There are no ads, please add some


Toptalent Juan Familia-Castillo mogelijk naar Chelsea

De_Toekomst

Ajax dreigt opnieuw een toptalent kwijt te raken. Na  Javairo Dilrosun (Manchester City), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) en Mink Peeters (Real Madrid) lijkt nu ook Juan Familia-Castillo te vertrekken. De aanvallende middenvelder, die net 16 jaar is geworden, kan per direct overstappen naar de jeugdtak van Chelsea. Er waren al langere tijd geruchten dat Manchester United de speler zou volgen maar nu lijkt toch Chelsea toe te slaan. Het supertalent uit de B1 van maakt al sinds de E-jeugd deel uit van de opleiding van Ajax. De technische linkspoot begon bij Zeeburgia.

Bron: VI


Gerelateerde posts

69 reacties

  1. Litmanen

   Wat erg als je ouders hebt die hun kind al zo jong gebruiken om er zelf beter van te worden. Want 1 ding staat vast, 99% van deze jongens verzuipt en je hoort er nooit meer iets van.
   Dus, jongen, als je dit leest: heb schijt aan je ouders en vraag begeleiding van Ajax. Als je genoeg talent hebt speel je met twee jaar in de Arena.
   In Engeland kom je waarschijnlijk nooit verder dan een verhuur naar een tweederangsclub ( als je geluk hebt)

  2. hansjmn

   Best een slechte zaak dat ons klupie telkens zulke jonge super talenten kwijt raakt! Wat bieden die Engelse clubs nu meer dan Ajax? Blijven we uiteindelijk wel met talenten zitten maar geen supers! Zo komt Ajax nooit meer op Europees niveau! En geen top aankopen en je super talenten verliezen!! Voorwaar een business plan voor de RvB om dit dilemma op te lossen !!!!

    1. BobbyHaarms

     En dat niet alleen Remco. Vaak krijgt papa een leuk baantje in de schoot geworpen en mama wordt ook lekker gemaakt met een prachtig huis voor het hele gezin. En zie, zo wordt het in de koppies van iedereen heel rooskleurig..probeer dan nog maar eens “nee” te zeggen. Ergens is het nog wel te begrijpen ook, ook al weet je dat het 9 vd 10 keer hardstikke stom is om hierop in te gaan..

  3. Mokumertje020

   Lekker laten gaan joh je hoort toch nooit meer wat van zo’n kind (en hij maar denken dat ie het gaat maken weet je hoeveel jongetjes dat bij Chelsea denken)

   1. De Ajacied

    Ja er zijn ook nog slimme ouders, die hun kinderen eerst willen laten rijpen in Nederland.
    Ze vergeten vaak dat ze eigenlijk geen mooie extra transfers meer maken, ze zitten al aan hun top
    Erg jammer zulke zaken
    Hopelijk blijft Juan bij Ajax

    1. De Ajacied

     Vreemd dat Ajax niet hierop in speelt om samen te werken met verhuur ed.
     Dan hadden we Traore misschien wel gehad ??

    1. Remco425

     Omdat Engelse clubs spelers van 16 jaar of ouder van binnen Europa halen. En Spaanse clubs van jonger dan 16 of jonger dan 18 van buiten Europa

 1. Ram88

  Lekker laten gaan veel succes jongen denk er wel goed over na vaak hoor je niks meer over jongens zoals jou maar het is je gegund

 2. bezemsteel

  Chelski lijd je eigen spelers op ipv iedereen overal weg te kopen, en dan weer te verhuren…

 3. bezemsteel

  Chelski lijd je eigen spelers op ipv iedereen overal weg te kopen, en dan weer te verhuren…

  1. BobbyHaarms

   Met dank mede aan zijn ouders denk ik dan. Goh wat hou je dan veel van je kind zeg, gaat alleen maar om geld en spullen..triest voor dat joch.

 4. Toppertje

  Jammer dat speler en ouders niet een voorbeeld nemen aan Bazoer. Die heeft voor zijn opleiding gekozen en de topclubs staan inmiddels in de rij. En Bazoer loopt bij Ajax echt niet voor een beschuitje te voetballen.

 5. afcadeluxe

  wat wil hij zelf?liever grote kans op ajax1 en dan verder of verpieteren als nr57 bij chelsea….

  1. Cootje Adriaanse

   Misschien is als nummer 57 bij Chelsea inmiddels wel een grotere uitdaging dan bij Ajax?

 6. Indojood

  Dat was een paar weken geleden toch al in het nieuws? I.i.g. daar hoor je niks meer van terug.

 7. PvL020

  Wanneer gaat de UEFA of de FIFA of welke voetbalbond dan ook hierin optreden? Of misschien de politiek. We maken ons druk om mensenrechten in de wereld maar mensenhandel gebeurt gewoon onder onze neus!!!!

  1. Henriette kip

   Zwarte pieten haters, is dit geen slavernij???? Zaakwaarnemers die mensen verkopen?????

 8. PvL020

  Wanneer gaat de UEFA of de FIFA of welke voetbalbond dan ook hierin optreden? Of misschien de politiek. We maken ons druk om mensenrechten in de wereld maar mensenhandel gebeurt gewoon onder onze neus!!!!

  1. Remco425

   Hebben ze gedaan. Barcelona is al gestraft. Het is al verboden spelers onder 18 van andere continenten aan te trekken en ik geloof van onder de 16 uit hetzelfde continent. Ook is het verboden geworden om ouders een baan binnen de club aan te bieden als lokkertje. We zijn op de goede weg maar het gaat idd nog niet ver genoeg. Maar goed, hoeveel spelers van onder de 18 haalt Ajax niet uit het buitenland? Fischer, Cerny, Muric om maar een paar recente voorbeelden te noemen. Het enige verschil is dat Ajax er niet heel veek onder contract kan hebben dus worden ze gericht gehaald en hebben ze meer kans van slagen. Van de spelers die bij Ajax en ook Feyenoord jong vertrokken zijn heeft geen 1 het gered. Ook de carriere van dit supertalent zal alweer voorbij zijn voordat het uberhaupt is begonnen. En zal dus uiteindelijk ook veel minder geld verdienen dan hij zou kunnen als hij bij Ajax blijft.

  2. Remco425

   Om een goed voorbeeld te geven trouwens, met de regels van nu had Messi nooit op zn 11e al naar Barcelona mogen gaan, maar pas op zn 18e.

   1. Litmanen

    We hebben misschien wel met zijn allen boter op ons hoofd, maar je moet als ouders toch je ogen uit je kop schamen? Je eigen kind als handel zien van een Rus die de jongen niet eens kent en waarschijnlijk ook nooit zal leren kennen.

    1. Remco425

     Helemaal mee eens. De ouders denken alleen aan de korte termijn voor zichzelf en denken niet aan het belang van hun kind. Eigenlijk zouden zulke ouders het ouderschap afgenomen moeten worden. Alleen is dat dan ook weer niet in het belang van het kind.

 9. Kuijff

  Het staat spelers en ouders vrij om keuzes te maken. Ik ken hun achtergronden niet, maar kan me wel financiële situaties voorstellen waarin je als Chelsea met een mooi aanbod komt het lastig is om dit te weerstaan.

  Zuur voor ons en reden voor beleid om dit tegen te gaan bij UEFA en FIFA. Dit kan niet de bedoeling zijn van regels die erop zijn gericht om clubs te stimuleren op te leiden…

  In de meeste gevallen, helaas, ook zuur voor de spelers omdat met grote regelmaat de groei stopt en de doorbraak uitblijft.

  1. Velibor

   Inderdaad had je wat anders verwacht dan? Tja en wat maakt het uit waar jeje opleiding doet bij ons doen ze er ook niks mee heb ik het idee en kom nou niet aan met elghazi en co want dat vind ik geen supertalent,wel goed niet supergoed

  2. Velibor

   Inderdaad had je wat anders verwacht dan? Tja en wat maakt het uit waar jeje opleiding doet bij ons doen ze er ook niks mee heb ik het idee en kom nou niet aan met elghazi en co want dat vind ik geen supertalent,wel goed niet supergoed

 10. neslopu

  Dom van ouders om hun kroost zo snel te laten vertrekken, willen over hun rug zelf erop vooruitgaan, vroeger werd het kinderarbeit genoemd …

 11. vanzanten

  Eigenlijk ben ik het helemaal zat, het topvoetbal. Vandaag was de druppel toen ik las dat een topclub (ik dacht Barcelona of Real Madrid) een jongen van 5 jaar (!) wil contracteren. Het is echt jammer dat je je roodwitte bloed niet kunt vervangen door ander bloed. Anders zou ik voortaan korfbal of waterpolo of zo gaan kijken.

  1. Velibor

   Haha ja de romantiek is er intussen wel een beetje vanaf vanzanten maar waterpolo…..?

  2. Remco425

   Dat zouden ze iig alleen met een Spaans kind kunnen doen. Op die leeftijd uit het buitenland halen is verboden.

 12. vanzanten

  Ik zie net tot mijn vreugde dat we iemand in de jeugd hebben die wel doelpunten maakt. Het is de zoon van Patrick Kluivert. Misschien een idee om hem voor Milik te verruilen?

 13. Ramon1

  Het valt me op dat die spelers die zo jong weggaan je van bijna geen 1 nooit meer iets hoort, hebben ze dat zelf wel door of hun ouders?

 14. San Marco

  Slechte zaak!!!
  Leid lekker zelf je eigen spelers op en blijf af van de spelers van de beste (oke’ op 1 na dan volgens onderzoek;) jeugdopleiding van de wereld!
  Daar moet de fifa ook eens wat aan doen en 1 lijn trekken voor alle clubs en niet voor hun 20ste leeftijd ofzo…
  of betalen na waarde zodat wij weer ergens anders een talent kunnen wegkopen!!!

 15. Antony

  Gewoon (weet kan niet) oude regels terug max 3 spelers van andere nationaliteit en dan komt het allemaal dik in orde !

 16. Ajax1958

  Mocht hij gaan hebben we een nieuw gevalletje Drente, Bouy 3.0 en meerdere waar niks meer van vernomen wordt.

 17. JCruijff

  Je mag Bosman bedanken. ?Hij? heeft dit alles in gang gezet en is er zelf helemaal niks mee opgeschoten. Hij wordt namelijk als paria behandeld

 18. JCruijff

  Precies. Ik zeg bijvoorbeeld 20 miljoen betalen voor zo’n jeugdspeler. Dit is de gekapitaliseerde waarde. De waarde die Ajax misloopt kwa inkomsten uit de Champions League als hij mee zou doen, inkomsten uit misgelopen tickets publiek want de kans dat Ajax veel wedstrijden zou spelen in diverse toernooien is groter met hem erbij, misgelopen marketing inkomsten door sponsoren Ajax, misgelopen toekomstige transfersommen. Bereken deze gederfde inkomsten of laat deze berekenen door een schade expert en laat onderzoeken of dit juridisch allemaal haalbaar is.

 19. JCruijff

  De 20 beste clubs uit de Premier League kunnen dit jaar 2,2 miljard euro onder elkaar verdelen. Meer dan Tweeduizend Miljoen!!!! Gemiddeld krijgen ze dit seizoen per club € 125. De club die in 2017 laatste eindigt krijgt aan prijzengeld € 133 en de kampioen €210 helemaal GRATIS. Ik denk dat Ajax er goed aan doet om de transferbedragen die ze vragen te heroverwegen en in lijn te brengen met genoemde bedragen. Ik denk aan minimum bedragen van € 50 miljoen.

 20. Velibor

  Ja das allemaal waar maar waar komt onze jeugd vandaan dan uit het grote Ajax ei? Toch ook niet?

   1. Velibor

    Dus de premierleague is nog lucratiever dan de CL? Dan gewoon de CL boycotten die fooitjes laten ze ook maar houden dan!?????

 21. ajacied078

  uefa en maffifa moeten ingrijpen. gewoon tot je 18 verplicht bij de opleidingsclub zodat er mochten er dan aasgieren komen er een transfersom gevraagd kan worden

 22. -buitenkantje rechts-

  Ik snap dat nooit.. Je hebt als je doorbreekt bij Ajax nog tijd genoeg om te cashen. Hoeveel spelers uit eigen jeugd breken door bij Chelsea? Bij Ajax zijn je kansen vele malen groter.

  1. Indojood

   Bij City en Chelsea komen jeugdspelers nooit door. Als je dan toch graag naar Engeland wilt zijn Arsenal en Tottenham betere keuzes, daar is de kans wat groter. De beste keuze blijft het traject wat Bazoer aan het afleggen is. Je ziet het ook aan zo’n Ødegaard, heb er geen vertrouwen in dat deze jongen het gaat redden.

 23. KBouter

  En nu ben ik 51, werk 3 ploegen in een drukkerij en moet werken tot mijn 67 ste met een niet al te goede gezondheid. Nu heb een zoon die getalenteerd met voetballen is en hij in 1 klap ervoor kan zorgen dat ik nooit meer hoef te werken en hij zelf ook niet…En het belangrijkste is..hij wil zelf ook graag, hmzz, klinkt aantrekkelijk.

  1. KBouter

   Wat als je bij Ajax blijft…en na een half jaar scheur of breek je vanalles en is je carriere voorbij? Dan sta je 3 jaar later zelf ook ergens aan een productielijn in 5 ploegen je centen te verdienen. Lastige keuze..ik zou kiezen voor een opleiding bij Ajax, maar snap de andere kant ook wel.

 24. KBouter

  Je moet lezen wat er staat…hij werkt al zijn leven in ploegendienst met een matige gezondheid, waarschijnlijk tot aan zijn 67,ste…Ja dan kan ik me dat wel voorstellen.

  1. Widi

   Ik heb dat gelezen tuinkabouter! Maar ik vraag me af of hij dan echt op de zak van zijn zoon wil teren. Ik zou namelijk liever zelf werken.

 25. KBouter

  Ben het met je eens dat wanneer je kunt werken, dat gewoon moet doen, en niet je handje ophouden.

 26. woody79

  ik vind dat je dergelijke talenten voor goede bedragen moet kunnen behouden en anders verkopen voor een juiste prijs

Reageren is niet mogelijk.