Ajax boekt moeizame zege op Vitesse

ajax-vitesse

Vanzelf ging het zeker niet, maar Ajax heeft drie punten overgehouden aan de topper tegen Vitesse. In de Amsterdam Arena wees de koploper de nummer 4 van de eredivisie met 1-0 terug. Uitgerekend Riechedly Bazoer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De statistieken laten zien dat Vitesse het meest won van Ajax-trainer Frank de Boer dan alle andere clubs in de Eredivisie maar Riechedly Bazoer veranderde dit door na 26 seconden al de eindstand op het scorebord te zetten waarmee hij het record van de snelste goal in de Arena vestigde. Vitesse kon hierna niet echt gevaarlijk meer worden en had Jasper Cillessen een relatief rustig avondje.

Kenny Tete viel in de negentiende minuut al uit door een enkelblessure waar hij voor de wedstrijd al last van had. Mike van der Hoorn was zijn vervanger en daardoor schoof Joël Veltman naar de rechtsbackpositie. Een enkele keer werd er goed druk gezet waardoor er mogelijkheden ontstonden voor Ajax maar de beste kans was voor Anwar El Ghazi die snoeihard op keeper Room schoot maar deze wist de bal over het doel te tikken.

Ajax – Vitesse 1-0 (1-0)
1. Riechedly Bazoer 1-0

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete (’19 Mike van der Hoorn), Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer (’81 Thulani Serero),  Donny van de Beek(’64 Daley Sinkgraven), Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, Arek Milik, Amin Younes

Opstelling Vitesse: Room, Ota, Kruiswijk, Werff, Diks, Nakamba, Kazaishvili, Yeini (’84 Baker), Brown, Solanke (’74 Dauda), Rashica (’46 Oliynyk)

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Toeschouwers: 48.533
Gele kaarten: Jairo Riedewald (Ajax), Yeini, Ota (Vitesse)

Related posts

86 Comments

   1. Charka53

    Je heb een beetje gelijk De Ajacied het voetbal was niet spectaculair maar zakelijk ze hebben hard gewerkt Vitesse is goed bespeeld ze hebben
    geen kans gecreëerd dus weer drie punten er bij.

   2. Didron

    34x 1-0 levert ook het kampioenschap op! 2 wedstrijden de nul geeft weer eens de kracht van de verdediging weer, maar 2x maar 1 doelpunt geeft ook de zwakte / pijnpunten van de aanval weer… Wellicht dat deze twee wedstrijden de RvC etc. overtuigd hebben dat er toch echt een goede spits bij moet komen…

    1. Charka53

     Zeker de aanvallers brengen niet wat we er van moeten verwachten maar als ze nu de bal eens opzij leggen aan de speler die er beter voor staat en zich zelf niet steeds vast lopen wordt er vanzelf meer gescoord

  1. -buitenkantje rechts-

   Doelpunt voor 90% op rekening van Dijks.. Speelde echt geweldig! Zelfs zijn voorzet kwam aan..

 1. Jari86

  Redelijk gespeeld, maar een zeer belangrijke overwinning. Verdediging was echt goed. Vitesse is toch altijd een lastige tegenstander.

  1. Rvdt020

   Weet niet wie dat op was gevallen, na die (bewuste) tackle van Brown op Tete dat smerige knipoogje van Brown ? Dat geeft weer hoe sterk Tete dit seizoen speelt.

  1. Charka53

   Ja War ik zat naar Fox te kijken en toen Tete aangaf dat hij gewisseld moest worden gaf de dader een knipoog naar de bank van Vitesse dus ik maak er uit dat het zijn bedoeling en van de trainer Maas was om Tete er uit te schoppen lekker sportief van die stakkers.

 2. Amoebe

  Elke keer als Ajax snel scoort kun je er vergif op innemen dat de wedstrijd ruk wordt!!!

 3. pwborst

  was minimaal geel voor Brown. vd Hoorn viel heel redelijk in. Normaal is hij dan de zwakste schakel. maar dat viel heel erg mee!!!

   1. Ajax 010

    Helemaal mee eens. Vond het prima dat Mitchell Dijks werd uitgeroepen to MotM, maar dat had ook Mike van de Hoorn mogen zijn. Goeie gozer !

  1. Remco425

   Kreeg ook weer alleen maar ziekenhuisballen, als hij al een bal kreeg. Stond op een eiland, totaal geen aansluiting van flankspelers en middenvelders. En toch ook weer bijna de assist op een mooi schot van El Ghazi.

 4. ajax26

  Verdediging staat als een huis.
  Dan zie je hoe je een wedstrijd kan winnen zonder gezeik

 5. ajaxpers

  Veltman, Dijks, Cillissen, Younes en Riedewald waren zeer goed en met alle respect Bazoer heeft na 30 seconden alleen maar een beetje rondgehuppeld. Dit team speel eindelijk volwassen. Goed werk van FDB.

 6. LeroyT

  Gelukkig is mijn gevoel niet uit gekomen en hebben we gewonnen. Deze wedstrijden hoeven niet mooi te zijn om te winnen. De punten tellen. Nu vandaag PSV punten verspelen en laat Feyenoord dat dan ook maar doen.

 7. Remco425

  Meestal verliest Ajax van Vitesse dus dit is pure winst. Eerste 30 minuten was ook best aardig. Snap alleen niet dat Tete speelt als hij al last had en zeker dat je dan geen rechtsback als reserve mee neemt. Maar Veltman en Vd Hoorn hebben het goed gedaan. Alleen die kans van Veltman he.

  1. Widi

   Grappig dat sommigen zich hier gisteren nog afvroegen waarom Ajax van der Hoorn niet gewoon laat gaan……….

   1. Indojood

    Vind ik nog steeds. Zie liever iemand als Lartey Sanniez als backup. € 4 miljoen voor een bank en tribuneklant is onzin. Doet zijn optreden van gisteren niets aan af.

 8. Ajax1958

  Ik vind het raar dat op het moment dat Tete uitvalt, Ricardo van Rhijn niet in de “etalage” wordt gezet. Nu ging de Boer het omgooien met vdHoorn in centrum en Veltman naar back positie. Als v Rhijn zelfs nu geen minuten krijgt pffffffff……..
  Kapitaalvernietiging! Kan gesteld worden dat het met vdH ook kapitaalvernietiging is, maar vRhijn was internationaal, dus meerwaarde.

  1. stylo1984

   Vond Veltman niet bepaald lekker spelen ook op die positie… Aanvallend in ieder geval

  2. BobbyHaarms

   Ricardo van Rhijn kon ook onmogelijk invallen Ajax1958…hij zat niet eens bij de wedstrijdselectie.

 9. AjaxBarcelona

  Apart dat mensen nog steeds Milik in bescherming nemen. Die jongen is gewoon een slechte spits. Het ligt niet alleen aan gebrek aan voorzetten, het os technisch gewoon een zeer middelmatige voetballer. Verder was er wel degelijk een backup voor Tete. Veltman is van origine rechtsback en vd Hoorn is backup voor Veltman. Geen enkel probleem dus. Verder zag je vooral in de eerste helft het afjagen op de bal, ook door Bazoer. Dus dat hij alleen de eerste minuut actief was ……. Raar gezien. Ik zou dinsdag Milik op de bank/tribune zetten en el Ghazi spits.

   1. AjaxBarcelona

    Hierboven een antwoord op anderen, hieronder op dat van jou 🙂 als de app dit goed plaatst tenminste.

  1. Remco425

   En toch heeft Milik qua doelpunten en assists best een goed gemiddelde bij zowel Ajax (beter dan Kluivert destijds) als Polen. Maar daar schijnen sommigen blind voor te zijn.

    1. Remco425

     Haha maar ik vind het gewoon raar dat velen vinden dat hij er niks van kan terwijl hij zowel de meeste doelpunten als meeste assists van iedereen op zn naam heeft. Nog maar een half jaar geleden was iedereen blij dat Ajax hem eindelijk gecontracteerd had en nu zou hij er ineens niets van kunnen? Terwijl zijn cijfers redelijk tot goed zijn en ook nog jong is en dus ook nog veel kan leren. Ik snap dat gewoon niet. Spelers worden hier wel heel snel afgeschreven.

 10. AjaxBarcelona

  Frank vond het niet logisch om van Rhijn van de tribune te halen, naar de kleedkamer te sturen en dan in te vallen. Probleem was ook dat van Rhijn niet op het wedstrijdformulier stond. Ik denk zelf dat dat de reden is geweest dat hij vd Hoorn heeft ingebracht. Die zat wel al omgekleed op de bank.

   1. BobbyHaarms

    Dat stukje had ik nog niet gelezen AB, vandaar mijn stukje hierboven over van Rhijn. Maar mee eens dus.

 11. LeroyT

  Milik is geen slechte spits maar hij past niet in het systeem. Hij is een 4-4-2 spits. En daar heeft Ajax al vaker de plank mee misgeslagen om een speler te halen die niet in het ajaxsysteem past.

  1. AjaxBarcelona

   Volgens mij speelt Bayer Leverkusen het 4-4-2 systeem en daar kwam Milik totaal niet uit de verf. In het Poolse elftal gaat het bij vlagen beter maar puur omdat er dan een klasbak met techniek naast hem loopt.

 12. Indojood

  Leek wel een serie A wedstrijd. Ben blij met de punten maar deze tactiek gaat ons nog een keer opbreken. Vitesse was gisteren ook niet bijster geweldig maar een ieder die druk zet, kan dit Ajax in de problemen brengen. Op het middenveld moeten toch echt minimaal 4 spelers staan wil je niet constant naar achteren lopen.

 13. ajaxhoger

  Het was weer twee keer niks voetballend gezien , er was geen mooi voetbal te zien , het was weer hotse knotse voetbal .
  We gewonnen gelukkig Vitesse heeft weinig of geen kansen gehad , wel omdat van der Hoorn heel goed aan het verdedigen was , hij was zelfs heel goed , we hadden gewoon de kansen af moeten maken .
  Die hebben we namelijk zat gehad , milik die moeten ze vlug op de bank zetten, dan kunnen ze beter schone daar neer zetten , die kan nog voetballen , die Milik kan helemaal niks , niet een bal neemt hij goed aan .

 14. AjaxBarcelona

  Nog niet zo lang geleden was de verdediging een gatenkaas. Dit jaar staat die linie goed. Op naar de volgende, nog twee te gaan 🙂 Het gaat heel langzaam maar ik zie vooruitgang.

  1. Indojood

   Prima dat de verdediging goed staat maar ik zie nu ook we (on)bewust erop gaan leunen. Blijf erbij dat FdB tactisch verkeerd bezig is en dat we 3-4-3 of 3-5-2 moeten gaan spelen en het middenveld moeten gaan beheersen. Balbezit is niet altijd zaligmakend maar gisteren was het 38%!

   1. BobbyHaarms

    Ja en 38% is echt extreem laag voor Ajax Indojood, zoveel balbezit had de tegenstander altijd in nog niet eens zo’n ver verleden . Spel was vaak ook niet om aan te gluren, al vond ik Ajax wel zeer sterk beginnen en er werd goed druk gezet. Een lelijke overwinning is ook een overwinning, maar je krijgt onherroepelijk een keer de deksel op je neus met dit spel.

    1. -buitenkantje rechts-

     Onvoorstelbaar slecht gewoon! We spelen gvd thuis! En dan nu net doen alsof het bewust is.. Middenveld werd weer weggetikt! Zet er nu s een of twee extra middenvelders neer.. Een ezel stoot zich in het gemeen geen twee keer enz… Fdb gewoon 40 wedstrijden..

 15. JCruijff

  Dit team had vorig jaar verloren. Er is zakelijk gespeeld en volwassen. Vanuit de verdediging spelen. Zo spelen veel ploegen. Vitesse heeft slechts 1 kans gehad om te scoren. Al zijn er wel nog veel punten om aan te verbeteren. In de voortzetting van Jasper bijvoorbeeld. Zijn lange ballen naar voren bereiken vrijwel nooit een medespeler. Zijn uitrap techniek laat te wensen over en is zeker trainbaar. Heel vaak staat onze spits 1 op 1 na een afgeslagen aanval. Vitesse bijv stond dan met 9 man voor de bal en was achterin niet georganiseerd. Trap de bal dan snel naar voren…ziet hij gewoon te laat.

  1. AjaxBarcelona

   Spelhervattingen van Jasper zijn inderdaad veel te traag. Zijn voorgangers hadden hier veel meer gevoel voor en inzicht in. Dat is echt wel een gemis bij hem.

    1. AjaxBarcelona

     Beste Hazez, als het je niet bevalt …. flikker dan gewoon op. Heb ik een spreekverbod of zo? Is mijn mening geen mening. Randdebiel (nette tijden zijn over bij dit soort idioten, excuus)

     1. Didron

      Mee eens -AB-! Op social media en dus ook dit forum mag men een eigen mening hebben. Wanneer iemand het er niet mee eens is heeft die persoon twee opties: negeren of reageren. Maar een hoop leden (laten we ze maar geen fans noemen) op dit forum lijken wel alleen een account aangemaakt te hebben om te kunnen zeuren, zeiken en beledigen. En dit dan zonder postitieve tegenposts cq. tegen argumenten. We hebben o.a. afgelopen week een hoop gelezen en gehoord over rascisme, maar zo is er ook nog het woord respect… Ontzettend veel posts zijn absoluut respectloos. Laten we met z’n allen proberen ons niet te verlagen!! Af en toe een wanklank is ok, zeker als het over het spel van Ajax gaat of over het transferbeleid. Maar laat elkaar in je/hun waarde…

     2. Didron

      @ Hazez: bedoelde je mij met je quote mongooltje unquote?? Noem me dan bij nickname!! Dan is het duidelijk wie je bedoeld! En mocht je mij dus bedoelen het woord ‘gepreek’ had je dan mogen vervangen door de woorden ‘normen en waarden’!!!!!!

     3. Litmanen

      En het niveau stijgt weer. Les 1 spreek professor AB niet tegen, anders ben je echt de lul hier…….

     4. AjaxBarcelona

      Daar hebben we Ruben de Puben ook weer vanaf zijn zolderkamertje. Inhoudelijke reactie van je Ruben, klasse jongen. Ook voor jou: flikker een eind op idioot.

   1. BobbyHaarms

    Eens. Uittrappen van Jasper kijk je soms met samengeknepen billen aan. Is trainbaar idd, maar Frank zegt over zoveel dingen dat het beter moet alleen ik zie het nog niet.

 16. stylo1984

  Prima wedstrijd met deze uitslag, loopt ook genoeg talent daar rond dus je gaat niet even met 4-0 winnen

 17. Bansberg04

  Wat is een moeizame overwinning als je binnen een minuut scoort daarna redelijk de wedstrijd controleerde je kunt wel zeggen dat ze moeizaam de wedstrijd hebben uitgespeeld met wat reële kansjes

  1. BobbyHaarms

   De punten zijn binnen en daar gaat het om. Maar (om het in Frank zijn welbekende woorden te zeggen:)het moet echt beter de volgende keer.

 18. afcadeluxe

  vond trouwens dat fdb schöne had moeten brengen ipv sinkgraven die heeft telkens weer een raar momentje…

  1. AjaxBarcelona

   Ook die bal gezien terug naar zijn verdediging? Was bijna een splijtende pass voor Vitesse 🙂

 19. Ajax 010

  Dat is veel te makkelijk. Na een wat aarzelend begin, had Sinkgraven gisteravond een hele acceptabele invalbeurt. Heb een zwak voor deze jongen; heeft het vermogen om inzicht en (aanvallend) handelen perfect te combineren. En dat dit er nog niet altijd uitkomt, is niet zo verwonderlijk; ook Sinkgraven is nog maar 20 ….. Hij doet me denken aan de jonge Litmanen. Toentertijd bestond een dergelijk forum als dit nog niet, maar ik weet zeker dat ook hij hier dan regelmatig zou zijn afgeserveerd door een aantal van ons. Ondertussen weten we beter …….

  1. AjaxBarcelona

   Het commentaar was ook alleen gericht op dat ene moment niet op zijn hele bijdrage aan de wedstrijd. We kwamen bij dat moment goed weg toch?

 20. Ajax 010

  Begrijp ik. Maar ik wil alleen wel waken voor stemmingmakerij. Wordt niemand beter van.

 21. Litmanen

  Op deze topic, op een totaal van 79 heb jij 13 maal je ongefundeerde kritiek op van alles iedereen professor Weeniebeter. En als iemand je dan te grazen neemt met je non-kennis ( het scoren van Zivcovich) dan zwijg je in alle talen.
  En dan ook nog de stupiditeit noemen dat Van Rhijn wel had kunnen invallen, maar dat dat wat veel tijd had gekost, met omkleden en zo

  Wat minder bijdragen en wat meer bescheiden zouden je sieren, maar ik weet nu al dat nummer 14 er aan komt….
  En dat is dan weer je lievelingsgetal, want Cruijff had gisteren natuurlijk met een heel andere opstelling gespeeld.

Comments are closed.