Frank de Boer:’Dat het beter moet en kan, laat dat duidelijk zijn’

0917ajax-celtic_deboer

Over het slappe spel van Ajax van afgelopen dinsdag tegen Heracles (0-0) doet Frank de Boer niet erg moeilijk. Hij ziet wel dat beter en sneller moet maar maakt er geen drama van, zo staat op de Ajax website te lezen. 

Er was na de wedstrijd tegen Heracles een bak met kritiek geuit op het slappe spel van de Amsterdammers. ‘We moeten daar niet dramatisch over doen. Volgens mij hebben we in veel thuiswedstrijden vier, vijf of zes goals gemaakt. We hebben de meeste goals voor. Ik hoor niemand over psv zeggen dat ze weinig goals maken. Volgens mij hebben wij de meeste goals voor, of niet?’, vertelt een ietwat geïrriteerde Frank de Boer tijdens zijn perspraatje. ‘Ik heb die wedstrijd van psv tegen Excelsior niet gezien, maar van wat ik gehoord heb liepen zij na de 0-1 ook alleen maar achteruit. Het is dus maar waar je de nadruk op legt. Ik leg het in ieder geval naast me neer. We moeten sneller opportunistischer spelen als het niet loopt. Dat moeten we sneller herkennen. Dat het beter moet en kan, laat dat duidelijk zijn. Ook tegen dat soort verdedigend ingestelde ploegen willen we meer creëren’, besluit hij.

Related posts

83 Comments

  1. rickert

   denk t wel, Frankie valt in de herhaling namelijk. als ze het nu niet weten, dan zullen ze t nooit weten

   1. Johan065

    Hoop niet dat hij nog veel herhalingen nodig heeft. Zal mij nog benieuwen of we nog de spits krijgen die we heel hard nodig hebben.

    1. Oosterse Ajacied

     Zal mij ook benieuwen. Las net dat Frank heeft gezegd dat er eerst iemand verkocht of verhuurd moet worden.

     1. War

      Kan Frank voorlopig even z’n mond houden, als hij het echt zo goed weet dan kan hij het blijkbaar dus niet op de groep over brengen, alleen hij is verantwoordelijk voor hoe Ajax speelt en dat is al heel lang bijster slecht !

  1. HURBIE

   Weet het publiek al heel lang
   Blij dat het je nu ook opvalt
   Beter laat dan nooit
   Doe er wat aan

 1. dickst14

  maar waarom als coach dan vd Hoorn niet naar voren gestuurd een kwartier voor tijd? Heracles speelde met 1 spits tegen 4 verdedigers van ons.

  1. Mooi

   Ja zeg het maar ,en dat moet dan ook nog een verdediger zijn zijn er dan helemaal geen spitsen meer bij Ajax???

 2. Roberto

  Beste Frank, zet dan wel de juiste poppetjes op de juiste plek en haal de poppetjes er uit die niets toevoegen!

 3. BobbyHaarms

  Het is nu toch wel duidelijk nu dat de lat een stuk lager ligt dan pak em beet 20 jaar geleden. Ongelooflijk..vroeger werd er een week niet tegen mekaar geluld als je zo’n zaadpartij had gespeeld..

 4. Indojood

  Ik ben dat gelul zo zat. En waarom wordt er naar pi$vee gekeken? Hoe zijn hun wedstrijden hebben wij niets mee te maken. Dat doen ze al zo sinds mensenheugenis. Zet verdomme dat middenveld eens goed neer!

  1. -buitenkantje rechts-

   Exact! Zwaktebod om met PSV te gaan schermen.. Lijkt wel een kleutertje.. “Maar hij deed het ook!”.. 🙂

 5. Pascal tebberman

  Tuurlijk jongen dat geloof ik best we worden gewoon weer kampioen laat elkaar goed in de gaten houden wie er vrij staan en probeer ze te mislijden dan zit de goal er wel in toy toy AFC Ajax Ajax is art en blijft ook zo prettig weekend en zet hem op tegen Roda jc ????⚓️???⚽️.

   1. fingers2

    Hij komt dan transfervrij. Als je je spits niet hoeft te kopen, dan zou een hoog salaris bij uitzondering mogelijk moeten zjn.

 6. Mooi

  We wachten al zo lang op wat Frank nu zegt maar helaas het is altijd het zelfde verhaal ,de knop moet wel om .

 7. PvL020

  Eens Frankie! Maar dat moet zeker bij de verdediging dan duidelijk zijn. Laat ze die lange bal nou gewoon spelen en voer oorlog in de 16 van de tegenstander en zoek niet eeuwig naar het gaatje

 8. Indojood

  Zou wat zijn. Of gaat Marc ons verrassen dit weekend? Haha, leuk dat Zlatan nog altijd het beste met Ajax voor heeft.

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat zou zeker wat zijn!! Haha!..
   Dan is kampioenschap in de pocket.. 🙂

  2. Remco425

   Ik las deze week in het AD dat hij een nieuw contract bij PSG getekend heeft of kan tekenen, dat weet ik niet meer, voor 18M per jaar

   1. Indojood

    Natuurlijk komt hij nooit meer terug. Ik zie hem hierna nog naar de VS gaan want “America needs Zlatan!”

   1. -buitenkantje rechts-

    Yep.. Na dit seizoen transfervrij.. Zou dus kunnen? Maar ja 18 miljoen per jaar.. Denk niet dat Ajax dat gaat betalen

    1. BobbyHaarms

     Gewoon de Champions League halen (kampioen worden dus) en die 18 miljoen heb je alweer terugverdiend. Maar maak dat dit bestuur maar eens duidelijk..

 9. vanzanten

  Ik heb hem dit onderhand zo vaak horen zeggen dat ik er alleen nog maar om kan grimlachen.

 10. Widi

  Zou fantastisch zijn. Kan hij de rest meteen bijbrengen wat het betekent om altijd en overal te willen winnen.

 11. slm020

  Frank tegen Heracles ga je pas +- 15 voor tijd wisselen !! Waarom Schonen zo laat ? Elke keer als hij invalt gaat Ajax beter voetballen !!!

 12. woody79

  zou frank eerder een smartphone met Ajaxfanzone verkopen maar dat is denk te duur. onze raad wordt in de wind geslagen vrienden

 13. Iamsterdam2015

  Lekker belangrijk wat PSV doet. Ik hoor trainers waaronder ook FDB altijd zeggen dat je “naar je zelf” moet kijken, NOU DOE DAT DAN!!!
  Het hele seizoen hoor ik al dit moet anders dat moet anders dit beter dat sneller hier tempo omhoog daar anders tegenaan kijken. In mijn eerdere reacties heb ik FDB al de grammofoonplaat coach genoemd. IEDERE week het zelfde interview….. Kap een een keer met dat zelfde commentaar wat kant nog wal raakt maar wordt wakker en vooral REALISTISCH. Mensen ik ben echt echt net als jullie een Ajacied. Maar hoe kan het dan in godsnaam dat ze al meerdere wedstrijden slap ballen??? Ik hoop het echt niet maar wat feyenooit nu overkomt kan ook zomaar overslaan op ons alles Ajax. Ik maak mij echt oprecht zorgen.

  1. Indojood

   Ik maak mij ook zorgen. FdB valt voortdurend in herhalingen, doet laconiek over het slechte spel, heeft geen plan B om de wedstrijd om te keren/beïnvloeden en bereikt de spelers niet, wijst als een klein kind naar de concurrent, blijft volharden in een zinloze tactiek (4-3-3) en zet spelers op de verkeerde plek en houdt goede spelers op de bank. Natuurlijk is veel wat wij hier zeggen subjectief maar we zien allemaal dat het de verkeerde kant op gaat en er geen aanwijzingen zijn dat er iets gaat veranderen. Zondagmiddag vroeg in Zuid-Limburg, ik ben er niet gerust op.

   1. Rene1964

    Jep jongens :((
    Het gevolg van dit alles, is dat ik never te nooit meer kijk! Helaas. Maar het scheelt wel een enorme bak met stress en teleurstelling. En geloof me: ik ben een Ajacied in hart en nieren. Maar ik heb er al twee jaar (minimaal) zo genoeg van, dat ik me heb afgekeerd van dit slappe voetbal. Temeer ik het hele beleid (en de opstellingen elke week) niet begrijp. Zonder kwaliteitsinjectie (type Guardado PSV bijv, type Luuk de Jong, ook PSV) leg je het weer af tegen die provincieclub.
    Als je de beste jeugdopleiding hebt, veruit het meeste kapitaal et cetera, moet je met twee vingers in de neus kampioen kunnen worden. Mits je de juiste mensen hebt natuurlijk. Zowel spelers als staf. En daar ontbreekt het bij Ajax al jaren aan. Slechte scouting (alleen voor jeugdspelers). Ach, waar maak ik me druk om ?!?!

    1. ajaxhoger

     Helemaal gelijk , ik heb hetzelfde idee, alleen ik kijk toch nog elke keer , en elke keer ben ik kwaad , en flink kwaad op dit zooitje ongeregeld .
     IK snap dan ook echt niet dat ze bij ajax niet door hebben dat ze die kut lampen steeds helpen om rijker te worden door geen kampioen te worden .
     Di klootzakken lachen zich een deuk , ze krijgen steeds meer geld en kopen steeds betere spelers , en bij ond lopen ze er achteraan en slapen lekker door

  2. Jeroen68

   Meerdere wedstrijden ? Het voetbal van Ajax is al jaren niet om aan te zien ! Kan mij niet meer herinneren dat Ajax continu druk zet op de tegenstander. Alleen maar dat vreselijk afwachtende voetbal, tikkie breed en tikkie terug. Angsthazen voetbal.

 14. Widi

  Waarom wordt bij ieder onderwerp steeds de vraag naar een nieuwe spits gesteld? Zelfkwelling? Er komt geen spits.

 15. afca74

  Frank kijk naar je eigen team en laat anderen reageren op het spel van anderen dit heb je niet nodig. btw voorhoede is klote ook al heben we de meeste goals dit had het dubbelle aantal moeten zijn.

 16. ajacied078

  ajax mist een viezerik op het middenveld/verdediging. poulsen deed dat perfect. en een type guardado zou ook welkom zijn. iemand die een pass durft te geven ipv tikkie breed of terug. dan scoort onze spits vast meer dan met de aanvoer die hij nu krijgt. al is zijn handelings snelheid heel beperkt. en ik zou onze 2 spitsjes van het 2de gewoon wat meer erbij betrekken. en anders loopt er in de ctjes nog ene kluivert:-) maja das nog ff wachten helaas.

 17. Jeroen68

  Het is al 5 jaar kut onder het bewind van de Boer. Tegenstanders komen nu naar Amsterdam om punten te halen, vroeger kwam de tegenstander met angst en probeerde zo veel mogelijk te schade te beperken …

  1. -buitenkantje rechts-

   Inderdaad.. Je ziet dat ploegen naar de Arena komen met de hoop op minimaal een punt..

 18. Ed69

  Wordt hoog tijd dat Frank z’n geluk ergens anders gaat beproeven, ben dat slappe gelul nu echt spuugzat! Houdt al jaren de supporters een worst voor, maar doorpakken ho maar! Geen enkele keer met overtuigend voetbal kampioen geworden, was meer geluk dan wijsheid…
  Je kunt net zo goed een bandje afspelen, we horen altijd hetzelfde nikszeggende geouwehoer aan. Tijd voor een frisse wind……!!

 19. KBouter

  Wat moeten we met een nieuwe spits, als we aan de zijkanten en middenveld zo aan blijven modderen?

  Ik heb zo het idee dat FdBoer maar wat doet, zit geen enkele tactiek bij en hij maakt de spelers ook niet beter. Kijk eens naar een Klaassen..Johan Cruijff zag daar ooit een talent in, en terecht..maar nu ben je 3 jaar verder en waar is de ontwikkeling gestopt bij Klaassen..juist, onder de Boer.

  1. ajaxhoger

   Je raakt precies de spijker op zijn kop , ik zeg het ook steeds , zonder goee buitenspelers en een goed middenveld dat aansluit ,dan hoef je geen spits te kopen , dan voldoet er geen een .
   En milik is slecht , geen aanspeelpunt ook .

 20. -buitenkantje rechts-

  Je kunt wijzen naar PSV.. Maar volgens mij hebben zij gewoon hun wedstrijd uit gewonnen met 1-3….

  1. ajaxhoger

   Grote lakens denk ik , de boer en consorten heeft een dikke stalen plaat voor hun harses , ik heb liever dat ze ze vandaag nog buiten stampen als morgen .
   De boer maakt echt niemand beter , maar dat wist jij ook allang

 21. Brokamp

  Al van kinds af aan is Ajax er bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Ik hoop over een paar maandjes 65 te worden dus ik heb al heel wat wedstrijden in mijn leven gezien. Ben geen Amsterdammer maar kom uit de regio Zwolle. Naast Ajax ik nog een club dat is PEC Zwolle. Hier kom ik ook al vanaf mijn 18e jaar. Naast deze 2 clubs ga ik elk weekeind met een scout mee en zie zeker 2 betaalde wedstrijden per week. Is wel eens moeilijk want ik wil Ajax en PEC natuurlijk graag alle 2 zien want ik heb ook een seizoenskaart in Zwolle. Vroeger ging ik met vrienden jaren lang de ene week naar Ajax en de andere week naar Zwolle. Bij Ajax de tijd van Cruyff en co en het debuut van Jan Mulder , bij Zwolle de tijd met Israël, Rep, van Kooten, enz… Vertel me niet dat ik niets gezien heb in het voetbal. Maar het verschil van nu tussen Ajax en PEC Zwolle is beleving. Vanavond ga ik weer lekker genieten van PEC Zwolle – Groningen, sfeer op de tribune en een fantastische trainer Ron Jans’. Morgen op tv volg ik Ajax ik hoop op 3 punten want Ajax blijft natuurlijk altijd je club, maar ik zie zelden nog een leuke pot. Denk eens na Frank hoe dit kan. Als mens heb ik je erg hoog zitten, je hebt een mooi gezin want ik ben ook in jullie mooie zaak geweest en heb je vrouw en dochter ontmoet. Een tip, probeer die vreugde en sfeer die ik daar voelde eens op de jongens over te brengen misschien dat het dan wat beter gaat. SUCCES ! Oh ja en wat Willy Brokamp betreft een lekkere luie voetballer een soort El Ghazi maar dan op links, alleen een klasse beter.

  1. BobbyHaarms

   Mooi verhaal Brokamp! Ik stel voor dit op papier te zetten en het persoonlijk langs te brengen bij Frank zijn gezinnetje. Wij proberen het al een eeuwigheid maar naar ons luistert ie niet 🙂

  2. Indojood

   We hebben allemaal dit gevoel. Zo herkenbaar. Ajax kijken en volgen is een kwelling geworden.

 22. dioajax

  en er moet ook transfers gebeuren laat dat ook duidelijk zijn…niemand komt meer denk ik…

  1. ajaxhoger

   Dat wisten wij aan het begin al jammer zat , kut beleid word er gevoerd , en weet je wat het ergste is nog , de sups in de arena blijven dit accepteren , er word nooit actie tegen gehouden .

 23. Velibor

  Ja en dat is triest dat wij moeten zeggen dat we de minste tegendoelpunten hebben,nou geweldig echt des Ajax….

 24. Velibor

  Ja en maar naar een ander wijzen dat is meestal de weg vd minste weerstand Frank! Hun lopen achteruit als ze voorstaan zeg je nou wij steeds vaker als we nog gelijk staan en dat is geen ajaxstijl!.

 25. Ajax1958

  De Boer wilde 2 systemen kunnen spelen. Nou de 1e hebben we nu wel gezien, daar is iedereen ontevreden over ( behalve de Boer zelf) We willen nu het 2e systeem 3-5-2 ( lijkt me beter dan 3-4-3, waarbij onze spits nog steeds geen bruikbare ballen vanaf de zijkanten krijgt. Ook eens met de stelling van een aantal, dat we het middenveld in handen moeten krijgen.

 26. vanzanten

  Ik ga vanmiddag nog een paar keer naar Teletekst kijken. Nu staan we nog bovenaan, maar ik verwacht dat dat vanaf vanavond voorbij is. Ik hoop natuurlijk dat dat nog gaat veranderen voor het einde van de competitie, maar ik vrees het ergste.

 27. bukowski7709

  maakt frank allemaal
  niet uit hoe het eruit ziet blijkbaar, punten en degelijk voetbal… PSV uit de randstad!

 28. Velibor

  Zit naar Barcelona -atletico Madrid te kijken,tjonge wat een genot om naar te kijken,moet je nagaan die rolden wij vroeger op en stuurden we met pek en veren weer terug naar hun land in de Europacup ! Of we hier ff de boot gemist hebben met ons aller kapsones over de Hollandse school!

 29. Mauheb

  Met pijn in m’n Ajax hart, zit ik naar die rotlampen te kijken, “die wel weer scoren en druk naar voren zetten, al is het tegen de boeren van het noorden, ze doen het wel! Dank zij ons zelf ook nog eens, staan ze bovenaan en gaan ze dat niet snel meer weg geven, door ons slap en fantasieloos voetbal, er moet toch iets gaan gebeuren! Verschrikkelijk weer die eeuwige zelfde uitspraken, waar we allemaal niks mee kunnen, en niks mee doen! Die lampjes hebben wel een middenveld hoor! Vergeleken met die kleuters bij ons! Stinkgraven? Pfffff word daar zo moe van. En toch gek dat “we” met z’n allen zien, zodra schöne erin komt, er iets gebeurt maar ja, wij hebben er geen verstand he??

Comments are closed.