Namen De Jong en Van der Vaart gevallen maar Ajax schakelt door

siemdejong

Frank de Boer heeft de wens uitgesproken dat hij in de lopende transferperiode het liefst een extra spits naar Ajax ziet komen, maar dan wel iemand die er direct staat en een grote toevoegende waarde heeft in de jacht op de landstitel. Hierdoor heeft de trainer een streep gezet door een eventuele terugkeer van Siem de Jong of Rafael van der Vaart. Beide spelers werden genoemd als eventuele versterking.

‘Het klopt dat wij aan Siem de Jong hebben gedacht want hij kent de club als geen ander. Echter geeft hij de voorkeur aan een positie op het middenveld en daar heb ik spelers genoeg momenteel. Ik betwijfel of hij een half jaar bij ons in de spits wil spelen. Tevens hebben wij opnieuw aan Van der Vaart gedacht die het momenteel niet naar zijn zin heeft bij Betis Sevilla. Rafael heeft echter al een tijdje niet gespeeld en heeft dus eerst weer wedstrijden nodig om fit te worden. Wij zoeken op dit moment iemand die er direct staat en er klaar voor is’.

Bron: VI

Related posts

87 Comments

  1. BobbyHaarms

   Nigel de Jong, laat die maar terugkeren..En Raffie blijf jij maar lekker in de Spaanse zon zitten, zonder jou redden we het ook. Dan liever Sneijder over 1 of 2 jaar terughalen..

    1. BobbyHaarms

     Nee. Maar een Nigel de Jong kan van grote waarde zijn voor dit Ajax, zeker Europees waar we al jaren het lachertje zijn.

     1. BobbyHaarms

      Haha ja daar heb je zeker een punt Widi. Dus vrij weinig kans dat er iemand zo gek is naar ons toe te komen

  2. De Ajacied

   Nooit meer vragen die
   vd Vaart, wanne jankerd is dat zeg, eerst voor de €€ kiezen in Spanje en dat lukt niet!!! En dan wel naar Ajax willen ik zeg NOOIT MEER BINNEN LATEN deze gast wat is die tegen gevallen zeg, toch ??

   1. Didron

    Las een interview met RvdV: letterlijk zei hij dat dit het dieptepunt van zijn carriere was… Dan denk ik: dat was ook wel (een beetje) te verwachten…

  3. -buitenkantje rechts-

   Ben ik ook benieuwd naar Widi.. Ik hoor weer dezelfde geluiden als afgelopen zomer.. “We schakelen door”…

  1. FrankiC

   Had ons Europees kunnen redden!
   Nu heeft ie weer een half jaar niet gespeeld en dat is te lang op zijn leeftijd en met zijn fysiek.

 1. FrankiC

  Misschien kunnen ze een apart forum inrichten met namen waaraan ze gedacht hebben, maar toch niet vragen.

   1. FrankiC

    Dan zou je er voor kunnen kiezen om deze niet te hoeven lezen. Nu wordt die onzin ons toch een beetje opgedrongen. En wat denk je: we reageren ook nog.

    1. -buitenkantje rechts-

     Haha! Ja, idd.. Wat denk jij? Komt er nog een bruikbare speler deze periode?

     1. FrankiC

      Nee, die spelers die genoemd worden (door ons; Ziyech) hadden ze anders afgelopen zomer wel proberen te halen, zou ik zeggen. Wellicht is Traoré een uitzondering, omdat ze dachten dat hij dichter tegen Chelsea I zat dan het geval blijkt te zijn.

  1. Pantelic

   siem zit liever op de bank dan dat hij bij ons in de spits speelt. een AJAX spits is toch een veredelde middenvelder!

  2. -buitenkantje rechts-

   Siem kunnen we ook niet gebruiken.. We zijn opvangcentrum voor geblesseerde en geflopte ex-Ajacieden!

 2. knudde32

  niet perse hoor denk aan suarez Huntelaar Kluivert van Basten ibra dat waren geen veredelde middenvelder s

 3. Amoebe

  Helemaal mee eens….ik was het een half jaar geleden ook al niet eens met vdv zoals bijna iedereen.

  Ik heb het ook niet zo op terugkerende spelers….tenminste niet als je er aan moet lopen scheuren om het voor elkaar te krijgen.

  Ik denk dat het aantrekken van een goeie spits gewoon geen haalbare kaart is nu.
  Ik zou tenminste niet weten wie.

  Alle ballen op de jeugd en dan maar op je bek gaan af en toe!!

  1. Indojood

   Eens. Met Rijkaard werkte het omdat hij nog van wereldklasse was toen hij terugkeerde. En hij wilde zelf heel graag.

 4. Geroldkohlen

  zou niet raar zijn ,want ik zei van de zomer nog dat van wolfswinkel een optie zou zijn! maar goed ik zie liever nu 1 of 2 spelers komen die ook europees wat zouden kunnen betekenen! ik blijf denken aan types zoals Geuvanio ,henrique almeida , soriano of inderdaad nigel de jong op het middenveld!

  1. AFCA my World

   Zou idd graag van Wolfswinkel en N de Jong zien komen,en van de zomer een nieuwe trainer ! Jammer dat Bosz niet meer beschikbaar is, maar een VanHaezebrouck nog wel,maakt jonge spelers echt beter laat ze aantrekkelijk spelen en doet het met weinig middelen ontzettend goed in Europa en in de competitie !

 5. De Ajacied

  van de Vaart, NOOIT meer vragen om bij Ajax te komen spelen, wat een droplul is dat zeg, eerst wil hij naar Betis en nu lukt het daar niet en nu zou hij wel terug willen
  Nou nee hoor

  1. Velibor

   Laten ze die zyjech maar halen van Twente die maakte net een heel fijn goaltje en is gelijk inzetbaar ipv VDV !

 6. Remco425

  Ook al zou Siem in de spits willen spelen, dan vind ik hem nog steeds geen aanwinst. Hij is geen echte spits en zal er niet meer maken dan Milik.

 7. War

  Wat vertrokken is niet meer terughalen, valt altijd tegen, het beste is er af.
  Het enige wat ontbreekt is een veel scorende spits, maar dat is al jaren bekend, maar wordt niets aan gedaan.

 8. Geroldkohlen

  nou siem de jong word het zowiezo niet, siem is vandaag zwaar geblesseerd geraakt op de training ,staat ook weer op voetbalzone.nl, ik heb een stukje gekopieerd van de berichtgeving:

  Volgens een verslaggever ter plaatse werd De Jong in zijn oog gestoken door een ploeggenoot. Het bloed ‘gutste’ vervolgens uit zijn oogkas, zoals de reporter van dienst het omschrijft. De Nederlander is daarna meteen naar het ziekenhuis vervoerd. Hij ligt er waarschijnlijk weer een aantal weken uit.

 9. Vakje129

  Wel op de bank bij Barca zitten nog zat spitsen ,en Sanago graag morgen op de boot retour Arsenal want die heeft al genoeg gekost!

 10. Geroldkohlen

  nieuw bericht uit new castle ik had het net al geplaatst maar om een of andere reden word het verwijderd, siem word het zowiezo niet die is zwaar geblesseerd geraakt vandaag op de training:

  Volgens een verslaggever ter plaatse werd De Jong in zijn oog gestoken door een ploeggenoot. Het bloed ‘gutste’ vervolgens uit zijn oogkas, zoals de reporter van dienst het omschrijft. De Nederlander is daarna meteen naar het ziekenhuis vervoerd. Hij ligt er waarschijnlijk weer een aantal weken uit.

  1. Remco425

   Ai dat is erg vervelend voor Siem. Ik hoop dat hij spoedig herstelt. Het zit hem ook niet mee daar.

 11. Sonsee

  Vd Vaart moet je niet eens willen, hij wilde zo graag naar Spanje toch? Laat hem dan ook maar daar blijven ipv een uitweg te zoeken en bij Ajax terecht te komen. Daarentegen Nigel de Jong of Siem de Jong zijn van harte welkom.

 12. KBouter

  Gelukkig, vd Vaart is einde verhaal en als ik het eerlijk moet zeggen…Nigell d Jong, moeten wij die nog halen, vraag me af voor welke middenvelder, middenvelders genoeg, of je moet hem centraal achterin moeten posten, maar dat zal gaan ten koste van Riedewald, daarbij is Nigel lang niet meer de snelste. Voor ervaring natuurlijk..maar als je eerlijk bent. Huntelaar is wel méér dan welkom trouwens.

 13. Widi

  Off topic: zit naar Twente-Heracles te kijken. Ik weet dat we veel middenvelders hebben. Maar Ziyech moeten we echt kopen!

  1. AjaxBarcelona

   Wie valt er af dan. Krijg je alleen maar teleurgestelde spelers van. Keus genoeg momenteel om een goed middenveld mee te kunnen maken.

   1. FrankiC

    Dat roepen we toch al heel wat maanden. En het kan nog steeds. We worden er beter van en daarom is het niet van belang wie er afvalt.

 14. Widi

  Sinkgraven valt dan af. Gudelje neemt zijn plaats op de bank in. Ziyech scoort, geeft assists en verovert ballen. Hij zou echt een verbetering zijn.

  1. AjaxBarcelona

   Klaassen, Serero, vd Beek, Bazoer, Schöne, Gudelj, Ziyech, Sinkgraven plus aankomend talent. Druk hoor.

   1. Arnold711

    Waarvan je er 4 kunt wegstrepen omdat die geen meerwaarde hebben. Sereno, Schone, Gudelj en Sinkgraven.

    1. AjaxBarcelona

     Mag je vinden Arnold maar ben het niet met je eens 🙂 wel met Seneno, is dat een A speler 🙂 (sorry, kon het niet laten)

 15. Widi

  Kwantiteit. Je noemt er een paar die echt veel minder zijn dan Z. Met hem worden we zeker kampioen. Niet met Serero. Niet met Sinkgraven. En wellicht ook niet met Gudelj.

  1. AjaxBarcelona

   Blijven Klaassen, vd Beek, Schöne, Bazoer en verder eigen talent over. Nog steeds druk. Je wordt nooit door één speler kampioen. Het is een teamsport. Messi maakt IJsselmeervogels ook geen kampioen. Het huidige team Ajax wordt sowieso al kampioen, daar hebben we Ziyech niet voor nodig. Hij excelleert is een matig team waardoor zijn prestaties meer opvallen. Zekerheid op dezelfde prestaties/rendement heb je nooit.

   1. Widi

    We zijn het niet eens en we worden het niet eens AB. Heb je Z vanavond gezien? En zolang Messi het verschil maakt tussen Barcelona en Real Madrid, maakt hij de Vogels echt wel kampioen hoor. Maar ook daarover zijn we het dus niet eens. En dat kan natuurlijk. Ik hoop dat je gelijk krijgt dat we zonder een nieuwe speler kampioen worden.

    1. AjaxBarcelona

     Is toch leuk, verschil van mening. Laten we inderdaad maar van kampioenschap uitgaan met of zonder Messi eehhhhh Ziyech 🙂

   2. Widi

    En nu blijkt ook nog dat Ajax Bazoer zou laten gaan voor maar 25 miljoen. Die is dus weg komende zomer.

 16. Indojood

  Eerder gezegd, ik ga ervan uit dat er niemand komt. Met de huidige groep kunnen we kampioen worden, zeker als we 3-4-3 gaan spelen met Schöne erbij op 10. Als we toch gaan kopen zou ik Ziyech nu halen en in de zomer Klaassen voor veel geld verkopen.

Comments are closed.