There are no ads, please add some


De Boer: ‘Waren niet bij machte om de trekker over te halen’

0126ajax-heracles_vdhoorn

Frank de Boer was na afloop van het gelijkspel tegen Heracles uiteraard teleurgesteld over de (wan)prestatie van zijn elftal. ‘Elk puntenverlies is zuur. In de Arena mag je als Ajax zijnde sowieso niet veel morsen. En vandaag was het in mijn ogen niet nodig. Als er een ploeg kon winnen, waren wij dat wel. Maar we hebben te weinig gebracht. We waren niet bij machte de trekker over te halen. Dat moeten we onszelf aanrekenen. Ik kan in ieder geval niet klagen voor de inzet. Ze hebben tot de laatste seconde keihard gewerkt.’

De Boer verwees opnieuw naar het gebrek aan een type die zelf iets uit het niets kan creëren. ‘We missen in zo’n situatie iemand die het verschil kan maken. Younes is zo’n type, maar die had het vandaag niet’, aldus De Boer voor de camera van FOXSports.

Bron: FOXSports


Gerelateerde posts

58 reacties

    1. AjaxKat

     Idd Milik moest eruit en Fischer of Gazi in de spits. Dan had je een andere dynamiek in de aanval met Younes, Fischer en Gazi. Schöne had eerder moeten komen. Milik creëert niets, kan geen man passeren etc. Prima als pinchhitter maar niet als vaste nr. 9 van dit Ajax en dat komt echt door de buitenspelers die liever voor eigen succes gaan. Kortom ik zie een Sigi 2 in Milik. Ook niet echt zijn schuld dat er weinig voorzetten van de flanken komen. Alles vanaf de flanken kwam vanaf de 16, dus dan werk je een stugge verdediging alleen maar in de hand. Deed Heracles aardig. De combi vleugels die het veld niet breed houden en Milik is echt niks. En hoe langer het 0-0 of 1-0 blijft hoe meer de tegenstander erin blijft geloven. Op deze manier zie ik ze ook niet winnen van lampies en kakkies. Frankie word eens wakker!

  1. dickst14

   triest? de laatste 4 wedstrijden 2 goals voor en 1 tegen. elke italiaanse club zou zich hiervoor zelfs schamen. vroeger verheugde ik mij als ajax moest voetballen zowel in goede als slechte tijden. die tijd is helaas voorbij want het is ergernis troef momenteel.

  2. Reno

   Laat Frank gewoon lekker naar de BPL gaan en zorg voor een trainer met aanvallend voetbal

 1. dioajax

  goed gedaan meneer de boer…en nu nog transfers of niet???nee he??we hebben de beste elftal van alle tijden…tegen heracles 0:0 in je eigen huis…

  1. AFCA my World

   Middenvelder ook hoor,Ziyech laat het elke x weer zien,zeer gedreven en heeft geniale loopacties en creëert kansen !

 2. HURBIE

  Het spel gaat steeds meer op het spel lijken van Ijn leermeester VAN GAAL en maar blijven zegge ,ik heb goeie dingen gezien

 3. PvL020

  Je moet gvd ook middenvelders opstellen en geen sinkgravens. Sorry van m’n uitval maar dit sloeg werkelijk alles en ook El Ghazi man man die mag er sowieso niet meer in, waar is Cerny

 4. PvL020

  Milik wordt totaal verkeerd gebruikt hij moet nota bene de bal op het middenveld halen anders krijgt hij geen bal en als hij er een krijgt zijn het van die klote ziekenhuis ballen!!!!

  1. Litmanen

   Dat was nou juist waarom hij slecht speelde. Met zo weinig ruimte moet Milik weg blijven van het middenveld. Hij zou beter eens naar oude beelden van Kieft kunnen kijken ( bij elke voorzet bij de eerste paal opduiken)

   1. PvL020

    Maar die voorzetten komen niet……. We hebben buitenspelers die voor eigen succes willen gaan

    1. Litmanen

     In de eerste helft kwamen er twee goede voorzetten van links en drie van rechts. Alle keren stond Milik verkeerd. Kijk de beelden er op na en zie en hoor De Boer vloeken aan de kant. Alleen, als je dat ziet gooi dan in de rust de boel om en wacht niet op de 80ste minuut.

     1. FrankiC

      Goed gezien Litmanen, Milik is zelfs geen pinchhitter (meer). Dat was Sigi wel. Gewoon een voetballende spits (of middenvelder als Ziyech) en vooral niet ons voetbal aanpassen aan Milik, dat is de omgekeerde wereld. Kwaliteit gebrek. DOORPAKKEN NU

     2. FrankiC

      Goed gezien Litmanen, Milik is zelfs geen pinchhitter (meer). Dat was Sigi wel. Gewoon een voetballende spits (of middenvelder als Ziyech) en vooral niet ons voetbal aanpassen aan Milik, dat is de omgekeerde wereld. Kwaliteit gebrek. DOORPAKKEN NU

 5. lezerG

  Advies aan Marc N en Frank de B alsmede de Raad van A: vergeet het geld en smijt met 50.000.000 om twee of 3 toppers binnen te halen.

 6. PvL020

  Trouwens van mij mag vd Hoorn meer speeltijd geven die zoekt tenminste diepte ipv Riedewald…..

 7. Danson

  Het hele team zou een trekker moeten pakken, en de staf een dweil om de Arena schoon te maken… voor straf. Wat was dit slecht zeg.

 8. PvL020

  Younes had het vandaag niet????? Die was het meeste werkend van de spitsen. El Ghazi had het wel???? Je hebt er spelers ingezet de Ajax 1 niet aan kunnen en die gaan allemaal gekke dingen doen (Sinkgraven, oa) om zich te willen onderscheiden…. Ja dan ben je niet bij machte. Fischer denkt alleen aan Fischer…. Shöne geeft gelijk een paar goede corners af…….

 9. Esmeralda

  tja heb er eigenlijk geen woorden voor.
  ben er gewoon stil van hoe slecht dit was of is.

 10. Esmeralda

  ik snap zo in zo niet waarom hij steeds met die Sinkgraven begint.
  pffff niet normaal zeg.
  waarom niet gewoon beginnen met schone in de basis.denk dat het dan al 40% beter gaat.
  nogmaals geen woorden voor daar gaat je punten en morgen moet die klote lampies nog.nou daar gaat je voorsprong. ???

 11. -buitenkantje rechts-

  Je moet wel in de positie komen om de trekker over te halen.. Het ligt aan de manier van spelen! Het systeem klopt niet! De manier van spelen komt niet overeen met het spelersmateriaal..
  Je hebt vreselijk goede middenvelders, maar stelt er maar 3 op. Je hebt een spits die geen bal kan aannemen..niet kan kaatsen of vasthouden.. Toch blijf je hem maar opstellen.
  Younes is een handige dribbelaar maar overdrijft dat schromelijk.. Meent bij elk balcontact te moeten gaan lopen. De speler die pasjes kan geven (Schöne) en een gouden vrije trap heeft houd je al wedstrijden aan de kant. Zelfs tegen een tegenstander die met 1 spits speelt houd je 4 verdedigers achterin. Nogmaals..zucht. Verdediger eraf.. Liefst 2 extra verdedigers en spelen met 2 spitsen voorin in een vrije rol. Denk dan aan El Ghazi/Fischer.. Een nr 10 er achter (Schöne/Ziyech) je moet de wedstrijd pakken.. Domineren..
  De prestatie van de coach is zwaar onvoldoende.

  1. Indojood

   Helemaal eens. Vreemd dat het zwakke beleid van FdB onderbelicht wordt in de vele discussies.

 12. Indojood

  Keihard werken is niet altijd een verdienste. In dit geval is het een gevolg van verkeerde keuzes en gebrek aan tactisch inzicht.

 13. Ajaxleon

  Het was een troosteloze avond, die al begon in de tweede minuut tegen Vitesse. Daarna niets creatiefs meer gezien. Er staan spelers die met veel bombarie gehaald zijn( Sinkgraven ) en daarna nooit meer iets hebben toegevoegd aan ajax1. Is Hendriks nu echt minder dan Millek. Millek wordt verkeerd gebruikt, hij is geen spits die kan kaatsen of een bal kan vasthouden. Als je dan geen vleugelspelers hebt die een achterlijn kunnen halen, is het voor Millek ook een onmogelijke opgave. De Boer ziet trouwens vaker andere wedstrijden als de supporters in de arena.

 14. Ajax1958

  Tijd voor een nieuwe trainer, na 5 jaar dit armoedige spel. Ajax onwaardig. De Boer heeft nu tijd genoeg gehad om er een goed voetballende ploeg van te maken, maakt vreemde keuzes. Middenvelders in de spits, (begon al met Eriksen en de Jong, dit seizoen Fischer, el Ghazi, Klaassen) Schuiven in de achterhoede ten koste vav van Rijn . Schone buiten de ploeg houden, terwijl die laatste jaren de beste was. Nooit een vaste basis en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 15. wikr

  En de simpel voordehandliggende oplossing is: Schöne in de basis. Die haalt al jaren wél de trekker over en brengt tevens anderen in stelling. Waarom krijgt ‘zaalvoetballer’ Sinkgraven eindeloos veel kansen van FdB en Schöne slechts 10 minuutjes als het feitelijk al te laat is, maar om te proberen het tij alsnog te keren.
  Hoe brengen we dit bij FdB aan zijn verstand want hij ziet het niet of wil het om de een of andere vage reden niet zien. Ik heb FdB al jaren echt hoog zitten maar hier zit hij zo enorm fout en het kost ons straks het kampioenschap. Het is dus weliswaar uur-U maar nog niet te laat. Please Frank, do the right thing.

  1. BobbyHaarms

   Schöne nu maar eens een aantal wedstrijden starten in de basis Frank, het houdt een keer op dit geschuif en gepruts!

 16. LeroyT

  Wat ik dan ook niet begrijp bij de wissel van schone is het volgende. Hij komt voor sinkgraven. Die stond op 10. Dan schuift die El Gazi naar de spits en Milik naar 10 zodat schone rechtsbuiten moet gaan spelen. Terwijl schone een echte 10 is. En van daaruit het verschil kan maken. Niet op rechtsbuiten. En daarbij Milik kan niet op 9 dus al helemaal
  Niet op 10

 17. ajaxhoger

  En we gaan nog veel meer punten verliezen GVD
  Ik zeg het al weken , dan ben je negatief , degene die dit niet zag heeft er helemaal geen kijk op , het is niks en het word niks met dit spelersmateriaal .
  Dit jaar geen kampioen dat weet ik zeker .

 18. Germain

  Trainer, middenveld, keeper en defensie zijn in orde maar de voorhoedespelers schieten zonder uitzondering tekort helaas. Dat was altijd des Ajax maar nu is het veel te pover. Snel een kwaliteitsinjectie om de titel te winnen dus

 19. Iamsterdam2015

  Rn wederom zet fdb de grammofoonplaat op…….zucht. Als Ajax zo door gaat verzeker ik je dat we geen kampioen worden. Er MOET verbetering komen 1 à 2 spelers…. Dit kan echt niet.

 20. Cootje Adriaanse

  Frank de Boer heeft zijn tijd bij Ajax gehad. Hij krijgt het team (nog steeds niet) aan de praat. Elk seizoen, elke week hopen de supporters op (EINDELIJK) beter spel, maar elke week worden zij weer teleurgesteld. De wedstrijden die ternauwernood worden gewonnen, worden gewonnen met onaantrekkelijk voetbal. Steeds vaker hoor je supporters vooraf al zeggen: “het maakt me niet uit hoe, als er maar wordt gewonnen”. Een bijzondere uitspraak die niet Ajax-waardig is en een duidelijk signaal hoe veel supporters hun verwachtingspatroon al aanzienlijk hebben verlaagd.
  Ajax hoort te staan voor aantrekkelijk voetbal, hoog tempo, acties durven maken. Elk seizoen onder Frank de Boer wordt dat beeld beetje voor beetje afgebrokkeld, waarbij Ajax onder zijn leiding wat mij betreft al maanden lang dik onder een ondergrens is beland.

 21. ajaxhoger

  Met spanning zit ik te wachten wat er gehaald word , en wachten , en wachten , en nog eens wachten , en toen had ik een lange baard en kwam er niet een speler.

Reageren is niet mogelijk.