Ajax verslaat aartsrivaal uit rotterdam met 2-1

ajax-feyenoord

Een terechte overwinning op feyenoord is het cadeautje wat Ajax aan de afscheidnemende John Heitinga gaf. Na een vroege achterstand werd het uiteindelijk 2-1 voor Ajax maar het had eigenlijk 3-1 moeten zijn want Nemanja Gudelj miste een strafschop.

Al in de elfde minuut moest Jairo Riedewald het veld geblesseerd verlaten en voor hem in de plaats kwam Nick Viergever. Dit gaf de bezoekers schijnbaar vleugels want 2 minuten later scoorde Jens Toornstra de 0-1. Het was alsof de feyenoorders wilden bewijzen dat ze wél een keer een wedstrijd konden winnen. Er werd erg fel gestreden en fysiek contact werd ook niet geschuwd door beide partijen. Toch leek het er op dat de contacten die Ajax maakte zwaarder bestraft werden wat veel vrije trappen voor feijenoord opleverde.

Ajax liet niet het kaas van het brood eten en bleef aanzetten wat een mooie actie van Amin Younes tot gevolg had. Hij zette Rick Karsdorp en Eric Botteghin op het verkeerde been waarna hij de bal in de verre hoek schoot waardoor de bal via de paal in het net belandde. Er werd door beide teams flink gestreden zodat ook Jasper Cillessen aan de bak moest.  Vlak na de rust ging het wat rustiger van start maar er kwamen meer opstootjes. Langzaam maar zeker trok Ajax de wedstrijd steeds meer naar zich toe en in de vijfenzestigste minuut knalde Rechiedly Bazoer de bal prachtig in de touwen achter Kenneth Vermeer waardoor het stadion explodeerde. Amper drie minuten daarna liet doelman Vermeer Davy Klaassen onderuit gaan wat een strafschop opleverde. Het was echter niet de dag van Nemanja Gudelj want hij mikte huizenhoog over. De resterende tijd bleef het spannend in de Arena maar beide teams scoorden niet meer.

Ajax – feyenoord 2-1 (1-1)
13. Jens Toornstra 0-1
21. Amin Younes 1-1
65. Riechedly Bazoer 2-1

Opstelling Ajax:
Cillessen;  Veltman, Hoorn, Riedewald (’11 Viergever), Dijks; Bazoer (81. Beek), Klaassen, Gudelj; Schöne, El Ghazi, Younes (’76 Fischer)

Toeschouwers: 51.875

Gele kaarten: Schöne, Bazoer, Viergever (Ajax), Basacikoglu, Vermeer ( feyenoord)

Bijzonderheden: Gudelj mist penalty (’68)

Related posts

68 Comments

   1. Litmanen

    Weer eens bewezen, Ajax sterker met Schone. Zou de Boer het eindelijk doorhebben?
    Maar hoe dan ook, ik ben wel een heel veel beetjes blij!!!!

  1. creutz1977

   idd heerlijk om die strijd te zien… eindelijk niet dat lieve jongetjes voetbal… mooie pot voetbal gezien!

   1. -buitenkantje rechts-

    Heerlijk! Genoten vanmiddag! Ging natuurlijk nog wel redelijk veel fout.. Maar strijd gezien! Hoog tempo met name in de eerste helft met als absolute uitblinkers Veldman.. Bazoer, Schöne en Klaassen.. Schöne die bewijst dat hij in de basis MOET.. Stond weliswaar nog steeds verkeerd opgesteld maar speelde uitstekend.. Klaassen echt als aanvoerder.. Heerlijk hoe hij Younes even aanwees waar hij moest staan en van waar hij vervolgens scoorde..
    Veldman toch echt de kapitein achterin.. Hoewel ik vond dat Dijks ook weer geweldig speelde.. Over vd Hoorn en Viergever blijf ik toch mijn twijfels houden, hoewel ze voor hun doen redelijk speelden. En dan Bazoer.. Wat een heerlijke goal! Perfect geraakt met BUITENKANTJE RECHTS.. 🙂
    Daar gaan we de komende jaren nog van genieten..

    1. Remco425

     Het is inderdaad niet Schone zijn echte positie, maar ook 2 jaar geleden heeft hij daar zijn beste wedstrijden gespeel. Dus op 10 of op rechts, zolang hij maar niet op links hoeft.

 1. bezemsteel

  Lekker hoor. Mooie wedstrijd met veel spanning en strijd. Alleen wat is die fisher in godsnaam aan het doen de laatste tijd? Was weer dramatisch.

   1. BobbyHaarms

    De enigen die echt flets waren vandaag waren Gudelj en El Ghazi. Viergever ging idd ook in de fout maar speelde daarna voor zijn doen niet eens onaardig, maar komt te kort voor Ajax. Verder was het genieten geblazen! Strijd, inzet, passie, werklust..en 2 zalige goals..we mogen niet klagen! 🙂

    1. Indojood

     Gudelj was mede gekocht voor strijdlust en passie. Als hij hierop gaat verzaken heb je niet zoveel aan hem.

    2. Remco425

     El Ghazi is niet verwonderlijk. Waar Milik iedere wedstrijd de stront over zich heen krijgt is El Ghazi daar dus ook onzichtbaar geweest. Heeft dat dan toch niet met de positie en de manier van bedienen te maken? Of het ontbreken daarvan? Alleen scoort Milik daar dan nog regelmatig en geeft hij veel assists.

  1. pietprecies

   Inderdaad, maar het is geen onwil, hij is juist overgemotiveerd en daardoor te wild. Ik denk dat hij wel weer z’n niveau van toen kan halen want aan snelheid is ie niks verloren door de blessures maar hij moet juist wat meer rust in z’n spel inbouwen.

 2. Ajacied1999

  Leuke wedstrijd om te zien vooral de eerste helft. Klaassen en Veltman heel goed vandaag! Gudelj vond ik toch de minste aan de kant van Ajax.

   1. Velibor

    Tja weet niet wat Veltman had maar het leek wel alsof hij peper in zen reet had ,hij was echt goed vandaag!

     1. Litmanen

      Hij moet gewoon centraal. De onbesliste leider achterin. En Elia komt momenteel zichzelf niet eens voorbij, dus dat was geen moeilijk klusje voor Veltman.

 3. Indojood

  Iedereen gefeliciteerd. Verdiend gewonnen. In de tweede helft speelde Dijks wat hoger waardoor het middenveld een betere bezetting kreeg. Hierdoor kwamen die kakkies er minder aan te pas. Wel moet Schöne achter de spits en niet op rechts. Maar hij hoort wel in de basis, zoveel is duidelijk.

  1. Pantelic

   Als dat voor Frank niet duidelijk is moet ie maar ruimte maken voor iemand die het wel ziet.

 4. Charka53

  Spannend was het maar de punten zijn verdiend nu alleen diegene die de smakeloos pop heeft opgehangen royeren als Ajacied .

   1. Charka53

    En wat ook zo jammer is 3 februari hebben we het nog over het logo van Feyenooit gehad dat die k en kakkerlakken nu maar eens klaar moet zijn maar helaas de redactie heeft het niet of nog niet aangepast.

  1. Zlatan

   Charka 53 , de pop daar schaamde ik me diep voor , dat heeft niks met voetbal te maken . Kakkerlakken of niet.

  1. Oosterse Ajacied

   Inderdaad. Om je kapot te schamen. En als grote nadeel dat het weer alleen daarover gaat!

  1. vanzanten

   Ik snap dat niet. Pisvee heeft het altijd makkelijk bij Utrecht en wij verliezen er altijd. Net alsof ze alleen van ons willen winnen of Pisvee willen helpen.

   1. PvL020

    Had hoop na donderdag maar wellicht de wedstrijd van donderdag ge- of verkocht en nu dus PSV die wint

 5. HURBIE

  Jammer die smet op deze wedstrijd van die pop
  Als die goser op deze site zit METEEN ERAF ASO
  Dan ben je geen supporter
  Hij moet zichzelf zo ophangen

 6. Pascal tebberman

  Gefeliciteerd AFC Ajax dubbel feest alaaaaaaaf maar de brabanders steken er weer een stokje voor he’ bah maar blijf strijden spelers van onze trots AJAX ???⚓️????⚽️.

 7. De seijs

  die actie met die pop was echt slecht wat een kneus dat lulletje.2-1was top maar el ghazi niet meer in de spits .Is daar echt voor zich zelf bezig. Hij had moeten zien dat klaassen naast hem stond. geef mij maar milik in de spits. maar ben super blij met 2-1

 8. a.p.

  jammer van de gemiste strafschop. Deze voohoede voorlopig maar even als basis houden. Schone, El Gazien Youness

 9. a.p.

  wat ik me afvraag nav die pop. als ik in de Arena kom wordt ik als 70 jarige van onder tot boven gefouilleerd. Zelfs mijn petje moet af. maar iemand met zo een walgelijke pop kan zomaar binnenkomen. Hoe kan zo iets?

 10. bukowski7709

  eerste helft was om te smullen en dat met 10 man! of deed gudelj wel mee..? schone vanaf nu gewoon weer in de basis, en met zijn allen die passie en branie van vandaag erbij worden we zeker kampioen!!! maar deze sowiso binnen…

 11. De seijs

  Ik denk a.p. dat hij hem nog niet opgeblazen had.hij had waarschijnlijk ook maar een kaartje

 12. Slingertje.

  Lekkere pot met een heerlijke overwinning.
  Jammer van die zieke actie met die pop want als je voor elke speler van Ajax die naar 010 vertrokken is een pop moet gaan ophangen dan hangt de 2e ring rondom vol.
  Dit krijgt nog een flink staartje voor de persoon die dit heeft geflikt.

 13. Respect

  Wedstrijd niet gezien maar ben blij met de winst. Hoop dat het ook om aan te zien is geweest. Wat betreft de pop-actie …… op een andere site hebben mensen er zelfs begrip voor ….. te ziek en triest voor woorden en werpt een smet op de overwinning. Nu eerst eten 🙂

 14. Jeroen-AFCA

  Goeie wedstrijd van ons fel tempo hoog en wat een respect voor schone 1e seizoenshelft links laten liggen en dan zon wedstrijd spelen zo maar ff wedstrijd of 5 laten staan in deze samenstelling want Anwar nieuwe ajaxspits? Hij vulde t goed in vandaag

  1. De seijs

   als jij de hele wedstrijd gezien hebt dan zag toch wel dat Anwar niets goed gedaan heeft .of zag ik een andere wedstrijd? hij was vandaag in de spits een drama. Hij had die een bal op klaassen moeten spelen. Maar ging voor eigen succes. Hij moet nog veel leren maar hoop wel dat hij de tijd krijgt op de rechtsbuiten.

   1. FdB=Ajax

    En als jij de wedstrijd gezien hebt dan zag je toch wel dat Anwar die bal nooit terug kon leggen? Hij moest eerst Vermeer zien te omzeilen en toen greep Vermeer nogmaals in met een goeie sliding. Ben het wel met je eens dat hij geen goeie wedstrijd speelde, maar voor het teambelang heeft hij goed gewerkt

    1. De seijs

     als je bij ajax speelt moet gewoon zien dat er een medespeler vrij staat. En snel handelen. en niet voor eigen succes gaan dat scheelt tijd en die krijg je niet bij een goede keeper als vermeer dat had hij moeten weten.

 15. Jeroen-AFCA

  Vond em op sommige momenten spits positie beter invullen dan milik als hij de tijd krijgt komt dat wel goed denk ik

 16. Pazuzzu

  Graag Schöne als echte 10 en zo schuiven dat Gudelj die zwaar tegen valt ff pauzeert met Milik in de spits. En hoop dat Ajax om het vertrek van Bazoer en of Klaassen op te vangen Zyech gaat halen. Bij Tadic “sliep” Ajax maar hij kan wel de spelverdeler worden die Ajax nodig heeft. Trouwens zwaar klote die ×£¥€$×× reclame hiero tussen het tikken door zelfs.

 17. vooruitdiebal

  We hebben achterin eindelijk weer kopduels gewonnen die er om doen…..

  Hoorn was die man. 1X slap verdedigd maar de rest sterk en heersend……

 18. RobbyZ

  Schöne zal tegen Groningen wel weer op de bank zitten want die was wéér lekker bezig of hij zet hem in de spits en dat verkloot hij en dan zit hij wéér op de bank,hoop dat FdB nou eindelijk eens bij Specsavers is geweest!

 19. Germain

  Lekker avontuurlijk voetbal op helft van tegenstander gezien. Vasthouden dit dus niet verslappen zodat we 20 maart hetzelfde kunnen brengen in Eindhoven. Het publiek moet altijd de winnaar zijn, das de bedoeling van betaald voetbal

 20. Kuijff

  Net rondje langs de Feyenoord-collega’s gemaakt. Lekker, hoor!

  “Onterechte overwinning, Klaassen was heel irritant, twee lucky goals, we verdienden veel meer, etc.”

  Duidelijk waarom ze voor Feijenoord zijn; ze begrijpen niets van voetbal.

  Hopelijk blijft Lasse voorlopig in de basis. Hij maakte samen met Klaassen het verschil.

  1. Remco425

   Mijn feyenooit collega was gelukkig een stuk realistischer. Alleen klaagde ook hij over Klaassen. Heb ik hem maar verteld dat Kuyt, Elia en Kramer nog veel irriranter zijn.

Comments are closed.