De Boer: ”Hebben nagelaten om ze echt pijn te doen; Dat moet beter’

0123ajax-vitesse_bazoer

Frank de Boer was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (1-0) redelijk tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij en wonnen we veel duels”, aldus De Boer tegenover FOX Sports. “We hebben vier, vijf, zes omschakelmogelijkheden gehad en daar doen we te weinig mee”, constateerde De Boer voor de camera van FOX Sports. “We hadden genoeg mogelijkheden om ze echt pijn te doen. Dat hebben we nagelaten en moet beter.”

De Boer van Ajax zag al binnen de halve minuut Riechedly Bazoer de enige treffer van de avond maken maar kon niet achterover gaan leunen na de treffer. “Nee, ik weet dat Vitesse een goede ploeg heeft. Het is leuk dat je snel op voorsprong komt, maar dat zegt nog niks. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd. Of een vroege voorsprong verlammend werkt? Nee, dat vond ik niet. In de eerst helft had Anwar El Ghazi veel dreiging en wij hadden veel mogelijkheden.”

De Boer beaamde ook dat het qua amusementswaarde een stuk beter kan. “We mogen meer spektakel laten zien”, zei hij. Gelegenheidsaanvoerder Joël Veltman kon zich ook vinden in de woorden van zijn coach. “Daar ben ik het wel mee eens, gezien de tweede helft. We stopten na rust eigenlijk met voetballen, net als vorige week tegen ADO. De eerste helft vond ik wel goed.” Veltman noemde het winnen van mindere wedstrijden wel een positief punt. “Het is een goed teken, maar het moet nog wel veel beter bij ons.”

Na afloop ging het ook over Kenny Tete, die zich na twintig minuten spelen geblessseerd uit viel nadat hij hard in aanvaring kwam met tegenstander Isaiah Brown. “Hij had voor de wedstrijd al wat last van zijn enkel”, aldus De Boer. “We moeten afwachten hoe ernstig het is. Laten we hopen dat het meevalt.”

Bron: FOXSports

Related posts

49 Comments

  1. Ajacied407

   Weetje wat pas beter moet? Een spits die als aanspreekpunt fungeert. Gauw eraf met Milik. Heeft in 90 minuten lang niets laten zien

   1. Remco425

    Moet hij wel wat andere ballen dan ziekenhuisballen krijgen of uberhaupt ballen krijgen. En 1 maal was hij aanspeelpunt want gaf hij een assist op ElGhazi die die niet te missen kans toch mistte. Anders had hij gewoon de zoveelste assist op zn naam gehad dit seizoen. Onze topscorer en degene met de meeste assists van dit team. Inderdaad, weg ermee! …

  2. -buitenkantje rechts-

   Kom op zeg! Zakelijk uitgespeeld! Alleen maar achter Vitesse aangerend.. 38% balbezit.. Beschamend.. Ajax is een verdedigende counterploeg geworden die het counteren niet onder de knie heeft..
   En we zijn nog blij toe.. Onvoorstelbaar!

   1. woody79

    ben dr ook niet zeker van maar twente speelde vorige week met gogme. Azzouzi erin en scoort

 1. Didron

  Hopelijk ziet de Technische staf, het bestuur en de RvC in dat het beter moet. Natuurlijk zijn het weer drie punten, maar de dominantie en het goede/mooie spel zijn weg (al tijden). Hopelijk komt/komen er versterking(en). Al zou ik nu niet meer weten wie, zeker door de vele geroepen namen. Laten we hopen dat het vanaf vandaag mooier, beter en dominanter wordt. Op naar het kampioenschap! WZAWZDB!! ABSJ!!

  1. Indojood

   Bijna iedereen vindt dat het beter moet, al zijn er supporters waarvoor alleen de winst telt, maakt niet uit hoe en dat geeft te denken.

   1. AjaxBarcelona

    Alleen maar alles afzeiken zoals Ajaxhoger doet is ook niet te pruimen Indojood. Blij zijn met de punten en streven,hopen naar veel beter spel is de weg. Elke bijdrage je club de grond in boren is ook zwaar kut.

     1. AjaxBarcelona

      Is al meermalen gebeurd. Was ook niet aan jou adres. Gebruikte piegum als voorbeeld 🙂 ging mij erom dar er een tussenweg is. Niet alleen maar juichen voor de punten maar ook niet alleen maar afzeiken. Jij hebt redelijk de tussenweg haha

     2. ajaxhoger

      Indojood het zal me een worst wezen wat hij zegt , hij droomt schijnbaar van me dat zielige figuur .
      Misschien heeft toon nog gelijk wat betreft die vriendjes , ik weet het niet hoor , het zou zo maar waar kunnen wezen .

 2. ajaxpers

  FDB is een held. Hij stond met zoveel passie het team te coachen. Geweldig om te zien.

  1. BobbyHaarms

   Deze plaat begint donkergrijs te worden Frank. Met alle respect maar ik begin hier net als Wim Kieft een beetje moe van te worden. Neemt niet weg dat ik zeker toekomst zie in een aantal jongens waarvan ik Bazoer toch echt wel de beste vind, wat een baas is dat zeg!

   1. ajaxhoger

    Bobby er veranderd echt niks , het is praten praten en nog eens praten , en aan het einde komt er geen reet bij .

    1. BobbyHaarms

     Dan wordt het toch eens tijd dat Ajax die cirkel gaat doorbreken Ajaxhoger, want op deze manier breek je Europees straks helemaal geen potten meer

     1. ajaxhoger

      Dat lijkt mij ook , ik vind het zo klote dat we zo hard afglijden , en het ergste is nog , er word totaal niks aan gedaan , dit ajax wint europees bijna niks , jammer maar helaas

     2. ajaxhoger

      Bobby toch dat mag je niet zeggen van de azzijnzeiker AB , dadelijk droomt hij van jouw ook nog , je mag alleen positief schrijven ook al is het nog zo slecht , hij kan me een bout hachele hahahah

     3. AjaxBarcelona

      Iemand gaf aan dat het Nederlands van Ajaxhoger beter zou zijn dan het Nederlands van Toontje lager. Ik blijf nog steeds bij mijn mening …. Dezelfde azijnzeikerds. Prachtig zoals Ajaxhoger zijn eigen gezeik vertaald naar een ander.

     4. Didron

      Yep, en dan elke keer ook de komma op de verkeerde plaats(en). Al dan niet met een spatie die dan ook nog verkeerd gezet is 😉

  2. -buitenkantje rechts-

   En de roemruchte zin.. ” we waren de bovenliggende partij” haha! Geen enkel feit die deze uitspraak ondersteunt .. We hebben 1 voorzet van Dijks gezien in de eerste minuut.. Daarna alleen achter Vitesse aangerend en volledig weggetikt op het middenveld.

 3. Remco425

  Eerste 30 minuten waren aardig. Als Veltman zijn niet te missen kans en El Ghazi 1 van zijn kansen had benut had het 3-0 bij rust gestaan en was de 2e helft heel anders gelopen. Nu werd het weer billenknijpen.

  1. ajaxhoger

   Helemaal gelijk Remco , het was weer niet hoogstaand en dat is zacht uitgedrukt , van die kansen hadden er een paar moeten zitten .

 4. vanzanten

  Pijn doen. Echt zo’n loze modekreet, die ook door Frank vaak wordt gebruikt. De enige die Ajax pijn doet is de liefhebber van aantrekkelijk voetbal.

  1. -buitenkantje rechts-

   Helemaal eens vanzanten.. Beschamende pot waarbij de 1-0 het beschamende spel camoufleert..

 5. Ajax1958

  Bewust 24 uur na de wedstrijd gewacht met een reactie, om alles te overdenken, maar ik kom nu toch tot 1 conclusie en dat is, dat ik er geen harde van kan krijgen zoals we spelen. Dit gaat (hopelijk niet) verkeerd aflopen. We hebben een bepaalde lijn verlaten en dat staat een positieve ontwikkeling in de weg ( druk ik me even voorzichtig uit om Netty N niet voor haar kop te stoten) Ik snap alle positivelingen niet. Ja, we staan (nog) bovenaan met (slechts) 3 punten voorsprong en met een doelsaldo van bla bla bla. Gelukkig is 010 afgehaakt, dus nog 1 tegenstander. Mijn conclusie is dat we het moeilijk genoeg hebben in onze (zwakke) competitie en het internationaal ( helemaal ) niet kunnen bijbenen . Ik (persoonlijk) zie dat volgend seizoen niet veranderen, er moet wat gebeuren, want we gaan de verkeerde kant op. Steken we er met kop en schouders bovenuit? Nee, het is bijna iedere week puffen en steunen om tot een overwinning te komen, maakt niet uit hoe. Dit is niet des Ajax. Mijn Ajax speelt mooi/aantrekkelijk voetbal waar ik trots op ben en vermaakt de supporters. Van dit niveau zitten we (helaas nog) ver vanaf. Wanneer worden ze eens wakker in de top?????????

  1. BobbyHaarms

   Ze worden niet wakker Ajax1958 ze hebben de lijn Cruijff verlaten en gaan verder hun eigen weg en maken ons blij met namen van spelers die niet komen.

  2. Didron

   PRACHTIG verwoord Ajax1958!! Mag dan 16 jaar jonger dan jij zijn, maar we delen dezelfde mening!!

  3. AjaxBarcelona

   Nou heb ik sowieso in al die 58 jaar nooit een harde gekregen van welke voetbalwedstrijd dan ook 🙂 verder: eens.

   1. ajaxhoger

    Kan ook niet die krijg je wel van je buitenlandse nichtvriendjes hahahahahahahhaahha ,

  4. Indojood

   Ja precies mijn gedachten. Er zijn lieden die doodleuk beweren dat er redelijk tot goed is gespeeld. Ik ben van dat er stijlbreuk gaande is en Ajax tot de grauwe grijze massa gaat behoren waar alleen het resultaat telt.

  1. BobbyHaarms

   En dan zit ik zaterdagavond nog steeds naar dat spandoek van Johan te kijken in de nok van ons stadion..stelletje vieze huichelaars zijn het

 6. Mauheb

  Kommer en kwel weer gisteren in de arena! We staan “nog” bovenaan, maar niet meer lang helaas!

 7. AjaxBarcelona

  Wie weet wat er nog gaat gebeuren nu de RvC toestemming heeft gegeven voor een aankoop.

 8. bukowski7709

  ben er maar een keertje geweest in de arena… en de seizoenskaart houder naast was eigenlijk best tevreden… treurig!

Comments are closed.