El Ghazi: ‘Als jonge jongen had ik vroeger al meer met Ajax dan met feyenoord’

0131roda-ajax_vrhijn_elghazi
Anwar El Ghazi speelde in de jeugdopleiding van de Rotterdammers, maar geeft toe dat hij het voetbal toen nog helemaal niet serieus nam en dat hij op de trainingen niet echt zijn best deed. El Ghazi werd dan ook weggestuurd bij Feyenoord en is inmiddels basisspeler bij Ajax. Wedstrijden tegen feyenoord zullen, daarom alleen al, altijd wel speciaal blijven voor voor hem.

De aanvaller is blij met hoe hij terecht is gekomen: “Als jonge jongen uit Barendrecht had ik vroeger al eigenlijk meer met Ajax dan met Feyenoord”, aldus de twintigjarige El Ghazi tegenover Ajax Life. “Ajax was ook een bewuste keuze, daar zag ik als jonge speler meer kansen. Niet in de laatste plaats omdat Ajax de laatste jaren een chronisch gebrek aan rechtsbuitens had.” El Ghazi speelt zondag pas zijn tweede Klassieker in het eerste elftal van Ajax; vorig seizoen deed hij alleen mee in de 0-1 overwinning in De Kuip. Tijdens de twee eerdere edities van dit seizoen in rotterdam ontbrak El Ghazi wegens blessures.

Bron: AjaxLife

Related posts

30 Comments

      1. AjaxKat

        Mooie woorden El Ghazi, en als je je echt verdiept in de buitenspelers van Ajax dan zie je dat ze (m.n. vroeger) ook regelmatig buitenom langs een mannetje gaan om dan bij de cornervlag een vlammende voorzet te geven. Dan heeft Milik ook wat aan je (maar dan moet ie wel doorlopen naar de eerste paal).

        1. dickst14

          heb je goed gezien. Millik komt nooit naar de 1e paal dus is hij en de rest veel makkelijker te verdedigen. lijkt me sterk dat de Boer dat niet ziet en er niets van zegt.

        2. FdB=Ajax

          @AjaxKat
          Ik hoor wel meer mensen zeggen dat El Ghazi meer buitenom moet, maar ik vind die kritiek onterecht. Hij dreigt juist heel vaak naar binnen te gaan om vervolgens met buitenkant rechts buitenom te gaan. Heerlijke klassieke actie wat mij betreft

  1. Geckoo

    Ja en wie zal zeggen dat het anders is.. Dit soort uitspraken zijn altijd leuk, maar wat had hij gezegd als hij bij 010 was gebleven?

    1. rickert

      Ik denk dat hij dan nooit had toegegeven dat hij meer met Ajax had, als hij verstandig was.. Nu mag hij zich uiten als echte Ajacied.. baas!

  2. ajaxpers

    Ik vind dat we met zo’n allen voor hem moeten gaan en hem 100% steunen. Deze jongen heeft veel potentie en daar gaan we nog lang van genieten. Zet hem op zondag.

    1. -buitenkantje rechts-

      Helemaal eens.. Een van de weinigen die nog wel eens een man voorbij komt en scoort.

  3. Sonsee

    Heeft hij toch verstand van voetbal aangezien je bij 010 oude boeken tevoorschijn moet toveren om te kijken wanneer ze voor het laatst kampioen zijn geweest.

  4. Misterajax

    Makkelijk praten zo achteraf. Geloof er dan ook eigenlijk weinig van als je in de jeugd hebt gespeeld bij Feyenoord en Sparta.

    1. AFC98

      Dus als je als klein talentje de kans krijgt om bij Feyenoord/Sparta te spelen, moet je nee zeggen omdat je eigenlijk meer met ajax hebt.

      1. Remco425

        Mee eens AFC98. En omdat hij destijds voor feyenooit en Sparta heeft gekozen, kan hij nu bij zijn geliefde Ajax spelen. Anders was hij door Ajax waarschijnlijk nooit opgemerkt.

        1. Misterajax

          En als je jarenlang in Rotterdam hebt gespeeld en gewoond is het niet echt heel erg voor de hand liggend dat je voor Ajax bent. Dus betwijfel ik of het waar is.

      2. Misterajax

        Ik zeg niet dat als je een talent bent dat je dan een aanbod van een profclub moet laten liggen, maar als die nu bij Feyenoord had gespeeld had die sowieso gezegd dat die meer met Feyenoord had gehad.

  5. Respect

    Off: ik heb nog nooit zo’n lauwe aanloop naar de klassieker meegemaakt. Maakt niet dat ik op het puntje van mijn stoel ga zitten.

  6. ajacied078

    ik weet uit ervaring hoe het is om onder de rook van 010 te wonen. die fjes worden bijna door je strot geduwt. maja er kan geen club tippen aan ajax amsterdam dus anwar heeft 100% gelijk

Comments are closed.