Jong Ajax verliest oefenduel tegen AZ

De_Toekomst

Jong Ajax heeft woensdag een oefenwedstrijd tegen AZ met 1-3 verloren. Op een regenachtig sportpark de Toekomst wist Kasper Dolberg te scoren voor Jong Ajax terwijl Robert Muhren (2x) en Stijn Spierings doeltreffend waren voor de Alkmaarders.

Bij Jong Ajax deden enkele spelers van het eerste elftal mee maar ondanks dat wist AZ voor rust twee keer te scoren. Robert Muhren stifte de bal in de twaalfde minuut over Diederik Boer heen en dezelfde speler mocht vlak voor rust aanleggen voor een penalty. Even daarvoor had Thulani Serero de kans op 1-1 maar zag zijn schot op de paal belanden. Na de thee was het uiteindelijk Kasper Dolberg die de aansluitingstreffer scoorde. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Ajax kans op de 2-2 maar het was uiteindelijk AZ dat via Spierings de 1-3 eindstand op het bord schoot.

Opstelling Ajax: Boer, Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Dankerlui, Serero (46. Sinkgraven), Nouri, Schöne, El Ghazi, Sanogo, (46. Dolberg), Cerny

Bron: Ajax.nl

Related posts

28 Comments

 1. Rvdt020

  “Ajax op zoek naar spits die voor de titel kan zorgen” “Bas Dost te duur”
  Ondertussen schiet Dolberg ze der in en El Azzouzi maar die krijgen (nog) geen kans ?

 2. AjaxBarcelona

  Dit is de enige site die van Jong Ajax spreekt :-). Zelfs de officiële Ajax site spreekt van “Ajax-AZ”. De opstelling is alleen nog niet bekend gemaakt. Alleen van Dolberg is het zeker dat hij speelde want hij scoorde. Zelf verwacht ik een groot aantal spelers die niet in de basis staan om spelritme te houden. Mogelijk is er ook geëxperimenteerd met de speelwijze. Allemaal nog niet duidelijk maar Jong Ajax is denk ik niet de juiste kop.

 3. FrankiC

  Ze noemden het het eerste van Ajax met Dolberg, die debuteerde en met Nouri, Boer, Schöne, El Ghazi, Van Rhijn, Viergever, Van der Hoorn, Dankerlui en Cerny. Oftewel nr 11 t/m 20. Ik verwacht tenminste dat er één van de rechtsbuitens zondag ook moet aantreden.

 4. AjaxBarcelona

  Was echt de zogeheten 2e garnituur voor het merendeel. Zie AS site. Of AZ volwaardig was weet ik niet (geen zin om op de AZ site te kijken :-)) )

  1. Ajax1958

   Moet je zien waar az mee speelt:
   Opstelling AZ

   Olij; Opdam, Hatzidiakos, Spierings (80.Kramer), Brezancic (65. Van Weerdenburg); Haye (71. Sigurdarson), Ouwejan, Dos Santos (71. Helmer); Hupperts (77. Doodeman), Mühren (71. Vaarnold), Garcia

   1. BobbyHaarms

    Met andere woorden: het is wel duidelijk dat dit een wanprestatie is van de 2e garnituur

 5. FdB=Ajax

  Ik hoop van harte dat Traore nog komt, maar zo niet dan heeft Ajax een prima selectie om kampioen mee te kunnen worden. Met Milik, Younes, Fischer, El Ghazi, Cerny en Dolberg heb je zes goeie spelers voor drie posities!

  1. FdB=Ajax

   Oh nee, dat is niet in de geest van dit forum…
   Sorry: RVC OPROTTEN! MARC NETTO OPROTTEN! ER KOMT WEEEER GEEN SPITS EN HET WORDT WEER EEN DRAMA!

 6. KBouter

  Dit is geen Jong-Ajax, Jong Ajax moet doorstromings opleidingselftal zijn van het belangrijkste elftal de A1.

  Hier spelen twaalfde en geflopte gasten mee.

 7. theomar

  Enkele spelers uit het eerste? Bijna allemaal zouden ze zo in het eerste moeten meedraaien. Schijnbaar moeilijk voor de rijke profs om zich voor zo’n wedstrijd op te laden.
  Met die instelling worden we geen kampioen. Daar verandert een nieuwe spits die toch niet komt niets aan.

 8. timkloppers

  geuvanio en Barbosa beide Santos fc zijn leuke voetballers maar die zullen wel naar Spanje gaan.

Comments are closed.