rest van 410 zo goed was geweest had de pop er nooit gehangen. Hebben jullie die foto gezien van 410? Capuchons en sjaaltjes voor het gezicht. Dat doe je niet als je niets te verbergen hebt. Ik heb niet voor niets een plek verder van 410 genomen. Van mij mag het vak de rest van het seizoen leeg. Sorry Indojood, sorry Moosie maar ze hebben het nu echt verziekt.

  1. Billie

   Heb je de groepsfoto’s op de 410 site al eens bekeken, hilarisch. Foto van een voetbalteam en niet 1 gezicht is herkenbaar. Ze beseffen zelf niet hoe zielig ze zijn.

   1. 4everAjax

    Sorry, ik dacht dat jij pro 410 was. Niet ivm met laatste zaken maar in zijn algemeenheid.

    1. Indojood

     Mijn mening over 410 verschilt per situatie maar eerlijk gezegd boeit het me niet, hoe ze zingen of juichen of wat dan ook. De club is op voetbalgebied in een neerwaartse spiraal terechtgekomen, zeker na de breuk met Cruijff en dat houdt me erg bezig. Smakeloze actie met die pop maar maandag was ik het alweer vergeten. Ajax heeft veel grotere problemen dan 410.

     1. Fvanr

      Dit is juist het probleem; maandag maar weer vergeten. Niet meer erover praten. Of er niks gebeurd is. Kwats , het waren er geen enkele, het hele vak zong zwaar beledigende teksten. Geen één , geen twintig. Het hele vak.

 10. Kuijff

  Duidelijk signaal. Jammer dat het nodig is, hopelijk dringt er besef door dat sfeer grenzen heeft.

 11. Slingertje.

  Dit is gewoon een optelsom want het gaat niet alleen om afgelopen zondag.
  En als je je als groep misdraagt wordt je als groep gestraft dus dan moet je achteraf niet gaan lopen janken.
  Ajax is dat 410 helemaal zat.

 12. Toppertje

  Goede reactie! Denk alleen dat nu al het vak leeghouden voor 1 of meer wedstrijden juridisch geen stand houdt. Dat weet Ajax ook vandaar dat ze nu voorsorteren met een voorwaardelijke staf. Valt me nog wel op dat iedereen voorbij gaat aan het spandoek met “van godenzoon naar h…zoon” Ik vind het inderdaad te gemakkelijk om te stellen dat het maar een paar gekken zijn. Het zingen door velen en de genoemde uitingen maken duidelijk dat er echt iets moet gebeuren. Dit lost zich niet vanzelf op.

 13. Remco425

  Ik vind het ook onzin om een heel vak te straffen al vind ik ook dat medesupporters die gasten van die pop tot de orde hadden moeten roepen. Wat betreft de spreekkoren, dat ging volgens mij alleen over het vermeende beroep van zn moeder, toch? De spreekkoren zijn niet netjes en horen niet, maar een aantal jaar geleden hoorde je het in ieder stadion bij zo’n beetje iedere wedstrijd. Dan vind ik de aandacht daarop nu te overdreven. Volgens mij was het ook gestopt na de waarschuwing door de speaker. Ik vind dit ook niet te vergelijken met de racistische oerwoudgeluiden van ado die de hele wedstrijd aanhielden. Maar die gasten met die pop mogen van mij keihard gestraft worden. Dat was echt misselijk.

 14. Widi

  Goed gezien Eug. Ze zijn in het huis van Ajax en daar hebben ze zich te gedragen. En wie een beetje nadenkt, geen ellende wil en voor het voetbal komt wil niet in dat vak zitten.

 15. 4everAjax

  Sorry, ik vind dat gelul van een dronken aardbei. Omdat die spreekkoren er vroeger ook al waren is het nu de aandacht niet waard. Het was vroeger belachelijk, nu belachelijk en in de toekomst ook en moet gewoon aangepakt worden. Vroeger werden er mensen op de brandstapel gegooid, dus dat ik nu dan ook niet zo erg? De samenleving gaat steeds verder verharden, gestoorde zaken gaan we gewoon vinden of vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Als ik die gasten van 410 binnen zie komen, straal bezopen het merendeel, dan komen ze niet voor voetbal. Ajax is een excuus voor hun excessen. Indojood, als jij op straat loopt en iemand noemt jou moeder een hoer dan sla je die persoon gewoon op zijn bek denk ik zo. Als een paar duizend man dat gaan zingen over je moeder valt dat onder de noemer zwaar gestoord.

  1. Remco425

   Ik wil alleen zeggen dat als er geen oerwoudgeluiden bij ado waren geweest was er nu ook geen ophef hierover geweest omdat dit overal te horen is en dus niet zo bijzonder. Daarom vind ik de ophef nu overdreven. Dan moeten ze na zo’n beetje iedere wedstrijd ophef maken. Ik vind het erg selectief en vooral hypocriet.

 16. Respect

  Het respect voor elkaar is gewoon ver te zoeken tegenwoordig. Als je respect hebt wordt je al snel uitgemaakt voor watje. Verharding gaat hard momenteel.

 17. kLASSE20

  Jammer dat wij dit wel zo op kunnen lossen terwijl andere clubs altijd eromheen draaien zoals bijvoorbeeld utrecht die toen een zogenaamde straf gaf maar toch eigenlijk ook weer niet. We geven het goede voorbeeld, jammer dat we de enige zijn het is eigenlijk niet eerlijk

 18. AFCARay

  Terecht !! Moeten ze die lui maar allemaal corrigeren vanuit dat vak!! Maar nee we doen mee en voila: dit is de consecuentie!! Gaat eens achter je club staat ipv het in discrediet brengen!!

 19. Brokamp

  Wanneer staan er nu eens mensen op in dat vak die de lui die het verzieken uit het stadion schoppen. Maar ja het waren er niet enkel tientallen maar wel een paar honderd , kijk maar eens goed op de beelden met die zwarte rook. Vak gewoon sluiten want er zijn niet zo veel mensen daar die ook nog naar het voetbal kijken. Maak er maar een gewoon vak van voor de echte Ajax supporter.

 20. Indojood

  Gewauwel gaat maar door hier. Iedereen weet elkaars positie nou wel over 410. Morgen Groningen uit. Belangrijk zat.

 21. Tinus

  Actie was ongepast tijdens de klassieker, maar dit gaat te ver. Club gaat kapot, geen beleid, geen aantrekkelijk spel, nu ook geen sfeer meer.

   1. Widi

    Voetballen doe je op het veld. 11 tegen 11. We spelen elk jaar 25 uitwedstrijden. En die winnen we vaak ook.

     1. Widi

      Joh……en dat is nieuws denk je? Denk je dat ik gisteren in Groningen die klote trommels en dat monotone gebrul niet hoorde? Maar bij uitwedstrijden hoor je vaak de supporters van de tegenpartij luider. En ook zonder 410 winnen we (uit)wedstrijden hoor. Hebben we 100 jaar gedaan. Reageer je nu pas omdat nu pas je pillen of snuif uitgewerkt zijn?

Comments are closed.