Ajax verslaat ondanks laag tempo ADO Den Haag met 0-1

0117ado-ajax_younes0-1

Ajax speelde vandaag een gedegen wedstrijd welke op enkele momenten rommelig overkwam. De wedstrijd werd voortdurend ontsierd door spreekkoren richting Riechedly Bazoer.  De KNVB zegt hierover: ‘We leggen de beelden en rapportages voor aan de aanklager betaald voetbal. De clubs zijn de eerstverantwoordelijken om de wedstrijd stil te leggen bij spreekkoren. Zij moeten dit aangeven bij de vierde official.’

Bekijk het fotoverslag van dit duel via deze link.

In de eerste helft was Ajax voornamelijk in balbezit maar deed daar niet heel veel mee. Er werd niet echt diepte opgezocht en het tempo lag meestal niet echt hoog. Ditzelfde gold ook voor ADO die met lange ballen hun spits probeerden te bereiken. In de twintigste minuut gaf Joël Veltman een perfecte pass op Amin Younis die de bal in het strafschopgebied in de loop op de borst aannam en een verdediger van ADO uitkapte waarna hij de 0-1 met links onder de keeper door schoot.

Na de rust begon ADO meer druk te zetten en werd het spel van Ajax wat onzorgvuldig. De verdediging, met name Tete,  was echter heel effectief waardoor ADO niet echt een kans kreeg. Slechts éénmaal kregen de Chinese Ooievaars een vrije kopkans maar deze werd als een terugkopbal uitgevoerd zodat Jasper Cillissen hier geen moeite mee had.

Wat meer indruk maakte op Jasper was de aanval van Ruben Schaken. De aanvaller joeg fel door en trapte Jasper vol in het gezicht waardoor de wedstrijd minuten lang stil lag. Met een bloedneus en op het eerste gezicht wat scheve tanden besloot Jasper de wedstrijd door te keepen. Pas in het laatste kwartier ontbrandde de strijd echt. ADO Den Haag rook de gelijkmaker. Verbeten probeerde de ploeg Ajax onder druk te zetten. Havenaar, Duplan en Timothy Derijck waren dicht bij de gelijkmaker maar toch wist Ajax stand te houden en de drie punten mee naar Mokum te nemen.

ADO Den Haag – Ajax 0-1 (0-1)
21. Amin Younes 0-1
Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek(’82 Daley Sinkgraven), Viktor Fischer, Arek Milik(’83 Anwar El Ghazi), Amin Younes (’87 Lasse Schöne)

Opstelling ADO: Hansen, Wormgoor (’85 Malone), Derijck, Kanon, Jansen, Havenaar, Bakker, Schaken (’65 Marengo) Duplan, Beugelsdijk, Zuiverloon

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 14.561
Gele kaarten: Bazoer (Ajax), Schaken, Havenaar, Bakker (ADO)

Related posts

73 Comments

  1. Skills

    Wat was de tweede helft slecht zeg. We werden voor een bepaalde periode weg gespeeld door Ado

    1. BobbyHaarms

      Klopt helemaal, was weer kut met kloten. Maar laten we toch maar blij zijn, 3 punten zijn in de pocket en een stapje dichter bij titel 34 en het Leidseplein..

      1. De Ajacied

        Wat een ellendige scheidsrechter was Pol van Boekel , was diep rode kaart voor die kakkie van Schaken, en 0-2 in de laatste minuut ??

        1. Remco425

          Schaken deed het niet bewust, had niet eens in de gaten dat Cillissen er al was. En die bal was niet geheel over de lijn. Het enige slecht dat Van Boekel heeft gedaan is de wedstrijd niet stilleggen.

    2. -buitenkantje rechts-

      Het blijft keer op keer hetzelfde verhaal…
      1 actie van Younes beslist de wedstrijd.. Qua voetbal zie ik geen verandering. Tempo veel en veel te laag.. Te weinig beweging.. Geen durf.. Geen verrassing en geen kansen..Spitsen onzichtbaar en slecht aanspeelbaar..
      Laat ik maar stoppen.
      Drie punten.. Op naar de volgende wedstrijd!

      1. FrankiC

        Younes al wedstrijden lang de enige voorhoedespeler die een voldoende haalt. Een nieuwe voorhoede en het ziet er heel anders uit. Opties genoeg.

          1. FrankiC

            Ja natuurlijk. En je zult zien dat er meteen wat gebeurt in het team. Ook El Ghazi in vorm blijft een optie. Nouri beviel me onlangs zeer goed.

            Ik zat gister bij NEC-Willem II. Zivco was (wel samen met Heerkens) de slechtste man van het veld. Ik zet er een streep doorheen!

  2. Vakje129

    Ik ben het niet eens dat de Clubs aan moeten geven om de wedstr.stil te leggen daar loopt toch een scheidsrechter voor ,als de stadion spreker aangeef hier mee te stoppen en daar wordt geen gehoor aangegeven dan moet een scheids ingrijpen .maar de KNVB durft gewoon niet #slechteheelmeestermakenstinkendewonden#MaffiaKNVB

    1. Remco425

      Helemaal mee eens! Wat was er gebeurt als Ajax van het veld was gestapt? Moeten ze waarschijnlijk voor de tuchtcommissie komen en hopen dat we in het gelijk worden gesteld. Zo niet, krijgen we een reglementaire nederlaag aan de broek en hebben die malloten nog wat ze willen ook.

      1. BobbyHaarms

        En misschien erger nog Remco, dan is Den Haag na Utrecht en Feyenoord de volgende waar we niet meer hoeven te komen. Alsof wij de boefjes zijn en hun de lieverdjes…de wereld op z’n kop!

        1. Remco425

          In Den Haag mogen we net als bij feyenoord al jaren niet meer komen. Hopen dat utrecht net als psv incidenten zijn.

      1. HURBIE

        De Boer had goeie dingen gezien in het trainingskamp ,maar ik heb niks gezien.
        Moet FDB niet een keer naar HANS ANDERS

      2. Didron

        DAT zou ook mijn inziens DE oplossing zijn, Hurbie! Dat soort mensen hoort NIET in een voetbalstadion thuis. Van geen enkele club trouwens!!!

    2. ashwin676

      #doedehitlergroet

      was dat al niet voldoende om het stil te leggen? schone werd homo genoemd en wat betekent limbek? wat betreft straffen uitdelen reageren jullie nogal passief!

  3. creutz1977

    zeker geen geweldige pot… Maar belangrijke 3 punten… Hoop dat Davy snel weer terug is….

  4. dickst14

    We hebben geen spitsen die een bal vast kunnen houden, zo kom je nooit onder de druk uit. En het is veel te weinig als je er van de 5 wefstrijden 1 goed speelt zoals Millik en Fisher.

        1. nick-afca95

          Helaas waren het oerwoud geluiden. Dacht dat ze dit alleen in Italie deden maar helaas. Heel erg triest. Helemaal omdat er bij ado ook een paar donkere jongens rond lopen. Dat soort gedrag laat zien dat je niet beschikt over een al te hoog IQ

          1. Remco425

            Klopt, die donkere jongens hadden eigenlijk een statement moeten maken en van het veld afstappen.

  5. Charka53

    Niet veel worden aan vuil maken drie punten zijn binnen,nu maar af wachten of we niet gestraft worden door de spreekkoren van ADO 🙂

    1. Remco425

      Ik zag hier nog een leuke tweet van voorbijkomen:
      Wegens oerwoudgeluiden vanaf de tribune mag Ajax volgend seizoen geen donkere spelers opstellen in de uit-wedstrijd tegen ADO Den Haag.

  6. Indojood

    Ik had me van te voren tevreden gesteld met 3 punten, ook vanwege de wedstrijd tussen de kakkerlakken en de pisvlekken. Maar zolang FdB blijft volharden in dit systeem krijgen we nog veel van deze slaapsessies.
    KNVB, ik weet dat jullie het toch niet doen maar zet ADO gewoon uit de competitie. Die Chinees heeft alle gelijk van de wereld om geen geld te sturen.

  7. Remco425

    De bal kwam nauwelijks bij de spits terecht. Dat heeft dus met de aanvoer vanaf de flanken en het middenveld te maken.

    1. Widi

      Ik neem het vaak voor Milik op. Maar gisteren was hij gewoon slecht. Vooral als hij wel de bal kreeg.

  8. AjaxBarcelona

    Er wordt gezegd dat de clubs de 4e official moeten aanspreken niet dat de clubs zelf van het veld lopen.

  9. woody79

    zakelijke en saaie 0-1. wat had havenaar een kans zeg. en de tanden laten zien die jasper zeg!

  10. LeroyT

    ADO Volgend jaar zonder thuis supporters tegen Ajax. Maar ajax mag dan wel supporters meenemen. Dat zou eens een eerlijke straf zijn. En een dikke geldboete natuurlijk.

  11. giorgio76

    Bazoer moet met guldelje gewoon van positie ruilen.dan zal j zien dat we meer aanvallend over ons middenveld kunnen spelen.heb namelijk het idee dat guldelje aanvallend verstopt wordt op z’n huidige positie als v.m ipv a.m en bazoer staat nu al in z’n positie terwijl hij gevaarlijker is als hij vanuit achter komt en dan kijken wie in de spits waardig is

  12. Iamsterdam2015

    Als ik een donkere speler was van ADO zal ik mij ten eerste KAPOT schamen voor mijn club en ten tweede naar Bazoer lopen en samen met hem het veld verlaten. Dan maar een boete o van mijn club/KNVB en boze medespelers. Zegt dan ook weer genoeg over hen!!!

  13. Iamsterdam2015

    En nog wat….. Wat hebben ze op het trainingskamp gaan !?!?!?!? BBQ-en???? Jezus gewoon een vervolg van de 1e helft van het seizoen.

  14. Iamsterdam2015

    En wederom heeft fdb weer zijn grammofoonplaat commentaar opgezet. God man verzin eens wat nieuws.

  15. david1984

    schaken van ado den haag had wel een rode kaart moeten krijgen de overtreding op cillessen

  16. Slingertje.

    De buit is binnen maar wat was het weer een trieste vertoning van Ajax.
    Het was wel een heerlijke goal van Younes.

  17. Niels1983

    Mooi om te zien hoe bazoer met alles omging deze jongen heeft alle potentie om een wereldtopper te worden ik hoop dat hij het juiste pad bewandeld

    1. Indojood

      Helemaal gelijk. Professioneel en volwassen. Als hij blessurevrij blijft, wordt het een wereldspeler. Met het verstand zit het wel goed bij de fam. Bazoer. Als Ajax ook gewoon blijft meedenken in het belang van zijn carrière en niet meteen akkoord gaat met de eerste de beste club met een zak geld, dan kunnen we nog 3 jaar genieten van hem. Het is al zo weinih genieten de laatste jaren.

  18. f-side64

    zijn weer 3 punten ongeacht het geweldige spel maar die kut kakkerlakken zijn klaar met hun titel aspiraties

  19. Kuijff

    Hij speelt nauwelijks 10 minuten, maar zorgt bijna voor de 0-2. Geduld wordt nu wel een heel Schöne zaak… In de basis met die man!

  20. EugAjax

    Eerste helft goede pot van Ajax, had meer moeten zijn dan 0-1. Tweede helft teleurstellend. Desalniettemin verdiend gewonnen en een goede prestatie. Feyenoord en PSV gingen met puntverlies uit de residentie stad. Gewoon heel goed gedaan !

      1. EugAjax

        Telde die fantastische keeper goal voor PSV dan? Nog even samenvatting kijken graag hahahaha

    1. ajaxhoger

      Ik hoop ook dat hij vlug vertrekt , hij maakt echt niemand beter , en dan die opstelling elke keer bij hem , iedereen ziet dat milik ficher veel te kort komen , en dan gewoon opstellen .
      En wij word er beter , ik kan het van niet veel spelers zeggen , ze blijven allemaal op een niveau hangen , er zijn er zelfs die slechter zijn gaan spelen , neem klaasen nu eens , een goede speler normaal , maar is geen schim meer van wat hij was .

  21. Widi

    Ik was er bij. Ajax heeft gevoetbald tot de 0-1. Daarna niets meer. Ook niet geprobeerd. Op een kleine opleving van de invallers na. De 3 punten zijn binnen. Maar verder was het niets. Van 2 kanten trouwens.

  22. Geroldkohlen

    was geen goede wedstrijd, de goal trouwens wel , maar dat was het ook wel weer, wat was viktor en milik slecht! maar ook de inval beurt van sinkie, die is het helemaal kwijt geen duel in 2de helft werd gewonnen, gelukkig 3 ptn in de tas maar dat was het ook wel!

    1. Widi

      Sinkgraven begon heel slecht. Maar in de laatste minuten won hij twee keer een cruciaal duel en schoot de bal hard weg. Ik ben vaak heel kritisch op hem, maar nu leek het of hij het begint te begrijpen.

      1. Geroldkohlen

        ja helaas pas in de laatste minuten , het moet eerder beginnen op het moment dat hij invalt!

        1. Widi

          Ja. En ik kies er toch voor om het goede te zien. Ik hoop dat hij zo doorgaat. Anders gaat Ajax veel geld op hem verliezen.

Comments are closed.