Ajax verliest koppositie door geklungel tegen Roda: 2-2

0131roda-ajax_verslagenheid

Ajax is op bezoek bij Roda JC tegen pijnlijk puntenverlies opgelopen. In Kerkrade maakten de Limburgers in de blessuretijd gelijk: 2-2. Hierdoor verspeelde Ajax de koppositie aan psv. Ajax heeft met dertien duels voor de boeg nu één punt minder dan psv, dat zaterdagavond wel won (4-2 van De Graafschap).

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd via deze link op onze website www.AjaxFanzone.NL.

Het loopt al weken niet bij Ajax. De ploeg weet zichzelf nauwelijks kansen te creëren. Frank de Boer probeerde het dit keer tegen Roda met Milik vanaf rechts en El Ghazi in de spits. Aanvankelijk leek de opzet van De Boer te slagen; zowel Milik als El Ghazi scoorden. Milik opende in de 29e minuut met een kopgoal de score uit een corner van Nemanja Gudelj. Twee minuten later strafte Anwar El Ghazi verdedigend gepruts van Roda af: 0-2.

Toch ging Ajax niet met een heel goed gevoel de rust in. Kristoffer Peterson stelde oud-Ajacied Rydell Poepon in staat de aansluitingstreffer te maken. De Roda-spits was Veltman en de aan de verkeerde kant verdedigende Riedewald te slim af: 1-2. Het had niet veel gescheelt of Ajax was helemaal niet met een voorsprong gaan rusten want Daley Sinkgraven haalde een inzet van Ugur Inceman van de eigen doellijn.

In de tweede helft liet Ajax totaal niets meer zien. De invallers Klaassen, Fischer en Serero maakten het elftal eerder zwakker dan sterker en Ajax liet zich achteruitdrukken. Aanvankelijk leverde dat geen grote kansen op voor de Limburgers. In de tweede minuut van de blessuretijd deed Maecky Ngombo Ajax alsnog heel veel pijn. De invaller scoorde uit een corner met een frommelgoal en liet de ploeg van De Boer verbijsterd achter: 2-2.

Roda JC-Ajax 2-2 (1-2)
27. Milik 0-1
29. El Ghazi 0-2
35. Poepon 1-2
90. NGombo 2-2

Opstelling Roda JC:
Van Leer; Milec, Swinkels, Buijs, Van Peppen; Gúllon (85. Rutjes), Inceman, Zhukov (77. Faik), Van Hyfte; Peterson (70. Ngombo), Poepon.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (77. Serero), Milik, Gudelj; Sinkgraven (59. Klaassen), El Ghazi, Younes (59. Fischer).

Related posts

61 Comments

  1. dickst14

   ik ben er ook helemaal klaar mee. Cerny ?? weer niet bij de selectie. Elke week slappe excuses. Tijd om die klote commisarissen er uit te gooien en Jonk hoofdtrainer te maken. Ik wil ajax ziennnnnnnnn

  2. creutz1977

   plus 1… Dit was diep diep triest… iedereen zo zwaar ondermaats… snap Milik op rechts ook totaal niet… schaam je diep ajax!!!!

     1. -buitenkantje rechts-

      Tja.. Azzouzi scoort meteen.. Was natuurlijk een prima vervanger/stand-in voor Milik. Hetzelfde geldt voor Hendriks..

    1. Indojood

     Hurbie, het gaat al een tijd slechter. Er zullen wel weer een paar in de gordijnen gaan hangen als ik dit zeg maar met het vertrek van Jonk en Cruijff gaat alles in een stroomversnelling.

 1. hansjmn

  Daar gaan we weer! En weer de schuld dat er geen nieuwe aanvaller is?? Voor mij complete onzin!!! Wanneer zien ze bij Ajax eindelijk in dat het spel systeem de grote boosdoener is. De meeste goals komen uit afgeslagen aanvallen snel omschakelen en op het goal af!! Maar nee het Ajax systeem us rondspelen en wachten tot de tegenstander weer in positie is. EN JA dan wordt het moeilijk scoren in een val strafschop gebied! Technisch zijn wij beter dan PSV. Maar hun spel ziet er veel frivoler leuker en effectiever uit. Mijn conclusie je moet het spelsysteem aanpassen want zo worden we geen kampioen. En dat is een triest gebeuren

  1. Ajax1958

   @hansjmn Idd lekker de spelers afzeiken, terwijl er maar 1 de opstelling en de tactiek bepaald. Wat zagen we vandaag? De Boer is weer lekker wezen husselen met de opstelling en maar vasthouden aan 4-3-3. Het begint een aardige optelsom te worden. Eind van het seizoen afscheid nemen, hij heeft lang genoeg de leiding gehad en het wordt niet beter. Kosten 2 jaar geen CL spelen ong 40 miljoen €

   1. ajaxhoger

    Juist Ajax 1958 , Die lachen hun eigen kapot daar , door het zuinige gedoe bij ajax word psv kampioen en int lekker al twee jaar de hooftprijs in de Cl , ongeveer een slordige 40 tot 45 miljoen euro .Bij ons teren ze lekker in en verdienen niks , goede spelers leveren geld op , niet kopen kost juist geld , maak dat die euroneukers maar eens wijs

  2. Remco425

   Inderdaad, een nieuwe spits willen aantrekken terwijl er defensief een 0-2 voorsprong wordt weggegeven. Klinkt erg logisch.

 2. Ajaxforlife

  de boer heeft het over nieuwe spits waar ze mee bezig zijn? Iemand een idee wie dat is?

 3. Johan065

  Wat een lam ballen zeg. Ik moet ook 5 dagen in de week werken. Hun kunnen niet eens 90 minuten. Werken.

 4. Afca tino

  Valt wel op van rhijn in de basis en houden weer de nul niet, verder natuurlijk collectief drama wat Ajax vandaag weer liet zien! De echte wil om te winnen ontbreekt gewoon! Meer bezig met persoonlijke acties dan teamverband.

  1. BobbyHaarms

   Er komt niks meer bij hoor, we worden voor de zoveelste keer gefopt door dit nepbestuur met zijn RVC. Maar goed, al is de ellende nog zo groot…kijk naar Rottedarm Zuid en je lacht je dood (al is dat als een boer met enorme kiespijn)

   1. Indojood

    Om eerlijk te zijn doet me dat niks, Bobby. De frustratie en schaamte zijn momenteel te groot.

    1. dickst14

     ja bij mij ook. maar hopelijk kunnen wij hun nieuwe clubrecord volgende week wat scherper zetten.

    2. Ajax1958

     Yep, we moeten alleen naar onszelf kijken en niet als troost naar de ellende van een ander.

     1. Ajax1958

      Maarrrrrrrrrr……………. Misschien moet het eerst nog slechter gaan, voordat we weer huilend bij Johan op de stoep staan.

 5. wikr

  Hoe ver moeten we wegzakken voordat Schöne in de basis mag starten? Kleuter Sinkgraven krijgt wel continu kansen maar onze beste speler van de afgelopen seizoenen moet op de bank verpieteren. FdB is verantwoordelijk.

 6. FrankiC

  Slecht, slechter, slechts. Met FdB én de afdeling inkoop voorop, op de voet gevolgd door de Sinkgravens, Fischers en Milikjes. De bezem erdoor. Helaas te laat voor voor de hand liggende versterkingen als Ziyech, Larson en Vlaar.
  Alhoewel: als je mijn vrouw laat winkelen dan heeft zij avondje voldoende om te slagen.

 7. Corona035

  Stakkers zijn het.
  Wanprestaties.
  Ze moeten zich schamen!!!
  Zelfs topklasse onwaardig

 8. Deusie

  Klaar met FdB zijn fantasieloze opstellingen, niet te begrijpen wissels, pover spelniveau, basis 11 die al maanden niet klopt….

 9. rekel23

  Het is niet te geloven maar een 2 – 0 voorsprong mag je als AJAX nooit meer weggeven. Dan moet er natuurlijk wel gewerkt worden en dat is iets harder lopen dan wandelen.
  Maar in het veld zijn ze net ellendig als bij het bestuur etc, want ook die zeggen steeds dat ze van alles doen en kopen maar ook hier zijn ze aan het wandelen en komen ze overal net te laat voor. Dit is truest van hoog tit laag zit er de klad in en is er geen voorbeeld gedrag en zal het ook niets worden zo. Verschillende mensen moeten maar eens een schop ondet hun kont krijgen want ze moeten zich diep schamen allemaal.

 10. Ajax1958

  Hoe triest kan het gaan. En maar husselen met de opstelling, ik word er helemaal knettergek van. Zowel sportief als bestuurlijk wordt dit een dramajaar.

 11. Charka53

  Ik gaf aan dat Ajax toch geen 2 klote partijen achter elkaar zou spelen ,helaas toch wel de dragende spelers onder andere Bazoer lieten verstek gaan en de andere kunnen niet of willen niet . Ze hebben in één week het kampioen schap weg gegooid !

  1. Velibor

   Kom op he ,Bazoer is toch geen dragende speler want dat jong komt net kijken,FdB liet verstek gaan met zen zeldzame opstelling,begrijp me goed ik ben helemaal niet zo’n grote fan van Schöne maar die had wel op de plek van Klaassen moeten/kunnen spelen en dan loopt de doorvoer vd bal veel sneller van achter naar voren plus je hebt nog kans op iets verrassends,nu totaal niet!

   1. Velibor

    Niks geen van Gaal die is ook zwaar achterhaald met zen balbezit ideeën ,FdB moet gewoon es even flink onder zen ballen getrapt worden en trouwens dat hele mooie technische hart wat erbij hoort en gewoon zorgen dat er weer gevoetbald word zoals alleen Ajax dat kan en niet dat slaapverwekkend geneuzel en dan quasi verontwaardigt gaan staan kijken en dan roepen over je eigen onkunde : tjongejonge jonge ,jij hebt het bedacht en die gastjes volgedrukt met opdrachten en nog meer onzin,doe er wat aan man of rot anders op!

 12. Remco425

  Zooo een kritische noot van deze website op Fischer. Het moet niet gekker worden! Snap het inbrengen van Klaassen ook niet. Als hij nig niet 100% hersteld is, niet gebruiken! Gewoon lekker een helftje met Jong Ajax en tegen feyenooit weer vol knallen!

 13. afcadeluxe

  kolere zeg hoop dat ze die limbos nou wilden motiveren tegen de kakkies woensdag,dat deden ze heel goed vandaag…..

 14. vooruitdiebal

  schande……

  21 competitie wedstrijden 3 redelijk. 18 vreselijk

  Europa. 1 redelijk uit in Wenen. De rest huilen……..

  ga weer voetballen ipv zekerheidjes. Want 1 hoge bal voor de goal kan fataal zijn .liever met 4-3 winnen dan dat verrekte rondspelen

  of hebben we gewoon geen echte kwaliteit…….

 15. Slingertje.

  Schandalige vertoning weer van Ajax. Het is dat er een tribune stond achter het doel anders hadden ze nog verder achteruit gelopen die lafaards. Dit is Ajax onwaardig.
  Volgende week vol gas tegen die kakkies en gaan voor een grote zege op die losers.

 16. Thejoker020

  Het is weer hetzelfde met Ajax te zakelijk te slap. Maar het gaat al mis bij de wissels . Roda brengt een grote sterke spits en wat brengt onze trainer? Jawel kleine serero….dan moet je ook slim zijn en Mike brengen. Wil niet zeggen dat het dan niet was gebeurd (terwijl het sowieso geen corner was) maar dan heb je wel meer kans. Het is echt onbegrijpelijk dat als je meer als 100 miljoen op de bank hebt staan je nog geen rooie cent durft uit te geven. Dan wil je dus ook geen kampioen worden lijkt mij.

 17. afcadeluxe

  las net statistiek voor fdb scoorde topscorer 22 tot 33 goals pro seizoen onder fdb ligt het onder 19 ziet hij dat zelf niet?

 18. Joeguh9

  Schaam je kapot! Stelletje volgevreten tienerjongetjes met een dik salaris! Godverdomme hee!!

Comments are closed.