Verhuur van Thulani Serero is nog geen optie voor Marc Overmars

1129zwolle-ajax_serero_tete

Thulani Serero komt door de komst van Daley Sinkgraven en Nemanja Gudelj haast niet meer aan spelen toe en Ajax zou een vertrek niet in de weg staan. Volgens De Telegraaf was sc Heerenveen al geïnteresseerd in een huurconstructie maar Marc Overmars is hierop tegen echter een definitieve verkoop zou  Marc Overmars wel zien zitten. Thulani Serero heeft sinds hij uit Zuid-Afrika vertrok meer dan tachtig wedstrijden voor Ajax gespeeld en de vraag is of er nog meer bijkomen tijdens zijn contractduur welke na dit seizoen nog een jaar doorloopt.

Related posts

57 Comments

 1. Widi

  Natuurlijk niet! Verkopen of verlengen in de zomer. Het best verkopen omdat we in jong Ajax erg goede middenvelders hebben die nu al zeker zo goed zijn als hij. Hoop dat hij goed terecht komt. Sympathieke goede speler. Die we de komende maanden best nog eens nodig zullen hebben.

  1. Indojood

   Ja ik ook. Wat ziet de De Boer toch in Gudelj? Staat alleen maar in de middencirkel en neemt slechte vrije trappen.

   1. AFC98

    Op je middenveld moet je ook fysiek en verdedigende kracht hebben he. Die jongen wint al zijn kopduels en schiet er ook soms nog een balletje in.

    1. Indojood

     Nou, dat is wel heel soms. Ik ben van mening (en dat roep ik al heel lang op deze site) dat het middenveld onderbezet is en voetballend vermogen ontbeert. Weliswaar op een heel ander niveau maar Barcelona heeft de overhand op het middenveld vanwege het voetballende vermogen. Dat was onze kracht ook……ooit……

   2. Remco425

    Als je hem met Gudelj vergelijkt en zijn vrije trappen als negatief punt noemt, hoe zijn de vrije trappen van Serrero dan? En dat bedoel ik niet negatief naar Serrero want het is altijd een harde werker geweest en heeft zeker veel waarde voor het team gehad. Maar je moet ook bekennen dat hij zich niet verder ontwikkelt en niet goed genoeg is voor het niveau waar we naar toe willen. Marc heeft gelijk dat verhuur geen optie is. Met al zoveel wedstrijden in het 1e zal hij niet ineens volgend seizoen wel in de basis staan. Ik denk dat een vertrek idd het beste voor iedereen is.

    1. Indojood

     In het artikel staat dat Serero niet aan de bak komt door Gudelj en Sinkgraven. Ik observeer dat Gudelj statisch is en een slechte vrije trappen nemer is. Verder roep ik al een tijdje dat het middenveld anders moet gaan spelen en het voetbal de overhand moet krijgen. FdB ziet dit niet en geeft Gudelj zelfs ook nog eens complimenten. Serero is het slachtoffer van FdB’s verkeerde tactiek en zijn voorkeur voor Gudelj en Sinkgraven.

     1. rickert

      Wat je ook van Gudelj of Sinkgraven vindt, wat ik apart vind, is dat een speler met de kwaliteiten van Serero nooit echt een serieuze kans heeft gehad. Hij is een type speler die eigenlijk altijd wel een voldoende haalt en zijn fysieke tekortkoming compenseert door als een pitbull te spelen. Als deze jongen straks de deur uit wandelt en ergens anders de sterren van de hemel speelt, zal het ongelijk wel bewezen worden!

     2. Ajax1958

      Hier verschillen wij van mening Indojood. Gudelj is een goeie voetballer, hij wordt alleen op een andere (verkeerde) manier gebruikt als bij AZ. Ik vraag me alleen af, waarom halen we spelers die bepaalde capaciteiten hebben en benutten we die niet. ( lees hij moet anders spelen en Gudelj is niet de enige hierin)

     3. Indojood

      Tsja, dan raak je weer aan het grote probleem van Ajax, het niet nakomen van de afspraken met Johan (kom er maar in, anti-Cruijffbrigade). Over Gudelj lopen de meningen ook binnen mijn familie uiteen. Altijd leuke discussies. 🙂

     4. Ajax1958

      Oeffff kijk uit met het bezoedelen van Johans naam;) Maar serieus, zeker Gudelj heeft kwaliteit, maar wordt helaas niet benut. Koop hem en gebruik hem waar hij goed in is, of koop hem niet.

 2. ajaxpers

  Als het over Sereo gaat dan word ik echt boos. Ziet niemand hoeveel kwaliteiten hij heeft. Balvast, spelinzicht, strijdlust, tactisch en technisch enz. Sereo heb je heel hard nodig. Niet alleen de directie maar ook deze supporters zijn erg goed in het inpakken en een strikje erom heen. En volgend jaar met z’n allen zeiken en klagen dat we ervaring tekort komen in Europa. Het is om ziek van te worden.

  1. ajax26

   Ik ben met je eens.
   Ik vind hem geen slechte voetballer.
   Als fdb serero inbrengt dan gebeurd altijd wat.

 3. Indojood

  Dom om Serero weg te doen. Zou hem graag samen met Bazoer, Klaassen en Schöne op het middenveld zien. En de middenvelders lekker de vrijheid geven om continu van positie te wisselen. Van de Beek langzaam brengen en Gudelj en Sinkgraven banken.

 4. Velibor

  Niet doen,fijne voetballer ook alleen voor erbij ,die heb je ook gewoon nodig om kampioen te worden want we zijn pas op de helft vh seizoen!

 5. Esmeralda

  verkoop gewoon lekker die Sinkgraven.
  pffffff wordt niet goed van die speler.
  laat Sereo blijven.hij speelt altijd in het belang voor het team en maakt bijna nooit fouten.
  Dat kan ik niet over Sinkgraven zeggen.
  want daar heb ik gewoon geen goed woord voor.hij zal wel wat hebben hoor.
  maar ik dat heb ik in ieder geval nog niks van gezien.

 6. Velibor

  Niet doen ,gewoon erbij houden om kampioen te worden moet je ook vervangers hebben die er gelijk weer staan!

 7. Iamsterdam2015

  Type voetballer waar je ontzettend veel aan hebt!!! Doodzonde als hij weggaat. Maar begrijp dat die jongen iedere week wilt spelen dus begrijpelijk als hij ook liever vertrekt.

 8. bukowski7709

  serero is een heel
  beperkte speler waar Ajax prima zonder kan, goede voetballers moeten we hebben…

 9. ritchy

  serero moet blijven laat hem gewoon een paar wedstrijden in de basis beginnen en dan kan je zien wat wat het verschil is tussen sinkgrave en gudelj

 10. KBouter

  Indojood..Gudelj mag domweg niet van fdBoer in de 16 van de tegenstander komen, Gudelj heeft hier een zwaar verdedigende taak, zoals Poulsen hier ook eerder had.

  Gudelj zoals bij Az is een topspeler, hier word hij domweg voetbaldood gemaakt zoals veel spelers op voor hen onbekende posities, of posities waar geen eer aan te behalen is. Neem nu een Milik, ik denk dat hij een echte goede spits is voor Ajax, kopsterk en bij voorzetten altijd gevaarlijk. Maar met dit systeem, waar nooit een bal vanaf de zijkanten komt, en met een wissel waar je hem op een soort 10 neerzet (Heracles) ben je bezig om spelers kapot te maken.

  Gudelj op zijn favoriete stek is gewoon top.

   1. FdB=Ajax

    Ben het ook eens over Gudelj. Maar ook over Milik, die heeft een verwoestend schot en is levensgevaarlijk bij voorzetten. Maar die komen nu alleen af en toe van Dijks en El Ghazi en dat is te weinig.

  1. Indojood

   Ik snap wat je zegt en dat FdB spelers verkeerd gebruikt zien we bijna allemaal. Desalniettemin ben ik niet onder de indruk van Gudelj. Maar het grote probleem blijft de (onder)bezetting van het middenveld.

   1. Ajax1958

    Onze aankopen komen niet uit de verf bij de Boer. Ze kunnen voetballen, dat hebben ze bewezen, ( anders trek je ze niet aan lijkt mij), maar moeten anders of op een andere positie spelen. ( looplijnen leren, wat een gezwets) Aan wie ligt dat? Ze worden systematisch “vermoord”. ( kapitaalvernietiging)

 11. FrankiC

  Spijker op zijn kop. We hebben te veel spelers die op 10 beter uit de voeten kunnen dan op 6. Daarbij komt dat in dit Ajax op 6 spelen een erg ondankbare taak is omdat Jongens als Sinkgraven en Bazoer in de omschakeling zomaar wat rond hollen zonder naar hun man of veldbezetting te kijken. Dit komt bij de 6 op het bordje. Zelfs met al die ’10’ -spelers wordt altijd de verkeerde opgesteld. Hier moest Schöne staan en vanaf volgende week Ziyech. Serero houden en anders ruilen tegen Sam Larson!

  1. Indojood

   De middenvelders zouden alle posities moeten kunnen invullen. Laat ze lekker veelvuldig van elkaar overnemen. Komt de onvoorspelbaarheid en dynamiek ten goede en lijkt tenminste een beetje op totaalvoetbal van vroeger.

 12. FrankiC

  Klopt. Tegen bijna alle eredivisieploegen dien je met 3 achterin te spelen (tegen 1 of max 2 aanvallers) en met 4 op het middenveld. Veel te schijterig met een surplus aan kwaliteit.

 13. KBouter

  Indojood, FdBoers voorkeur voor Gudelj..ik denk eerder FdBoers voorkeur voor Klaassen. Ik denk dat niemand het met me eens is, maar ik vind Klaassen een beperkte speler die al jaren stil staat. Maar onze aanvoerder (,wat ik hem niet toewijst) móet altijd spelen van Frank, terwijl een middenveld met andere spelers misschien wel beter is.

  1. FdB=Ajax

   Het probleem is dat Klaassen geen 10 is, maar ook geen spits. Hij is een zogenaamde “9 en een half”, oftewel een schaduwspits. En als je daar niet mee speelt dan heb je inderdaad niet zo heel veel aan Klaassen. Al wil ik daartegen over zetten dat hij altijd 100% geeft, tactisch sterk is (in omschakeling) en heel koel als hij voor de goal komt.

  2. Indojood

   Daar verschillen we inderdaad van mening over. Ik had verwacht dat Klaassen al verder zou zijn maar ik zie hem liever dan Gudelj. Al die AZ aankopen hebben ons sowieso weinig gebracht.

 14. San Marco

  Belachelijk! Serero zou ik voorlopig nog niet verkopen, een speler met nog genoeg toegevoegde waarde door zijn werk/strijdlust en ervaring!!
  Zijn Kwaliteiten zie ik nog niet bij alle spelers terug. Ik zou eerder Sinkgraven verhuren die komt fysiek nog duidelijk tekort.

 15. KBouter

  Ik wil Ajax wel eens zien, met een Gudelj in een punt naar voren spelend, met een Bazoer en bv Serero links controlerend. Misschien is Gudelj aanvallend wel gevaarlijker dan onze aanvoerder!

 16. afcamike

  Elke keer dat nieuws over spelers die wel of niet verhuurd gaan worden. Wanneer word er concreet gezocht naar een nieuwe spits? Ze hebben nog 2 dagen..

  Ik zie het eerlijk gezegt gebeuren dat er helemaal niks word aangetrokken deze transfer periode.
  Marcie blijft lekker op z’n geld zitten

 17. Iamsterdam2015

  Ik weet het niet hoor maar over ruim twee en een halve dag sluit de transfermarkt en we hebben nog geen goeie spits….misschien daar ietsje drukker over(mars)maken!?!?! MO EN FDB hebben toestemming om te kopen dus ik zou zeggen trek die portioneren. En please please please geen you tube speler of paniek aankoop alla Bojan,zivcovic,hoesen, Mido, Lodeiro etc etc etc etc

 18. vak411

  Misschien slimmer om Singraven te verhuren… De druk is zo groot voor hem.. Gudelj is belangrijker dan veel mensen denken hier. Hij brengt fysiek wat we misten, klets er in en stuurt veel goede diepe passen. Ik had meer verwacht van Singraven. Misschien net als verthongen en vermalen een tijdje verhuren

 19. -buitenkantje rechts-

  Sorry, ben het niet eens met de meeste reacties hier..
  Ik vind dat Serero een hoge like-factor heeft, maar dat Ajax op het middenveld op dit ogenblik spelers heeft met (veel) meer kwaliteit. Het probleem is dat veel spelers niet uit de verf komen, omdat ze verkeerd gebruikt worden. Schöne wordt buiten de basis gehouden of op rechtsbuiten gezet, terwijl iedereen ziet dat hij een typische nr 10 is. Gudelj wordt gedegradeerd tot stofzuiger op het middenveld. Ook Sinkgraven is een uitstekende speler. Moet gewoon links op het middenveld staan. Het probleem is dat spelers verkeerd gebruikt worden en dat we te weinig mensen hebben op middenveld hebben.

  1. KBouter

   Dat zei ik dus al eerder, kijk die wedstrijd tegen Heracles…Sinkgraven speelt als een soort 10…Die word gewisseld voor Schone, die kan perfect op 10….Maar wat zie ik, El Ghazi gaat naar de spits-Milik gaat op 10 en Schone gaat rechtsbuiten spelen.

   Snap jij het nog?

 20. KBouter

  Helemaal eens met vak411, fysiek wat we na het wegvallen van Poulsen misten, heeft Gudelj..Die klets erin als het erop aan komt. Belangrijker dan menigeen denken, alleen die hoort te spelen met de punt naar voren, die moet oorlog maken op de helft van de tegenstander en niet op zijn eigen helft tegen zijn verdediging aan.

 21. Ajax1958

  Kortom, nieuwe trainer die iedereen op de juiste positie zet en (op dit moment) geen 4-3-3 meer.

Comments are closed.