KNVB: ‘Ajax en Bazoer hadden van het veld mogen stappen’

0117ado-ajax_bazoer1

De KNVB zal een onderzoek starten naar de spreekkoren die plaatsvonden tijdens de wedstrijd Ado – Ajax waarbij met name Riechedly Bazoer het moest ontgelden. De voetbalbond laat tevens weten dat Ajax en Bazoer van het veld hadden mogen stappen zonder verdere gevolgen.

‘Wij als KNVB zouden het hebben geaccepteerd als Ajax of Bazoer van het veld waren gestapt want laten we duidelijk zijn dat hier een grens is overschreden en niet zo’n klein beetje ook. Bij racisme in een stadion ligt de beslissing om de wedstrijd stil te leggen bij de thuisclub maar stapt de getroffen partij van het veld dan accepteren wij dat. Alleen als Ajax of Bazoer had aangegeven niet verder te kunnen dan had de scheidsrechter het duel kunnen staken. Hier was echter geen sprake van maar wat mij betreft had Ajax of Bazoer tegen alle protocollen in mogen gaan’, aldus directeur operationele zaken Gijs de Jong van de KNVB.

Bron: De Telegraaf

Related posts

42 Comments

  1. Ajax007

   Ik vind dit echt zo zielig van ADO en bazoer is toch veel beter dan heel ADO dus hij moet zich er niks van aan trekken

 1. vanzanten

  Dat zeggen ze nu ja. Benieuwd wat de KNVB had gezegd als Ajax daadwerkelijk was opgestapt.

  1. Remco425

   Ja achteraf is makkelijk lullen, maar vooraf neemt Ajax een risico niet wetende waar de grens voor de KNVB ligt. Daarom moet de verantwoordelijkheid bij de scheids liggen.

   1. AjaxKat

    Juist, de scheids móet de baas op t veld zijn. Nu geeft nota bene de KNVB zelf spelers en clubs de mogelijkheid weg te lopen. Resultaat: puinhoop op t veld en rara wie bestraft gaat worden? De weglopende partij natuurlijk. Vind ook dat Fräser z’n mannen moet instrueren hier afstand van te nemen.
    Maar… Alle lof voor Bazoer en echt zooo lekker dat Ajax met het minste verschil daar heeft gewonnen.

 2. Iceman

  Oja tuurlijk. En krijg je zo van het zijn watjes die Ajacieden en ze kunnen nergens tegen. Maar goed volgende keer doen we dat wel dan.

 3. JCruijff

  Knvb geef zelf een keihard signaal af en straf ADO met 3 thuis wedstrijden zonder publiek tegen Ajax. Dat zal ze leren dat tuig daar met hersenen van een kakkerlak

 4. Indojood

  Het is weer eens lekker onduidelijk vanuit de KNVB. Wat betekent dit voor de uitslag dan? Later uitspelen? Overspelen? ADO reglementair verliezen? De laatste optie is wat mij betreft de enige juiste, zelfs als ADO voor had gestaan.

  1. Coenie

   Lijkt mij ook de enige oplossing. De supporters van de club die zich schuldig maken aan dergelijk gedrag benadelen zo hun eigen club. Na 1x waarschuwen moet het mogelijk zijn om dan vroegtijdig de wedstrijd te beëindigden en de desbetreffende club met een direct verlies opzadelen. Kijken of ze dan nog zo flink zijn!

  2. f-side64

   licentie intrekken van die josti mongolen club en meteen het stadion met de grond gelijk maken.

   1. f-side64

    ajax moet nx inzage deze kwestie daar is de knvb voor om zulke geluiden van een stel Haagse staats debielen te voorkomen

 5. Wimmy

  Nu legt de KNVB de schuld bij Ajax op het bordje zo als gewoonlijk hun handen in ontschuldt wassen bah

 6. nick-afca95

  Het zijn een stelletje asociale honden bij ADO. Zelf hebben ze ook een paar donkere jongen rond lopen. Dat racisme is niet uit deze tijd! Stelletje zwak begaafde tokkies. Zulke “suporters” horen in geen enkel voetbal stadion thuis!

 7. woody79

  ook goed dat ze het niet hebben gedaan en er boven staan. laat ado die malloten maar een stadionverbod geven

 8. Didron

  Helaas dat zo’n bericht de wereld in moet n.a.v. rascisme, maar wel goed dat de KNVB zo’n standpunt naar buiten brengt!

 9. Sazzz

  ja hoor…. volgens het “protocol” mag dat dus niet. En aangezien de KNVB er totáál geen problemen mee heeft om Ajax te straffen voor de idioterieën van anderen, kan ik me indenken dat ze dát niet geriskeerd hebben…

 10. wikr

  Je zal zien dat ze straks tegen psv of fey zonder publiek moeten spelen zodat wij opnieuw gestrafd worden voor belachelijk gedrag van anderen.

  1. BobbyHaarms

   Die hele KNVB is 1 grote corrupte kolerebende ik neem ze daar al jaren niet meer serieus

 11. Slingertje.

  Makkelijk lullen achteraf maar als Ajax echt van het veld was gestapt waren de rapen gaar geweest nu bij de KNVB-maffia. Ik las ook dat Schaken zich kapot schaamde maar ook hij en zijn collega’s stapten niet van het veld.
  Het is weer veel blablabla maar er gebeurt weer niets.

 12. Iamsterdam2015

  Jajajajaja grapjas. En als ze het hadden gedaan dan waren ze zwaar de klos. Dapper geklets vanachter zijn bureau maar als puntje bij paaltje kwam had Ajax 3 punten aftrek gekregen en ADO met een wijs vingertje een foei foei toch gekregen. Wat een Poppenkast geklets zeg!!!

 13. Ajax nr 1

  Dom lullen kunnen ze wel. Als je van het veld gelopen was had Ajax een probleem gehad. Gevalletje probleem verleggen. Als ze Utrecht hadden aangepakt had ik ze misschien wel gelooft.

 14. f-side64

  Ja zeggen ze nu dat het zonder gevolgen zou zijn maar het is de taak van de scheidsrechter maarja het is maar 1 voetballer hij had wel gestaakt als hij of zijn assistenten waren beledigt

  1. Remco425

   Ik vind het ook de taak van de scheids, maar dat hebben ze veranderd omdat anders de scheids verantwoordelijk geweest voor eventuele rellen. Vandaag hoorde ik de KNVB zeggen dat Bazoer van het veld had mogen lopen. Oftewel, dan moet een 18-jarige jongen de verantwoordelijkheid nemen voor die eventuele rellen. Dat is toch te belachelijk voor woorden!

   1. jojo123

    Zijn baas Frank de boer had naar de 4e /5e scheids moeten lopen en aangeven dat dit niet kan ipv bazoer. De trainer dient zijn spelers te beschermen…

 15. a.p.

  helaas!! iedereen legt de verantwoording bij een ander neer i.p.v. echte maatregelen te nemen

 16. johnie stalker

  Ik hoop dat ze die larven flink zullen straffen. Larven ja, want DH is toch een beetje het voorvocht van 010. En een kakkerlak is ook eerst een larf, een nietszeggend, pussend diertje dat nog niet eens de kak onder mijn schoen vandaan mag likken.
  Sorry hoor, maar ik kan er niet onderuit: zelf donkere spelers in je team hebben en dan dit. Vijf jaar stadionverbod, opzouten!

  1. ashwin676

   sang, je bent op dreef! denk aan je bloeddruk he.. een “kakkerlak” is het niet waard joh alleen zeiken kunnen ze..

 17. Didron

  Er is zojuist bekend gemaakt dat Feyenooit officieel in beklag gaat bij de KNVB dat ze GEEN onterechte penalty hebben meegekregen in de wedstrijd tegen pisvee. Pisvee gaat tevens officieel in beklag bij de KNVB omdat Ado – AFC AJAX niet gestaakt is, waardoor ze 3 punten zouden inlopen. Ado gaat weer officieel in beklag bij de KNVB dat AFC AJAX Riechedly Bazoer heeft opgesteld in de wedstrijd tegen Ado, omdat dit uitlokking zou zijn richting hun aanhang. AFC AJAX heeft besloten NERGENS officieel tegen in beklag te gaan. Ze richten zich liever alvast op het kampioensfeest!!
  #WZAWZDB #AGSJ

 18. AjaxBarcelona

  Hoor net dat Ajax drie punten in mindering gaat krijgen en de eerstkomende 2 thuiswedstrijden zonder publiek moet spelen. Reden: Ajax weigert te investeren in nieuwe spelers ondanks het feit dat hun financiële situatie hen hiertoe verplicht en ondanks het miserabele spel van de afgelopen tijd. Als ze voor komend week-end minimaal 1aankoop doen waar minimaal 80% van de supporters achter staat kan de straf alsnog vervallen.

Comments are closed.