Stam betreurt situatie Boilesen: ‘Jammer dat ik hem van De Boer niet op mag stellen’

0312dnjepr-ajax_boilesen
Nicolai Boilesen hoopt deze maand een oplossing te vinden voor zijn vervelende situatie bij Ajax. De linksback was lange tijd het oogappeltje van Frank de Boer. Vorig seizoen was hij nog in veertien wedstrijden aanvoerder van Ajax, maar werd in de zomer als linksback vervangen door Mitchell Dijks. Frank de Boer heeft Boilesen nu helemaal niet meer nodig: de 23-jarige Deen kwam dit seizoen in nog geen enkele wedstrijd in actie.

Na een teleurstellend seizoen kreeg Boilesen toch nog een aanbieding om zijn contract te verlengen, maar de Deens international zou zich vooral vanwege het late tijdstip waarop Ajax zich meldde niet serieus hebben gevoeld. Zaakwaarnemer en vader Kenny Boilesen ontkent dat: “We hebben nooit een schriftelijke aanbieding gehad”, aldus pa Boilesen tegenover De Telegraaf. “Nicolai zei onmiddellijk dat hij iets nieuws wilde. Ruimschoots op tijd, zodat Ajax en wij in alle rust konden toewerken naar een transfer, afgelopen zomer, die voor alle partijen goed was.”

Ajax vond ook twee clubs die Boilesen graag wilden hebben en bereikte een akkoord met zowel Crystal Palace en Genoa, maar Boilesen wist het zelf niet eens te worden met deze clubs, waarschijnlijk vanwege de veel lagere salarisvoorstellen dan hij bij Ajax gewend is. Hij bleef dus bij Ajax, maar De Boer heeft hem niet meer nodig en zei bovendien dat Andries Ulderink en Jaap Stam hem niet mochten opstellen bij Jong Ajax. “Of de huidige situatie Boilesen of Ajax is aan te rekenen, weet ik niet. Maar het is sneu”, zo zegt Stam desgevraagd.

De coach vindt het jammer dat hij de vleugelverdediger niet op mocht stellen van De Boer: “Want het zou voor Boilesen goed zijn en voor ons ook. Op zijn inzet valt niks aan te merken”, maakt Stam duidelijk. “Hij geeft alles en helpt de jonge jongens, die dat ook prettig vinden. Ik praat veel met hem over voetbal en dat zijn interessante gesprekken.” Inmiddels is er concrete belangstelling uit de Championship, het tweede niveau van Engeland.

Bron: De Telegraaf

Related posts

45 Comments

 1. Skills

  Ja jammer leek mij wel een speler met redelijke potentie. Maar hij wou uiteindelijk vertrekken en als niemand zich meldt dan heb je pech.

 2. Skills

  En waarom maakt Stam zich hierover druk we hebben spelers met meer talent dan Boilesen bij jong Ajax

  1. Remco425

   Inderdaad. Als hij zou spelen bij Jong Ajax zou dat echt een typisch gevalletje zijn van jeugd in de weg zitten.

  2. FdB=Ajax

   Helemaal mee eens, Savastano vind ik bijvoorbeeld een veelbelovende linksback. Bovendien is het goed om af en toe een statement te maken, spelers moeten blij/trots zijn dat ze voor Ajax mogen voetballen.

  3. Amoebe

   “Zo zegt Stam desgevraagd”….er wordt dus een vraag gesteld en hij geeft antwoord….daaruit maak ik niet erg op dat hij zich heel erg druk maakt!

 3. LeroyT

  Aanvallend oke, maar verdedigend verschrikkelijk slecht. Ja en als je dan linksback staat, dan is het wel handig dat je ook een man kan uitschakelen. Dan zie ik liever iemand zoals Tete. Die verdedigend verschrikkelijk goed is maar aanvallend iets minder.

  1. Remco425

   Aanvallend ook slecht. Hij kon niet eens een bal over 2m passen en leed continue balverlies.

 4. Sonsee

  Dat hij hem niet voor het eerste gebruikt ken ik begrijpen maar voor jong Ajax zou ik hem wel hebben laten spelen want de kans op een vertrek van hem en er nog op z’n minst wat geld voor te krijgen wordt zo wel een heel lastig verhaal. Overigens snap ik de Boer ook niet, vorig seizoen was het nog z’n oogappeltje bij wijze van spreken en nu lijkt het alsof hij hem niet meer kent. Staat natuurlijk wel los van het feit wat z’n kwaliteiten zijn want ik was niet gecharmeerd van deze speler.

  1. Remco425

   En bij Jong Ajax de jeugd tegenhouden? Boilesen heeft zn hand overspeeld en het is niet meer dan logisch dat hij geen speeltijd meer krijgt.

   1. Sonsee

    Hem af en toe als invaller inbrengen zie ik niet als de jeugd tegenhouden. Daarnaast is het van beide kanten niet netjes geweest hoe het allemaal gelopen is maar dan is dit in mijn ogen niet de oplossing.

    1. Velibor

     Inderdaad meneer meende heel wat te zijn en dat viel tegen dus zet maar op de boot naar Kopenhagen,doei!

  2. Sazzz

   Omdat De Boer ongelooflijk zijn nek heeft uitgestoken voor deze gozer. Hij heeft bakken kritiek gehad omdat hij Boilesen blééf opstellen. En vervolgens wil meneer alleen tegen salarisverhoging bijtekenen…

 5. Fvanr

  Wat een grote onzin en onprofessionaliteit om dit naar buiten te brengen. Er is meer nodig dan inzet

  1. FrankiC

   Idd. Jammer dat Stam zich hierover in de media uitlaat en de hoofdtrainer openlijk afvalt. Zo ontstaan brandjes.

 6. woody79

  altijd al gezegd dat de carriere van die jongen doodbloedt. Hij is 23 en denk dat er ook nu niemand meer voor hem komt. Iedereen is hem vergeten

 7. Geroldkohlen

  nou Stam omdat jij zegt dat je het jammer vind dat je hem niet kan opstellen ,en dat het goed voor hem en jong ajax zou zijn, trek ik de conclusie dat stam absoluut geen hoofdtrainer van ajax moet worden , als er een speler is die compleet mislukt is en slechte seizoenen gedraaid heeft, en ook nog eens na ieder sprintje geblesseerd is dan is dat boilessen wel! het feit dat er al 2 jaar geen enkele club in deze jongen geinteresseerd is, moet het toch duidelijk zijn en stam wilt hem opstellen!

 8. Joeguh9

  Gevaarlijke uitspraken voor de rust binnen de club. De Boer reageert hier natuurlijk weer op en er ontstaat weer iets dat invloed heeft op de hele club. Intern benoemen lijkt me prima, extern gewoon voor je houden!

 9. KBouter

  Van Stam en Ulderink heb ik geen al te hoge pet op, en van sommige reacties hier ook niet.
  Ulderink, Stam en sommige gasten hiero moeten weten dat Jong Ajax GEEN prestatie elftal is voor Ajax……maar een opleidingselftal!

  Jong Ajax is een tussenstation voor het belangrijkste elftal van Ajax..de A1 en het eerste, dus als je gasten opsteld zoals Boilessen voor een aankomend talent, ben je meer bezig met je eigen prestaties als trainer, dan met het Ajax (Cruijff) belang!

  1. Velibor

   Juist Stam moet zich er helemaal mee bemoeien of per ongeluk iets over loslaten want dit lijkt op ondermijning van Franks gezag,klinkt allemaal zwaarder dan het is natuurlijk maar voor je het weet klink je als een oud wijf,gewoon alleen met het 2e bemoeien en verder niks Japie haha want we weten wel dat jeje papiertje hebt of bijna hebt maar ik hoop dat jij niet de opvolger wordt!

  2. Remco425

   Mee eens. Als het voor wedstrijdritme op te doen is voor spelers van het 1e kan ik het me nog voorstellen, dan heeft het een belangrijk doel, maar met Boilesen zou het totaal nutteloos zijn. Zelfs zonde van de plek op de bank.

 10. AjaxBarcelona

  Na zo’n 5 jaar de Boer mag je verwachten dat mensen hem een beetje kennen nu. Hij geeft mensen soms heel veel ruimte (in mijn ogen soms teveel) maar als je hem in de maling neemt kan je het gewoon schudden. Dat is nu bij Boilesen. Verder eens met KBouter, geen plekje geven in jong Ajax als je geen kans meer maakt op doorstroom. Het is inderdaad een rijpings elftal voor het eerste.

   1. AjaxBarcelona

    Probleem is dat hij zoveel salariseisen heeft. Zelfs gratis weggeven is dan moeilijk.

     1. Remco425

      Als het afkopen meer kost dan zn restsalaris is dat beleidsmatig niet juist. En we hoeven het ook niet voor hem te doen, want hij werkt zelf ook niet mee. Hij had van de zomer naar 2 clubs gekunt, maar meneer had te hoge salariseisen. Hij wilde niet inleveren. Oftewel, bij Ajax werd en wordt hij rijkelijk beloond, maar zelfs dat vond meneer niet genoeg, wilde zelfs niet bijtekenen met nog wat extra erbij. Sorry hoor, maar moet je dan nog aan zijn belangen denken?

     2. Indojood

      Dan moet je hem helemaal op non-actief zetten. Ik vind het meetrainen en verbieden van spelen een halfbakken maatregel. Afkopen is wellicht duurder maar dan ben je er vanaf.

  1. KBouter

   Klopt, van die vrijheid die hij geeft, wil hij wel het vertrouwen voor terug, anders lig je eruit.

 11. KBouter

  Juist Indojood, zo denk ik er ook over en van zijn salaris kun je ook andere leuke dingen mee doen. Hij komt toch niet meer aan het spelen toe.

 12. Kuijff

  Stam heeft gelijk dat het sneu is. Hopelijk komt er snel een oplossing die goed is voor iedereen.

  Een vertrek is de enige oplossing, nu hopen dat Boilesen inmiddels bereid is om salariseisen te stellen die passen bij zijn capaciteiten.

 13. hackitjacki

  Dit is heel ander verhaal dan destijds werd verteld in oa AjaxTv. Daar zei de Boer dat Boilesen met veels te grote salariseisen terwijl Boilesen zeer slecht presteerde en dat hij dat niet vond kunnen….

 14. Iamsterdam2015

  Blijft jammer. Ok ok hij speelde niet altijd florisant maar er is ook een hoop gedoe om heen gecreëerd

 15. Brokamp

  Ik heb de Boer nooit begrepen dat hij hem aanvoerder heeft gemaakt. Dat doe je met je beste speler. Daarna is,Boilessen alleen maar slechter gaan spelen. Dus foutje Frank, Schone hoort de aanvoerder te zijn en dus in de basis te starten. Toch te gek voor woorden dat je beste en meest ervaren speler reserve is.

 16. jojo123

  Fdb weet wellicht niet wat ie moet doen. Heeft veel problemen gehad met spelers, zowel goede als potentieel goede spelers. Boilesen heeft wellicht te vroeg aangegeven dat hij weg wilt. Als zogenaamde opleider (Ajax) wil je dat de spelers zo goed mogelijk worden en wedstrijdritme hebben voor zowel het eerste en daarna voor de Europese competities. Is Fdb de baas van Ajax of zo, is er ook nog management die hem overrulet om boilesen te laten spelen zodat hij verkocht kan worden? Onzinnig .. Denkt Frankie alleen aan zichzelf?

Comments are closed.