De Boer lijkt beroep te doen op verdedigers Jong Ajax

1130warmerdam

Frank de Boer zit wat verdedigers betreft plots in een lastige situatie. Nadat Kenny Tete weken is uitgeschakeld met gescheurde enkelbanden, John Heitinga afgelopen zondag werd uitgezwaaid en voor Jairo Riedewald met een enkelbreuk het seizoen ook voorbij is lijkt de trainer nu een beroep te moeten doen op enkele verdedigers van Jong Ajax.

Voor Leeroy Owusu en Django Warmerdam lijkt dit goed nieuws. Daar De Boer alleen nog Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever en Mitchell Dijks tot zijn beschikking heeft lijkt het erop dat er een extra verdediger doorschuift naar het eerste elftal. De naam van Owusu is gevallen maar ook Django Warmerdam is genoemd door de trainer.

Bron: AD

Related posts

43 Comments

    1. Rene1964

      Als Viergever ONS vertrouwen krijgt, komt het ook met hem goed. Ik vond hem bij AZ altijd GOED. Heb een beetje vertrouwen in hem aub

  1. Joeguh9

    Pure pech dat dit gebeurd zo na de transferperiode. Lijkt me logisch dat Warmerdam en Owusu nu in beeld komen, zitten er toch tegenaan lijkt me.

  2. ajaxpers

    Onze sterkste linie is opeens een grote zorg. Zware opdracht voor die jonkies om de beste verdedigers van NL te moeten vervangen. Succes ermee.

  3. AjaxKat

    Zal wel moeten aangezien Sjonnie geen zin meer heeft. Heel terecht overigens. Mag FdB zich nogmaals achter z’n oor krabben. FdB had het ook zo kunnen spelen dat ie in ieder geval dit seizoen nog afmaakt. Typisch weer zo’n gevalletje van niet nadenken bij Ajax. Je weet dat je nog een paar maanden te gaan hebt dan laat je zo’n ervaren speler toch niet zomaar midden in het seizoen stoppen? Geef ‘m dan de credits om het seizoen af te maken.

    1. Widi

      Als jij ook eens bij Jong Ajax was gaan kijken, had je kunnen zien dat daar goede verdedigers lopen en dat Heitinga daar ook zeker niet uitblonk. Evenmin als Viergever trouwens. Stop nu eens met zeuren over wie weg is, wie niet gekomen is en wie (soms) niet opgesteld wordt. Steun de club en de spelers die wel worden opgesteld.

      1. FrankiC

        Ik ben wel gecharmeerd van Van Warmerdam. Ik vind overigens wel dat er signalen afgegeven moeten blijven worden. Niet alleen omdat missers uit het verleden me frustreren, maar vooral dat je ervan moet leren.

        1. Widi

          Ik begrijp je. Maar ik heb in december en januari op dit forum niemand om een verdediger zien vragen. Dat betekent dat niemand dit heeft voorzien. Dus ook de verantwoordelijke mensen binnen Ajax niet. De leiding heeft er juist goed aan gedaan door Jong Ajax in de Jupiler League te laten spelen. Fysiek zijn deze spelers er meer klaar voor. Benieuwd hoe ze het doen.

          1. BobbyHaarms

            Natuurlijk werd daar in december of januari niet om gevraagd, simpelweg omdat het op dat moment geen issue was en het achterin stond als een huis. Dat de spelers van Jong Ajax fysiek sterker zijn en dit alleen maar een goede leerschool voor ze is ben ik wel met je eens. Bij een 2 of 3-0 voorsprong voorzichtig brengen zulke gasten..

          2. Widi

            Dus valt niemand iets te verwijten over het vertrek van Heitinga en het niet halen van nieuwe spelers. Wel hebben ze er goed aan gedaan Viergever niet te verhuren. Maar dat schreef ik in januari al. Ik denk dat ze sowieso gaan spelen. Er zullen schorsingen komen. En we hebben er maar 5 over nu.

          3. -buitenkantje rechts-

            Nou.. Ik heb op het moment dat v Rhijn verkocht zou worden aan Galatasaray wel mijn zorgen geuit over een tweede man achter Tete.. Wat als Tete zich blesseert..enz..
            Nu zie ik achterin nog niet direct een probleem hoor. De jongens uit jong Ajax zijn puur als back-up. Tegen Feyenoord bewezen dat we verdedigend ook zonder Tete en Riedewald goed staan.

      2. AjaxKat

        Wil best geloven dat ze goed zijn bij Jong, maar bv. Tete was ook niet vanaf minuut 1 beter dan V. Rhijn. Daar ging ook tijdje overheen, ook al was hij heel snel. Denk dat ervaring in deze fase van de Eredivisie met het kampioenschap in zicht beter is. Talent kun je denk ik beter in een rustiger vaarwater brengen. Dat probeer ik alleen maar te zeggen.

        En ook met jonkies zal ik onze club blijven steunen.

    2. KBouter

      Hou eens op met dat gezeur en kom van je roze wolkje af man, Heitinga had het laatste seizoenen het niveau niet meer van een Hoofdklasse elftal. Emotionele reacties over Heitinga ben ik met gemak spouugzat van al die broekepoepers.

  4. Widi

    Ik heb ze vaak zien spelen. Ze maken een goede indruk. Maar Ajax 1 is weer wat anders. Ik hoop dat ze het aan kunnen en ik sluit het zeker niet uit. Succes!

    1. BobbyHaarms

      Dat dacht ik dus ook. Voor die jongens prachtig natuurlijk en soms kan het raar lopen (zie Tete)Elk nadeel heb z’n voordeel..

  5. Indojood

    Er is geen andere optie. Maar ik zie graag spelers van Jong Ajax opschuiven. Dat is toch de bedoeling van alles?

    1. Remco425

      Klopt, maar met heel Jong Ajax wordt je geen kampioen. Nog niet eens van de 1e Divisie. Maar idd er is geen andere optie. We hebben nog 1 ervaren verdediger achter de hand. Waarschijnlijk Van Rhijn, al zie ik hem denk ik liever spelen dan Viergever.

  6. nick-afca95

    En Van Bruggen dan? Die deed het volgensmij ook heel aardig en was eerder ook de aanvoerder van de A1. Heel goed dat er word gekeken naar de jeugd. Vind eerlijk gezegd Viergever niet echt geschikt. Van der Hoorn is voor mij na Veltman en Riedewald de beste verdediger dus die hoort nu in de basis te blijven

  7. slm020

    Ene kant goed dat er één doorschuift !! Maar zou het super zwak vinden als Vd Hoorn of Viergever er dan naast zou komen te staan !! Die moet je nu juist de kans geven en het vertrouwen !! Neem liever een aanvaller extra mee Cerny of Muric !!

  8. KBouter

    Juist, ik ga ook voor creatieve spelers erbij halen in de selectie, maar helaas in een keer zoveel pech met verdedigers hou je ook geen rekening.

  9. KBouter

    Zal wel Owusu worden, gewoon zorgen dat Ajax deze seizoenshelft zogoed mogelijk doorkomt, en dan zal het gezeur om een nieuwe spits wel weer beginnen.

    Ajax zal wel weer de markt op gaan richting Alkmaar…schijnt daar iemand te lopen die het al minstens een wedstrijdje of 5 goed doet!!

  10. bukowski7709

    ik ken al die jonkies niet, nu maar ff Ajax -Valencia kijken, haha.. komen net op 2-1

    1. Widi

      Goed gespeeld! Leuk om naar te kijken. En een ronde verder. Hoop dat ze weer thuis mogen spelen. En dan in de arena.

  11. afcadeluxe

    gefeliciteerd jong ajax vond het echt een genot om naar te kijken wat was donny weer goed (niet hij alleen maar hij sprong eruit)

  12. bukowski7709

    je moet ook wel wat meer laten zien als al minuten in het eerste heb gemaakt, verschil tussen opleiding en het eerste is zo groot…

  13. wikr

    Mega debacle. Bedankt FdB voor het vernederen van Heitinga. De jeugd is best leuk, maar jongens, het gaat over het landskampioenschap. Men zou zich in het technisch hart kapot moeten schamen.

  14. Gianni

    En die jonge van capetown die cv van 19 was al paar keer op proef geweest en speelt ook in nationale elftal misschien hadden ze die maar moeten nemen

Comments are closed.