Klaassen: ‘Hoeft geen routinier bij want waar moet die spelen dan?’

1105ajax-fenerbahce_klaassen1

Het Europese avontuur werd dit seizoen een fiasco voor Ajax. Ajax ging keer op keer onderuit en was voor de winterstop al klaar in Europa. ‘Dat doet pijn. Ik denk dat het Europees avontuur voor ons te vroeg is begonnen. Er moesten nieuwe spelers ingepast worden, we hadden nog geen ritme te pakken’, aldus Davy Klaassen in een uitgebreid interview in de nieuwe uitgave van Voetbal International. Toch hoeft er volgens hem geen routinier aangetrokken worden, zo meldt hij. ‘Het zou het mooi zijn als deze groep een tijdje bij elkaar blijft. Ik denk niet dat er per se een routinier bij hoeft. Op welke positie zou diegene moeten spelen dan? Met deze
 selectie hebben we een basis waarmee we het volgend jaar in Europa moeten kunnen laten zien”.

‘Ook als je kijkt naar de talenten die nu op de deur kloppen. Door de doorstroom van dat soort talenten wordt de concurrentiestrijd steeds intenser. Het niveau op de trainingen is hoger dan vorig seizoen. Dat heeft met stijgende kwaliteit te maken.’ Zo refereert Klaassen aan de doorbraak van Donny van de Beek en Václav Černý. ‘Door de doorstroom van dat soort talenten wordt de concurrentiestrijd steeds intenser. Waardoor het niveau omhooggaat. Het niveau op de trainingen is hoger dan vorig seizoen. Dat heeft met stijgende kwaliteit te maken. Vandaar dat ik positief ben over onze kansen in Europa volgend seizoen. Hoe gek dat misschien ook klinkt na de recente uitschakeling.

Bron: VI.nl

Related posts

41 Comments

 1. JCruijff

  Wat dacht je van de spits en een doelman om vast op het naderende vertrek van Jasper in te spelen?

 2. dickst14

  potentie zat ja, is een kwestie van tijd. Alleen hopelijk krijgen we die tijd en wordt niet alles gelijk weer verkocht.

 3. ajaxpers

  Maar met een spits als Dost, Huntelaar of zelfs Weghorst erbij, en middenvel: ziyech of Tananne of Van Wolfswinkel heb je toch meer achter de hand. Schone en Sereo ook niet vergeten.

  1. FrankiC

   En Tannane op het middenveld?? (Is vrijwel rond met Atlanta Bergamo.) Weghorst? Die willen we toch zeker niet! We hebben vroeger John van Loen al eens gehad en dat is genoeg. Nee een dynamische snelle spits als Traoré zou ons beter passen.

 4. ajaxpers

  Ik vergeet niet hoe trots hij in de kakkerlakkenshop werkte dus voor hoeft het niet. Klaassen is 100 keer beter

  1. Mokumertje020

   Hij wilde nooit naar ajax zei fer nou lekker weg blijven zielige weet niet wat

 5. AjaxBarcelona

  Laat iedereen zich nu gek maken met een vertrek van Jasper omdat Leeuwenburgh terug komt. Reden van zijn terugkomst staat toch duidelijk aangegeven. V.w.b. Fer, ajb niet nog een middenvelder. Spits zou leuk zijn, meer niet.

 6. AFC98

  We zijn aan het bouwen op dit moment. Als deze groep voor het komende seizoen/seizoenen intact blijft, zijn spelers als Klaassen, milik, bazoer, riedewald, tete, etc ook weer een stuk verder in hun ontwikkeling+meer ervaring. Dus die ervaring is idd niet persee nodig. Dit jaar moet gewoon gezien worden als een overgangs jaar in Europa. Hierna gaan we weer knallen in Europa!

  1. BobbyHaarms

   Ik help het je hopen. Talent zat dat zeer zeker, maar een kansloze nederlaag in Europa zoals afgelopen seizoenen was steeds de laatste keer maar toch..elke keer ging het weer mis. Een killer a la Poulsen zou in dit jonge team echt niet misstaan, zeker ook omdat onze beste speler met ervaring (Lasse) er steevast naast staat bij onze Frank.

   1. Widi

    Genoten van Paulsen. Die haalde waar nodig het ritme uit het spel bij de tegenpartij. En hij irriteerde de topspelers van de tegenpartij. Zo iemand heb je gewoon nodig. Onze spelers laten, vooral in Europa, teveel de kaas van het brood eten.

 7. Ajax nr 1

  Dit soort dom gelul is iets voor in je eigen column Davy. Man man wat kan jij toch dom lullen. Of?? Ben je misschien bang voor je eigen plekkie. Zo goed ben je nu ook weer niet.

  1. AjaxBarcelona

   Het is een klein stukje uit een uitgebreid interview. Klaassen krijgt vragen en geeft antwoorden. Sorry Ajax nr 1 maar jij doet aan dom gelul. Net als jij mag ook Klaassen een mening hebben. Je kan het eens zijn of niet maar alleen een domme lul noemt dat dom gelul.

  2. Widi

   Hij moet gewoon voetballen. En zich niet bemoeien met transferzaken. Bovendien heeft hij het mis. We hebben juist wel een routinier nodig. Een klootzak voor tegenstanders die onze jonge spelers de weg wijst.

   1. AjaxBarcelona

    Hij mag een mening hebben en helemaal als er naar gevraagd wordt. Wat moet hij dan zeggen: geen commentaar? Een Ajacied/Ajaxied komt uit voor zijn mening net als de supporter.

    1. Widi

     Hij speelt nog niet heel lang in Ajax 1. Hij is nog vrij jong. Hij mag een mening hebben, maar ik vind dat hij die beter niet kan geven. En ik ben het, zoals gezegd, grondig met hem oneens. Dat mag toch als xupporter?

     1. AjaxBarcelona

      Enne …. In Ajax 1 sinds november 2011, dus ruim 4 jaar …… Is toch wel lang 🙂

     2. Widi

      Langer dan ik me realiseerde! Toch is hij naar mijn mening nog niet zo ver dat hij zich al in het veld al heel veel met ploeggenoten kan bemoeien. Hij worstelt bovendien wat met zijn vorm de laatste tijd.

     3. Ajax1958

      Imo drukt de aanvoerdersband te zwaar op zijn spel op dit moment. Bovendien heeft het geen meerwaarde bij scheidsrechters (zeker internationaal, wanneer zo’n broekie ” verhaal ” gaat/komt halen bij scheidsrechters ) Geef die band maar aan Jasper, van hem mag meer verwacht worden gezien zijn leeftijd en als internationaal.

     4. Widi

      Nee. Want dat vind ik ook niet. En ik vind dat we moeten proberen niet al te negatief te reageren hier. Ik begrijp nu dat je niet op mij reageerde. Dacht dat door het gebruik van de letter x…..:-)

    2. Ajax nr 1

     Precies AB hij,jij,zij,ik iedereen mag zijn mening hebben dus lul jij niet zo dom. Die Klaassen zou nu in jou ogen een ervaren speler moeten zijn na 4 jaar. Nou AB zelfs Klaassen zou een heleboel kunnen leren van een routinier want zo goed is hij niet op het ogenblik.

 8. afcadeluxe

  wie geeft garantie dat er geen spelers vertrekken??we bouwen nu al 5jaar en telkens beginnen we weer met aankomende talenten, moeten spelers ook willen blijven en niet bij lazio op de bank zitten voor meer eurotjes

 9. AjaxBarcelona

  Wat denkt men in het team als Klaassen zegt, ja we hebben een routinier nodig. Dan moet hij ook zeggen om welke plek het gaat. Dan zegt hij impliciet dat een of meerdere collega’s niet goed genoeg zijn voor het eerste op dit moment. Collega’s die hij wel tegenkomt elke dag. In het openbaar zal hij dus altijd zeggen dat dit niet nodig is. Het kan het intern uiteraard wel bespreken met de TS. Enne Ajax nr. 1, ik zeg nergens dat hij een ervaren speler is, alleen dat hij al 4 jaar in het eerste speelt. Je merkt aan de reactie van Widi dat hij zich dit had beseft. En wat betreft jou eerste opmerking: van jou kant dom gelul om zo te reageren op een interview van een speler.

 10. Sonsee

  Een routinier acht ik ook wel nodig, bepaalde spelers met buitenlandse ervaring in eventueel de top die weten toch wel wat het van een team vergt om wat ze moeten doen om een wedstrijd te lezen en/of in het slot te gooien. Denk zelf ook dat je er aantrekkelijker voetbal door krijgt want soms kijk in naar het spelletje wat Ajax speelt en dat lijkt er gewoon op alsof ze statisch voetballen en geen risico’s durven te nemen. Dat arrogante mis ik wel eigenlijk, tegenstanders spelen niet meer met knikkende knieën tegen Ajax. Helaas de realiteit.

 11. ajaxhoger

  Klaasen moet de hand in eigen boezem steken , hij voetbalt als een houtere klaas , hij is totaal uit vorm , zoals veel meer spelers .
  Versterking moet er komen , maar er komt helemaal niks .

Comments are closed.