Heitinga: ‘Mijn schoenen hangen heel hoog in de boom’

0207ajax-feyenoord-heitinga

John Heitinga nam afgelopen zondag als speler afscheid in de Amsterdam Arena en heeft besloten zich volledig te gaan richten op het trainersvak. Nadat Ajax maandag slecht nieuws kreeg over Jairo Riedewald, die net als Kenny Tete waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie komt, hoeft men bij Ajax niet te hopen op een tijdelijke terugkeer van Heitinga. ‘Mijn schoenen hangen heel hoog in de boom en ik ga niet meer voetballen. Ik heb er alles aan gedaan en keihard gewerkt om fit te zijn en tevens heeft de dokter mij goedgekeurd. Helaas heeft dat niet mogen baten’, zo benadrukte Heitinga maandagavond in RTL Late Night.

Bron: RTL

 

Related posts

39 Comments

 1. San Marco

  Johnny, kwam bij mij over als een aangeslagen persoon en zeer teleurgesteld over hoe het allemaal gegaan is of hij nou wel fit was of niet terwijl hij er alles aan gedaan heeft en ik geloof hem!!
  Toch zeer jammer en misschien ook een beetje dom van Frank om hem niet gewoon een serieuze kans te geven en zowieso tot aan het eind van het seizoen met hem uit te zingen. Zeker nu na Jaïro uitgeschakeld is…
  Maarja daar zijn bij Ajax (wel;) prof in in het respectloos behandelen van echte Ajacieden!!!

  1. Sazzz

   wat is daar nou respectloos aan? het is topvoetbal en kennelijk heeft Heitinga niet kunnen laten zien dat hij echt beter is

   1. -buitenkantje rechts-

    Blijft vreemd vind ik dat er een mist rond zijn fysieke gesteldheid is.. Heeft hij nu versleten knieën? Is hij niet fit? Waarom is hij dan wel goed gekeurd? Ik zou daar graag duidelijkheid over hebben van Johnny zelf..

  2. Remco425

   Ik vind het ook jammer. Ik denk dat hij niet minder is dan Viergever. Johnny had echt niet alle wedstrijden hoeven spelen, maar iets vaker ipv Viergever en hij had het seizoen waarschijnlijk wel uigezeten. Dan hadden we hem nu nog goed kunnen gebruiken.

 2. Johan065

  Denk ook niet dat dat de oplossing zou zijn. In zijn hoofd heeft hij zich er al bij neergelegd. Hoe moeilijk was dat wel niet.

 3. Oosterse Ajacied

  Beetje open deurtje. Natuurlijk komt ie niet terug en natuurlijk gaat FdB hem niet meer vragen. Wel fijn dat vd Hoorn zich nu in de schijnwerpers kan spelen, maar het maakt ons wel kwetsbaar helaas.

  1. BobbyHaarms

   Tuurlijk maakt het ons kwetsbaar! Maar een geluk bij een ongeluk is dat we niet meer Europees spelen of in de beker. En in onze competitie moet onze verdediging normaal gesproken toch wel 9 v/d 10 keer mee kunnen komen anders heb je bij Ajax echt niks te zoeken. Heb wat dat betreft wel vertrouwen in Mikey hoor en ik gun hem dit zeker wel. Laat het nu maar zien dan hoe goed je bent..

  2. Remco425

   Dit staat los van VdH, die speelde al door de afwezigheid van Tete. Viergever wordt de vervanger van Riedewald, of Van Rhijn en dan Veltman weer terug naar het centrum.

   1. BobbyHaarms

    Maar ik vind Veltman daar eigenlijk wel goed staan als rechtsachter Remco, jij niet? Speelde echt een puike wedstrijd daar.

    1. -buitenkantje rechts-

     Jazeker! Vind hem zeker zo goed als Tete.. Is een verdediger die ook nog kan voetballen.. Zet vdH maar centraal..

    2. Remco425

     Absoluut! Al vind ik hem in het centrum de laatste tijd ook goed. Beter dan VdH en Viergever. En Tete is een prima RB. Dus nu een zeer goede vervanger voor Tete, maar als die weer fit is, toch Tete weer daar en Veltman naar het centrum.

 4. KBouter

  Sneue berichten hiero…boontje komt om loontje ect…Heitinga is gewoon al jaren geen schim meer van wat hij ooit was, denk je nu echt dat de TL van Ajax bewust heitinga aan het sarren is?

  Je moet niet zoveel drinken!

 5. Litmanen

  Voor de honderdste keer : ze hadden hem nooit goed mogen keuren bij zijn komst. Nu was ook de technische leiding zwaar teleurgesteld. Blijft raar want vorig seizoen speelde hij ook nauwelijks omdat hij niet fit was.

 6. Indojood

  Ze wilde hem zelfs een 2-jarig contract geven in eerste instantie. FdB had gehoopt dat ie de Poulsen-rol zou vervullen. Poulsen speelde gewoon nog in de Ligue1 voordat hij naar Ajax kwam en heeft altijd gespeeld in grote competities. Heitinga, met alle respect, speelde amper meer. Gewoon slecht beleid.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ach..misschien houden we er zo wel een hele goede trainer aan over.. 🙂

   1. BobbyHaarms

    Zo heeft Ajax al veel geld over de balk gesmeten door aankopen te doen die niet of nauwelijks verder reiken dan de grauwe middenmoot. Tel daarbij het geld voor de gehuurde spelers en je had enkele gerichte aankopen kunnen doen ipv maar te gokken op toevalstreffers

    1. paullus

     Vandaar dat de rvc er tegen zijn.dat er weer spelers gekocht worden
     Het is allemaal net niks
     En dan zie je donny spelen
     En denk je waarom sinkgraven
     Gudelj is het ook net niet
     En zo zijn der nog genoeg voorbeelden
     En Wim jonk zag dat heel goed

     1. ajaxhoger

      Wim jonk zag het zeker goed , maar dan moet je weg , dat mag natuurlijk niet .
      Ze kunnen mijn niet wijs maken dat er geen goede betaalbare spelers gehaald kunnen worden , zeker met een goede scouting , waar ik het idee krijg dat daar ook totaal niet naar geluisterd word .
      En die sinkgraven en gudelj , dat zijn matige voetballers , die ze moeten kopen kopen ze niet , dat doen de lampen wel

     2. FrankiC

      Dat is toch een beetje ‘de koe in de kont kijken’. Ik was echt enthousiast over aankopen als Van der Hoorn en Gudelj. Uitblinkers bij hun club en fysiek sterk. Maar Viergever Sinkgraven, Duarte en Heitinga dacht ik meteen: wat moeten we hier mee.

 7. pietprecies

  Ik denk dat zowel Johnny als FdB geschrokken zijn van z’n fysieke gesteldheid. Wat ik eerlijk gezegd niet wist maar wel steeds vaker terug lees is dat hij een knie niet meer goed kon strekken door een zware blessure die hij heeft gehad, best bizar! Snapte het al niet want nog niet zo lang voordat hij terug kwam werd hij bij Everton tot speler van het jaar gekozen, dan moet je echt wel wat goed doen.
  Sommige spelers ala Totti kunnen nog door tot ze dik in de 30 zijn maar voor sommige spelers is bij de 30 de koek al op wat natuurlijk sneu is. Zowel club als speler hadden natuurlijk anders gehoopt maar als hij inderdaad zo veel snelheid kwijt was, dan zou het voor zowel club als speler een afgang worden dus ik snap FdB ook wel. Als John echt geloofd had dat z’n lichaam het niveau nog aankon dan had hij dit zelf ook niet besloten !!

 8. bukowski7709

  maar fysiek gestel enz enz, als de John als laatste man de poppetjes op de juiste plaatsen kan zetten, voorzetten wegkoppen, met zijn aanwezigheid een onoverwinnelijk gevoel uitstralen en er gewoon zijn wat maakt die laatste 10% van zijn fysieke gestel dan uit…

 9. afcadeluxe

  is nu de kans voor vdhoorn hoop echt dat ie het laat zien alleen dat ene momentje per wedstrijd weglaten a.u.b.

  1. Velibor

   Nou,ik weet niet of je gezien hebt hoe kuyt eruit gelopen werd door ik dacht Dijks maar als je dat gebeurt als verdediger is dat toch vaak een tegendoelpunt.

 10. Slingertje.

  Laat maar hangen Johnny.
  Vanavond om 17.00 uur YEFA Youth League Ajax-Sevilla fc live op Ziggo Sport.

 11. Germain

  Zijn knieën staan scheef, hij kan zelfs geen korte afstand meer rennen en dat is funest voor een verdediger. Aan zijn manier van wandelen kun je zien dat topvoetbal helaas niet meer kan. Jammer voor hem maar het leven houdt hier niet op voor hem, hij heeft bagage genoeg voor een trainersloopbaan, succes ermee

 12. San Marco

  Dan hadden ze hem niet groots moeten onthalen, hij is trouwens ook nog eens goedgekeurd door de doctor en daar moet je toch op kunnen vertrouwen bij een topclub!! Het is inderdaad topsport maar we hebben het niet over Boilessen maar nog steeds over “onze Johnny” !!!

Comments are closed.