Van de Beek: ‘Bayern wilde me met privévliegtuig ophalen’

1110ajax-molde_vdbeek_youne

Donny van de Beek stond gisteren tegen ADO in de basis als vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen. Frank de Boer heeft veel vertrouwen in de achttienjarige middenvelder, die al jarenlang wordt gezien als een groot talent. Ook in het buitenland is zijn naam reeds bekend. Een aantal jaar geleden stond Bayern München al voor hem op de stoep: “Het klopt dat Bayern mijn zaakwaarnemer, mijn ouders en mij met een privévliegtuig wilde ophalen, maar het is nooit tot een gesprek gekomen, omdat ik wist wat ik wilde”, zo verteld hij tegenover De Telegraaf.

“Het is leuk als dat soort clubs belangstelling toont. Maar ik wist gelijk dat het beter was om bij Ajax te blijven, omdat mijn kansen zouden komen. Ajax is voor jonge spelers het beste en gewoon mijn cluppie. Mijn enige doel op dit moment is hier een aantal jaren in het eerste te spelen”, maakt Van de Beek duidelijk. Hij speelde dit seizoen tot dusverre vijf competitiewedstrijden in het eerste elftal, waarvan drie als basisspeler, en speelde daarnaast ook al mee in de Europese duels met Celtic en Molde FK.

Bron: De Telegraaf

Related posts

27 Comments

     1. AjaxBarcelona

      Jullie weten het he, volgens Sjaak en tante Leen is er niks mis met een Ajaxied 🙂

     2. Indojood

      Ik ben opgegroeid met Ajacied en het lijkt ook taalkundig de enige juiste:

      Ajaxied / Ajacied

      Vraag

      Wordt een speler van de Amsterdamse voetbalclub Ajax een Ajaxied of een Ajacied genoemd?

      Antwoord

      Correct is Ajacied. Het meervoud luidt Ajacieden.

      Toelichting

      Het achtervoegsel -ied wordt in het Nederlands alleen gebruikt om persoonsnamen af te leiden van enkele (sport)verenigingen die de naam van een figuur uit de Griekse mythologie dragen. Van de naam van de Amsterdamse voetbalclub Ajax, oorspronkelijk een held uit de Griekse mythologie, is Ajacied afgeleid.

      In enkele gevallen bestaat de vorm op -ied naast een vorm op -ide: Heraclieden zijn spelers van de voetbalclub Heracles en heracliden zijn de afstammelingen van de Griekse god Heracles;Nereïeden zijn leden van de Amsterdamse studentenroeivereniging Nereus en onder de naamnereïden staan de 50 dochters bekend van de Griekse zeegod Nereus, die als waternimfen in de klassieke mythologie optreden. Meer voorbeelden van Nederlandse persoonsnamen op -ied zijn ons overigens niet bekend.

      Ajax is de Latijnse vorm van de Griekse naam Aias. Net als een aantal andere Latijnse naamwoorden die eindigen op x, wordt deze x in de verbogen vormen vervangen door een c: de tweede naamval luidt bijvoorbeeld Ajacis (vgl. pax – pacis; lux – lucisenzovoort). Analoog aan deze vormen wordt deafleiding Ajacied met een c gespeld. Het is ons niet duidelijk waarom deze c meestal als [ks] en niet als [s] wordt uitgesproken.

     3. Indojood

      Tsja, kopiëren en plakken is niet zo moeilijk. Het zou jou ook moeten lukken al heb ik mijn twijfels….

     4. Indojood

      Ajaxied is inderdaad ook geaccepteerd maar ik typ/schrijf automatisch met een “c”.

     5. Remco425

      Ik ook hoor. Voor mij was Ajaxied ook altijd al verkeerd en nu blijkt dus officieel dus ook. Maar Ajaxcied is sowieso fout, daar zei ik het voor 😉

 1. Indojood

  Verstandig, net zoals Bazoer. Die gast uit de B1 die net 16 is geworden, gaat naar Chelsea, horen we nooit meer wat van.

  1. BobbyHaarms

   Sommigen leren het nooit, praktijkvoorbeelden te over. Dus Donny, blijf nog maar zeker 5 jaar in Amsterdam 🙂

   1. HURBIE

    Idd laat deze ploeg minimaal 3 jaar bij elkaar blijven dan komen we heel ver op Europees niveau

 2. woody79

  laten we hopen dat die jongens voor langere tijd blijven, zodat ook ajax weer mee gaat tellen

 3. Kuijff

  Mooi, die verstandige geluiden bij onze jongere spelers. Als ze nu allemaal een jaar of 4 blijven, kunnen we weer wat titels en Europees gebroken potten bijschrijven.

 4. Velibor

  Wat ik eigenlijk niet snap is dat zon Bayern of Barca zon jongen niet gewoon kopen en dan tot ze hem echt nodig bij Ajax of wat voor club ook laten lopen of is dat de ideale wereld van een supporter en niet in de praktijk mogelijk? Vinden de zaakwaarnemers natuurlijk ook niks?

 5. AjaxBarcelona

  Taalkundig heb je helemaal gelijk maar ….. In de spellingswijzer Onze Taal worden beide mogelijkheden gegeven, mede vanwege de uitspraak. Je spreekt de x klank uit. Maar zoals ik al eerder heb aangegeven, wanneer mister Ajax, Sjakie Swart het heeft over Ajaxied en wanneer onze eigen tante Leen een liedje heeft gemaakt met de titel “mijn man is Ajaxied”, wie ben ik dan om te zeggen dat dit niet correct is 🙂

Comments are closed.