De Boer laakt critici en jammert weer over ‘bussen rond de zestien’

0109bussen_arena

Ook Frank de Boer heeft wel degelijk gemerkt dat er bij een deel van de fans onvrede leefde over de speelwijze van Ajax voor de winterstop. De club eindigde de eerste seizoenshelft weliswaar als koploper, maar het spel was veelal niet om aan te gluren. De Boer zegt dat de kritiek hem niet frustreert. “Maar het is wel duidelijk dat mensen elkaar napraten”, zo zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

De Boer ziet kennelijk het zichzelf ingraven rond de eigen zestien van clubs tegen topclubs als iets dat pas het laatste half jaar de kop op duikt. Volgens hem hebben de critici zelf nooit tegen een team hebben gespeeld dat, daar komt ie weer; ’twee spelersbussen parkeert rond de zestien’. “Dan lijkt het of je een laag tempo hanteert, maar het is verdomd lastig om daartegen te spelen. Desondanks hebben we de meeste goals gemaakt, de minste tegentreffers geïncasseerd en staan we bovenaan”, aldus De Boer die als voormalig speler van Ajax en Barcelona toch al langer bekend zou moeten zijn met tegenstanders die geen open huis wensen te houden. Als je genoeg kwaliteit bezit speel je daar namelijk wèl doorheen.

Toch kan hij zich op sommige punten wel vinden in de kritiek. “Het kan gebeuren dat je in de beker wordt uitgeschakeld, maar waar iedereen zich het meest aan stoort, is de uitschakeling in de Europa League. Terwijl daarin ook veel dingen zijn goed gegaan.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

39 Comments

  1. AFCA my World

   Het word toch echt tijd dat hij een bril krijgt,wat is er goed gegaan ! Niks toch zeker, je had in deze poule gewoon door moeten gaan,al hadden we er niet eens in moeten zitten maar gewoon in de Champions League voorronde al moeten winnen !

   1. Toppertje

    Eens. Frank moet niet zeiken. Nooit anders geweest dat veel ploegen zich ingraven. En hij kletst gewoon uit zijn nek als ie zegt dat er in de EL veel is goed gegaan. Gewoon een schande hoe er gepresteerd is in Europa.

    1. Ajax nr 1

     Zozo hij lult nog steeds zou dom. Waarom toch steeds!! Ik zeg:Frank je bent niet goed genoeg om een club als AJAX aan het voetbal te krijgen. Koop een mooi brilletje en misschien heel misschien ga je het dan ook zien. Oh neem voor de zekerheid ook je TH mee want die kunnen volgens mij ook wel een brilletje met sterkte gebruiken.

 1. Skills

  Onzin wat FdB zegt, je kan heus wel met minder goede spelers goed voetbal spelen. Vittesse heeft bijvoorbeeld ook niet een geweldig team maar spelen wel leuk voetbal.

  1. Skills

   Want hoe ze speelden tegen Molde was gewoon slecht en het is Molde geen Real Madrid of zo

  2. creutz1977

   haha vitesse heeft geweldige spelers… is bijna chelsea 2… Dus kom niet aan met dat vitesse mindere spelers heeft… Want dan zit je er behoorlijk naast… En snap het gezeur niet… Nu roept iedereen dat we het met eigen jeugd moeten doen en blabla… nou prima… loop dat niet te zaniken dat ene wedstrijd top is en andere van mindere kwaliteit… Dat staat gelijk aan jeugdigheid! die zijn gewoon nog niet constant

   1. rickert

    ik vind dit stuk sws inhoudelijk nou niet zoveel zeggen .. Frank doet wel heel interessant, maar zegt in feite niks nieuws.. en dat clubs zich ingraven is niet gek, als je ziet dat Ajax daar niet mee om kan gaan.
    Dit constant belichten lijkt mij er juist voor te zorgen dat clubs het meer gaan doen. Verder speelt Vitesse heel erg vrij en als het daardoor een paar keer op een verlies uitdraait heb je niet half Nederland over je heen, omdat het maar Vitesse is, dat lijkt me in ons geval heel anders, omdat wij elk jaar voor het kampioenschap zijn.. het moet dus mooi zijn, maar ook resultaat opleveren, wat me lastiger lijkt.

 2. Rood wit hart

  heeft elke top club last van met de juiste spelers moet dat toch geen probleem zijn en volgens mij stonden wij onder druk tegen de graafschap dus muil houden en gewoon kapot spelen

 3. Indojood

  Goed opgemerkt Fred. Die bussen waren er in de Meer ook al, evengoed gingen veel clubs met 4-0 of 5-0 terug naar huis. Spelers en ook de trainer zijn niet creatief genoeg om dit op te lossen en blijven maar volharden in 4-3-3 met een nr. 10.

 4. War

  Mensen praten elkaar niet na, een ieder ziet met eigen ogen dat er niets van klopt, Frank wordt wakker !

 5. Geckoo

  Ik kan me de tijd nog herinneren dat alle clubs zo bang waren van Ajax, dat ze bij wijze van spreken al 1-0 achter stonden voor de wedstrijd uberhaupt begonnen was..

  Ook die clubs groeven zich helemaal rond de 16 in. Maar dat werd kapot gespeeld door de voorhoede!

 6. afcadeluxe

  woon al jaren in buitenland en poosje terug zeiden fans al in a’dam is er niks te halen nou vandaag is het credo minimaal een punt ophalen respect voor ajax is verdwenen…..

 7. Velibor

  Snap best dat hij er een beetje zeikerig van wordt maar wij zijn toch Ajax en wij waren altijd trots op het voetbal wat er werd gespeeld en ja kampioen worden is noodzakelijk met het oog op het grote geld vd CL. Ik persoonlijk vind het voetbal wat er gespeeld word gewoon niet des Ajax en dan kan ik een verwende ouwe lul worden maar ik vind er gewoon niks meer aan om naar te kijken,ik hou van pingeldozen voorin waar je op kunt schelden maar waar je ook helemaal lyrisch van kunt worden en niet van die vol met opdrachten gestopte hardlopers die niet kunnen voorzetten zodat de ene na de andere spits mislukt en door iedereen afgezeken wordt,dus Frank durf eens wat want in de jeugd loopt zat wat leuk is om naar te kijken!

  1. AFCA my World

   Ik kan mij prima vinden in jouw stuk,maar vind ook dat er nieuwe trainer moet komen die boel weer op scherp zet,dan gaan we weer de vrijheid blijheid spelers krijgen met het echte Amsterdamse lef die er wel doorheen komen ! Jammer dat Bosz en Jonk niet meer haalbaar zijn die konden dat ! Van vind jij van VanHaezebrouck een prima trainer die spelers echt beter maakt,zijn jongens gaan voor hem door het vuur en doen het goed in Europa en in de competitie !

   1. Indojood

    Sampaoli, Bielsa, dat soort types. Leip van Johan Cruijff, Ajax en Oranje van de jaren 70 en lekker de boel opzwepen langs de lijn. Paco Jemez uit Spanje.

   2. Toppertje

    Stuk uit mijn hart Velibor. Tuurlijk begrijpen we de belangen van het halen van de CL. Maar het begint gewoon bij de Eredivisie. Ik wil spelers zien waar ik inmiddels lang geleden van smulde als ik naar Ajax keek. Gewoon avontuurlijk en creatief.

   3. Velibor

    Afca ik ken die beste man niet zo goed maar lijkt me dat ie het wel goed doet en wat speelt ie dan bijvoorbeeld?

    1. AFCA my World

     Mooi aanvallend voetbal ,waar wij als echte Ajacieden van houden,met weinig middelen bereikt hij veel en bluf is hem ook niet vreemd, kzou hem graag zien komen !

 8. Toppertje

  Als je het gezeur niet snapt heb je zelf ook een bord voor je kop. Het merendeel van de wedstrijden zijn niet om aan te zien. En europees was het gewoon een blamage gezien de tegenstanders. De jeugdigheid mag zeker in Nederland niet altijd het excuus zijn. Volgens mij willen de meesten jeugd ipv middelmatige aankopen aangevuld met een enkele goede aankoop. Dat is wat anders dan jouw ongenuanceerde stelling dat we alleen jeugd willen.

 9. -buitenkantje rechts-

  Volgens mij laat Fred hier zijn eigen mening wel heel duidelijk zien in dit stuk.. 🙂
  Ik heb in een eerder stuk al gezegd dat het ligt aan kwaliteit en ervaring! Dat zijn natuurlijk de hoofdoorzaken! Dat de tegenstander zich ingraaft is trouwens lang niet altijd meer zo.. Ajax is ook in de eredivisie al veel van zijn vroegere uitstraling en ontzag verloren. Ik zie ook in de eredivisie ploegen naar Adam komen met een gevoel van.. Hier valt wel iets te halen.
  Wat mij veel meer verontrust is dat juist Ajax tegen tegenstanders die wat meer kwaliteit hebben dan de gemiddelde eredivisionist gaat leunen op de verdediging. Dat juist Ajax niet meer de baas is op het middenveld en daar vaak wordt overlopen.. Dat juist bij Ajax er heel weinig positiewisselingen zijn en er heel weinig kansen worden gecreëerd..

 10. Geroldkohlen

  jaja en teams dat tegen barca of bayern spelen graven zich ook in, maar toch weten barca en bayern wekelijks een show voor de fans weg te geven!

 11. EugAjax

  Europees heel slecht inderdaad dit seizoen! Op Celtic uit en Rapid eerste helft uit na dan dus overall ruin on onvoldoende. Dat vind De Boer ook als je goed leest. In Beker uit bij Feyenoord ongelukkig verloren. Dat kan gebeuren al doet dat heel veel pijn juist tegen onze ‘vrienden’ uit Rotterdam. In de competitie draait Ajax echter op volle toeren. Je kan nooit 17 goede wedstrijden spelen, maar iedereen vergeet wsl Roda JC, Cambuur, Heeerenveen thuis en AZ, Vitesse, PEC Zwolle uit. Die wedstrijden waren van hoog nivo. Niet jaren 70,80 of 90 maar toch. Het elftal bulkt van talent met zeer langjarige contracten. Ajax scoorde meesten doelpunten en minste tegengoals. Ik vond alleen PSV thuis en FC Utrecht uit heeeel slecht. Rest inderdaad middelmatig maar die zitten er nu eenmaal tussen. En Frank de Boer zal de laatste zijn die uiteindelijk pas echt tevreden is. Dus de kop van dit artikel is respectloos voor een van de grootste Ajacieden binnen de club en uit de historie.

   1. AjaxBarcelona

    Ach als we heel eerlijk zijn waren de laatste 17 comp. wedstrijden van afgelopen seizoen allemaal heel erg slecht. Dus toch een vooruitgang van zo’n 40%. Als je het zo bekijkt is het hoopvol. Volgende 17 weer zo’n sprong en we staan op 80% beter. Kan het toch nog leuk worden. 🙂

     1. AjaxBarcelona

      Ach, een echte Amsterdammer ziet zelfs in zijn eigen faillissement nog een voordeel 🙂

 12. N-AFCA

  Pff dit soort uitspraken baart me echt zorgen. Blijkbaar ziet ie het gewoon echt niet..

 13. Iamsterdam2015

  Tja. Hij zet weer zijn grammofoonplaat commentaar op. Iedere keer weer dezelfde smoes, net als na een slecht gespeelde wedstrijd. Spelersbussen, handbal verdediging, berlijnse muur…. What ever fdb, het spel was eerste helft van het seizoen €@”+**{.

 14. bloedgroep AFCA

  frustratie?? krijg eens geld maar betaal eens geld en ga zitten waar wij zitten en zie wat wij zien….nou dat is frustratie FdB

 15. afcadeluxe

  had me mogen bellen ben buschauffeur en had ze wel ergens anders geparkeerd (op de plaatsen van de rvc want die zijn er blijkbaar nooit)enne ik ben geld misgelopen door hun weet iemand waar ik dat kan opeisen????

Comments are closed.