Van de Beek tot nader order bij het eerste elftal

0109ajax-hsv_vdbeek

Donny van de Beek speelde zaterdag alleen de tweede helft mee in de oefenwedstrijd tegen Hamburger SV (3-1) en zette de aanval voor de tweede treffer op. De middenvelder, die Daley Sinkgraven verving, kreeg na afloop de complimenten van Frank de Boer.

“Donny speelde heel goed”, aldus De Boer tegenover Voetbal International. “Hij maakt officieel deel uit van Jong Ajax, maar nu Thulani Serero last houdt van pijntjes blijft Donny tot nader order bij ons.”

Van de Beek was zelf ook tevreden: “Ik denk dat ik kan terugkijken op een goede week. Mijn doelstelling is om dit jaar in eerste elftal te brengen wat ik vorig jaar in de A1 heb laten zien. Daarnaast is mijn doelstelling om zoveel wedstrijden te spelen.”

Bron: Vi.nl

Related posts

31 Comments

  1. Didron

   @ Woody79: lijkt mij ook geen probleem! Daley mag even de plek van van de Beek gaan innemen bij jong Ajax!

     1. Ajax1958

      Dus worden er spelers aangetrokken op hun sterke punten en vervolgens benut je die niet.

     2. Ajax1958

      Nu ik dat zo neerzet, bedenk ik me ineens hoeveel spelers ( er om wat voor reden ) er ” vermoord ” worden.

      Sigi, er komen geen voorzetten van de vleugels.
      Milic, gaat dezelfde kant op.
      Zivkovic, talentje, snapt de looplijnen ( wat een bullshit ) niet, dus naar jong Ajax,
      is/wordt moeilijk, weg naar willem2
      Singraven, talent maar moet anders spelen
      Gudelj, aanvoerder/ dragende speler/ bikkel bij az, moet anders spelen
      Lasse, aantal jaar uitblinker, geen basisplaats meer omdat?????????????

      Voor deze 6 is zo’n beetje 30miljoen betaald, wie maakt het rijtje af.

    1. Kingerwin

     Veel opties mogelijk op middenveld, maar Klaassen op 6 is geen goede wat mij betreft.

     1. Indojood

      Ik vind dat we een 6 moeten hebben, zoals Busquets bjj Barca en vind Klaassen de meest geschikte. Schöne heeft het vernuft om de juiste assist te geven of zelf te scoren en Bazoer/Vd Beek kunnen de aanval mooi ondersteunen door de tweede lijn te bezetten en de boel af te jagen wanneer de bal terug moet worden veroverd.

     2. Kingerwin

      Klaassen is beste speler die we hebben en die moet op de positie staan waar hij het sterkst is, en dat is volgens mij als aanvallende middenvelder. Is bovendien de middenvelder met meeste scorend vermogen

     3. Indojood

      Ik begrijp jouw standpunt ook wel maar Schöne heeft vaak genoeg bewezen de belangrijke/beslissende goal/assist te maken/geven. Nu zit ie maar op de bank verpieteren.

     4. Remco425

      Schone kan ook rechts op het middenveld en veel beslissende goals van hem kwamen uit vrije trappen.

     5. Ajax1958

      Klaassen is NIET meer de beste. Aanvoedersband drukt een negatief stempel op zijn spel, kan hij op dit moment (nog) niet aan.

     6. Litmanen

      Grappig dat het allergrootste talent, namelijk Bazoer, helemaal geen kans schijnt te krijgen. Ik vind vdBeek en Klaassen een beetje van hetzelfde. Schone altijd in de basis, desnoods aan de buitenkant.
      Sinkgraven is een fantastische voetballer, maar ik heb de indruk dat de druk op hem heel erg groot is. Gudelj in de basis, maar in mindere wedstrijden sneller naar de kant.

      Ik vind sowieso dat trainers veel te lang wachten met wissels als spelers niet brengen wat er van ze gevraagd wordt. En dan bedoel ik niet een verkeerde pas, maar de invulling van de opdracht.

      Als je aan buitenspelers de opdracht geeft om buiten om te gaan en een buitenspeler heeft dat na vijf of zes balcontacten nog niet gedaan, dan er gewoon afhalen.

     7. Didron

      @ Litmanen: mee eens zowel over Bazoer als over het wisselen! Bazoer is sowieso een speler die elke wedstrijd alles geeft en dus opgesteld dient te worden. En vwb de wissels: 70e minuut (+/- 2 minuten): gohhh, een wissel. Terwijl betrokkene vaak al in de rust of rond de 55e er uit kan (moet)…

 1. LeroyT

  @ indojood ben ik volledig met je eens en dan gelijk 2 spitsen systeem met younes en Milik.

  1. Remco425

   Of Milik en El Ghazi, want die kan ook erg goed in die rol spelen en heeft bewezen veel te kunnen scoren als hij voor de goal komt.

   1. FdB=Ajax

    En vergeet Fischer niet, die zou ook perfect in een tweespitsen systeem kunnen spelen.

 2. Didron

  Ben toch wel benieuwd wie dat ‘rode’ / ‘dislike’ duimpje gegeven heeft… Hoe kun je van de Beek nu niet bij Ajax 1 willen hebben??

Comments are closed.