Aandeelhouders Ajax van plan om op te stappen: ‘Geknoei is niet meer om aan te zien’

Ajax_letters

Dat er behoorlijk wat onrust heerst binnen Ajax is algemeen bekend en daar doen de aandeelhouders vandaag nog een schep bovenop. De AV is namelijk van plan om zich terug te trekken uit de club Ajax en geeft als reden op dat men het geknoei zowel binnen de club als op het veld niet meer kan aanzien. ‘Als het aan mij ligt, heffen we de vereniging vandaag op’, zegt voorzitter Frank Kales, die tussen 1999 en 2001 algemeen directeur van Ajax was.

Kales hekelt het huidige beleid en daar is de oud-algemeen directeur helemaal klaar mee. ‘Door de structuur met de directie, RvC, bestuursraad en het Technisch Hart zijn er veel mensen die wat te zeggen hebben, maar bijna niemand doet wat. Ze beïnvloeden een beetje. Er is weinig stabiel beleid. De laatste tijd zijn bestuursleden ermee gestopt, omdat ze zich meer en meer aan het spel ergerden. Ajax heeft wel de financiële middelen, maar wat zie je terug op het veld? We hebben lang gehoopt dat er verbetering kwam, er ook om gevraagd, maar dat was zinloos. Doorbreek het salarisplafond voor spelers, waarvan de echte kenners zien dat ze wereldtop kunnen worden. Dan blijven ze wel tot hun 24e of 25e. Van Luis Suarez hebben we toch ook ruim drie jaar genoten? Dat genieten doen we nu al een hele tijd niet meer. Vandaar mogelijk deze rigoureuze stap’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

82 Comments

   1. stylo1984

    Jawel maar begint eindelijk weer iets rustiger te worden… Missen 2 behoorlijk belangrijke verdedigers en dan krijg je dit weer

   2. Litmanen

    ze hebben zeker een punt! Waar wij hier om vragen, vragen de aandeelhouders dus ook!
    Nou RVC wasr blijven jullie?

    1. Amoebe

     Ik ben het er gewoon mee eens dat het een zooitje is….niet dat ze hier perse nu mee naar buiten komen.

     Al heb ik het liever nu dan volgens seizoen…de gifbeker moet leeg

     1. Amoebe

      Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.

      Als het goed gaat heeft ook iedereen een grote bek…het hoort er gewoon bij.

 1. PvL020

  Kales….. Beste stuurlui. Als we nou eens niet deze onrust in de lucht gooien maar er wat aan doen……

  1. BobbyHaarms

   En het gezeik gaat maar door en door…wat zou het toch een zegen zijn als Ajax van die verschrikkelijke beurs af zou stappen! Neem die hele bende maar mee, inclusief dat foeilelijke logo.

    1. dickst14

     Beurs hadden ze toen nodig om geld te generen. Er is nu geld zat dus hoogste tijd om Ajax weer Ajax te laten zijn. Vandaag nog van die beurs af aub.

     1. Remco425

      Ik wil mn aandelen met alle liefde verkopen, zelfs voor de helft als dat er voor zorgt dat ze van de beurs af gaan

     2. Litmanen

      Het is vreemd dat het hele bezuinigingsidee opgehangen werd aan de aandeelhouders. Nu blijkt dus dat die aandeelhouders ook investeringen willen zien en af willen van het salarisplafond

      De RVC heeft dus geen poot om op te staan.

   1. HURBIE

    Inderdaad Bobby van de beurs af en dat kut logo weg
    Heb nu al 30 jaar een seizoen kaart en zie het per jaar slechter worden
    Gewoon in en in TRIEST wat daar allemaal gebeurd
    In al die jaren heb ik het spel alleen maar slechter zien worden .
    Vroeger speelde het 2e veel en veel beter dan het 1e van nu
    Lijken wel trainingen in plaats van wedstrijden
    Soms schaam ik mezelf om AJAX fan te zijn
    Maar ik hou zo van deze CLUB

    1. FdB=Ajax

     Beursexit kost ongeveer 50 miljoen, dat is wel iets om even goed over na te denken. Aan de andere kant: Ze hebben nu genoeg geld, dus het perfecte moment om van Ajax weer een echte voetbalclub te maken!

     1. Remco425

      Volgens mij hebben ze er toendertijd zo’n 140M gulden mee opgehaald dus zouden ze er per saldo bij een beursexit nog zo’n 15M euro aan verdiend hebben.

 2. slm020

  Hoop dat het nou is echt een keer doordringt bij ons cluppie !! Wij willen ook genieten inplaats van elk jaar ons seizoenskaart omhoog zien gaan kwa prijs !!

 3. Widi

  Grappig dat juist die Kales dit weer naar buiten brengt. 1 van de grootste knoeiers die we gehad hebben. Heeft in functie nooit een zinnig ding over voetbal gezegd. En ook ik hoop dat we van de beurs afgaan. Aandelen terugkopen en het stadion kopen leveren op de lange termijn meer op dan nu even snel een paar dure passanten kopen.

  1. Basl

   Als ik het hele stuk lees gaat het vooral ook om de jeugdopleiding ( lange termijn ). Zolang het eerste nergens om meedoet zullen talenten of niet komen of snel voor het buitenland kiezen.

  2. BobbyHaarms

   Als ze opstappen hoop ik dat het bestuur daar een voorbeeld aan neemt en samen met de RVC opstapt dan pas komt er echt schot in.

 4. paullus

  Wat hij zegt ziet iedereen wel dat zooitje wat er nu zit bakt er totaal niks van
  En iedereen viel over jonk maar die heeft het goed gezien

 5. Kevke87

  eindelijk wordt er ook gewoon een duidelijke statement gemaakt. ze hebben voor de volle 100% gelijk. hopelijk gaat er nu écht wat gebeuren met als hoogtepunt de terugkeer van Cruijff en Jonk. want het is ook om schijtziek van te worden deze puinhoop

  1. Remco425

   Ze hebben gelijk, maar Kales verwijt de pot dat hij zwart ziet. Het beleid was tijdens zijn bewind namelijk ook drama.

    1. Remco425

     Geloof me Bobby, dat was nog veel erger. Want hij presteerde het in tijden dat het grote geld een veel kleinere rol speelde en we nog wel echte toppers konden aantrekken.

 6. ajaxpers

  Cilissen, Riedewald, Tete, Veltman, Klaassen, Bazoer, El Ghazi en Younes moeten lang blijven en mogen meer verdienen.

 7. Kmeertens

  Die moeten idd langer blijven want ze spelen elke week de sterren van de hemel met magisch voetbal? maar laat ze idd maar blijven en idd van die beurs af en al die commissies en verenigingetjes afschaffen. Gewoon 4 bestuursleden en een normale rvc. Sinds van praag weg is is het al drama

 8. nick-afca95

  Ajax moet van de beurs af, de RvC moet weg want die vullen alleen de eigen zakken en er moet meer worden geïnvesteerd in spelers. Met investeren in spelers bedoel ik bijvoorbeeld ook spelers langer vast houden met hogere salarissen. Als je spelers als Cillessen, Klaassen en Bazoer vast wil houden en ze een flink salaris aanbied heb je ook niet direct een hele dure aankoop nodig. Door steeds te blijven verkopen en opbouwen kom je helemaal nergens en zal het succes uitblijven. Alle financiële middelen die nodig zijn om meer succes te krijgen zijn aanwezig. En wanneer er gewoon een keer wat gedaan word zal er ook meer geld binnen komen.

  1. Kevke87

   precies nick. dat is wat ik bedoel dus, topspelers topsalaris bieden en langer aan je vasthouden. zo stijgt het niveau want ook de talenten moeten meer van hunzelf eruit halen omdat ze niet meer automatisch doorstromen.

 9. San Marco

  Nou de 1e helft van het seizoen heb ik toch regelmatig genoten! Als je het salarisplafond wegneemt ga je wel tegen het plan Cruijff in en dat wilden we toch niet? En daarbij komt nog eens dat Kales het in zijn tijd niet veel beter deed! Het belangrijkste is nu de rust te bewaren, komt tijd komt raad…..

  1. Kevke87

   Nee Cruijff zegt voor uitzonderlijke spelers kan je uitzonderingen maken, want daar zijn het uitzonderingen voor

   1. Remco425

    Maar het halve team boven het salaris plafond uit te laten stijgen zijn geen uitzonderingen meer

 10. ajaxhoger

  Op heffen , flikker op met die klets , hoe het verder zit daar weet ik niet , maar het verhaal dat er zat geld is , en dat ze zich storen aan de spelers , het matige spel enz , en dat het salaris plafond omhoog moet voor betere spelers , dat staat boven keif .
  Vergeet dan ook geen betere spelers te kopen inplaats van die zooi nu , als je sinkgraven en gudelj ziet dan weet je zat , hoe dan kan ,in potentie waren dat goede spelers . om de ene of andere mannier worden ze bij ons naar de klote geholpen.
  Word het eens niet tijd om de hand in eigen boezem te steken dan , als je niks mag uitgeven word je ook geen kampioen , als ze iets kopen weten ze net die te kopen die helemaal niks toevoegt, dat is ook een gave . Een betere scouting zou ook wat zijn , of een keer luisteren want volgend mijn doen ze dat niet , een slecht scoutings rapport gooien ze weg en kopen hem toch

  1. paullus

   Dat ze naar de klote worden geholpen kun aan het conto van de boer schrijven
   hoe snel hielp hij Theo Janssen naar de klote

   1. Indojood

    Eens paullus, Dit vind ik toch wel het grootste verwijt naar FdB, hoe hij Theo Janssen heeft behandeld. Ik was echt blij toen hij kwam, een belangrijke en ervaren speler met een mooi karakter. Een jaar later zegt FdB doodleuk dat niemand zeker is van zijn plaats en geen garanties heeft, ook Theo Janssen niet.

 11. Ajax nr 1

  Oke. Ik zal het kort houden. Allemaal je spullen pakken en wegwezen. Eindelijk schot in de zaak. Ik snap alleen niet waarom ze zo lang hebben gewacht. Op de ledenvergadering had dit moeten gebeuren. Nu weer veel tijd verloren.

  1. ajaxhoger

   Dat klopt Paullus , pas toen hij op de goede plek stond liep het een beetje , de boer kan er zeer weinig van in mijn ogen , toen er goede spelers waren lukte het allemaal nog .
   Spelers op de verkeerde plek zetten is hij meester in .
   Nu moet hij op eigen kracht iets doen , en dat lukt hem totaal niet , elke wetstrijd een andere opstelling , zonder een goede spits , die hij had moeten eisen , maar zoals je weet gebeurd er bij ons geen flikker <alles gaat op de oude voet verder , pas als alles naar zijn grootje is dan vertrekt de boer , en dan zal je zien dan neemt die kut jannus nog spelers mee ook

 12. Ajax1958

  Precies Paullus, kwaliteiten van de spelers worden niet benut. De Boer ” vermoord” alle aankopen.

  1. ajaxhoger

   Kan je sinkgraven vermoorden , die kan er weinig van bij ons , een talent meer niet , de goeie kopen ze niet , de bagger spelers halen ze .
   Ze hadden die van twente moeten kopen , nee dan kopen ze gudelj die er geen pepernoot van kan ineens , hij mag ook niet vrijuit spelen natuurlijk , de boer met zijn kut loop lijnen .

 13. nick-afca95

  Spelers kopen kan alleen maar tegen vallen. Als je een speler koopt met een beetje kwaliteit ben je al gouw 10miljoen kwijt. Steek dat geld in de salarisen van de belangrijke spelers die je al hebt! Dan komt dat succes vanzelf. Hierdoor kan je dan later ook de betere spelers aantrekken die nu niet naar de eredivisie willen.

  1. BobbyHaarms

   Mooi streven. Maar de realiteit leert ons helaas dat de spelers van tegenwoordig na hooguit 2 goede seizoenen naar het beloofde buitenland willen, want anders “staan ze stil in hun ontwikkeling” . Het enige wat je kan doen is ze proberen te behouden door ze te paaien met meer salaris want clubliefde bestaat allang niet meer bij die gasten.

   1. BobbyHaarms

    En doe je dat dan klopt er weer geen hout van de lijn Cruijff. M.a.w. het is hoe dan ook een moeilijke situatie op dat vlak. De bedoeling was je beste spelers te behouden tot minimaal hun 24-ste of ouder maar hier gaat het al fout. Bij de eerste de beste dollartekens gaat Ajax al overstag om zijn beste spelers te verkopen. Tsja zo kom je natuurlijk nooit uit dat vicieuze cirkeltje en ben je alleen maar aan het opleiden, oogsten is er dan niet meer bij voor ons maar juist voor de toekomstige club (s).

    1. ajaxhoger

     Juist bobby iets op bouwen is bij ons niet mogelijk , daardoor word het ook steeds slechter , wedden dat tete klaasen en bazoer binnen zeer korte tijd weg is , wat heb je dan gebouwd , helemaal geen flikker in mijn ogen .
     En dan weer met de atjes verder gaan , en van jong ajax die nog langer niet capabel zijn voor ajax 1 jammer zat
     Een gezonde mix moet er zijn , tussen goede aankopen en de jeugd , die word dan ook sneller beter

  2. ajaxhoger

   Klink klare klets natuurlijk nick wat je zegt , waarom kunnen die kut lampen dat wel dan , denk jij dat die mega sommen op tafel leggen om te kopen , echt niet , die hebben een goede scouting , en er word geluisterd .
   Wel zullen somigge salarissen hoger zijn , en daar is nooit ruzie net zoals bij ons , het ligt wel degelijk aan de club zelf , bij ons kunnen ze er geen pepernoot van , bij die kl;ote lampen lukt alles , achetr van ginkel heeft ajax jaren achter aan gezeten , pisveel gaat even , en hij is binnen , dat wil ik maar zeggen , en zo met meerdere spelers .

   1. nick-afca95

    Je hoefd helemaal geen enorme bedragen neer te leggen. Nee als voorbeeld Bazoer. Die is straks 20 en staat in belangstelling van heel wat grote clubs. Die jongen kan je nog een jaar of 2 houden door een salaris te bieden wat aanzienlijk hoger is als wat hij nu krijgt, misschien is dat iets lager als de salarisen die hij aangeboden krijgt van buitenlandse clubs. Van bazoer weet je wat je in huis hebt en je weet hoeveel je aan hem hebt. Waarom 10 miljoen uitgeben aan een vervanger die er misschien geen klote van kan terwijl je met diezelfde 10 miljoen bazoer 2/3 jaar langer vast kan houden. Als je dat bij 3 spelers doet heb je een goede basis en kan je weer een keer wat van jezelf laten zien in europa. Dat zorgt voor meer aanzien van de eredivisie en de spelers die je nu niet kan aantrekken zullen dan wel serieus nadenken over een overstap. Je moet gewoon heel realistisch zijn; als je ooit weer mee wil doen voor de prijzen, moet je meer geld op tafel leggen aan salarisen en transfersommen.

    1. ajaxhoger

     Bazoer is ook een zeer goed talent die er meteen stond en blijft staan , die zijn er zeer weinig . Zeker bij ajax dat weet jij ook wel .
     En ook bazoer is zo weg let maar op , samen met klaasen en tete , dit jaar was er al volop interesse voor , dat hou je echt niet .
     En dan de jeugd , die kan dat niet op lossen , die zijn nog lang niet capabel voor ajax 1 , ze moeten kopen en daarmee uit , een gezonde mix moet er zijn , niet dit in ieder geval .
     Zo geven we elk jaar het kampioenschap en de vele euro,s van de Cl aan de kut lampen , denk daar maar eens over na .

     1. Remco425

      Maar dan moeten we aankopen wel een kans geven en niet bijvoorbaat al afschrijven omdat we de namen niet kennen. Kende jij Zlatan, Litmanen, Finidi, Kanu, Maxwell of Chivu voordat ze kwamen?

    2. ajaxhoger

     Verkeerde zuinigheid noemen wij dat , zuinig doen kost bij ajax juist geld in plaats het opleverd .

    1. Respect

     Ik heb het al eens van anderen gelezen en ben is gaan nakijken. Toen Toon62 is gestopt met commentaar geven is Ajaxhoger gekomen. Zelfde schrijfwijze, zelfde vergelijk met PSV en scouting, ook vaak zelfde spellingsfouten. Heeft oa AB het toch niet zo verkeerd gezien volgens mij. Laten we zeggen dat zowel Toon62 als ook Ajaxhoger aardig PSV-geil zijn 🙂 Beide komen uit het Zuiden. Maar dit is allemaal off topic. Terug naar Ajax.

   2. Remco425

    psv heeft inderdaad jarenlang boven hun stand geleefd en zijn daardoor financieel in de shit terechtgekomen, waardoor ze 7 jaar lang niks gewonnen hebben. Daar moeten wij dus voor waken.

 14. Indojood

  We weten wat Ajax doet met mensen die kritiek uiten en zien dat het de verkeerde kant op gaat. Die worden eruit getrapt en iedereen kijkt de andere kant op. Die structuur is een blok aan het been en er is veel kritiek op de RvC maar de grootste boosdoeners zijn toch het TH en de directie met hun wanbeleid.

 15. 4everAjax

  Dappere taal hoor van deze aandeelhouders. Als het kalf verdronken is ….. Dit is gewoon heel goedkoop de publiciteit halen. Ze hadden twee jaar geleden al moeten mauwen en een paar maanden terug hebben ze ook alle kansen laten liggen. Gewoon laf gedrag.

 16. Moosie

  Eerst is vakkundig Johan zijn beleid en advies de nek omgedraaid.
  En toen hoorde je deze klootzakjes niet.
  En nu de jeugdopleiding aantoonbaar beter is wordt ook deze in handen gegeven van incapabele mensen.
  Kales was de man die alle aandelen op de markt wilde gooien om zo aansluiting bij de top van Europa te krijgen.
  Was dit gebeurt dan was onze club nu dood en begraven.
  Al die fucking witteboorden moeten opzouten bij de club.
  Net als Van Os die al jaren over zijn graf heen regeert.
  Johan zei dat je voor bijzondere spelers het salarisplafond moest verhogen samen met een prestatiebonus.
  Terwijl nu alleen de directie blijkbaar een bonus ontvangt.
  Ling zei Heitinga niet doen scouting een zooitje en TH niet duidelijk.
  De afgelopen maanden tonen aan dat hij gewoon gelijk heeft gehad.
  Het is en blijft een grote kolerezooi bij de club en iedereen kijkt er naar en doet niets.
  Ja een of andere kutboer uit Wageningen krijgt meer aandacht dan het gekloot in de Arena.
  Kales is en blijft gewoon een fucking mafkees die niet voor niets weg is en wat wil hij nu met 3 % van de aandelen?
  Wat nou wij hebben geen invloed?
  Nee natuurlijk heeft deze mafkees geen invloed dan kun je de club niet aandoen dan waren we nu FC Arabië.

  1. BobbyHaarms

   Mooi betoog weer Moosie, met je eens. Het is allemaal te triest voor woorden hoe onze club naar de klote wordt geholpen door dat teringzooitje. Het is en blijft mijn club maar de vlag zal pas hoog in de top wapperen als ze allemaal opgerot zijn, en degenen die wel gelijk hadden zijn vakkundig op een slinkse manier de club uitgewerkt. Te walgelijk voor woorden.

   1. 4everAjax

    En dan blijven er mensen die zeggen: wat gebeurd is is gebeurd, niet zeuren en doorgaan. Hoezo oogkleppen.

 17. Widi

  Iemand al gehoord wat ze besloten hebben? Heffen ze zichzelf op? En verkopen ze vast hun aandelen voor een zacht prijsje aan Ajax?

Comments are closed.