De Boer: ‘Dan krijg je deksel terecht op je neus; Laten we hopen dat spits komt’

0131roda-ajax_vanrhijn

Frank de Boer was na afloop bij Fox Sports uiteraard niet te spreken over het spel van zijn ploeg. ‘Je weet dat Roda in de slotfase volle bak gaat spelen. Dan moet je de tegenstander van het kastje naar de muur gaan spelen. Dat hebben we geen moment gedaan, eigenlijk de hele wedstrijd niet. Terwijl er wel de mogelijkheden voor lagen. Je moet de tegenstander veel meer pijn doen en dat hebben we nagelaten. Dit hebben we over onszelf afgeroepen. Op een moment na hebben we niets gecreëerd in de tweede helft. Dan krijg je het deksel op je neus, terecht’, aldus De Boer voor de camera van FOXSports.

Volgens De Boer zie je de moeizame reeks terug bij de spelers. ‘Dit gaat aan iedereen knagen. Het wordt tijd dat we de rug gaan rechten met zijn allen en gaan spelen zoals we echt kunnen. Dit mag niet te lang duren. Of het door het gemis van Klaassen komt? Dat vind ik overdreven. Maar je ziet wel dat hij een bepaalde rust meebrengt aan de bal en de juiste keuzes maakt. Dat hij een belangrijke speler is, is duidelijk.’

Met nog anderhalve dag van de transfermarkt te gaan gaat de tijd dringen voor de komst van de gewenste spits. ‘Het is afwachten,’ aldus De Boer. ‘Als het sein op groen is, zal je het wel horen. We zijn druk bezig, maar uiteindelijk moet je bij de directeur zijn of hij uiteindelijk gaat komen of niet. Op dit moment is hij er nog niet. Maar laten we hopen dat hij komt.’

Bekijk via deze link het interview van De Boer op de website van Fox Sport.

Related posts

95 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

   Ja.. Nog 1,5 dag te gaan en je commentaar is “het is nog afwachten”…

  2. theomar

   Kampioenschap kunnen we dit jaar wel weer vergeten. Onvolwassen ploeg die niet gemotiveerd is en niet voor elkaar wil werken. Wat een verdedigende fouten zeg, nog knap dat we niet verloren hebben.

  1. dickst14

   ja elke week een nieuw excuus. zijn wissel van Fisher nam ook echt de druk weg. pff ongelofelijk. Hij en Millik kunnen een bal totaal niet vasthouden. Bij een voorsprong zoals tegen Ado Vitesse en Roda komen we er totaal niet meer aan te pas. Zelfs een counter lukt niet.

  2. HURBIE

   Zo grappig vind ik hem niet meer ,hij mag dan 4xkampioen zijn geworden maar dat was omdat andere clubs er niets van terecht brachten
   Zijn tijd is geweest en gekomen

   1. -buitenkantje rechts-

    Wat me opvalt aan het commentaar van FdB is alsof het lijkt dat hij er zelf niet bij betrokken is! Wekelijks dit soort commentaren.. Zou hij begrijpen dat HIJ verantwoordelijk is voor de prestaties en het spel van Ajax?

    1. HURBIE

     Nee dat denk ik niet. Niet zijn schuld vind hij , allemaal schuld van de spelers voeren niet zijn opdrachten uit

     1. HURBIE

      Maar ja ze krijgen zoveel opdrachten mee als ze het veld ingaan dat kan een olifant niet eens onthouden
      En dan kunnen hun benen niet meer doen wat hun hersens willen ,omdat hun hoofd met opdrachten zit
      AMEN

 1. Afca tino

  Laten we hopen dat er een keer met geld gestrooid gaat worden, maar ja gierige rvc laat dit nooit toe dus helaas komt er ook nog geen goede spits!!

 2. Widi

  Ik verzet me hier al het hele seizoen tegen. Maar nu zeg ik het ook……misschien kan een andere trainer voor nieuw elan zorgen. Want als we toch geen kampioen worden, zie ik liever leuk voetbal.

 3. Deusie

  Wegwezen allemaal, spelen met de spelers die je hebt maar je systeem gewoon aanpassen…en een andere trainer met een andere visie aantrekken

  1. BobbyHaarms

   Wat mij betreft wordt dat Wim Jonk. Laat die dievenbende zijn spullen nu maar eens pakken ipv elke keer de goede mensen weg te jagen. Je schaamt je ballen toch uit je broek voor dit Ajax..

 4. Indojood

  Zowel Milik als El Ghazi hebben gescoord dus daarover geen klachten. Na de 0-2 vergaten we te voetballen, zoals dat tegenwoordig zo mooi wordt omschreven. Dit soort potjes hoor je gewoon te winnen, met of zonder nieuwe spits, FdB!!!!

  1. stylo1984

   Geen klachten? Milik heeft gescoord en dat was het dan wel… Heb bijna niks aan zo’n spits

    1. Remco425

     Mee eens Indo, als je 0-2 voorkomt mag dit nooit meer uit handen gegeven worden. Zeker niet tegen een club als Roda. En dan de spitsen de schuld geven terwijl die hebben gedaan waar ze voor staan. Maar ik geloof dat Milik overal de schuld van krijgt. Zelfs van defensief gepruts. Ik denk dat als er geen nieuwe spits gehaald wordt dat hij daar dan ook de schuld van zal krijgen.

     1. Widi

      Wat een stomme opmerking. Dit is geen politiek forum. En ik hoop dat Milik niet met die geblondeerde fascist vergeleken wil worden.

     2. Widi

      Ik wil met Wilders niets te maken hebben. En met jou dus ook niet. Je hebt wel iets met hem gemeen. Je roept wat fout is. Wijst schuldigen aan. En je komt nooit met goede oplossingen. Ga jij lekker ergens in een voortuin staan.

     3. KBouter

      Widi, meneertje stressgraag, ik heb niets met Wilders te maken, maar net zo weinig met gasten zoals jij die gelijk een vooroordeel hebben over mensen, terwijl jij ze niet eens kent. Wat je zegt en denkt over Wilders moet jezelf weten, jouw keuze en wat een ander ervan denkt moet hij of zij ook weten…jouw mening hoef je hier niet door anderen zijn strot te duwen om iemand af te zeiken en te beledigen. Maar dat schijnt heel normaal te zijn tegenwoordig door sommigen, als je iets hebt tegen de vluchtelingenstroom…Let op, stroom, niet op de vluchtelingen, of je bent voor zwarte Piet, dan kun je op een hoop commentaar rekenen, zoals wat jij doet, maar mij deert het geneens.

     4. Widi

      Ik heb nu wel een idee hoe jij tegen zaken aankijkt. En dat mag je natuurlijk zelf weten. Wilders is de Mussert van nu. En over hem begin jij op een Ajax forum.

     5. KBouter

      Ik reageer alleen maar op een post van Remco, dat jij daar reageert op als een olifant die door een porseleinen kast gaat moet jij weten, verder ben ik nooit persoonlijk, jij dus wel en hier laat ik het erbij, dit is een sportforum

     6. KBouter

      En noem mij eens waar ik schuldigen aan wijst…Waar ik niet met oplossingen kom..meneer de verbeteraar

     7. Widi

      Je beschimpt de trainer en het management/bestuur. En ik heb van jou geen oplossing gezien. En dit was mijn laatste reactie op jou.

     8. Remco425

      Wilders krijgt overal de schuld van?? Hij geeft juist iedereen overal de schuld van… En vergelijk die nazi alsjeblieft niet met Milik. Want als het aan Wilders had gelegen zou Milik niet eens in Nederland mogen spelen. Maar het slaat sowieso nergens op de politiek hierbij te betrekken.

   1. Remco425

    Daar staat hij gvd toch voor?! Er zijn anderen om het spel te verdelen. Gaan we Milik nu ook al het defensieve gepruts aanrekenen??

    1. -buitenkantje rechts-

     Mee eens.. Alsof het enige wat aan het spel ontbreekt een andere spits is!! Het rammelt aan alle kanten.. Iedere week een andere fantasieopstelling.. Systeem.. verkeerde spelers op verkeerde posities..

     1. AjaxKat

      Hoop nu zelfs dat er geen nieuwe spits komt. Kan alleen maar tegenvallen en welke spits kan die druk nog aan? Tactiek moet anders…

 5. Mooi

  Frank je scoort zelf een dikke onvoldoende elke week het zelfde verhaal .en er gaat niets beter

 6. marvinww

  eigenlijk hebben we zo een soort trainer nodig als die van PSG gewoon een trainer die geld uit wil geven voor een goed team! En Frank je mag je directeur nog wel wat meer onder druk zetten dat er gewoon een spits gehaald MOET worden!

   1. marvinww

    nouja als je hoort dat ajax 100miljoen minimaal op de rekening heeft staan dan hebben we daar geen sjeik voor nodig

     1. Widi

      De meeste goede spelers gaan naar Engeland. Jij weet toch wel dat daar zomaar 30 of 40 miljoen wordt betaald? Plus salaris! Dan heb je dus 2 spelers en je geld is op. En je hebt een hele selectie die samen verdient wat die 2 spelers verdienen. En hoe betaal je hun salarissen het volgende jaar? Kom op marvin!

     2. marvinww

      je hoeft ook niet per se een speler van 30-40miljoen te halen er zijn genoeg goeie spelers die je voor minder dan 10miljoen kan ophalen ( kijk bijvoorbeeld naar luuk de jong)

     3. marvinww

      een speler hoeft niet per se te koop te staan je kan ook gewoon onderhandelen… ik zou een speler als bas dost wel graag bij ajax zien spelen

     4. Widi

      Die is ook niet te koop! En niet over te onderhandelen. En bovendien nog maanden geblesseerd. Dit is mijn laatste reactie Marvin. Ik neem je nu niet meer serieus.

     5. Velibor

      Die Luuk de jong werd hier op dit forum een paar jaar geleden niet goed genoeg bevonden dus we hebben allemaal wel een beetje boter op ons hoofd hoor.

  1. Remco425

   Die trainer heeft wel een miljardair achter zich die er honderden miljoenen in wilt steken. Als Ajax dat uitgave patroon gaat gebruiken bestaat ons aller Ajax volgend jaar al niet meer…

   1. marvinww

    dat is ook wel wat overdreven voor 10miljoen euro kan je toch wel zeker een goeie spits krijgen en zal ajax niet failliet gaan

    1. Remco425

     Niet dus. Een Ziyech die internationaal nog niets heeft laten zien moet al 14M kosten. Goede spitsen kosten een stuk meer dan dat en om ze naar de Eredivisie te lokken moet je ze ook flink wat salaris bieden anders komen ze hier echt niet.

     1. marvinww

      kijk bijvoorbeeld naar een speler als suarez die was toch wel naar de eredivisie gekomen voor maar 2mil geloof ik en dat voir fc groningen! Als zij dat kunnen kan ajax dat zeker

     2. Remco425

      Maar tegenwoordig staat iedere onbekende speler die Ajax haalt al met 3-0 achter bij de supporters. Als Suarez rechtstreeks vanuit Uruguay bij ons was gekomen had hij ook bezweken onder de druk. Daarbij, als Suarez zelf geen breuk had geforceerd met Groningen, was ook hij niet gekomen. Of anders voor veel meer miljoenen.

 7. Remco425

  Het grappige is dat hij en vele anderen denken dat het met een nieuwe spits beter gaat, maar daar hebben we de punten volgens mij niet verloren vandaag want beide spitsen hebben gescoord en hebben we een 0-2 voorsprong verspeeld op het middenveld en door defensief gepruts.

   1. Indojood

    Dat roepen we al tijden hier. Los daarvan hadden we vandaag die 0-2 gewoon moeten binnenhalen.

 8. De seijs

  de boer je moet de boer op. Het wordt steeds triester. Elke keer het zelfde gelul het moet beter nou laat eens zien dan man!

 9. Pantelic

  Frank weet elke week waar de problemen liggen. En dat is al weken het zelfde probleem. Wanneer gaat de hoofdtrainer er iets aan doen? vanRijn, sinkgraven en fischer zijn geen spelers die het spel can AJAX tengoede komen en tot krijgen ze speelminuten. Wie is hier verantwoordelijk voor de opstelling en wissels. Frank moet naar zijn eigen inbreng kijken i. p.v. naar de spelers. Hij stelt ze op.!!!!!!!!!

 10. Iamsterdam2015

  Ja omdat je kletst!!!!!! Grammofoonplaat coach. Iedere week herhaling herhaling op herhaling. Eenheden moeten kunnen domineren controleren temporiseren controleren blablablabla. Dodelijk vermoeiend.

 11. vooruitdiebal

  Ik vond dat Riedewald wel erg veel fout mag doen.

  Waarom krijgt Hoorn nooit 5 wedstrijden achter elkaar om het te laten zien. Hij kopt tenminste. ………

  1. CaboKill

   Riedewald was bij beide tegengoals betrokken.. Ook in de beker en europees was hij direct betrokken bij de fatale tegengoals. Ik had het wel geweten hoor mr de boer #VdHoorn

 12. Iamsterdam2015

  Wat nog een beeeeeeeetje het gevoel goed maakt is dat feyenooit wederom heeft verloren. Verder kan ik wel janken

 13. Ajaxslied

  wat een waardeloze supporters zeg pfff.
  Enigste wat jullie hier kunnen is zeiken en onzin roepen.

 14. dioajax

  Laten we hopen dat een trainer komt…koppositie weggegeven en weer van week naar week slechter spelen…er is geen chemie meer meneer de boer…er moet iets fries komen…if you love Ajax GO AWAY!!!je bent een goeie trainer,heb je ons 4 keer kampioen gemaakt maar als je ziet dat het niet meer gaat ga gewoon weg…

 15. pietprecies

  Pff weer een zoethoudertje want puntje bij paaltje morgen om 0.00u is er helemaal niemand bij gekomen en zie je Marc overmars huilend op de camera dat het hem helaas toch niet is gelukt om op het laatste moment bazoer voor 25 mil aan napoli te verkopen waardoor hij z’n bonus mis loopt..

 16. jojo123

  De winst was goed te verdedigen maar niet als je rond de 90e minuut met 10 man op de helft van Roda speelt en dan nog geen eens in balbezit. Dan moet Ajax toch wat gecontroleerder voetballen, als je weet dat de eigen verdediging snelheid en inzicht mist. Althans lijkt me …

Comments are closed.