HEITINGA STOPT PER DIRECT

0710ajax-nordsjaelland_heitinga

John Heitinga heeft wellicht wel de moeilijkste beslissing uit zijn leven genomen. De Alphenaar heeft besloten om per direct te stoppen met het spelen van betaald voetbal. ‘Sommige dingen wil je zo lang mogelijk uitstellen. En stoppen met voetbal, mijn grote passie, is er daar een van’.

Heitinga keerde afgelopen zomer terug bij Ajax maar al snel werd duidelijk dat de speler niet kon rekenen op veel speelminuten in het eerste elftal van Ajax. ‘Sneller dan ik zelf zou willen ben ik tot de conclusie gekomen om te stoppen met voetballen.  Ik voerde hierover goede gesprekken met mijn zaakwaarnemer Rob Jansen en bij Ajax onder anderen met Frank de Boer en Edwin van der Sar. En nu maak ik het bekend. Ik stop met voetballen. Per direct’. Frank de Boer en Marc Overmars verleidden Heitinga afgelopen zomer tot een overstap van Hertha BSC naar zijn jeugdliefde, waar hij zich als zesjarige ’met een veel te grote tas over zijn schouder’ meldde, als zeventienjarige in het eerste debuteerde en een bijdrage leverde aan twee landskampioenschappen, drie KNVB-bekers en vier nationale supercups.

Aanstaande zondag tijdens de Klassieker zal Heitinga afscheid nemen van het publiek in de Arena. De speler laat in een brief aan de supporters wel weten dat men nog niet van hem af is en hiermee lijkt Heitinga de deur open te zetten naar een trainerscarriere. ‘Het gaat jullie – en Frank de Boer, mijn medespelers en Ajax natuurlijk – goed! En één ding is zeker: jullie zijn nog niet van me af. Maar daarover later hopelijk meer!”

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

54 Comments

    1. marc81

      wat een treurig nieuws om de dag mee te beginnen. Heitinga je blijft een topper en een geweldig mens. Het ga je goed.

    2. creutz1977

      Hij heeft groot gelijk… bankzitten is niks voor hem… En wat heeft ajax gedaan… HELEMAAL NIKS… En wat doet psv die halen nog ff van Ginkel…. Dag ajax.. dag titel… WAARDELOOS dit

      1. De Ajacied

        Jammer, maar wel slim van Heitinga hoor, hij houd de eer aan zich zelf, succes gast !!!!
        Had liever gezien dat RvC ontslag had genomen want dat lijkt nergens op, beloven van alles maar maken niets waar, weer geen spits ??

      2. HURBIE

        Ja creutz laat die gasten van PSV MAAR SCHUIVEN ZIJN GOED BEZIG,GOEDE BALANS IN HET TEAM

          1. creutz1977

            mee eens… elftal veel volwassener en doet het ook prima in Europa… Nee ajax wil voor een dubbeltje op eerste rij zitten.. echt te triest en ajax onwaardig

  1. Johndevlam

    Ik denk dat Johnny Heitinga een goede beslissing genomen heeft. Hij ziet ook wel dat hij door andere voorbij gestreeft wordt en dan vindt ik het niet gek dat hij nu dit besloten heeft. Grote klasse dat hij nu de jeugd van Ajax wil helpen en is ook wel eenvoorbeeld voor de jeugd. Deze man verdient aanstaande zondag een luid applaus van 50.000 Ajacieden in de Arena en ik wens hem veel succes met de volgende stap in zijn carrière en bedank hem voor zijn strijd en inzet bij Ajax in al die jaren. Johnny Bedankt!!!

    1. BobbyHaarms

      Johndevlam volledig eens met deze vlammende reactie. Een Ajacied in hart en nieren maar simpelweg gewoon niet goed genoeg meer voor topvoetbal (al is dat bij ons cluppie momenteel ver te zoeken). Aanstaande zondag verdient deze topper een daverend applaus van ons en als kers op de taart een klinkende overwinning op die kakkerlakken.

      1. rickert

        ja, volledig eens! Hoop ook dat hij zelf vrede heeft in de manier waarop hij zn carriere nu afsluit, aangezien hij het zich vast anders had voorgesteld..

  2. De seijs

    o o o Johnny wat doe je nou.had liever gezien dat je het seizoen had afgemaakt.maar je blijft Gelukkig je club trouw. jij bent een echte ajacied.Johnny je bent een kanjer bedankt

    1. Sazzz

      wat had je dan gewild? Als hij echt zoveel beter was dan de “jonkies” dan had ie wel gespeeld

      1. frenkynairo

        Nou heb het idee dat bij ajax zeker niet altijd de beste spelers worden opgesteld( schone ) en voor wat is die terug gehaald. Alleen voor ervaring? Dacht dat we genoeg oud-voetballers bij de club hebben rondlopen. Duidelijk weer een teken dat het aankoopbeleid nergens op slaat.

  3. Ries020

    Zonde van Johnny.
    We zijn echt alleen maar spelers kwijt geraakt, gisteren. Dat lijkt me niet de bedoeling van zo’n transferperiode.
    Sja, als je met een hele dikke portemonnee gaat shoppen bij de Lidl, weet je ook niet meer wat je moet kopen.

  4. Joeguh9

    Erg sneu voor Johnny hoe het allemaal gelopen is! Had misschien wel moeten kiezen voor een leven lang Ajax, ging in feite bij Atletico al mis…

  5. Remco425

    Erg jammer, maar wel begrijpelijk. Persoonlijk had ik hem graag nog een paar wedstrijden in het 1e zien spelen. Zeker tegen feyenooit, wanneer hij altijd op zn best was. Een echte winnaar, een echt Ajacied. Altijd 100% geven. Hij verdiend een groots afscheid.

  6. Ajax nr 1

    Jaja hier wordt je zo moe van!! Haal je een speler waar je iets aan heb volgens De Boer en Overmars en wat doe je ermee laat je hem op de bank zitten en een half jaar later? Je laat die zelfde speler stoppen met voetballen. En wat komt ervoor terug? Antwoordt helemaal niets geen spits geen middenvelder geen verdediger helemaal niets. 1 conclusie de verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen. Wat kan je in mensen vergissen. Wat zal ik blij zijn als die gasten volgend jaar weg zijn maar het zal wel weer niet zo zijn. Bij Ajax is het alleen nog maar vriendjes politiek. Heitinga het ga je goed.

  7. ajaxhoger

    Wat hebben ze toch een mooi voorbeeld afgegeven aan andere ajacieden , een voorbeeld dat je nooit terug moet komen , je word behandeld als een zak strond .
    Ik wens Johnny veel geluk in de toekomst toe , misschien wel letterlijk en figuurlijk van toepassing

    1. Ajax nr 1

      Het grote Ajax is al jaren het grote Ajax niet meer ajaxhoger. Verschrikkelijk wat maken deze mensen Ajax kapot. Het ergste is dat de personen die Ajax een heel warm hart toedragen gewoon meedoen in deze onzin. Praatjes vullen geen gaatjes dat heb je op de ledenvergadering kunnen zien. Allemaal bang voor hun naam. Gewoon likken dat werkt nu zo bij Ajax. Meepraten met de rest ja en nee knikken verder je mond houden. Bahbah hielenlikkers. Volgend seizoen moet je weer op de blaren zitten van dit zooitje. Weet wel als je eenmaal in de problemen komt qua voetbal dat het jaren kost om er weer bovenop te komen is. Bvd Rvc,bestuur,TH en vriendjes.

      1. ajaxhoger

        Ik weet er alles van Ajax nr1 , het gaat echt de verkeerde kant op met onze club , het ergste is nog dat de Sups rustig blijven en achter dit zooitje blijven staan in de arena .
        Het word tijd voor wat actie , de zakdoekjes moeten voor de dag komen .
        Dit is de lijn van johan niet wat ze volgen , het is de lijn van vriendjes politiek en zakken vullen over de rug van onze mooie club

  8. Iamsterdam2015

    Triest. En ja sorry, wederom het beleid van Ajax wat het mede mogelijk heeft gemaakt……of eerder onmogelijk heeft gemaakt om deze Ajacied een waardig afscheidt te geven. Dot gaat hem niet nu niet over 15 jaar maar ergens als hij 67 is heel veel pijn geven. Dat hij nooit het afscheidt van zijn Ajax voetballend heeft kunnen afsluiten. Fdb je weet wat je in huis haalde, hij was opgevoed om te denken,spelen,reageren en te handelen op de Ajax manier. Hoe is het mogelijk dat hij nu via de achterdeur weg gaat. Ik vind dit diep diep triest en Ajax onwaardig…….maar ok begin te vrezen dat dot in de toekomst TYPISCH Ajax gaat worden. Bah!!!!

      1. ajaxhoger

        Frank de boer is ook een grote zakken vuller samen met zijn vriendjes .
        Als ik hem zie word ik al ziek , ik kijk ook geen wetstrijd meer , ik word er zo kwaad van dat ik er heel de week last van heb .
        We worden genaaid door die bende daar .

  9. Sazzz

    ik vind dit het enige juiste wat hij doen kan. en nu lekker als trainer aan de slag. lijkt hij me uitermate geschikt voor

  10. Gert Ajax

    Wat siert hem dit om eerlijk te zijn en niet voor het geld te kiezen?
    Hij had ook zijn contract uit kunnen zitten of nog 2 jaar in de zandbak ballen.
    Echte clubnaam!!!
    Bedankt John

  11. tochzo

    jammer jongen,heel erg jammer.Hoe komt het dat hij afgelopen zomer nog wel goed genoeg was voor de duitse competitie.Wat is er in die korte tijd gebeurd?Wel goed dat we nog niet van hem af zijn!

  12. Hoeda Fak Ajoe

    Het wordt steeds triester. En dan bedoel ik niet het afscheid van Jonny, maar de reacties hier. Alle suggesties dat Jonny slecht behandeld wordt door Ajax. Jonny was al niet top en Ajax heeft hem gehaald voor zijn ervaring als dat nodig mocht blijken. Nu kiest de Boer voor de jeugd en zelfopgeleide spelers (Tete, Veltman, Riedewald) en die blijken het gewoon top te doen. Jammer voor Jonny, maar that’s life! Zakelijk juist en goed gehandeld van Ajax. Zeer correct dat ze hem een realistische visie geven op zijn positie en toekomst zodat hij zelf kan kiezen. Geen pappen en nathouden en 10 minuutjes speeltijd geven ‘omdat het zo’n verdomd aardige jongen is’. Kennelijk bieden ze hem ook nog een toekomst binnen de club! Ik hoop het van harte, al is het maar om alle azijnzeikers hier de mond te snoeren.
    Het ga je goed Jonny, dank voor je energie en de mooie momenten die je ons gegeven hebt en wellicht nog gaat geven. Ik juich voor je zondag!

  13. bukowski7709

    bedankt Johny, tenminste voor het eerste deel
    van je carrière bij Ajax. dat 2de deel werd volgens mij buiten jouw schuld om een farce…

Comments are closed.