Bazoer: ‘Ik snap niet dat er nog racisme is, ik wil gewoon voetballen’

0117ado-ajax_bazoer1

Riechedly Bazoer kreeg afgelopen zondag tijdens het uitduel met Ado verschillende spreekkoren tot zich gericht en zelfs oerwoudgeluiden klonken vanaf de tribune. Bazoer heeft tijdens de wedstrijd niet overwogen om het veld te verlaten maar was eerlijk gezegd ook niet op de hoogte dat dit kon.

‘Ik was gefocust op de wedstrijd en natuurlijk hoor je af en toe dat ze iets naar je roepen en liedjes met mijn naam erin zongen. Toen de oerwoudgeluiden opnieuw klonken heb ik de scheidsrechter gezegd dat ik rare geluiden vanaf de tribune hoorde en of dit wel mocht. Toen hij zei er iets aan te zullen gaan doen heb ik mij weer afgesloten en was ik weer bezig met de wedstrijd. Ik ben een nuchtere jongen. Ik denk maar zo: als ik geen goede voetballer zou zijn, zouden ze me ook niet proberen om me op zo’n manier uit de wedstrijd te halen. Al is het natuurlijk wel erg wat er is gebeurd. Ik snap niet dat er anno 2016 nog racisme in stadions kan zijn. Ik ben teleurgesteld dat die spreekkoren en rare geluiden bijna de hele wedstrijd konden klinken. Maar het is nu verleden tijd. Ik wil gewoon voetballen en kampioen worden met Ajax’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

23 Comments

 1. AfcaMikey

  man zijn gewoon paar kansloze die niks beters weten te verzinnen die dit doen heeft niks met voetbal te maken! gewoon zaterdag weer lekker ballen, noet verlagen of wakker liggen ervan ga zo door bazoer!!

 2. casAFCA

  19 jaar pas en toch het meest volwassen van t hele stadion. Laat die randebielen maar lekker joelen, die hebben toch t zelfde iq als hun leeftijd. Blijf maar vooral zo voetballen want daar ben je g*dverdomme goed in zeg!

 3. woody79

  een 19 jarige donkere jongen hoeft ook niet van het veld te lopen. zou er eerder 2 inperen. dan krijg je de eikeltjes stil. straks gaan ze tegen Younes WOII termen uitkramen. Maar hij scoort wel en dus hoor je niks

 4. Remco425

  Ik snap het ook niet Bazoer. Onbegrijpelijk. Maar wat je zegt, gewoon lekker die schaal ophalen dit jaar!

  1. BobbyHaarms

   Deze jongen staat zo ongelooflijk sterk in zijn schoenen. ..bewonderingswaardig op die leeftijd! Wat een verschil dan toch met El Ghazi zeg met zijn vingertje voor zijn mond als ze wat naar hem roepen

 5. Didron

  31 mei 2013: Het FIFA-congres heeft vrijdag met een overweldigende meerderheid enkele voorstellen aangenomen ter bestrijding van racisme. Clubs kunnen bij verschillende incidenten (bijvoorbeeld bij oerwoudgeluiden door fans) uit de competitie worden gezet. Voor een eerste of een kleine overtreding wordt nog een boete uitgedeeld, maar vanaf de tweede overtreding worden de straffen stapsgewijs verzwaard. Tot de sancties behoren ook puntenaftrek of het spelen van wedstrijden zonder publiek. “We hebben allemaal een hekel aan deze immorele, ongeciviliseerde en zelfdestructieve krachten”, aldus Blatter. “Deze resolutie zendt een sterk signaal uit. Zero tolerance is nodig. Racisten, jullie laatste uur heeft geslagen.” . . . . . . . . . Commentaar Didron: Helaas heeft het nog steeds niet geholpen, en kunnen mensen nog steeds hun gang gaan. De KNVB heeft destijds ook ingestemd, maar lijkt e.e.a. vergeten? te zijn… Mijn inzien moet elke vorm van rascisme meteen keihard bestraft worden! Ongeacht welke club!

  1. FdB=Ajax

   Helemaal mee eens. Helaas eindigen dit soort zaken vaak met: “De KNVB neemt het in onderzoek” en dan hoor je er vervolgens niks meer van.

 6. Widi

  Ik was in het stadion. Deze geluiden kwamen uit wat soms wel wordt genoemd “het sfeervak”. Verder uit niet 1 ander vak. De mensen in dat vak geven de indruk dat zij voortkomen uit de onderlaag van de samenleving en zorgen, steeds op een andere manier, voor problemen. Laten we niet denken dat zulke mensen alleen bij ADO op de tribune zitten. Ze zitten bij elke club, ook bij ons. Voor de laatste thuiswedstrijd tegen Graafschap was ik ze in de metro van Centraal naar de Arena al zat. Ze zijn helaas niet uit te roeien. Eens kijken wie hier op reageert………

  1. Mokumertje020

   Tja je hebt ze inderdaad jammer genoeg overal maar als je aandacht aan ze besteed zijn ze alleen maar blij gewoon negeren die handel (ook al is dat moeilijk bazoer je reageerde als een baas) het zijn geen echte voetbal fans

   1. Widi

    Ze zijn uit op sensatie, aandacht. Eigenlijk zijn ze heel zielig. Ik denk niet eens dat het echt allemaal racisten zijn. Ze zijn vooral dom en onverschillig. En ze hebben weinig te verliezen. Want wie doet ze wat?

 7. Vakje129

  Morgen tijdens de wedstrijd Bazoer een ❤️ onder riem steken en hem minuten lang toezingen ,Held Baas Prof??????

 8. Opnaar40k

  KNVB keihard afstraffen! ADO 10 punten in mindering brengen. Wedden dat het dan over is!

 9. AjaxKat

  Inderdaad, Ajax had ‘m tegen zichzelf in bescherming moeten nemen door dit interview te weigeren. Ajax doet als club al aangifte, klaar. Snap de frustratie van Bazoer heel goed (heb zelf ook een donkere huidskleur), maar nu weten kanslozen van andere clubs dat ie er misschien de volgende keer wel op te pakken valt. Ben bang voor een vervolg bij andere clubs. Jammer.

 10. Brokamp

  Een schande dat dit getolereerd is. En het waren er tientallen tegelijk. Wanneer worden die lui nu eens aangepakt door de mensen die er kort bij staan en net .doen of ze niets horen. Ze zijn nog slimmer dan beesten want die doen zoiets niet.

Comments are closed.