Belabberd Ajax leidt duur puntenverlies in eigen ArenA tegen Heracles: 0-0

0126ajax-heracles_milik1

Ajax heeft in de titelrace met psv twee dure punten laten liggen tegen Heracles Almelo. Tegen de verrassende nummer vier van de ranglijst bleef het teleurstellend 0-0. Psv krijgt daardoor woensdagavond bij Excelsior de kans om het gat naar Ajax te verkleinen van drie naar één punt.

Ajax slaagde er net als tegen Vitesse (1-0) niet in het publiek in de ArenA te amuseren, maar over degelijkheid had trainer Frank de Boer wederom niet te klagen. Net als tegen de Arnhemmers gaf de Amsterdamse defensie, met Joël Veltman op de plaats van de langdurig geblesseerde Kenny Tete, bijna niets weg. Waar tegen Vitesse een vroeg doelpunt nog redding bracht, bleef een treffer nu uit. Ook een Amsterdams slotoffensief sorteerde niet het gewenste effect. En dus zal de roep om een nieuwe aanvaller weer toenemen in de hoofdstad.

Net als in de vorige twee duels na de winterstop had Ajax alle moeite om echt goede kansen te creëren. Maar waar de ploeg tegen ADO Den Haag en Vitesse wel telkens een keer wist te scoren, lukte dat tegen Heracles niet. Dat had veel te maken met de defensieve instelling van de gasten. Heracles groef zich van meet af aan in. Spits Wout Weghorst was vaak de enige speler die op de helft van Ajax was te vinden. De kopsterke aanvaller kon echter zelden wat uitrichten met de lange halen die vanuit de verdediging kwamen, waardoor Ajax-doelman Jasper Cillessen zelden wat te doen kreeg.

Ook na rust kwam Ajax er nooit echt lekker uit. Schoten van Anwar el Ghazi en Bazoer waren weliswaar hard, maar gingen recht op Castro af. Bovendien meldde Heracles zich steeds vaker aan de andere kant van het veld. Met onder anderen Lasse Schöne en Viktor Fischer als invallers, zette Ajax in het slotkwartier nog flink aan. Met name Fischer dook enkele minuten voor tijd nog een keer gevaarlijk op voor Castro, maar zijn poging werd geblokt.

Ajax-Heracles Almelo 0-0 (0-0)

Geel: Droste (Heracles)

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman (74. Van Rhijn), Van der Hoon, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven (74. Schöne); El Ghazi, Milik, Younes (58. Fischer)
Wissels Ajax: Boer, Van Rhijn, Fischer, Schöne, Serero, Viergever en Van de Beek.

Opstelling Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani, v Ooijen, Weghorst, Darri.
Wissels Heracles Almelo: Fij, Bosz, Gladon, Navratil, Gosens, Garcia, Heerkes

Related posts

39 Comments

 1. Mauheb

  Tjonge jonge!! Echt gewoon te triest voor woorden, ik dacht laat ik nog 1x naar mijn cluppie gaan! Pfff had me het kunnen besparen deze trip van 300km!
  Echt gewoon slecht! Wat zijn we slecht!! We kunnen die lampen alvast feliciteren!
  Slechter kan gewoon niet!
  Dit was het dan! Kan het niet meer aanzien, mijn club zo te zien rommelen!

 2. lezerG

  Zo doorgaan, dan kunnen we de titel vergeten, stelletje sufferds. Twee goals in drie wedstrijden waarvan twee thuis is echt zoooo mager.

 3. HURBIE

  Wat een verschrikkelijk slechte wedstrijd ,heb me mateloos geërgerd
  Ameteurs lijken het

  1. FrankiC

   Ik lees ook te vaak dat Milik verkeerd gebruikt wordt. Onzin. Het is gebrek aan kwaliteit. Te lage handelingssnelheid, te langzaam, gebrekkige techniek, wint geen (kop)duels. Een voetballende technisch begaafde spits aantrekken, die altijd ‘onderweg’ is. Desnoods een middenvelder als Ziyech of Sisto.

   1. -buitenkantje rechts-

    Den combinatie van.. Hij is te statisch en technisch beperkt.. Aan de andere kant is er geen enkele bruikbare pas gekomen. Niet één! Als je deze spits hebt moetje hem wel anders gebruiken.. Je systeem aanpassen.. Nr 10 gebruiken.

     1. Litmanen

      Er kwamen wel ballen van de zijkant in de eerste helft, alleen Milik stond werkelijk bij elke aanval helemaal verkeerd. De Boer stond aan de kant te vloeken omdat hij steeds niet de eerste paal op zocht.
      Maar wissel zo’n man dan in de rust. Of liever, na een half uur. Schone op rechts en Ghazi in de punt.

    1. FrankiC

     Tuurlijk. Ruit op het middenveld i.p.v. punt naar achter en nog eens 4 verdedigers. Eigenaardig genoeg was ik in zijn huurperiode gematigd enthousiast over Milik. Helaas is daar ondertussen weinig van over.

 4. Indojood

  Gewoon weer een verkeerde keuze van de hier veelgeprezen FdB. Stelt Schöne weer niet op en blijft maar volharden in 4-3-3. Onvermijdelijk puntverlies.

  1. -buitenkantje rechts-

   Helemaal eens Indojood..
   Onvoorstelbaar dat je tegen zo’n tegenstander met 4 verdedigers blijft spelen.. Ze stonden vaak met z’n vieren tegen 1 spits!! Dat terwijl hetmiddenveld weer onderbezet was.. Zelfs een periode dat we achteruit moesten!
   Positief vond ik wederom de invalbeurt van vd Hoorn.. Dijks echt een Dijk! Bazoer prima en El Ghazi vooral in de eerste helft prima..

   1. Indojood

    Als wij het voor het zeggen hadden, BR, dan hadden we de champagneflessen al kunnen bestellen. 🙂

 5. dickst14

  prachtig. weer de o. daar gaat het om tegenwoordig. ik ben/was ajax supporter en geen italiaan. heb na 50 jaar nog nooit zo een laf ajax gezien

  1. -buitenkantje rechts-

   Het veld is echt vreselijk.. Kan je het kampioenschap kosten.. Dit veld is een enkelbreker!

 6. Roberto

  Echt he….maar wel 50 miljoen investeren aan de buitenkant van het stadion, terwijl het op de grasmat moet gebeuren???

 7. rekel23

  Het was werkelijk een drama. De gehele aanvalslinie stond erbij en keek ernaar. Ik zeg kom op met die spits want dit is gewoon triest. Wel blij met vd Hoorn die heeft de zaak weer goed opgepakt.

  1. BobbyHaarms

   Altijd eerst tot 10 tellen zegt men. Nou ik heb nu al 100 keer tot een 10 geteld en het is er alleen maar erger door geworden! Weer 90 minuten m’n tijd zitten verdoen aan de zoveelste zaadpartij. Bazoer is de enige speler die er echt met kop en schouders bovenuit steekt. Sinkgraven viel me de eerste helft niet eens tegen, El Ghazi idem, Dijks goed! Mikey Mike ook zeker niet onverdienstelijk maar dat was het dan wel. Zolang FDB weigert het middenveld te versterken (je hebt nota bene de beste middenvelders van Nederland tot je beschikking!!)blijven we deze zaadpartijen houden…ik wil verdorie Ajax zien en geen schaakpartij!!

   1. BobbyHaarms

    Het publiek komt naar het stadion om vermaakt te worden…maar wij worden eerder gestraft…en daar betaal je dan ook nog eens dik voor!

  1. Velibor

   Wat ik niet snap van die Milik is dat duimpje van hem richting degene die hem een voorzet geeft die weer es op de 2e ring beland,ik zou helemaal uit men dak gaan want hij wordt er op afgerekend!?

 8. Kuijff

  De Boer klaagt dat afspraken niet zijn nagekomen. Hij constateert dat de trekker niet wordt overgehaald en dat er te weinig wordt gecreëerd. Hij zegt dat het opportunisme pas in het laatste kwartier kwam. Dat er toen ook meer werd gecreëerd.

  Wie werd er in de 75ste minuut ingewisseld? Juist! Juist! Lasse Schöne. Ik ben niet van het zeiken op De Boer, maar dit lijkt mij een 1 + 1 = 2tje.

  Moe word ik hier van. Ik hoop echt dat de volgende thuiswedstrijden de hele Arena roept om Schöne. Klaar met die spelletjes, erin met die man!

 9. Johndevlam

  Het spel van Ajax was tegen Heracles veel te onrustig en gehaast. Iedereen wil beslissend zijn voor Ajax maar dat is een individuele instelling. Een team instelling betekent dat je voor elkaar gaat en ook de juiste beslissingen neemt op dat moment. In de aanval zag je dat er regelmatig onzorgvuldig voorzetten gegeven werden en dat er niet meegelopen werd om als spits in de juiste positie te komen. Iedereen werkt hard maar als er verkeerde keuzes gemaakt worden door individualistisch te denken dan kan je dat de titel gaan kosten, los van het feit dat het veld al 20 jaar erg slecht is mag dat geen excuus zijn.

 10. Johndevlam

  Het spel van Ajax was tegen Heracles veel te onrustig en gehaast. Iedereen wil beslissend zijn voor Ajax maar dat is een individuele instelling. Een team instelling betekent dat je voor elkaar gaat en ook de juiste beslissingen neemt op dat moment. In de aanval zag je dat er regelmatig onzorgvuldig voorzetten gegeven werden en dat er niet meegelopen werd om als spits in de juiste positie te komen. Iedereen werkt hard maar als er verkeerde keuzes gemaakt worden door individualistisch te denken dan kan je dat de titel gaan kosten, los van het feit dat het veld al 20 jaar erg slecht is mag dat geen excuus zijn.

 11. Fvanr

  We kunnen wel tegen die koekenbakkers in het veld ons slechte humeur uiten. Maar het is de coache F d B die ze opstelt en niet tijdig ingrijpt. Ook ik heb me geërgerd in het koude stadion. Pas in de laatste tien minuten Lasse inbrengen. Hoe haalt hij het in z’n hoofd.
  Maar wel m’n pluim en mijn felicitaties voor VAK 410.

 12. Mauheb

  Moeten we niet ” om onze club nog te redden” een statement maken?? Want er gebeurt toch niks verder!!

Comments are closed.