‘De RvC moet dat van ons accepteren, wij zijn de voetbalkenners’

0703spijkerman_deboer

Frank de Boer liet eerder vandaag al weten dat hij versterking wil in de voorhoede maar dat Marc Overmars geremd wordt en zich moet verantwoorden tegenover de RvC. Volgens De Boer moet de RvC echter luisteren en accepteren dat er versterking nodig is.

‘Wij waren afgelopen zomer dichtbij de komst van Jeremain Lens en hij is nog steeds een optie. Ook Bas Dost past prima in ons plaatje en wij weten inmiddels dat hij Wolfsburg wil verlaten. Het moet natuurlijk wel allemaal betaalbaar blijven maar de RvC moet van ons accepteren wat er nodig is. Wij zijn de voetbalkenners en wij weten wat er nodig is’, aldus De Boer die soms baalt van de houding van de clubleiding die eerst wil zien dat er spelers verkocht worden alvorens er nieuwe worden aangetrokken.

Bron: VI

Related posts

96 Comments

  1. FrankiC

   Geen Bas Dost. Is net zoveel Ajax-speler als Kramer of Dick Nanninga. Niet doen dus.

  2. creutz1977

   Dost leuk ,…. aub geen Lens, lijkt me geen toevoeging… Maar liefst zie ik Traore…

   1. Litmanen

    Traore prima, Lens, daar hebben we er vier van in huis, Dost, geen Ajaxvoetballer, maar misschien juist daarom geschikt. Maar laat er iemand komen asjeblieft. De jonge talenten zijn gewoon nog niet rijp.

 1. Mooi

  Dus wie maakt er nu de dienst uit bij Ajax en is het voetbal nog wel belangrijk voor de heren van de RvC .

 2. Indojood

  En iedereen die dacht dat het wel rustiger zou worden met het ontslag van Jonk en het vertrek van Cruijff. Wakker worden, het gaat nog veel erger worden. TH nu tegenover RvC, Stam die doet waar ie zin in heeft, ontevreden supporters.

  1. creutz1977

   man blijf niet steeds janken om Jonk enz… is gebeurd.. is besloten… Dus punt.. En verder

   1. War

    Zal best, maar Indojood heeft hier wel een punt, we zijn weer terug van voor de revolutie, het gaat gewoon weer om macht en niet meer over het voetbal, jammer !!

    1. AjaxBarcelona

     Er blijven helaas mensen die hun ogen sluiten voor de werkelijkheid. Is zo makkelijk om te zeggen: gebeurd is gebeurd, nu doorgaan. Je moet dan wel iets normaals en goeds hebben om mee door te gaan. Dat gaat gewoon niet lukken als je je beste mensen laat vertrekken. Dus doe ajb die oogkleppen af en besef wat er aan de hand is. De club gaat zo naar de klote.

     1. Litmanen

      Professor Weeniebeter weer hoor. Creutz heeft gelijk. Hou eens op met janken over wat is geweest. Je zou het ook positief kunnen noemen dat het TH en Overmars zien dat er meer nodig is dan een 17 jarige voor de leeuwen gooien in een al veel te jong elftal.
      Echte supporters willen prijzen. In 010 waar geen centen zijn investeren ze nog meer dan bij de rijkste club van Nederland.
      En die talenten komen er toch wel bij De Boer. Dat heeft de tijd al bewezen.

     2. AjaxBarcelona

      He Ruben, je kan het niet laten he. Je moet wel alles lezen van me Als je commentaar hebt vanuit je zolderkamertje he. Nu netjes computertje uit, onder je Ajax dekbed en slapie slapie doen. Tot morgen jongen. Oh ja, oogklepjes netjes af doen en op je nachtkastje leggen dan mogen ze morgen weer op.

     3. AjaxBarcelona

      Naar jou toe inhoudelijk? Je hebt wel humor. En nu licht uit en slapen. Kusje op je voorhoofd.

     4. Litmanen

      Zo seniel ben je dus, jij zou mij negeren, maar je kunt het niet laten. Volgens mij ben jij het zielige inteelt neefje van Wim Jonk. Zou alles verklaren.

     5. Indojood

      Dat zei ie eerder over mij ook maar hij en zijn holmaat Creutzfeld-Jakob kunnen het niet laten omdat ze weten dat ik gelijk heb.

     6. Toppertje

      Iedereen die denkt dat met het vertrek van mensen het probleem bij Ajax het probleem is opgelost houdt zichzelf voor de gek. Het conflict heeft alles met de structuur en organisatie te maken. Dat is nog steeds niet opgelost en maakt juist dit topic ook weer duidelijk. Een RvC die op de stoel van de directie zit is van de gekke.

     7. Litmanen

      Onzin, bij elke club komen en gaan mensen. Dat is ok, maar blijven zeuren hoe goed het was terwijl we al vele jaren Europees achter de feiten aanlopen is niet echt reeel.
      De enige oplossing ligt in het verdwijnen van de beurs, zodat de directie en het TH de club weer normaal kunnen leiden.

     8. Indojood

      Mensen die vertrekken en komen zijn geen probleem wanneer de afspraken continu worden nageleefd en uitgevoerd. Precies wat er bij Ajax niet gebeurt. Men doet maar wat.

     9. Toppertje

      Ik zeg ook helemaal niet hoe goed het was. Geef alleen aan dat het conflict bij Ajax tussen mensen het gevolg is van een organisatorisch probleem en dat dat nog steeds niet is opgelost. Hoewel ik voorstander ben van een beursexit geloof ik niet dat de beursnotering het probleem is. Er zijn genoeg bedrijven aan de beurs (binnen en buiten NL) die goed geleid worden. Kern is dat er een duidelijk kader moet zijn waarbinnen iedereen opereert om een gezamenlijk doel te realiseren. Dat bewijst dit topic ook weer, is bij Ajax niet het geval. De uitvoering van het plan Cruijff maakte dat ook al duidelijk. De discussies o.a. hier op het forum gaan ook iedere keer weer over personen terwijl juist die conflicten de gevolgen zijn van het werkelijke probleem.

     10. Litmanen

      Helemaal eens. Maar laten we nu eerlijk zijn, de mensen die hun hakken in het zand hebben gezet zijn verdwenen. Dan zou het het nu toch niet zo moeilijk moeten zijn? Maar, juist door de RVC, die zou verdwijnen bij een beursexit wordt de ontwikkeling van ons vlaggenschip tegen gehouden.

     11. Toppertje

      Misschien hadden die mensen die volgens jou de hakken in het zand hadden gezet toch meer gelijk dan je zou willen toegeven. Met name Jonk bleef op de organisatie en afspraken hameren terwijl “de anderen” het alleen maar hadden over het niet aanschuiven. Al eerder aangegeven dat beide partijen schuld hebben gehad. Laten we die discussie inderdaad maar laten voor wat het was. De huidige directie en staf zijn nu verantwoordelijk en mogen daar op aangesproken worden. Als je het mij vraagt is het een grote fout om Collee als algemeen directeur te hebben. Aan de top van Ajax moet een voetbalman staan met bestuurlijke ervaring. Dus ook geen vd Sar maar eerder een type Michael van Praag. Die kan veel beter de link zijn tussen het voetbalbedrijf en het beursbedrijf. Nu hebben we een ex-bankier met nul verstand van het voetbalbedrijf.

     12. Litmanen

      De RVC heeft heel andere belangen dan het eerste van Ajax. Dat geven ze zelf trouwens toe. Het gaat om de aandeelhouders en de opbrengsten uit de jeugdopleiding.
      Mij en veel andere supporters gaat het er om dat we in het weekend een sprankelend eerste willen zien. Daar betalen we voor. Of dat nou via Fox is of een seizoenkaart of beiden.

      De RVC houdt dat dus tegen. Dat heeft niets met Jonk te maken.
      Als er dan een spits gekocht moet worden en er is geld, dan moet, net als in het verre verleden, die versterking van buiten gewoon gekocht worden. Dan wil ik niets horen van een RVC of aandeelhouders.

      Het plan Cruijff mag door AB en vrienden niet meer genoemd worden, dus doe dat dan ook niet als het zo uitkomt. De Boer en zijn staf hebben naar de supporters een heel andere verantwoordelijkheid dan de rest ( RVC, jeugd etc) namelijk prijzen winnen en de supporters vermaken.

     13. Indojood

      Je hebt er weer eens niet van begrepen, zoals gewoonlijk. Toppertje ziet het plan Cruijff als dat kader waarin Ajax dient te opereren. Ajax voert het uit, de RvC controleert. De verdwenen mensen waar jij nu over raaskalt, hebben getracht het plan te volgen. Door het wanbeleid zijn deze mensen nu weg en is er geen houden meer aan.

     14. Litmanen

      Tegen alle geluiden in (vriendje AB) Ajax heeft het boekjaar afgesloten met opnieuw winst, namelijk 22 miljoen! En de pot wordt steeds leuker voor de aandeelhouders. Maar geen broodnodige spits kopen, want al die fluitende supporters begrijpen er niks van, er moet geld verdient worden, voetbal is secondair!!

     15. AjaxBarcelona

      Dit betreffen de cijfers van het seizoen 2014-2015. Een seizoen met CL en incl. de transfers van Daley en Siem. Vergelijk dat met het seizoen 2015-2016 tot nu toe en je weet dat de situatie nu even anders is. Uiteraard financieel nog prima maar er moet niet nog zo’n jaar komen. Dus wel alle feiten vermelden Ruben als je het internet op gaat.

     16. Litmanen

      Gewoon een Spurs kopen en daarmee het kampioenschap en daarmee CL en daarmee vele miljoenen en daarmee alle centenneukers weer tevreden.
      Maar wat belangrijker is: de supporters tevreden, de mensen die met hun duur verdiende centjes er voor zorgen dat die voetbaleconomie in stand blijft. Want die miljoenen van Fox betalen wij met zijn allen. En die verkochte merchandise betalen wij ook en die seizoenkaarten ook.

      Mogen we dan van de rijkste club verwachten dat ze enig risico nemen?

   1. Indojood

    Ze hakken daar toch hoofden af? Vind ik wat overdreven. Die naffers in Keulen verdienen het wel.

 3. wilgraag

  Helaas ziet de rvc ons Ajax als bedrijf en niet als voetbalclub. Die willen alleen maar geld zien en wij mooi en goed voetbal. En ja dat kost je dan af en toe eens meer geld.

  1. FrankiC

   Voor instandhouding of groei van Ajax moet je het ook (mede) zien als een bedrijf. Anders is het een kort leven beschoren.

   1. Remco425

    Klopt. Als iedereen die hier geroepen wordt maar gekocht zou worden zou Ajax zwaar in het rood staan. Afgezien van het feit dat ze (meest Cruijff aanhangers) van het plan Cruijff helemaal niets overlaten…

 4. Charka53

  Inderdaad wij Ajacieden zijn ook voetbal kenners dus Marc als je ballen heb koop een goede spits die verdiend zijn geld van zelf weer terug

 5. Jari86

  Als je club moet je een bepaald risico durven te nemen. Daarmee bedoel ik dat je de coach laat bepalen welke spelers er nodig zijn. FdB heeft dus gelijk. Ajax is financieel zeer gezond dus de rvc hoeft dergelijke transfers helemaal niet moeilijk te maken.

  1. AjaxBarcelona

   Niet alles aan de coach laten, zeker niet. Dan krijg je van die situaties dat er een bak spelers is die de volgende coach niet wil. Die koopt vervolgens zijn eigen keus enz. Resultaat, club failliet. Goede balans, die moet er zijn. Één goede aankoop nu betaald zich terug. Maar dan ook gewoon eentje zolang er verder niet verkocht is.

   1. FrankiC

    Precies AB, coaches zijn passanten en die mogen adviseren of voordragen maar nooit een doorslaggevende stem hebben

 6. Geckoo

  Hiermee wordt duidelijk dat die hele RvC een waanbeeld heeft omdat ze op het pluche zitten. Dit gaat allemaal erger worden en de onrust zal verder toenemen.

  1. BobbyHaarms

   Nou RVC de hoogste tijd om op te rotten en neem die Henrichs met zijn rattenbende ook gelijk mee en haal onze helden terug die weggepest zijn door dit tuig. Frank heeft btw helemaal gelijk hierin, maar geld en winst is het enige wat die lui interesseert totaal geen clubliefde hebben ze

   1. Indojood

    Idealiter gaan Crujjff, Ling, Jonk en Molenaar voor het juridisch/financiële gedeelte in de RvC zitten. Dan wordt tenminste alles aan het plan Cruijff getoetst en kan de beursexit worden opgestart.

 7. -buitenkantje rechts-

  Los van het voetbaltechnische gedeelte is het ook een investering in de toekomst die zich dubbel en dwars gaat uitbetalen. Ben trouwens geen voorstander van Dost.. Ook een spits voor in de 16.. Type afmaker.

  1. FrankiC

   Nee, a.u.b. geen Bas Dost. Is gewoon een John van Loen 2.0. Gelukkig, ik zat op jouw bijval te wachten, Buitenkantje.

 8. HURBIE

  Zo is dat naar de kenners luisteren Markie je was een goeie voetballer maar totaal ongeschikt voor deze functie ,jij koopt alleen maar troep waar we niets aan hebben Ga lekker terug naar Deventer

 9. Brokamp

  Hehe trekt eindelijk eens zijn mond open. Als je een goede spits koopt en je haalt op een mooie manier de schaal binnen dan straalt dat toch wereldwijd van je club af. Dan komen de cl centjes vanzelf. Uiteindelijk ben je koopman.

 10. ajaxhoger

  Bas Dost , we moeten een sterk aanspeelpunt hebben , en dat is dost niet , een pure spits die afhankelijk is van de buitenspelers , en die leveren bij ons niet een voorzet af die aankomt .
  Dan kan je er wel messie en suares en ronaldo inzetten , maar als er geen bal komt zal het moeilijk scoren zijn .

 11. Geckoo

  Als Ajax nou eens zijn eigen aandelen opkoopt en van de beurs verdwijnt? Dan kan een hele grote groep rioolratten hun spulletjes pakken en kan het weer een echte voetbalclub worden.

 12. Gertje

  Ik zal volgend jaar ook eens gaan nadenken over onze 4 seizoenskaarten , stelletje eikels rvc , ze snappen het echt niet , wij ons te barsten werken voor een seizoenskaart en die rvc maar zakken vullen , laten ze aan de supporters denken die aantrekkelijk voetbal willen zien

 13. skel

  Waarom zou je een spits binnen halen die goals maakt en daarmee je deelname aan de CL veilig stelt en dus geld opleverd…… Het blijft lastig rekenen voor de financieel verantwoordelijke kopstukken…..zo jammer…

 14. AjaxBarcelona

  Lieve schat, Ruben, je hersencelletje is helemaal in de war. Als ik je nu beloof dat je morgen weer als Ruben de Puben een oproep voor een date mag doen. Dan weer alles goed. Nu trek ik de stoppen er uit bij je want het is al veel te laat voor kleine Ruben.

   1. AjaxBarcelona

    Topic 31december 15.41. Ruben geeft duidelijk aan niet meer te reageren op opmerkingen mbt de situatie Jonk en Cruijff. Inmiddels ben ik uitgemaakt voor seniele ouwe gek, inteelt, hersenloos en zelfs heeft hij mij dood gewenst. Hij hoopt nl dat ik vanaf de tweede ring naar beneden spring en uit elkaar spat. Dat is ruben cq Nietmanen in optima forma. Mijn levenswerk is dit jaar hem telkens tot de grond toe af te branden en af te maken. No mercy alleen een ban kan mij hiervan afhouden. Waarvan akte..

 15. Nummer 12

  Kom op hee, we zijn allemaal Ajax supporter niet ? Laten we daar de nadruk op leggen !!

  Denk dat Dost in de groep best een belangrijke rol zou kunnen spelen. Lens, daarvan hebben we zelf toch wel beter !

  1. AjaxBarcelona

   Ruben/Nietmanen is geen Ajax supporter anders val je mensen zoals Jonk en Cruijff niet zo idioot af.

 16. -buitenkantje rechts-

  Wij zijn de voetbalkenners??
  Ik kan me de scepsis van de RvC wel voorstellen.. Welke briljante aankopen hebben we de laatste 5 jaar gehad dan? FdB heeft zelf een aantal keren aangegeven dat Ajax het moet hebben van koopjes en af en toe geluk moet hebben met aankopen.. Vind je het dan gek dat de RvC zegt, verkoop eerst maar eens een van je miskopen van afgelopen jaren voordat je een nieuwe speler koopt. Kan me dat heel goed voorstellen!
  Dot zou je kunnen voorkomen door alleen te kopen als de betreffende speler echt een toegevoegde waarde heeft voor het team. Dus gaan voor kwaliteit ipv kwantiteit.. Liever 1 topaankoop per seizoen dan 5 aankopen voor de middelmaat en gekocht op de gok.
  Hé.. Was dat ook niet wat Cruijff graag wilde?

  1. ajaxhoger

   Waar is die topaankoop van dit jaar en vorig jaar dat gebleven ,ik heb er geen gezien gij wel .

  2. ajaxhoger

   In zekere zin is het wel te snappen zoals je het uit legt hier , teveel miskopen , maar we lopen natuurlijk heel veel geld mis door geen Cl te spelen , zouden ze dat daar niet snappen .

 17. woody79

  lijkt wel een v&d joh. sun capitaal wordt onze nieuwe sponsor. die chinezen kelderen als een deense linksback

 18. Mauheb

  Het word tijd dat Ajax weer een voetbalclub word ipv een bedrijf.De RvC is alleen maar bezig met het belang van de aandeelhouders niets meer en niets minder. Het is toch te zielig voor woorden eerst verkopen en dan pas aankopen zo krijg je europees nooit geen aansluiting.

 19. Toppertje

  Precies Buitenkantje. Onze geweldige technische staf heeft zichzelf in de voet geschoten door op dit gebied niet het het uitgangspunt van het plan Cruijff te volgen. In tegenstelling tot wat velen denken waren Cruijff/Jonk niet tegen aankopen maar tegen aankopen van middelmaat. En precies dat is wat er de afgelopen is gedaan.

 20. -buitenkantje rechts-

  Ben met je eens dat CL en daardoor ook kampioenschap een absolute must is voor Ajax! Helemaal dit seizoen waarbij al 2 van de 3 prijzen vergeven zijn.
  Vanwege natuurlijk de financiën, maar ook voor de uitstraling van Ajax! Spelers willen voor topclubs spelen die naam maken in Europa! CL is hèt internationale podium waar je je moet laten zien. De kwaliteit van spelers en gebrek aan ervaring is volgens mij DE hoofdoorzaak dat we de afgelopen jaren internationaal faalden. De hoofdoorzaak is niet dat taken niet optimaal worden uitgevoerd zoals in een voorgaand topic door FdB werd aangegeven.

 21. bloedgroep AFCA

  Wat zou er omgaan in het brein van een lid van de RvC….’wat een gezeur over dat balspelletje laten we eens geld gaan verdienen aan dat gepeupel…kan ik zo tenminste met mijn rosetje op de golf baan de echte mense. imponeren’…..boodschap voor de RvC…mocht jij je vrouw een beurt willen geven vraag dan ff advies aan de melkboer die voor kakkerlakkies is aangezien jullie die ook om advies vragen waar het om ajax zaken gaat

 22. AjaxBarcelona

  Indo, als mensen het niet willen zien zullen ze het nooit zien. Ze hebben zelf oogkleppen op en beschuldigen anderen van hakken in het zand. Gewoon hilarisch eigenlijk. Jammere is dar er dan ook gewoon geen normale discussie mogelijk is. Als Ajax van naam zou veranderen zijn ze ook in staat om te zeggen: Ajax was het verleden, niet zeuren we gaan door met de nieuwe naam “hup fc Ziggo”

  1. AjaxBarcelona

   Zoals gewoonlijk staat commentaar veel te laag. Hoort een stuk naar boven te staan

 23. Henriette kip

  Wat willen we nou bij Ajax, een arrogante, eigenzinnige RvC of goede spelers op het veld. Keuze lijkt me niet moeilijk.

Comments are closed.