De Boer: ‘Het is een klotesituatie voor Van der Hoorn’

0215ajax-twente_veltman_vdhoorn

Frank de Boer snapt het ongenoegen bij Mike van der Hoorn die op weinig speelminuten kan rekenen in het eerste elftal. Toch mag de speler niet vertrekken bij Ajax want de trainer heeft Van der Hoorn nog steeds nodig, zo laat hij weten tegenover AT5.

‘In eerste instantie denk ik aan het belang van Ajax en daarnaast telt ook het belang van mijzelf. Momenteel kan ik Mike niet missen want mocht Veltman een keer niet spelen door een blessure of zelfs komende zomer vertrekken dan is Mike onze nummer één op die positie. Ik snap dat het voor hem een klotesituatie is maar het is niet anders’. Van der Hoorn gaf enkele weken geleden aan dat hij een winters vertrek zeker in overweging zou nemen. ‘Je wordt er een beetje moedeloos van, het is gewoon vervelend. Je zit wekelijks bij de selectie, maar speelt geen minuut en dat is frustrerend’.

Bron: AT5

Related posts

52 Comments

 1. rickert

  De klotesituatie begon toen ze hem haalden en het idee gaven dat hij ooit kans zou maken.

  1. -buitenkantje rechts-

   Helemaal geen klotesituatie.. Gewoon normaal binnen een (top)club.. Chelsea heeft momenteel Pato meegerekend 5 spitsen.. Er kan daar ook maar 1 spits spelen. Hij is gewoon tweede man achter Veltman.
   Snap dus ook niet waarom je als trainer voor je speler praat en dit een klotesituatie noemt.

 2. Ajax nr 1

  Frankie,Frankie toch zeg je weer zoiets doms als klotesituatie voor vd Hoorn. Die klotesituatie’s worden veroorzaakt door jouw en je bende.

   1. FrankiC

    Niet mee eens. VdH heeft niet de stappen gezet die men verwachtte (want hij deed het erg goed in Utrecht) en dan ben tweede linker CV. In de categorie: jammer, maar we hebben het geprobeerd.

    1. HURBIE

     Als je valse hoop geeft aan die jongen schiet hij ook geen reet mee op
     Ik zelf als spits beetje polijsten en dan komt hij

  1. AFCA my World

   Ik vind nog steeds dat hij in de tijd dat Veltman in een dip zat hij de kans had moeten krijgen en die heeft hij niet gehad,je zult het zien als hij vertrek en wel de kans krijgt hij een zeer goede speler word ! Hij heeft echt potentie maar de boer melkt spelers uit maar verbetert ze niet, tijd voor een nieuwe trainer lijkt mij !

  1. Amoebe

   Heeft hij ooit gezegd dat hij het niet klote vindt voor Johnny dan? Mike zit trouwens ook in een andere fase van zijn Carrière.
   Misschien is er een vraag gesteld aan de Boer en gaf hij antwoord….en wie weet als die vraag over Heitinga was gesteld dan had hij ook gezegd dat hij het klote vond…..en misschien ook niet maar we weten het niet tenslotte!

   De app begint een beetje een negatieve vibe te krijgen trouwens. Alleen maar zeiken en janken iedereen (nee niet perse jij wikr).

   Nee lang niet alles gaat goed maar kom op he…lijkt wel een bejaardentehuis hier….alleen maar mopperen en zeggen dat vroeger alles beter was (ja in de jaren 70 en 90 was het indd veel beter).

   We moeten zeker niet recht praten wat krom is maar nu is alles kommer en kwel.

   1. FrankiC

    Het is beleid om alle posities dubbel bezet te houden en vdH zit in de orde achter Veltman. Nou en? Hij heeft hetzelfde contract getekend als Ajax. Ik vond het destijds een verantwoorde aankoop omdat hij erg goed speelde bij Utrecht en dat komt er soms een stapje hoger niet uit. Of je blijft 2e linkerCV of je neemt afscheid van elkaar. Niet te veel zeuren en niet vergelijken met ONverantwoorde aankopen als Duarte, Heitinga of Viergever.

 3. Indojood

  Laat hem toch gaan. Zit al 2,5 jaar op de bank. Hoe kan je zeggen dat je hem nodig hebt?

   1. Indojood

    Heb je gelijk in maar hij heeft bijna € 4 miljoen gekost en zit straks 3 jaar op de bank. Beetje dure grap.

    1. Widi

     Voor hetzelfde geld was hij doorgebroken en al verkocht voor veel meer. Of was Veltman verkocht. Misschien moeten we dan maar nooit meer iemand kopen waar we verwachtingen van hebben. Alleen ng opleiden en verkopen.

     1. Indojood

      Voor hetzelfde geld. Dat is niet gebeurd. Toen hij gehaald werd vond ik het een goede zet destijds. Nu blijkt dat hij niet voldoet of anderen beter zijn. Dat is voetbal en dat begrijp ik ook wel. Van de zomer na 2 jaar banken hadden ze hem moeten verpatsen tegen elk aannemelijk bod. Een aankoop van bijna €4 miljoen die alleen maar op de bank zit is geldverspilling. Beter een speler uit Jong Ajax die Veltman vervangt bij een schorsing of blessure. In de zomer alsnog wegdoen.

     2. Remco425

      Mee eens en ik vond het toen ook een goede aankoop, net als zovelen met ons. Daarom is het een beetje hypocriet deze miskoop het bestuur aan te rekenen. Waarmee ik overigens niet suggereer dat jij dat doet.

 4. KBouter

  Resultaat van foutief aankoopbeleid van Ajax, cq Marc Overmars. vd Hoorn valt in het rijtje Duarte, Sana, Viergever, Heitinga, En noem ze allemaal maar op. Te licht bevonden voor Ajax.

  1. Widi

   Grappig dat nu veel mensen Heitinga als niet goed genoeg of een miskoop beschouwen. Nog niet lang geleden moest ik hier dagelijks lezen dat FdB gek was omdat hij Heitinga maar niet opstelde. Hebben we echt zoveel meelopers hier?

 5. Kevke87

  Ja maar hoe hard het ook is, een goede bank is ook nodig. je kan niet alleen 11 goede spelers voor de basis hebben. je hebt ook goede wissels nodig als je ambities hebt.

  1. Didron

   Het is jammer dat Mike niet vaker in de basis stond toen Joel zo aan het schutteren was! Mike is zeker van toegevoegde waarde, maar helaas heeft hij nooit een 100% eerlijke kans gehad! Snap zijn visie dat hij weg zou willen, maar persoonlijk hoop ik dat hij blijft! Goede vervanger indien er blessures/schorsingen zijn, of vormverlies van Joel weer de kop opsteekt!

   1. BobbyHaarms

    Helemaal eens Didron! Al mag Mike na tweeëneenhalf jaar ook best eens met zijn vuisten op tafel slaan, hij is loyaal genoeg geweest naar Ajax in die periode en is helaas te licht bevonden. Was hij dat niet dan had hij wel in de basis gestaan, m.a.w. het is het net niet! Genoeg gesold met Mikey, hij verdient een vertrek door de voordeur en laat Ajax nou eens zorgen dat het algehele niveau omhoog gaat, een beetje serieuze concurrentie zou ook goed zijn voor onze vriend Veltman!

    1. AjaxBarcelona

     Had hij dan dit seizoen ipv Veltman moeten staan? Als Veltman geschorst wordt of een blessure krijgt komt de 2e keus in beeld. Heel simpel en heel gewoon. Daar kan je wel of niet mee omgaan. Daar kan je het wel of niet mee eens zijn maar er mogen er maar 11 tegelijk spelen.

   2. Remco425

    Als Joel er toen uit was gehaald had hij nooit de mogelijkheid gekregen om terug op zn niveau te komen en hadden we Joel dus kunnen afschrijven ten faveure van een middelmatige verdediger.

 6. KBouter

  Hmzz Bobby..ik vind Mike dus wel (afgelopen 2 jaar) een serieuze concurrent, ook al doet onze vriend Veltman het de laatste tijd redelijk goed.

  Zo goed was onze vriend ook weer niet.

  1. BobbyHaarms

   Klopt Kbouter, Veltman stond ook een periode te schutteren ..maar zeg nou eerlijk: heeft Mikey toen echt zijn kans gepakt? Wisselde goede momenten af met blunders, maw de echte overtuiging ontbrak, ook al kwam dat misschien mede omdat hij geen ritme had. Echt, ik vind Mikey een topgast met een tomeloze inzet hoor, maar daarmee win je nog geen wedstrijden en dat hebben we helaas kunnen zien. Het niveau moet gewoon op alle vlakken omhoog bij Ajax anders blijf je achter de feiten aanlopen, vooral in Europa.

 7. KBouter

  Juist, ik bedoel alleen maar te zeggen, als het niveau van Mike te laag is voor Ajax ( en dat is het ook ) dan was het niveau van onze vriend de laatste jaren ook niet veel hoger.

  En inderdaad, je moet je kans grijpen als je dat krijgt, zo`n kans krijg je niet maandelijks.Moet wel erbij zeggen dat onze vriend het nu al een tijdje redelijk doet.

 8. Hika77

  Lekker verkopen en iemand van de eigen jeugd de bank warmhouden en langzaam speelminuten laten maken. Lijkt me niet zo moeilijk..

 9. paullus

  Van alle spelers die overmars / de boer hebben gehaald zijn er maar weinig van door gebroken dat zegt toch genoeg over de huidige leiding

  1. ajaxhoger

   Onze grote held viergever hebben ze ook nog , die kan er ook twee keer niks van , goed gekocht en gescout weer .

   1. AjaxBarcelona

    Viergever was helemaal geen verkeerde gok. Deed het met AZ heel goed in EL. Haalde ook het papieren elftal wat is samengesteld uit spelers uitkomend in de EL. Helaas geen groei doorgemaakt. Geen miskoop maar een geval van jammer maar helaas. Kan je niet voorzien.

    1. Widi

     Zit misschien wat in, maar toch moet hij weg komende zomer. De verdedigers van jong Ajax zijn echt niet minder dan hij.

 10. Kingerwin

  Ach klotesituatie is ook maar relatief. Ik ben ervan overtuigd dat ik binnen 1 uur 1000 mensen kan vinden die direct met hem zouden willen ruilen. Natuurlijk snap ik dat hij meer wil spelen, maar niet zeuren en gewoon blijven werken voor je kansen

Comments are closed.