‘Vergeefs bod Ajax van 1,7 miljoen euro op Roemeens toptalent Ivan’

0109andrei_ivan

Universitatea Craiova heeft een aanbieding van Ajax afgeslagen. Ajax had 1,7 miljoen euro over voor Andrei Ivan, maar voor dat bedrag willen de Roemenen de negentienjarige aanvaller niet laten gaan, zo zegt althans de vader van Andrei in de Roemeense media: “Hij gaat niet zomaar weg. Ajax bood bijvoorbeeld 1,7 miljoen, maar de club eist 3 miljoen en een doorverkooppercentage van dertig procent. Ook een bod van 2 miljoen van Zenit Sint-Petersburg werd afgewezen.”

De enkelvoudig Roemeens international zou bij Ajax door George Ogararu zijn aanbevolen. Naast Zenit worden ook Barcelona, Juventus, AS Roma en Steaua Boekarest gelinkt aan het talent. Ivan speelde eerder voor CSM Moreni en Scoala de Fotbol Sporting en kwam in dienst van Craiova inmiddels tot 6 doelpunten en 5 assists in 47 officiële wedstrijden. Hij heeft bij Craiova nog een contract tot 1 januari 2021 en in de verbintenis zou een gelimiteerde som van twaalf miljoen euro staan.

Bron: Voetbalzone

Related posts

28 Comments

 1. AMSXXX

  Koop nou eens een topper…paar miljoen meer voor 1 die er meteen staat in de staat!

 2. Hika77

  Zonde, als die ouders nu alleen al maar aan geld kunnen denken in plaats van de ontwikkeling weet ik wel waar die eindigt ..

  1. HURBIE

   Kan het systeem van AJAX niet spreekt de taal niet en een bemoeizuchtig e vader
   Wat moet je er mee
   Dan maar een paar centen meer voor één die het snapt

 3. woody79

  weinig zeggende statistieken. bazoer onze middenvelder met zn 19 jaar heeft er al meer ingelegd

 4. Rood wit hart

  leuk voor jong ajax koop een speler die er gelijk klaar voor is of gooi de prijzen van de seizoenkaarten omlaag het is niet om aan te zien het voetbal

 5. Geckoo

  We kunnen allemaal wel namen als Lens en Dost roepen, maar zolang Ajax een salarisplafond hanteert zullen dat soort spelers niet eens meer terug naar NL komen.

  Die verdienen nu simpelweg stukken meer dan dat ze bij Ajax maximaal kunnen verdienen.

 6. AjaxBarcelona

  Kan niets van waar zijn lijkt me. Ajax mag toch niks kopen zolang er niets verkocht is?

  1. BobbyHaarms

   Geef Huntelaar nou eens een moordcontract wat hij niet kan weigeren, de kans is klein maar wie weet wil hij al terugkeren. Wie niet waagt…..maar elke keer dat gelul met die vage talenten die het 9 vd 10 keer toch niet redden schiet toch niet op?! Investeren Ajax, en haal nou eindelijk eens Ajaxwaardige spelers ipv die jonkies die we zelf allang in huis hebben!

   1. AFCA my World

    De buitenlandse jonkies komen er nu toch echt aan hoor, kijk maar naar Cerny en Dolberg , die zijn jong goedkoop aangekocht en gaan het echt wel redden,dat is ook de reden dat Ajax jong scout en goedkoop binnenhaalt, moet je maar eens op YouTube kijken wat deze speler kan,bovendien zijn er al andere grote clubs geïnteresseerd ,dat is ook niet voor niks !

    1. BobbyHaarms

     Dat klopt helemaal AFCA my world, maar als je het tegen mekaar afweegt en ziet hoe enorm veel talent er is aangetrokken valt het op dit moment nog relatief tegen wat er daadwerkelijk doorbreekt cq het eerste haalt. Aan de andere kant: er zal maar net die ene (zie Bazoer) tussenzitten waarmee je goud in handen hebt dan betaalt zo’n investering zichzelf uiteindelijk dubbel en dwars terug.

 7. -buitenkantje rechts-

  ” Ajax moet het hebben van koopjes en af en toe geluk hebben”
  Ik hoor het FdB nog zeggen.. Dit is hier dus een voorbeeld van.. Een voorbeeld van van een koopje in de hoop dat je geluk hebt. 5 Goals en 6 assists in wat waren het? 46 officiële wedstrijden..
  Is deze speler beter dan Hendriks?
  Is deze speler beter dan Azzouzi?
  Is deze speler beter dan Dolberg? En zelfs.. Is deze speler beter dan Zivcovic ?
  Waar zijn we in godensnaam mee bezig??

 8. EugAjax

  Een Roemeense vader roept wat om marktwaarde van zijn zoon te verhogen en bijna alle fans mopperen meteen over het beleid van Ajax. Even terug naar de feiten. Ajax bied niet op een speler zolang er niks verkocht is laat staan op een Roemeense jeugdspeler dus rustig aan allemaal…

 9. johnie stalker

  Ik kom wel voor 1,7 mijo, maar ik hoor niks van Ajax. Gek, ze hebben mijn pa z’n mobiel…

 10. Ajax nr 1

  Ik ben helemaal geen voorstander van het hele beleid wat er gevolgt wordt. Laat dat even duidelijk zijn. Maar wat het TH allemaal koopt of wil huren tssss ik begrijp in dat geval de RVC wel. Wat een ellende en armoedig zooitje is het TH toch. Manman investeer nu eens in de toekomst met ervaren spelers waar ook onze jeugd van leer die straks doorstromen.

 11. Remco425

  Als je het artikel helemaal gelezen had, had je kunnen lezen dat het niet de ouders maar de club is die hem voor dat bedrag niet laat gaan.

Comments are closed.