Jong Ajax verslaat NAC met 2-1

De_Toekomst

Jong Ajax heeft maandagavond met 2-1 gewonnen van NAC. Voor de ploeg van Jaap Stam en Andries Ulderink wisten Frenkie de Jong en Vaclav Cerny te scoren. De wedstrijd werd afgewerkt in het Yanmar Stadion van Almere.

Eigenlijk zou de wedstrijd gespeeld worden in de Amsterdam Arena maar aangezien het eerste elftal afgelopen zaterdag en aankomende dinsdag een thuiswedstrijd speelt bleek dit organisatorisch echter niet mogelijk. De wedstrijd begon matig en de aanwezige toeschouwers werden in de eerste helft niet echt verwend. In de tweede helft kwam daar al snel verandering in en met name nieuwkomer Frenkie de Jong had hier een groot aandeel in. De van Willem II overgekomen speler gaf een assist a la Bergkamp waarna Vaclav Cerny beheerst de bal in het doel werkte. Kort daarna was het duo ook verantwoordelijk voor de 2-0. Ditmaal was het Cerny die met een hakbal de bal bezorgde bij De Jong die de 2-0 maakte. NAC kreeg kort daarop een penalty die door Brands werd benut. Er volgde een slotfase met kansen voor beide teams maar het was uiteindelijk Jong Ajax dat in Almere aan het langste eind trok.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Owusu, Van Bruggen, Warmerdam, Dankerlui (Lartey Sanniez) De Jong, Clement (84. Bakker), Nouri, Acolatse (64. El Mahdioui), Hendriks, Cerny.

Bron: Ajax.nl

Related posts

19 Comments

 1. Rvdt020

  1. Dat is heel erg knap !!
  2. Goed voor Frenkie (blijkt tot nu toe een aardig goeie aankoop)
  3. Natuurlijk weer Cerny, die mag van mij part wel op rechtsbuiten hoor !!

   1. antonajax

    Geweldige prestatie dit!

    De belofte elftallen kunnen geen periodetitel winnen. Die schuift dan automatisch door naar de eerst volgende in de stand. Ajax mag namelijk niet promoveren

 2. LeroyT

  Jong Ajax gaat steeds beter draaien. Lekker voor het moraal van de spelers. En ja van mij mag Cerny echt heel snel bij het eerste komen.

 3. Remco425

  Laatste 4 wedstrijden op rij gewonnen. Begint al een lekkere serie te worden! En tegen NAC mag dat best een verrassing genoemd worden. Inmiddels al op de 8e plek, lekker! 🙂

 4. Niels1983

  Ik hoor hier weinig over nouri! Geweldige straatvoetballer. Mooie overwinning met 2 goals die als ze door Barcelona worden gemaakt de hele wereld over gaan

 5. Widi

  Ze speelden echt heel goed. Met FdB op de tribune. Nouri is aan zijn laatste maanden buiten Ajax 1 bezig. Verder heel degelijk. Technisch en tactisch goed allemaal. Louter voldoendes.

 6. Brokamp

  Ik zat voetbal inside te kijken maar was blij dat ik even aan het zappen was. Heb echt genoten, er werd niet alleen goed gevoetbald maar ook geknokt.

  1. AFCA my World

   Dat zou ik ook graag in Ajax 1 zien,hopelijk stromen er volgend seizoen wat spelers door,dan zullen er wel wat moeten vertrekken ,Duarte boilessen bijv, liefst zie ik v/d Hoorn blijven kan in de verdediging en in de aanval goed uit de voeten !

 7. afcadeluxe

  ook weer een reden om raffie niet terug te halen met de jong die eraan komt hopelijk

 8. Indojood

  Leuk om te zien dat Jong Ajax mooi verzorgd combinatie voetbal laat zien. Schitterende assist van De Jong!!!!

Comments are closed.