Heitinga reageert, aanklager start vooronderzoek

0207ajax-feyenoord-410

John Heitinga heeft op zijn eigen website gereageerd op de gebeurtenissen rondom zijn afscheid bij de Klassieker van afgelopen zondag. Heitinga looft de Ajax-supporters maar heeft geen goed woord over voor de Kenneth Vermeer pop die tijdens de wedstrijd opdook in het stadion.

‘Met de supporters van Ajax heb ik altijd een fantastische band gehad en dat zal ook zo blijven. Natuurlijk heb ik het niet over diegenen die het nodig vonden om die pop op te hangen want dat kan echt niet. Dat Dirk Kuyt mij omhelsde tijdens de erehaag had voor velen een teken moeten zijn dat er ondanks de rivaliteit ook respect hoort te zijn. Laten we hopen dat men vanaf nu zijn gezonde verstand gebruikt want voor mij zijn Ajax-supporters nog altijd de beste supporters’.

Vooronderzoek
De aanklager betaald voetbal heeft inmiddels een vooronderzoek ingesteld. In het vooronderzoek wil de aanklager van Ajax weten welke maatregelen de club vooraf heeft genomen om de incidenten te voorkomen, tijdens de wedstrijd te stoppen en na de wedstrijd hiertegen op te treden. Het achteraf optreden kan bijvoorbeeld bestaan uit het straffen van de dader(s) met een stadionverbod. Ajax heeft tot en met woensdag 24 februari de tijd om de aanklager schriftelijk op de hoogte te brengen.

Bron: John Heitinga

Related posts

70 Comments

 1. woody79

  het grootst mogelijke festijn om samen te zijn met medemensen tijdens een potje voetbal. en dan vaak van dit soort respectloze acties. bah, bah en nog eens bah.

 2. DennisTheMenace

  Niet meer zoveel asndacht aan geven. Dat iedereen het niet eens is met deze “actie” lijkt me logisch. In een vol stadion zitten altijd wel een paar kneusjes tussen, doe je niks aan helaas. Was niet de eerste domme actie maar vooral ook niet de laatste. Als je echt wat wil veranderen, miet het rechtssysteem worden aangepast.

  1. woody79

   klopt. maar je kunt de kneusjes wel filteren. in engeland waar normaal de grootste gekken lopen kan het ook. maar we houden erover op.

   1. HURBIE

    Kom op Jongens samen er voor zorgen dat dit nooit meer gebeurd
    Elkaar op ons wangedrag attent maken

    1. Widi

     Ik weet niet of hier veel mensen van 410 actief zijn. Volgens mij zijn velen hier te oud. Ik in elk geval. Mijn enige wangedrag bestaat uit vloeken bij een gemiste kans of een slechte pass. Maar ik gebruik dan ook geen coke…..

     1. Charka53

      Ik met mijn 63 jaar heb nog een goede opvoeding gehad ,respect voor andere was daar ook een onderdeel van .

     2. Widi

      En gewoon genieten van het voetbal. En komen voor de wedstrijd en niet voor je eigen show! Laat ze naar So you van think you van dance gaan. Of naar Korenstrijd. Kijken wij lekker de wedstrijd. Ook al is die veel slechter dan veel wedstrijden die jij in de goede jaren gezien hebt, Charka.

    2. Remco425

     Ook dat is door Vak410 gedaan bij degene die vuurwerk (al dan niet per ongeluk) in het vak eronder heeft gegooid. Die is door mensen op Vak410 eruit gepikt en ‘uitgeleverd’ aan de stewards/politie

 3. bukowski7709

  was een mooi afscheid en justitie bemoeit zich met iemand die een opblaaspop met shirtje aan aan een strop had hangen… ken je er nog meer van zeggen!?

  1. ritchy

   als ze die pop met de naam van jou geliefde op zouden hangen wat dan want dit is niet normaal

  1. BobbyHaarms

   Klopt helemaal. Maar kijk ook eens wanneer wij bij hun moeten voetballen in die kuip..schuimbekkende randdebielen op de tribune die met alles gooien wat los en vastzit zodra een Ajaxspeler een bal mag ingooien of een hoekschop neemt..

   1. Ptr

    Helemaal gelijk heb je hiermee. Daar moeten ze nou is wat aan doen. Nee maar dat hoort bij rotterdam voetbal publiek. Dat hoort bij de club. Hypocriet zooitje is het. Hebben we nog wat gehoord uit den haag waar Bazoer een uur lang o zo vrolijk werd toegezongen?

    1. Remco425

     Ja, er zijn 23 ado supporters gepakt, die moeten voorkomen en hebben een stadionverbod gekregen

     1. Widi

      Bij ADO zijn ze bezig om er nog meer aan te pakken. Een aantal dat niet aan de KNVB is doorgegeven.

 4. Widi

  Uitstekende reactie van John Heitinga! En reken maar dat Ajax weer de klos is door deze stumpers. Meervoud. Van heel vak 410 heeft dit laten gebeuren. NIEMAND in dit vak greep in. Ajax kan de KNVB voor zijn door het vak leeg te laten bij de volgende thuiswedstrijd. Die mensen zijn gewoon niet welkom bij Ajax als ze dit in hun vak laten gebeuren.

  1. BobbyHaarms

   Ik praat dit absoluut niet goed. Maar het gebeurde aan de rand waardoor 95% van Vak 410 hier hoogstwaarschijnlijk niets van gezien heeft. Uiteraard hadden omstanders in moeten grijpen maar weet je wat het probleem is? Er wordt er links 1 opgepakt en rechts staan er weer 3 dorpsgekken op met absurde ideeën. Ben bang dat dit soort idioterie nauwelijks is uit te roeien.

   1. Litmanen

    Verder, stel dat het bestuur net zo reageert als Utrecht. Schiet lekker op dan. Niemand heeft het daar meer over, maar ook daar was de straf: leeg vak.

 5. Widi

  Ik volg je. Alleen weet ik ook dat dit vak vol zit met debielen die het juist grappig vinden. Die sowieso niet ingrijpen. Er zitten er ook op grond van hun leeftijd. Die zitten over een paar jaar in een normaal vak. En doen dan normaal. Het zal wel duidelijk zijn dat ik weinig op heb met vak 410. Maar dat is persoonlijk. Persoonlijk volg ik liever de wedstrijd in plaats van 90 minuten te schreeuwen en te springen. Persoonlijk hoor ik die monotone herrie van ze in het stadion liever niet. Maar dat is persoonlijk. Ik heb de keus om thuis te blijven. Maar dit soort acties schaadt Ajax en het voetbal. Het lijkt me dus passend en prima om een wedstrijd zonder 410 te spelen.

   1. BobbyHaarms

    Ga hier grotendeels in mee Widi. Alleen (en dit geldt ook voor andere incidenten van de afgelopen maanden) is het moeilijk om een heel vak hiervan de schuld te geven. Natuurlijk zullen er een hoop op het vak zitten die deze bizarre actie goedkeuren, maar om dan het hele vak te ontruimen gaat me in dit geval te ver. De persoon en aanhang hiervan streng straffen moet voldoende afschrikken lijkt mij, en anders…een camera in het stadion liegt nooit. Tevens ben ik wel blij met het verbale support van Vak 410, immers zonder hun en de F-Side zou het angstvallig stil zijn in de Arena..

    1. BobbyHaarms

     Trouwens, wat dat stadionverbod betreft heb ik nergens gelezen om wat voor termijn het gaat. Alleen dit seizoen? 5 jaar? Levenslang? Volgens mij is dit niet openbaar bekendgemaakt toch?

     1. Widi

      Nee. Ik heb het ook nergens gelezen. Maar ik mag aannemen dat het voor veel langer dan een jaar is. Ik hou er wel rekening mee dat tijdens de strafzaak gaat blijken dat deze vogel verminderd toerekeningsvatbaar is. Weet niet wat Ajax daar mee doet, maar de politierechter of de Meervoudige Kamer zal daar dan de straf op aanpassen.

    2. chabster

     een wedstrijd 410 staffen moet kunnen dat is een sterkere beriht dan een iemand maar straffen want dan laten zij het niet maar gebeuren in hun vak is efectiever dan hun de keuze geven om die gok te maken als iedereen voor moet draien dan zijn ze eerder geneigd om zelf wat te doen dan dat ze niet binne mogen

     1. Widi

      Een combinatie van beide is het beste. En het meest afschrikwekkend. Voor zover je die doorgesnoven lui kunt afschrikken.

 6. 4everAjax

  Ik heb 2 seizoenen direct naast het vak 410 gezeten en geloof me …… 90% spoort echt niet en wil je niet alleen tegenkomen.

  1. antonajax

   Juist, wat je zegt, ze sporen niet!
   Vak 410 sfeervak??? Nee COKE vak!! Stoer hoor.. Zorg eens dat hierop gescand word, kijken of ze dan met -5 nog in hun blootje zo stoer staan te doen. Stelletje randdebielen

   1. woody79

    nou dan hebben we de koe toch bij hoorns. klootzakken hou je altijd maar eerst hier eens schoon schip maken. je ken er altijd nog een skybox van maken

 7. Iamsterdam2015

  Ik lees veel ” ja maar hunnie en hunnie en als in we in de Kuip zijn dan doen hunnie zus zo blablablabla”.
  De ajax supporters (sommige) zijn net zo achterlijk als de Feyenoord supporters. Het ENIGE verschil is dat ze voor een andere club zijn. Qua mentaliteit is ALLES het zelfde. De haat, de afgunst de taal de stad etc etc. Ja ik geniet ook extra als Ajax van Feyenoord wint of als Feyenoord überhaupt verliest, dan smaakt mijn bordje op schoot extra lekker…….maar meer dan dat zal het nooit worden!! Doe FF normaal. Het moet nu toch echt wel duidelijk worden dat dit gewoon niet kan. Lijken wel kinderen. Vermeer is een toffe peer ( he rijmt 😉 ). En gun hem nog steeds het beste. Ik schaam mij hier echt voor.

 8. bukowski7709

  coke-vak, ze sporen niet enz enz, vak 410 is wel het vak waar ook de gezelligheid in het stadion vandaan komt… als je naast je saaie buurman zit denk je toch ook wel eens stond ik
  maar te zingen en te springen in dat ander vak, los van walgelijke acties…

  1. 4everAjax

   Luister je wel goed naar alles in 410? Gezelligheid? Het is sfeer op afstand. Klinkt leuk in het stadion omdat je 90% niet verstaat. Klinkt leuk op tv. Het zijn echter voor het merendeel doodsimpel criminelen die staan te springen. Ook het vak met de mensen die even de beker finale tegen Zwolle wilde ophouden. Oke, het is stiller zonder hun maar moet je daarom gestoorden gedogen?

   1. Widi

    Helemaal eens 4ever. Zelfs op tv vind ik het hinderlijk. Misschien is het stiller, maar het is dan wel oprecht juichen bij een goal en oprecht schelden op andere momenten en niet zingen en springen ongeacht het verloop van de wedstrijd.

  2. Widi

   Gezelligheid? Zingen doe je bij een koor. En springen doe je hooguit als we scoren. Ik heb meer het idee dat we een soort extra uitvak hebben. Een heel vak vol mensen die de wedstrijd totaal anders beleven dan de gewone supporters. De gewone Ajax liefhebbers. Waarvan velen er al bij waren in de Meer. Dus nee. Ik denk nooit “stond ik maar te springen”. Ik ga op in het spel. Of sta te mopperen omdat ze er niks van bakken.

  3. antonajax

   Ja COKE vak ja blowski
   En wat een gezelligheid idd uit 410….Als ik gezelligheid wil ga ik het wel in een Amsterdamse kroeg kijken. SFEER, dat is wat ik wil en mooi voetbal. Maar geen stelletje idioten die iemand discrimineren of de dood verwensen.

   1. Widi

    Precies! Sfeer! En dat is Iets anders dan iedere wedstrijd hetzelfde schreeuwen en zingen, ongeacht de stand in de wedstrijd. Het lijkt wel of ze onze wedstrijden misbruiken om lekker te komen zingen en springen in hun blote bast. Laat ze lekker in een koor gaan. Zijn wij er vanaf.

 9. Roca

  We spreken er allemaal schande van, maar niemand in het vak sprak de “persoon” aan op zijn wangedrag. Dat lijkt mij ook veelzeggend….

  1. Widi

   Zit jij in dat vak? Ik niet. En in dat vak zit bijna niemand die het echt afkeurt. En als je dat wel zou doen, krijg je tientallen doorgesnoven gekken over je heen. Dat vak is een plaag. Schadelijk voor Ajax.

 10. Kmeertens

  Ik ben tegen al die rare leuzen maar het zingen voor de club vind ik wel goed. Anders is het echt doodstil en komen er niet meer als 35.000 man. Ze moeten gewoon alleen de eigen club supporten.

 11. tijger238

  Nep supporters zijn het. Meelopers die dan AFCA op hun arm tatoeëren en zichzelf dan een big boy vinden. Vermeer heeft meer voor de club betekend dan zo’n randdebiel. Dit klusje mag AFCA oplossen. Zou gelijk z’n tattoo wegbranden met een peuk.

 12. Michel6172

  Tis allemaal wat, goed aanpakken zulke gasten en een voorbeeld straf uitdelen zal misschien invloed kunnen hebben. Bij welke club dan ook, zulke misbaksels zullen er altijd tussen zitten. Een schande voor de club.

 13. Oosterse Ajacied

  Nu weer twee gekken met bordjes tijdens darten met teksten als Kenneth NSB. Hopelijk zitten die idioten niet bij Ajax Fanzone!!

  1. ajaxhoger

   Gekken ja , de media maakt er een zooitje van , die zijn belust op sensatie , ik is voor vermeer bedoeld ja , maar dat staat er toch niet , die voornaam hebben meer mensen , er zal er echt wel een nsber zijn die die naam voert .
   Ze kunnen hun niks maken .
   Ik praat het niet goed echt niet , maar die ophef allemaal die zorg ervoor ,trouwen s heb je vermeer zelf ook al een shirt zien tekenen tegen ajax , daar stonden ook niet zo,n mooie dingen op , hij gooit met modder naar ajax .
   Dan kan je zo,n dingen verwachten .
   En nogmaals ik keur het af

   1. 4everAjax

    Ondanks je “afkeuring” neem je het aardig op voor randdebielen en wil je het klein maken. Iedereen snapt dat met dat bord Vermeer wordt bedoeld ook jij. De pers MOET hier aandacht aan besteden, juist niet weg moffelen. De vergelijkingen die mbt tot acties van Vermeer maakt slaan nergens op en staan in geen verhouding tit de acties van die idioten.

 14. Widi

  En nu weer spreuken op bordjes bij het darten. Wat een sukkels. Hoop dat zodra ze opgepakt zijn, want dat worden ze, verklaren dat ze helemaal geen Ajax supporter zijn.

Comments are closed.