De Boer blokkeert transfer Van Rhijn: ‘De situatie is anders, hij mag niet weg’

0126ajax-heracles_vanrhijn_

Ricardo van Rhijn maakt de rest van het seizoen deel uit van de selectie van Ajax. De rechterverdediger mocht vertrekken en was in beeld bij Everton (zie bericht), maar na de zware blessure van Kenny Tete (zie bericht) hoeft de rechtsback niet meer op een transfer te rekenen.

“De situatie rond Van Rhijn is nu wel anders. Hij mag zeker niet weg nu Tete is weggevallen. Of we moeten opeens een heel goed alternatief hebben”, aldus Frank de Boer voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo voor de camera van FOX Sports. Tete ligt door een enkelblessure tien tot twaalf weken in de lappenmand.

“Dat er een los botfragmentje bij zat, dat wisten we, maar we wisten niet dat er ook letsel was. Er moest een MRI-scan aan te pas komen en hij is vandaag succesvol geopereerd. Op dat moment kun je het even verbijten, maar uiteindelijk gaat het pijn doen en moest hij gewisseld worden”, aldus De Boer over het blessuremoment van Tete.

Bron: FOXSports

Related posts

46 Comments

 1. Ajacied407

  Begrijpelijk. Maar wat mij betreft mag er sowieso wel iemand bij. Het was echt niet om aan te zien man

 2. FrankiC

  Ik begreep dat ze NEC rechtsback Todd Kane op het oog hadden. Geweldige speler en uitstekend alternatief. Beter dan Van Rhijn.

 3. Litmanen

  Zeker! In die paar minuten dat vRhijn rechtsback speelde vanavond liet hij meer zien dan Veltman de hele wedstrijd. Een belachelijke keus van De Boer. Hij had gewoon met Veltman in Gert centrum moeten beginnen.

  Het is mij een wonder dat spelers als Schone en Van Rhijn nog zo diep kunnen gaan terwijl hun trainer wel vijf spelers had kunnen wisselen vanavond. Om te beginnen Milik. Werkelijk geen goed ding gedaan maar wel blijven staan 90 minuten.

  Ik begrijp het werkelijk niet. Met Schone en van Rhijn op rechts en Ghazi in de spits hoef je helemaal je elftal niet op zijn kop te zetten.

   1. ajaxhoger

    Aan wie dan , aan de materiaalman zeker , wel degelijk ligt het aan de spelers , die spelen FVD toch .
    En jammer genoeg kunnen ze er niks van , alleen verdedigen dat lukt goed, het middenveld ook nog wel , hoewel gudelj sinkgraven twee ver overgewaarderde voetballeres zijn , en de afmakers daar zullen we het helemaal maar niet over hebben , veelste voorspelbaar , en onkunde.

    1. -buitenkantje rechts-

     Aan FdB.. Het ligt aan het systeem dat gespeeld wordt en de posities waar spelers opgesteld worden.. Ook blijven spelers die uit vorm zijn veel te lang staan terwijl er betere alternatieven op de bank zitten.

 4. -buitenkantje rechts-

  Dit kon je toch zien aankomen! Tete kan een blessure krijgen, dan heb je toch een goede tweede man nodig! Onbegrijpelijk dat je een speler verkopen wilt die je waarschijnlijk nog heel hard nodig gaat hebben..

 5. Litmanen

  En dan van hem ook nog verwachten dat hij top gaat presteren, terwijl je hem net bij het vuilnis hebt gezet.
  Dan ook nog reserve zetten als je enige andere rechtsback geblesseerd is.

  De Boer was de weg helemaal kwijt vandaag, wat een afgang zeg!

 6. BobbyHaarms

  Heel de staf krijgt een hele dikke onvoldoende, ze zijn zelfs in staat om de kwaliteiten van een Messi te laten ondersneeuwen met al die opdrachten en hun geschuif met spelers..echt onbegrijpelijk! Het is tijd voor een frisse wind..

 7. AjaxBarcelona

  Off topic: Na de sprankelende wedstrijd van gisteren van ons aller Ajax en een heerlijke nachtrust heb ik toch nog even tijd genomen om wat persoonlijke reacties van forumleden te laten bezinken. Een aantal mensen zal hier erg blij van worden. Mijn account wordt opgeheven. Gegroet en laten we hopen dat Ajax volgend seizoen beter voetbal zal laten zien. Indo en Moosie bedankt en sterkte hier verder.

  1. FrankiC

   Ben je er nog, AB? Ik zou willen dat ik jouw transfer kon blokkeren. Juist nu moet je blijven en is een tegengeluid nodig!

   1. Indojood

    Ik zou ook willen dat ie blijft. Maar AB heeft van een bepaald iemand op deze site als kerstwens meegekregen dat ie maar van de 2e ring dood moest vallen zodat anderen hem bijeen konden schrapen. Hij heeft het nog geprobeerd maar ik begrijp wel dat ie er geen zin meer in heeft. Ik ben geen voorstander van censuur, vind een stevige discussie en wat treiteren over en weer best leuk op zijn tijd maar in dit geval hadden de beheerders gerust een ban kunnen uitdelen.

    1. Widi

     Ik hoop dat AB toch blijft. Een dergelijke kerstwens is niet serieus te nemen, evenmin als degene die hem heeft opgesteld. AB heeft vaak leuke bijdragen hier.

    2. Remco425

     Mee eens Indojood. Dit is tever gegaan. Er zijn grenzen. En uiteindelijk zijn we allemaal Ajacieden toch.

    3. Remco425

     Mee eens Indojood. Dit is tever gegaan. Er zijn grenzen. En uiteindelijk zijn we allemaal Ajacieden toch.

    4. Litmanen

     Als je de hele waarheid over AB en ook jezelf zou ik dat op prijs stellen. Ik ben door AB uitgescholden, uitgelachen, voor lul gezet en er zijn mij heel wat ziektes toegewenst.
     Wie de bal kaatst kan de bal terugverwachten.
     Degene die AB tegenspreekt komt aan de beurt. Helaas voor hem koos hij met mij de verkeerde. Andere deelnemers pikken zijn beledigingen wel, ik niet.
     En nu gaat hij in hoekje zitten huilen.
     Nou, ik wens hem al het goede, vooral een goede psychiater.

     1. Ajax1958

      Netty, je draait de boel om, maar daar ben je goed in, evenals vals beschuldigen ( ik zit nl nog steeds te wachten op bewijs van je bewering dat ik een Wilders vriend ben en me in zijn gedachte zo heb uitgelaten hier) Maar wees niet bang, ik neem de rol van AB zo nu en dan wel over. Valse vrouwtjes zoals jij moeten nu eenmaal even hardhandig op de plek worden gezet. Zo, dan kan je je nu weer achter je fornuis begeven. Trek je jarretelletje maar aan, CJ komt zo weer thuis, dus je wordt zo weer genomen.

     2. Ajax1958

      Er zijn “mensen” met zo’n gigantische plaat voor hun kop, daartegen kan je niet duidelijk genoeg zijn.

  2. Remco425

   Jammer, ik vond je over het algemeen interessante dingen schrijven ook al was ik het er soms niet mee eens. Het ga je goed!

 8. paullus

  zo lang d’r boer voor deze groep blijft staan zal het niet beter worden
  Hij kan die jongens gewoon niet meer motiveren
  En dit is al ruim 3 jaar aan de gang

  1. ajaxhoger

   En het zal nog wel langer gaan duren , hij kan er helemaal geen reet van , zeker wat de spelers betreft .
   Hij had er moeten eisen begin dit jaar , en niet als een jaar knikker alles slikken wat de RVC en overmarsje zegt .
   Natuurlijk was het fijn en goed 4 keer kampioen , maar je moet ook zeggen dat de spelers veel en veel beter waren , en daarvoor zijn klote spelers voor in de plaats gekomen , geen een voldoet of haalt zijn niveau

 9. jojo123

  Het is apart hoe de staf met mensen omgaat . Fdb: wat mij betreft vertrekt vanrijn zo snel mogelijk, al is het Afghanistan. We hebben toch wel iemand achter de hand. Nu mag vanrijn niet meer vertrekken omdat wellicht de tweede in de pikorde niet geweldig speelt. Hier blijkt Fdb weer foutjes te maken (inschattingsfouten). Wellicht heeft hij te weinig inzicht in dit soort zaken …,
  Jammer voor van Rijn … Maar misschien maakt hij zoveel speelminuten dat een betere club hem wilt overnemen .

 10. Remco425

  Ben het met de blokkering eens, maar dan moet Van Rhijn wel spelen. Het heeft geen zin hem dan nog een half jaar op de bank te houden. En voor mij is hij ook gewoon nog steeds het 1e alternatief van Tete.

 11. Remco425

  Ben het met de blokkering eens, maar dan moet Van Rhijn wel spelen. Het heeft geen zin hem dan nog een half jaar op de bank te houden. En voor mij is hij ook gewoon nog steeds het 1e alternatief van Tete.

 12. Litmanen

  Franki ik heb het diverse maken gevraagd: reageer inhoudelijk zonder iemand te veroordelen of belachelijk te maken, maar je ziet het, er blijven een aantal mensen die gewoon doorgaan waar AB nu wil stoppen. (Hoewel, hij heeft minstens twee andere Nicknames )

  Maar men blijft op de man spelen. Nou, dan blijf ik zo normaal als mogelijk een wel inhoudelijk antwoord te geven.
  Ik snap niet waar het voor nodig is als je het niet eens bent met iemand om iemand dan helemaal de grond in te boren. En kijk de reacties van AB er maar op na. Niet mee eens? Dan met gestrekt been er in.

  Van de week zei iemand tegen AB, goh jij weet wel alles beter, zou je geen trainer worden ( of zoiets) nou die beste man heeft het geweten. Helemaal afgeslacht. Dus nu niet janken dat je er niet meer tegen kan, hij is zelf oorzaak van die onzin.

 13. Ajax1958

  Ach Netty toch, ga je nu zielig doen en steun zoeken? Je hebt last van paranoia,als je zegt dat AB meerdere nicknames heeft. Je wenst mensen de vreselijkste dingen toe, je beschuldigt mensen, mensen zijn niet goed, nee ze hebben last van Alzheimer, wanneer ze jou mening niet hebben. Flikker een end op , je bent Geer en Goor in het kwadraat, valse pisnicht. Maar ik ben er hoor, ik maak je nog gekker dan je al bent. MAFKEES!!!!!!!!

  1. ajaxhoger

   Laat de mensen in hun waarde , in sommige heeft hij gelijk en in sommige niet , maar AB moest ook eens zijn hand in eigen boezem steken dat kan ook schelen
   Hij is er gewoon hoor wel een andere naam , waar hij mij ook van beschuldigd , wat toevallig niet is .

   1. Respect

    Lees de bijdragen nog eens terug van hem. Als hij “vervelend” reageerde dan was dat op een vervelende reactie. En ja, er waren mensen die geen goed meer konden doen bij hem maar eerlijk gezegd vind ik dat wel logisch. Vaak werd een serieuze bijdrage belachelijk gemaakt. Misschien omdat die mensen het gewoon niet konden volgen? Ik weet het niet maar niemand hoeft te reageren op een post. Zoals ik het gelezen heb is het een man met respect voor medemens maar je moet hem niet in de zeik nemen. Maar goed, ik lees eigenlijk liever dan dat ik reageer.

 14. Indojood

  Jij zet mensen weg als Alzheimer-patient zonder aanleiding en in de doodswens richting AB betrek je ongevraagd mensen die er niets mee te maken (willen) hebben. Wanneer je hierop wordt aangesproken én op de smakeloze inhoud van je reactie, geef je niet thuis.

  Sorry Jari….

 15. Respect

  Ab ik neem aan dat je ons nog wel leest. De stand van de duimpjes, voor wat het waard is, is 57-0 voor jou. Wie weet bedenk je je nog 🙂

Comments are closed.