Lasse Schöne heeft een bod van 2,4 miljoen naast zich neergelegd

1022fenerbahce-ajax_schone

Lasse Schöne heeft afgelopen zomer een contract bij Dinamo Moskou laten schieten, zo weet De Telegraaf te melden. Een netto jaarsalaris van 2,4 miljoen euro kon de 29-jarige Deen niet overhalen om Ajax in de steek te laten en een ander bod lieten de verontwaardigde Russen achterwege. Vooralsnog is de reden voor zijn weigering ons niet bekend maar laten we er van uitgaan dat hij en zijn gezin gelukkig zijn in Nederland en vooral bij Ajax.

Related posts

60 Comments

  1. De Ajacied

   Dit is echt een dragende speler voor Ajax, en hij verdient veel meer speeltijd in mijn ogen,
   Echt een klasse speler die Lasse toch? ⚽️⚽️

   1. lrsvdrk

    helemaal mee eens, echt een klasse speler. Te belachelijk voor woorden dat de beste speler van de eredivisie van vorig seizoen, zo schandalig behandeld wordt. Hij hoort alle wedstrijden in de basis beginnen en aanvoerder te zijn!

   2. de nare man hemzelf

    ja mee eens elke keer bij de bekend making weer verbaasd dat hij er niet in staat.

  1. BobbyHaarms

   Sorry? Vind je het gek als je maar 10 minuten mee mag doen en je geen wedstrijdritme meer hebt?

   1. Toppertje

    Speler die mij positief verrast heeft sinds zijn komst bij Ajax. Blijf er wel bij dat als hij de beste man bij Ajax is (vooral in de vorige seizoenen) dat veel meer over de anderen zegt.

  1. Litmanen

   Let maar eens op: elke keer als Frank de Boer in de problemen komt mag Schone het voor hem opknappen. Als Gudelj in het veld staat heeft hij het eerste recht van de vrije trappen, maar dat is echt belachelijk. In het verleden heeft Schone zo vaak gescoord of een beslissende pas gegeven dat hij altijd de eerste man zou moeten zijn.

   Daarbuiten, waarom niet weer eens gewoon vijf wedstrijden op de rechtsbuitenplaats zetten ? Bang dat El Ghazi er daarna niet meer aankomt omdat Schone dat goed zou doen?

   En verder, welke andere speler van Ajax zou zo’n aanbod weigeren? Ervaring en trouw aan de club, een zeldzaamheid in het Nederlandse voetbal!

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik zie in Schöne geen rechtsbuiten.. Geen snelheid genoeg en ook geen passeerbeweging.

    1. Litmanen

     Probleem zou zijn: voorheen kwam Van Rhijn achter hem langs waardoor Schone tactisch eigenlijk vooruitgeschoven rechtshulp speelde. Als Tete wat meer zou durven doorschuiven dan kun je hetzelfde spelen. Schone was op die plek goed door zijn tactisch vermogen. El Ghazi kan maar 1 kant uit en als dat niet lukt kun je hem beter na tien minuten wisselen.
     El Ghazi in vorm is fantastisch maar we wachten er al een flink tijdje op.

     1. -buitenkantje rechts-

      Probleem met opkomende backs is dat het zelden goed werkt vind ik.. Backs kunnen wel opkomen, maar daardoor vallen er defensief gaten. Daarbij zie je zelden een back met een goede voorzet. De voorzetten van Dijks missen 8 van de 10 keer precisie..

     2. Litmanen

      Hier verschillen we van mening. Ik vind dat het wat risicovolle aanvallen van de backs een dubbele verdediging ( waar we steeds mee te maken hebben) flink in de problemen kan brengen, ook als de voorzetten niet altijd zuiver zijn.
      Bovendien maakt het het spel veel attractiever voor de toeschouwers. Beter dan dat eeuwig gezoek naar die ene speler die door het centrum diep gaat.

      Er moet alleen als je zo speelt veel beter getraind worden op de afvallende ballen.

 1. Hika77

  Echt knap van hem. Weet dat hij steeds meer concurrentie heeft en toch blijft. Topper ??

 2. paullus

  Zegt genoeg over de boer
  Hij laat liever die 2 buiten spelers staan die hopeloos uit vorm zijn

  1. FrankiC

   Ik vind Schöne geen rechtsbuiten. Dus in dit systeem zou er een ander moeten wijken. Kwam er maar een goed bod voor Fischer….

 3. pietprecies

  Dan zullen ze Ajax zelf ook wel gesproken hebben alleen ben ik benieuwd of Ajax ja of nee gezegd heeft, uit de toon van het bericht maak ik op dat Ajax dan zelf wel bereid was hem te laten gaan.

  Ik snap het wel van Lasse, leuk dat je daar ruim 3x zo veel kan verdienen netto maar de kwaliteit van leven in Rusland is niet best en kost het ook behoorlijk wat meer om het jezelf comfortabel te maken en heel gesloten is men daar. Ik vind Lasse wel een typische Nederlandse man + gezin die ook wel waarde hecht aan een gezellige bbq bij de buren enz en dat krijg je daar zeker niet. En dan nog de lege stadions..

  1. Remco425

   Heb jij ervaring met Rusland en Russen? Mijn eigen ervaring is namelijk dat zeker als je geld hebt, de kwaliteit van het leven daar prima is en dat Russen vele malen gastvrijer zijn dan Nederlanders.

   1. pietprecies

    Ja heb ik ervaring mee maar je zegt het al, zeker als je veel geld hebt, hier kan je de zelfde kwaliteit van leven hebben met minder geld en qua klimaat en veiligheid etc is het hier ook prettiger en ik kan me voorstellen dat je je kinderen liever in Nederland op laat groeien.
    Russen kunnen idd heel gastvrij zijn maar dat duurt vaak wel even en je hebt er meestal aardig wat wodka voor nodig en het lijkt me niet dat lasse daar veel van drinkt

 4. Kuijff

  In de basis inderdaad! Laat Lasse voor creativiteit en gevaar vanuit het centrum zorgen, dan is de spits ook niet meer zo afhankelijk van de voorzet die maar zo weinig wordt gegeven van de zijkanten.

  Lasse is een held en verdient beter dan zijn huidige rol.

 5. ajaxhoger

  Ik denk dat dit de rede is waarom hij niet zoveel speelt , hij is veel beter als de rest , natuurlijk gaat het niet top als hij invalt , wat wil je met 10 minuten invallen .

 6. Indojood

  In de basis en een zwervende, vrije rol geven. Aan de rechterkant geplakt komt hij niet tot zijn recht.

  1. -buitenkantje rechts-

   Klopt.. Ik zie voor hem toch meer een rol achter de spitsen die hij dan kan bedienen met steekpasjes..

   1. Indojood

    Ja, laat Klaassen op 6 spelen, Schöne op 10 in 3-5-2 of 3-4-3. Bazoer is een zekerheid en ik denk dat 3-5-2 beter is voor Milik. Het huidige 4-3-3 zonder een nr. 6 is veel te statisch en veroorzaakt dat oeverloze tikkie breed.

 7. Geroldkohlen

  lasse moet gewoon blijven en spelen! aan lasse heb je altijd wat aan, hij is op dit moment de enige wanneer hij een slechte wedstrijd speelt als nog vanuit zijn vrije trappen de wedstrijd kan beslissen, en dan ben je in ieder geval voor mij een waardevolle speler die je nodig hebt in je team! hij verdiend veel meer krediet dan dat hij nu krijgt!

 8. -buitenkantje rechts-

  Je hebt soms van die spelers die in een team door de trainer niet op juiste waarde geschat worden.. Lasse is daar ook 1 van. Bij ieder ander team zou hij vaste waarde zijn. Bij Ajax niet..
  Hij moet het doen me invalbeurten op plekken waar hij het minst uit de verf komt… Heb soms het gevoel dat het een beetje Lasse pesten is. Te lang laten warm lopen.. Verkeerde positie opstellen.. Vrije trappen door iemand anders laten nemen..
  Da terwijl iedereen met een beetje voetbalverstand kan zien dat hij een typische nr 10 is.. Iemand met geweldig gevoel voor positie die de spits met slimme pasjes vrij voor de keeper kan zetten. Bovendien met hem is iedere vrije trap een gevaarlijke doelkans.. Heel bijzonder dat hij dit bod naast zich neer heeft gelegd.
  Ik hoop dat de nieuwe trainer volgend seizoen hem meer op waarde weet te schatten!

  1. FrankiC

   Precies, Lasse hoort centraal te staan. Na Ziyech de beste 10 van Nederland. 6 zou hij ook aankunnen. Probleem blijft dat als er geroepen wordt dat ie een basisplaats verdient, er ook iemand uit moet!

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik zou me een 5-mans middenveld spelen..

    Milik. El Ghazi

    Schöne

    Bazoer. Klaassen

    Riedewald. Gudelj

    Dijks Tete

    Veltman

    Veltman heeft zo altijd 4 afspeelmogelijkheden, het middenveld dik bezet waarbij ook Klaassen en Bazoer doelgevaarlijk kunnen zijn, Schöne als aanspeelpunt voorin die pasjes kan geven op de twee spitsen.

 9. ashwin676

  als hij echt zo goed is, waarom zijn we dan eruit geknikkerd in de Europa League?

  1. Kuijff

   Ehm… Omdat Lasse steeds als hij al mocht spelen, hij er voor 10 minuten of minder in kwam?

   Omdat er dan nog 10 anderen in het veld staan die het ook niet denderend deden?

 10. AFCARobin

  Eigenlijk kun je het niet maken om Lasse Schone te laten gaan. Hij is zo belangrijk geweest voor Ajax met name de vierde op rij en ook vaak met vrije trappen ! Een van de weinige vrijetrappenspecialist. Geef die jongen toch meer speeltijd ! Heb hem je echt nodig hoor

 11. Iamsterdam2015

  Ja ik ben het eens met de meeste hier maar wie moet hij dan vervangen in de basis op zijn plek(ken) ??? Klaassen ???? El Ghazi??

  1. Litmanen

   voorlopig komen beide in aanmerking. Klaassen liet ook geen wereldvorm zien de laatste maanden.

 12. LeroyT

  Als die een basisplaats krijgt laat hem dan alsjeblieft op 10 spelen. Ergens anders vind ik hem niet goed genoeg

 13. ajax26

  Ik denk dat hij deze zomer niet blijft als hij nie meer minuten gaat maken.
  Hoop het dat hij blijf

 14. Ajaxslied

  lol wat zijn er toch weinig mensen met verstand van voetbal hier. lasse heeft het leuk gedaan maar werd vorig jaar al stukken minder. Enigste wapen wat hij heeft is vrije trappen en als die er niet in gaan heb het eigenlijk vrij weinig meer aan hem middenveld kan hij niet belopen en op de vleugel kan die geen man voorbij. Lasse bedankt voor je inzet maar je bent godzijdank ingehaald door de jeugd.

  1. ajaxhoger

   Ik denk dat toch dat jij er weinig kijk op hebt , vrije trappen nemen kan hij goed , ook iemand voor de keeper zetten met een mooie steekpaas , dat is nu net wat er ontbreekt bij ons , en een flinke inzet , dat onbreekt bij die jongentjes van ons ook van tijd tot tijd .

  1. frenkynairo

   Belangrijkste speler dit seizoen en speler met meeste potentie is echt Kenny tete. En schone kan moeiteloos op de flank staan met de spelers die we nu hebben

Comments are closed.