De Boer wil elftal van een 5,5 naar 7,5 of 8 in tweede seizoenshelft

1221excelsior-ajax_deboer

Frank de Boer gaf zijn elftal in de eerste seizoenshelft slechts een magere 5,5. In de tweede seizoenshelft moet dat een stuk beter. “Een 6,5?! Ik hoop eerder op een 7,5. Ja, natuurlijk is dat mogelijk,” zo verteld hij weten tegenover Metro. “We hebben vaak genoeg een 8 en 9 gehaald, maar ook wel eens een 4. We moeten ervoor zorgen dat die 4 eruit gaat, dan schieten we met het gemiddelde cijfer omhoog. Ik ben ervan overtuigd dat dat kan.”

“Ik kijk altijd naar het spelniveau, maar als we de titel winnen hebben we zéker een 7 te pakken. In de tweede seizoenshelft wil ik daarom naar gemiddeld een 7,5 of misschien zelfs wel een 8. Dan weet ik zeker dat we kampioen kunnen worden. Het is op een gegeven moment ook een kwestie van ervaring. We hebben een vrij jonge ploeg en de spelers moeten zich realiseren dat ze te allen tijde hun taken moeten uitvoeren. Echt, ze hoeven niet altijd heel goed te spelen. Maar als het even iets minder gaat, moeten ze wel voor het team doen wat er op dat moment van ze wordt gevraagd. Daar ligt nog een belangrijk verbeterpunt.”

Bron: Metronieuws.nl

Related posts

39 Comments

  1. De Ajacied

   Wij zouden ook al blij zijn met een dikke 7 hoor
   Dat betekent in Nederland dat je gewoon kampioen wordt, en daar draait het toch om, toch? ⚽️⚽️

 1. dickst14

  ik zou heel gelukkig zijn met eindelijk het echte Ajax voetbal. Liever 6-3 dan 1-0

 2. Iceman

  Mooi dat wordt hardt werken Frank en de De Boys. Want die lapmie’s zullen in onze nek hijgen en dan heb je nog de kakkies. Succes boys Go For IT

  1. BobbyHaarms

   “We hebben vaak genoeg een 8 of een 9 gehaald” …..heb ik iets gemist de afgelopen maanden? Ik denk eerder andersom: vaak genoeg een 5 en een enkele keer een 8 of een 9 (in Frank’s beleving althans)

 3. Geroldkohlen

  ze moeten constanter worden in hun spel teveel amateuristische fouten, daarom moet er ervaring bij komen want de jonkies zullen vaker van zulke momenten hebben, een wat ervarener spits die gevaarlijker is voor de goal, en een goede rechtsbuiten die de spits bedient ,en proberen toch misschien nog nigel terug te halen om als stofzuiger te spelen ,om de foutjes van de jonkies op te ruimen, en ik denk dat we in balbezit 3-4-3 moeten gaan spelen ,met een ruit op het middenveld.

 4. paullus

  Hij heeft vast aan een blow gezeten
  Hij is het pad helemaal kwijt
  Al 4 jaar krijgt hij het spel niet hoger als een 4
  En nu gaan we voor een 8
  Man laat naar je kijken

  1. Ajax nr 1

   Ik wilde precies het zelfde zeggen Paullus. De Boer spoort echt niet. Laat hem eerst zelf maar een hoger cijfer halen dan dat magere viertje die hij van mij krijg.

 5. Arnold711

  Speel dan meer vooruit en neem gewoon risico. Laat iedereen eens lekker doen waar ze goed in zijn, stop met dat schaak voetbal.

 6. vanzanten

  Hou toch op met dat gelul. Dat heb ik al veel te vaak gehoord. Ik wil het gewoon in het echt zien.

 7. AjaxBarcelona

  Het maakt tegenwoordig echt niet meer uit wat Frank zegt, niets is goed meer. Wel jammer. Hij stelt zich kwetsbaar op.

  1. AjaxBarcelona

   In de competitie heb ik dit seizoen vaak hele leuke dingen gezien. Helaas in december erg ingekakt. Europees laat ik even buiten beschouwing hoewel de eerste helft uit tegen Molde heel fraai was. Helaas werden de goals toen niet gemaakt maar van die eerste helft heb ik qua voetbal erg zitten genieten.

   1. Ajax1958

    Oeps AB, ga je nu zeggen dat je ( in de comp ) aantrekkelijk en/of goed voetbal hebt gezien? Dan zijn we het deze keer dus oneens.

 8. IDI-JOOD

  Met andere woorden hij geeft zichzelf een 5,5
  Hij is toch verantwoordelijk voor de spelopvatting en het vertoonde spel.
  Ik hoop dat het gouw weer ouderwets gaat.

 9. Nummer 12

  Wat gaat er nog gebeuren in januari Frank ?
  “We gaan t met deze selectie doen…………”

 10. Jackson

  Aan cijfertjes hebben we niks aan, keihard werken en aan het einde van seizoen Nr. 1 staan op de ranglijst.

 11. Ajax1958

  Moeten we de 2e seizoenshelft een 10 halen om op dat gemiddelde te komen. Lukt dat?

 12. AjaxBarcelona

  Kan zomaar 🙂 is heel gezond hoor. Anders wordt het maar een saaie boel. Ik heb een paar wedstrijden inderdaad van een flink aantal momenten genoten. Je moet ze alleen wel onthouden :-)) ik weet zeker dat wanneer je terugleest naar oktober/november jij ok een paar keer blij bent geweest. En ….. ik benader het nu eenmaal graag positief (richting AjAx dan he, niet richting een aantal mede forumleden haha)

 13. -buitenkantje rechts-

  Allemaal leuk die rapportcijfers..
  Mij gaat het om het voetbal. Hoe wil je spelen?! Hoe ga je dat bereiken? Ik lees alleen iets over taken uitvoeren te allen tijde.. Alsof het daar aan gelegen heeft dat Ajax volgens FdB een 5,5 scoort. Je moet kijken naar systeem.. Manier van spelen..posities..kwaliteit en ervaring van spelers.
  Krijg soms het idee dat alles wordt genoemd behalve de werkelijke oorzaken..

 14. bloedgroep AFCA

  mag ook wel FdB…ik geef mijzelf en alle anderen een dikke 10 dat wij nog naar de wedstrijden komen om van een 5,5 te ‘genieten’.

Comments are closed.